Postuar më parë nga
honzik
Kali i Tiranës
Gazeta "Stohos", 05 mars 1997
"Oficere vorioepirote drejtojnë kryengritësit: e Kiço Mustaqit, ish-ministër i Mbrojtjes i Shqipërisë...
Kanali televiziv "Mega", 5 mars 1997, lajmet e orës 14:00
"Sot, grupe të armatosura në Jug të Shqipërisë ngritën për herë të parë flamurin e Vorio-Epirit...
Kanali televiziv "Sky", 6 mars 1997, lajmet e orës 17:00
"Para disa minutash, kanë dalë nga mbledhja krerët e grupeve të armatosura të Sarandës, të cilat kanë vendosur të sulmojnë sonte në darkë Gjirokastrën.
Gazeta "Stohos", 7 mars 1997
"Partia Demokratike po mundohet të bindë njerëzit se të gjithë oficerët minoritarë, të liruar nga detyra, janë ata që drejtojnë kryengritjen ndaj Shqipërisë...
Kanali televiziv "ANTENA", 08 mars 1997 - lajmet e orës 14:00, 18:00
"Vazhdojnë edhe sot luftimet e përgjakshme për të marrë "Argjirokastron", midis popullit të armatosur dhe forcave proqeveritare të dërguara nga Tirana...
"CNN International", 8 mars 1997
"Intervistë me ministrin e Jashtëm të Greqisë Z. Pangalos": "Në radhë të parë, Greqia duhet të mbrojë komunitetin që ka në Jug të Shqipërisë, të cilin ne e quajmë Vorio-Epir dhe më pas duhet të mundohemi të marrim pjesë në zgjidhjen e krizës në Shqipëri."
Kanali televiziv "ANTENA", 10 mars 1997
"7 qytete janë tani në duart e kryengritësve: Gjirokastra, Saranda, Delvina, Himara, Vlora, Tepelena dhe Memaliaj. Synimi i këtyre forcave efshtë që të marrin nën kontroll Fierin dhe Ballshin. Në këtë mënyrë ato do të kontrollojnë gjithë Shqipërinë e Jugut."...
Kanali televiziv "ET1", 15 mars 1997 - lajmet e orës 21:00
(Lajm direkt nga Gjirokastra)
"Në Gjirokastër po festohet dorëheqja e Berishës. Populli këtu e mësoi këtë lajm nga kanalet greke. Në çdo shtëpi të Jugut, në çdo shtëpi të Gjirokastrës dhe Sarandës kuptohet lehtë, se të vetmet kanale që ndiqen nga të gjithë njerëzit janë kanalet televizive greke dhe radiot greke. Lajmin për dorëheqjen e Berishës ashtu si dhe shumë të tjera njerëzit këtu e mësuan nga kanalet greke. Kanali i vetëm televiziv nuk ka asnjë interes për t‘u parë nga populli. Sot Z. Gjolek Malaj deklaroi për kanalin tonë se pas dy ditësh, Berisha nuk do të jetë më"...
.
Krijoni Kontakt