Edhe une besoj tek shumica e ketyre. Leximi i dores dhe astrologjia se dija qe hynin tek paranormalja (ashtu sic nuk e dija per homœopathy) por edhe ato sado qe duken budallalleqe nje baze te vertete e kane (i guess).
Po, besoj.
Jo, nuk besoj
Besoj pjeserisht
Nuk e di
Edhe une besoj tek shumica e ketyre. Leximi i dores dhe astrologjia se dija qe hynin tek paranormalja (ashtu sic nuk e dija per homœopathy) por edhe ato sado qe duken budallalleqe nje baze te vertete e kane (i guess).
Homo sum; humani nil a me alienum puto.
Pse Homeopathy qenka kategorizuar si Paranormale?
Kam njohur nje dentist homeopatist, qe perdorte mjeksine holistike per te bere diagnozat e duhura. Lidhte shqetesimet fizike me traumat shpirterore. Me shpjegoi se si psh shume here prishja e dhembeve apo suksesi i nje implanti ka te beje me gjendjen shpirterore apo psikologjike te atij personi ne fushen qe dhembi perfaqeson.
Nuk i mbaj mend tani me saktesi domethenien e çdo dhembi, por di qe ishte shume interesante dhe nuk do ta quaja aspak fenomen paranormal, por nje art dhe dije qe ka humbur dhe po rizbulohet.
Pershendetje Darius.Duke u bazu n'perkufizimin qe i ke ba kti fenomeni, un jam krejtsisht i sigurt qe ekzistojn.E di qe s'kam aftsin e duhun me ju shpjegu, por keshtu edhe shkenca qun paranormale diçka qe ajo nuk mund ti jap shpjegim. Un jam i ni mendimi qe çdo gje qe arrin te kaloj ne mendjen e nje njeriu asht e mundurMe nihmu ket qe thash ma siper po kujtoj se ne vitet e para t'shekullit t'kalum nje anglez (n'mos gabohem) qe shkrute libra fantastiko-shkencor ne imagjinaten e tij perputhej pothuaj ekzaktesisht me teknologjin e sotme, qe ne at koh ishte i pamujtun me e pranu qe mund t'arrihej.Shkenca per ne asht fjal e madhe, por asht nje grimc e vogel e se vertetes.
paqen, e sjell vetem drejtsia
Gjithmone keshtu ka qene. Ajo qe nuk arrihej te shpjegohej rracionalisht ne mesjete quhej si veper e demoneve dhe e djallit. Sot terminologjia ka ndryshuar dhe cdo gje e pashpjegueshme nga shkenca konvencionale qe zoterojme, klasifikohet si paranormale. DO thyhen dhe keto barriera. Mbas shume vitesh ata qe do lexojne keto komente do qeshin me paditurine tone dhe pamjaftueshmerine e shkences sone![]()
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Nga ana terminologjike te gjith ne e kemi shum te njohur origjinen e ketyre dy termav(greek: shpirt ..matje) por une nuk jam i vetmi qe mendoj se psikometri eshte disipline shkencore,jane ata te cilet e formuan kete diciplin.ajo nuk eshte me pjese e paranormales por eshte disiplin shume e rendesishme shkencore qe eshte ne dispozicion per te ndihmuar shume shkenca(veqanarisht psikologjin).shkenca e ka te veshtir qe ta pranoj tersisht rolin dhe fuqin e fsheht te mendjes.Duhet te kemi shum parasysh testet e ndryshme per matjen e fenomeneve te ndryshme te cilat jan duke e ndihemuar shkencen shume ne ditet e sotme.................do te isha me se i lumtur nese do vazhdoj edhe me tutje ky debat ne lidhje me PSIKOMETRIN
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Ajo qe me josh me teper eshte psikokineza apo piskokinetika perfshi mentalistet ketu si dhe profecite. Pikerisht limiti ku ndahet logjika nga "jologjika", atje ku arsyeja dorezohet dhe me ato dije qe disponon sot nuk eshte ne gjendje ta sqaroje fenomenin perkates.
Besoj pjeserisht, duke qene se mendoj se nje pjese e mire e tyre jane budalliqje te inskenuara nga aktore te mire![]()
Elegance is an attitude.
Edhe ai qe nuk beson pjeserisht (pra fare) 'fshihet' mbas inskenimit te aktoreve te mire. Po sikur mos ishte inskenim, a eshte e drejte qe vete ne 'te fshihemi' mbas asaj fjale?
p.s. Pyetja ishte retorike
Observim i drejte suliot. Ndaj te njejtin mendim.
Krijoni Kontakt