Me erdhi cudi Kolombo me menyren tende te te diskutuarit,aq me teper qe ketu flet dhe me persona te tjere.Gjithsesi te kalojme te ēeshtja;Nuk e di se ēmoshe keni ju, por duhet ta dish se edhe pse qe diktature njerezit dashuronin.Ne ato kohe jane martuar dhe prinderit,tezet dhe njerez te tjere te familjeve tona.Persa i perket shtatezanise se vajzes se Kadarese me duket pak e tepruar dhe nuk besoj te jete e vertete.Ne jetojme ne 2006 dhe e shohim qe edhe tani nqs nje njeri merr pushtet,te mbyll hapesirat e lira,nuk te le te marresh pjese askund,dhe behet goxha i keq.Imagjino ne kohen qe ka jetuar Kadare,qe shume pak njerez ishin te privilegjuar se cfare ka ndodhur.Abuzime me pushtetin,me forcen qe ke sot,nuk duhet te bej askush,sepse sot mund te arrish majen majen por neser mund te prekesh dhe fundin.Une jam nga qyteti ku Kadareja ka lindur,dhe e vleresoj si shkrimtarin shqiptar me te mire,(edhe pse ndonjehere ndonje veper te tij nuk e kuptoj edhe pse jam goxha e shkolluar)por te gjithe e dime qe liria jone mbaron aty ku fillon liria e tjetrit.Ne kete histori ai qe eshte me i demtuari eshte Renato RAPI,qe i eshte privuar te jetoje si ne te gjithe.Problemet e tij i njohim te gjithe dhe nuk ka nevoje per komente.Perse per nje teke te Kadarese,tjetri te internohet,te futet ne cmendine,te mos kete mundesi te krijoje nje familje normale,te rrisi femijet e tij dhe te jete i lumtur.Ja pra cka bere Kadare,ka privuar dike te jetoje.Gjithmone ka menyra per te zgjidhur problemet,po te ekzistoje miresia dhe toleranca.
Krijoni Kontakt