Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

manifesti im :

Shume njerez te njohur te shkronjave, politikes dhe filozofise, kane lene manifestet e tyre per boten tjeter. Keto manifeste kane pasur shume ngjyra. Here cmendurine e dikujt qe kerkonte te kthehej ne Zotin e Tokes (Mein Kampft), here naivitetin e dikujt tjeter qe kerkonte te sillte revolucionin e qenjes njerezore (das Kapital) e here shpresa dhe premtime te pafundta qe i servilosnin njeriut nje shpetim nga realiteti i hidhur (Talmud, Bibel, Kuran etj.).

Thash edhe une te lej nje manifest te vogel ketu ne kendin e harxhimit te kohes -qe sido qe ta bejme pa kuptim vjen e pa kuptim iken, megjithese disa thone qe koha nuk ekziston fare.

Nuk do ju them gjeagjeza, nuk do ju jap premtime, nuk do ju shpjegoj se kush jeni, pse jeni, nga jeni dhe si duhet te jeni. Jo, jo. Asnjeri nuk eshte ne ate gjendje qe t'ja u sqaroj keto pyetje -mbase ky eshte disfati dhe triumfi i cdo kujti... mosnjohja dhe misteri. Thjesht do i shtoj edhe une dy fjali keshtu prej koti... (pse Nicja dhe jo une?)...

Te gjithe enderojne, te gjithe premtojne, te gjithe kane iluzione, te gjithe shpjegojne por askush nuk ka guxim te thote se jeta eshte nje perjashtim i vogel i vdekjes kurse gjithesia eshte nje pike e vogel mes hicit!

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anėtarėsuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Pse te kerkoni ndihme ne mendime filozofesh kur njeriu eshte filozofi i jetes se tij dhe askush nuk e keshillon njeriun me mire se e keshillon ai veten,kjo eshte filozofia e pathene e filozofeve.

.....gjithmone sipas mendimit tim.

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Citim Postuar mė parė nga XX22
    Pse te kerkoni ndihme ne mendime filozofesh kur njeriu eshte filozofi i jetes se tij dhe askush nuk e keshillon njeriun me mire se e keshillon ai veten,kjo eshte filozofia e pathene e filozofeve.
    Shume filozofike kjo!
    Ne fund, (pasi e lexova me shume se nje here per te shmangur ndonje keqinterpretim, dihet) mė eshte dashur te buzeqesh ne shenje respekti!

Ne vazhdim te asaj qe ke shkruar, me sa kam arritur te kuptoj une, filozofet, vecse luajne rolin paresor te nje 'personazhi' te nje libri apo filmi mbi ate cka 'ndodh' ne boten tone duke gerrmuar deri nė detajin me te vogel permes perceptimit dhe reagimit tone mbi po ate ngjarje te caktuar, asgje me teper! Mgjth, nuk do te ishte humbje kohe po te merreshe edhe sadopak me ta; shprehja jote do merrte kuptim akoma me domethenes dhe mė kryesorja, bindes!

Anėtarėsuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Ne te vertete kam dashur te them se luajne rol ''dytesor'' pra te paperfillshem shpeshhere dhe ato nuk kane studiuar detajet e vogela tek ne,por tek vetja e tyre dhe meqe te gjitheve na permbledh fjala njeri na duket se ajo qe ato kane thene eshte njesoj sikur ta kene thene per ne.
    Ja dhe nje tjeter EXODUS, dihet) jane mendimet e mia,hahahaha gjithsesi thanks.

Edhe po te qeshen,edhe nese qajne mbi ty per meshire,dhe po te vrane me perbuzje,edhe nese te perkedhelin me perēmimin qe ti se sheh,qendro e forte,dita jote do te vije....dhe mos harro te sillesh me to po njesoj,qe ta ndjejne hidherimin qe pate ti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XX22 : 05-11-2006 mė 02:38

Anėtarėsuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Do te kalojne vite shume,shume vite;mall shume do te kaloje gjithashtu,edhe dhimbje,dhe mundim;por mos u dorezoni e mos harroni te ushqeni shpirtin me besim,me besim ushqeni shpirtin,si ushqej une kete shpirtin tim.

Anėtarėsuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Sa melankoli kane pemet mendoni ju shpesh here tek i shihni tek qajne nga shiu i vjeshtave qe vijne e ikin me nxitim,mos u hidheroni per te(melankoline qe vajton pema),por per pemen qe nje dite do te vyshket nga ai shi dhe ajo melankoli.

XX22 shume mire ben qe je aktive ne tema te tilla por do te keshilloja te shmangie shkrimet nga 1 rrjesht dhe njeri mbas tjetrit kur shume mire mund ti permbledhesh ne nje shkrim te vetem dhe ti ndash me vija te nderprera. Sapo bera nje editim te ngjashem ne nje teme tjeter dhe te bashkova 3 shkrime te tilla.
    Ju lutem te kihet parasysh here tjeter kjo perndryshe shkrimet te ksaj natyre do fshihen pa paralajmerim.

Faleminderit.

Tema tė Ngjashme

1. Vetėvendosja proteston dhunshėm kundėr planit tė Ahtisarit
    Nga Alienated nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 769
    Postimi i Fundit: 02-01-2008, 08:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •