PS, se mos harroj ta permend, jo vetem qe kemi gruan e pare si "House Speaker", por Minesota votoi per kongresman-in e pare myslyman ne historine e US.
PS, se mos harroj ta permend, jo vetem qe kemi gruan e pare si "House Speaker", por Minesota votoi per kongresman-in e pare myslyman ne historine e US.
...dhe governatori i Massachusetts eshte i vetmi governator zezak ne te gjithe ameriken.....
Fitore e madhe e demokrateve qe edhe eshte pritur nga te gjithe. Tani, Bush do detyrohet qe per shumicen e vendimeve te kete perkrahjen e demokrateve, perndryshe nuk i realizon dot ato. Une mendoj qe tani Bush do detyrohet qe te bej nje plan te shpejte largimi nga Iraku. Poashtu, kjo humbje do zbus sadopak antiamerikanizmat (sidomos keto te shkaktuara nga politika e Bushit) ne Irak e vende tjera duke pare zgjedhjet qe beri populli amerikan diten e djeshme, pra keto u denuan edhe nga vet populli amerikan.
Republikanet do i humbin edhe zgjedhjet presidenciale dhe per minimum dy terma as te mos shpresojne se do vijne ne pushtet, pervec nese Bush dhe administrata e tij republikane, me keto kompetencat e kufizuara do arrij te bej ndonje mrekulli ne keto ditet qe i kane mbetur ne krye te vendit.
Per ceshtjen e Kosoves, edhe pse edhe republikanet kane filluar te angazhohen me shume keto kohet e fundit, demokratet do e pershpejtojne edhe me shume njohjen nderkombetare te pavaresise (po te ishin demokratet ne pushtet, ne qysh moti do ta kishim Kosoven shtet te pavarur), shto ketu faktin qe per kete pune ndihmon shume edhe fakti qe demokratet kane marredhenie shume me te mira, ne pergjithesi, me boten dhe mund te ndikojne me shume ne bindjen e te tjereve per njohjen sa me te shpejte te pavaresise se Kosoves.
Per shqiptaret e Amerikes dhe amerikanet ne pergjithesi, tani duhet te perballen me friken e ngritjes se taksave qe do duhet te paguajne. Megjithese, disa here demokratet e kane thene qe do kete ngritje taksash vetem per ata qe kane te ardhura me shume se dyqind mije dollare ne vit, urojme qe te jete keshtu.![]()
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Shume agjensi lajmesh me ne fund kane parashikuar qe Demokratet do e fitojne edhe Senatin...pasi diferenca e votave ne Virginia eshte 7300, dhe eshte e veshtire per te fituar aq shume vota edhe sikur te ri-mblidhen nga e para.
Mirepo kane ngritur disa dyshime per Montana, sepse ka pasur disa vota provizionale qe ende nuk jane mbledhur.
Nejse, une votova per Demokratet nga te gjitha anet, jam kategorikisht kundra republikaneve. Sikur edhe kandidatin me te mire ne bote te kishin une nuk ja jap voten, se vetem dine te lusin Zotin edhe te limitojne te drejtat e njerezve. Njerez te tille une nuk i duroj dot dhe ja bej topin qe nga fija e flokut e deri te thori i kembes!![]()
As qe du me dit!
dhe per here te pare po mendoj se kurani mund te kete te drejte ne lidhje me shenjat e qametit..Postuar më parë nga Ujku_i_Ri
seriozisht
Sa pesimist njeriPostuar më parë nga darwin
![]()
Hajde pa te gjithe njesoj jane pak a shume si Nancy, si Denis, Bushi etj etj. Te gjithe kane shkuar pak a shume te te njejtat shkolla, bejne pjese te te njejtat grupe etj etj.
Te them te drejten mua me vjen paksa per te qeshur kur lexoj demokrate dhe republikan se me kujton tjeter realitet (megjithese analogjia ska vend ketu) por mos harrohet nje gje. Kushdoqofte forca politike qe vjen ne fuqi (kongres, senat e me pas presidence) jane po te njejtet elemente qe jane anetare dhe drejtues te Komisionit Trilateral, Keshillit me Mardheniet me Jashte apo me tutje, pra ata qe ne prapaskene drejtojne me te vertete AMERIKEN.
Luften ne Irak se beri Bushi pavaresisht se de jure dihet e tille. Dhe ata qe e krijuan ata lufte do vazhdojne te krijojne te tjera pa i dhene shume rendesi se kush eshte ne pushtet. Thjesht Bushi u dogj si karte dhe sherbeu per aq sa sherbeu dhe duhet djegur perpara syve te opinionit qe te vazhdohet loja e shpelarjes se trurit dhe te hartohen... jo me falni te vihen ne jete planet e hartuara prej vitesh dhe per pjesen tjeter te Lindjes se Mesme. Kushdo qe te vije ne pushtet ne Amerike, bota ska me paqe. Luftrat sdo shuhen dhe ky eshte vetem fillimi. E di qe do thoni qe ka lexuar shume Noam Chomsky apo Jim Marrs apo David Icke apo Alex Jones etj po keto gjera skane nevoje per whistleblowers, mjafton ti shikosh sic jane dhe te zgjatosh vizat nga pikat e dhena. Ngado qe shkojne dhe levizin ato bashkohen dhe qerthulli eshte i dukshem per ate qe ka sy ta shikoje.
Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 09-11-2006 më 02:18
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Fituan demokratët... hajt inshallah mos demokratizohet amerika![]()
Një gjë ia vlente kjo fitore, surrati i Bushit në pres konferencë dhe belbëzimet e tij prej injoranti, nëse asgjë tjetër. Nuk e ka më atë qëndrimin e kaubojit sherifkungulli që morri n'qaf gjithë atë popull...
Mbase dënimi i Sadamit nuk paska qenë edhe aq "profitabil"
I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps
Edhe allen pranoi humbjen ne garen per senator ne virginia. Demokratet marrin kontroll te senatit 51 - 49.....
Spastrimi emigrant i Amerikes dhe marrja prej krahesh nga shtepite dhe vendet e punes te mexikaneve apo dhe kombesive te tjera qe kane ardhur per te fituar bukene gojes njesoj si dhe vete familja e Bushit dikur nuk dha me dhe nuk do te jape me rezultate per Bush Ladenin i cili organizoje sa e sa prapaskena dhe ne fund ia derdhi si uje te ftohte ne koke Rumsfeld i cili dha doreheqjen ne shenje pendimi dhe frike ndaj fuqise se re ne pushtet.Siç e tha edhe Darius kjo lufte qe po zhvillohet dhe qe shume shpejt do te marre dhe permasa me te medha eshte nje pjese nga garuzhdja qe po zien shume thelle ne toke dhe qe askush nuk e di fatin e kombit te vet.Trazirat prej vitesh dhe padrejtesite kerkojne si shperblim te dhimbshem veshtrimin e ZOTIT se kjo toke duhet te ndryshoje shume shpejt.Sa per besimin apo jo te Kur'anit kam mendimin se do te behet edhe me i besueshem nen theniet e me inteligjentit qe ka patur kjo toke Profetit Muhamed a.s,kur te vije ne pushtet 2007 vete presidentja e Amerikes Hilary Clinton.(kur kombi te udhehiqet nga grate atehere prite Kijametin)
Gjithsesi eshte lajm i gezueshem per te gjtihe shqiptaret(sepse kjo pjese na intereson me hsume neve si shqiptar) pasi tani kane edhe me shume shpresa ne ndertimin e nje ligji qe do te jete shpresdhenes per to dhe nuk do ti mbaje me te gozhduar ne endrren amerikane qe po del çdo dite dhe me shume jasht kesaj fjale domethenese.
Ndryshuar për herë të fundit nga XX22 : 09-11-2006 më 15:33
Krijoni Kontakt