Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 105
    fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    I lutem moderatorve ta lene kete teme te vazhdoje pasi i duhet lene kohe acidave qe te pergjigjen. Nje mysliman vete e hapi temen dhe besoj se do na ndihmonte te gjithe te qartesojme stereotipet ndaj myslimanve apo pse njerzit kane probleme me idete supremaciste qe shfaqin disa islamista.

ta lem karvanin te gjeje rrugen e vet se ndoshta pushojn dhe talljet.

Rob i All-llahut! Maska e Omari
    Anëtarësuar
    14-03-2006
    Postime
    189

Paqja dhe meshira e All-llahut qofte mbi Muhammedin alejhi selam dhe Pasuesit e Tij

Citim Postuar më parë nga xfiles
    po pra , prandaj ti nuk ke te drejte te me thuash se une do shkoj ne ferr vetem e vetem se nuk i besoj atij lloj allahu qe i beson ti.

pse po nuk i terhoqa çfare do me gjej,
    e dike ti se çfare qenka e mira ime.

Po si u hidheroka zoti njehere, se ai esht eZot, nuk eshte nje hiç , apo jo.

Po edhe nese jam nje hiç kjo gje allahut tend nuk duhet ti bej pershtypje.

Gjithmone nese allahu juaj i supozuar ekziston.

Une te mirekuptoj ty o njeri,
    po ti keqkupton gjithçka qe nga momenti qe i ndan njerezit ne besimtare dhe jo-besimtare,
    sepse njeri nuk te ben besimi por zemra,
    po qe se je pedofil, mund t ejesh edhe profet, por nuk je me i mire se nje cope ***,
    po qe se je i etur per gjak, beso sa te duash, nuk je me mire se nje krimb.
    po qe se varros te gjalle vajzat e tua, (si arabet e hershem psh) fakti qe beson nuk e heq dot faktin qe meriton ferrin ne perjetesi.

Nese ai allahu yt ekziston atehere nuk duhet te jete me i mire se vete djalli, te cilin e shan aq shume, nese ai allahu ekziston dhe ka krijuar keto fe monoteiste qe kane sjellur dhune dhe injorance gjate gjithe historise.
    Nese ai allahu qe e do aq shume ekziston nuk ka mundesi te jete Zoti i vertete.
    por ka shume mundesi qe ky allahu te mos kete qene asgje tjeter veç se pjelle e mendjes se atij qe e quante veten i derguari, nje manjak psikopat i cili ishte i bindur se Zoti e kishte zgjedhur si njeriun me te mire te koherave dhe se ishte i pagabueshem.

I premtoi burrave virgjeresha ne parajse, e ata te shkretit ngaterruan besimin ne Zot me epshin qe i ziente gjakun ku kujtonin virgjereshat.

Mbase muhamedi nuk e kishte me te keq, mbase ishte i bindur se ishte profet,
    por te pakten ju si njerez te shendosh nga truri(te pakten keshtu them se jeni) duhet ta kuptoni se nuk ka njeri te pagabueshem, per sa kohe flitet per nje njeri.
    Ti me vehten tende po nervozohesh dhe po çon pluhur, nuk ke nevoj te frigohesh nga denimi i Zotit nese nuk beson, ajo per ty nuk don te thot asgje nese nuk i beson andaj ske pse nervozohesh dhe ske pse te ofendosh keshtu, vazhdo kenaq epshin tend pas kesaj bote nuk te pengon kush me thik ne fyt nuk te detyron te besh diqka, je i lir plotesisht.

Si mund qe te them ty besimtar kur ti mua nuk ma beson as nje fjal qe e them??? E dini ju çfar don te thot fjala besimtar dhe e kunderta? Thjesht ti nese mua nuk me beson asgje ti per mua je nje jo besimtar dhe u kry, njejt edhe zotit nese nuk i beson ateher per zotin je jo besimtar dhe ska ktu shum dilema.

Se pari analizo kohen kur ka jetuar Muhammedi, pastaj analizo edhe fjalen Pedofil dhe do te konkludosh a ishte apo nuk ishte profet im i tille, un vetem di te them se pedofil eshte çdo njeri qe ne moment te caktuar keqperdor nje femi per te shprazur epshin e tij personal, kurrsesi nje njeri i cili martohet dhe e mer ne shtepin e tij nje femer qe esht ne moshen e pubertetit dhe me te cilen nuk flen deri ne nje mosh te caktuar mosh kjo te cilen nuk e din askush pos profetit dhe Ajshes All-llahu qofte i kenaqur me te, ne vetem e dine se kur e ka mar ne shtepine e tij Ajshen All-llahu qofte i kenaqur me te, profeti e kishte derguar te luante me femijet e lagjes e kurrsesi te "kishte hy dhender" me te.

Dhe mendoj se nuk mund ti themi nje njeriut "i etur per gjak" nese ai njeri kurr nuk e ka sulmuar dike, nuk mund ti themi ashtu vetem e vetem pse ai eshte mbrojtur nga sulmet e te tjereve, mbrotja nga kriminelet sot lejohet ne shum vende te botes, nese dikush ty te hyn ne dhome duke fjetur dhe te sulmon ke te drejte edhe ta vrasesh dhe per ket nuk pergjigjesh fare, ky ligj te pakten sa e di un aprovohet ne Itali.

Pikerisht per ti then popullit arab se nuk duhet te varrosen vajzat e vogla Muhammedi a.s kishte marr Ajshen qe ta ruante ne shtepine e tij nga femijrija, pikerisht Muhammedi alejhi selam ishte ai i cili e zhduki kete tradit tek arabet qe vertet para se te lindte Muhammedi alejhi selam ishin popull shkaterrues ne toke.

Kush te tha se All-llahu nxit dhune, ju nuk e njihnit All-llahun aspak i nderuar te jeni i bindur ne kete, All-llahu perkundrazi ka sjellur Kur`anin njerezimit dhe me kete Ai ka penguar shum krime ne toke, me kete Ai ka shpetuar njerezimin nga kaosi qe ishte drejtuar, shikoni mbrapa historine, shikoni se çka ka ndodhur ne planet para krishtit, i nderuar ju lutem lexoni me shume e pastaj merrni vendime te tilla, ju me pak fjal po doni te kundershtoni fakte te cilat i argumentojne me miljarda e miljarda libra qe deshmojn te kunderten e kesaj qe thoni ju.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085

Për Omarin

Vëlla i nderuar, ji i kënaqur me besimin tënd dhe mos çaj shumë kryet me njerëzit që shumëzohen me vetveten... Mbase nuk e merr vesh këtë që po e them, por mbase dikush e merr vesh... Mos u lodh kot me njerëz që kan hall me vetveten se qëllimi i tyre në këto tema është vetëm të shajnë islamin, mbase mendojnë se në këtë mënyrë i shërojnë komplekset e tyre.

Selam
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Omari
    Ti me vehten tende po nervozohesh dhe po çon pluhur, nuk ke nevoj te frigohesh nga denimi i Zotit nese nuk beson, ajo per ty nuk don te thot asgje nese nuk i beson andaj ske pse nervozohesh dhe ske pse te ofendosh keshtu, vazhdo kenaq epshin tend pas kesaj bote nuk te pengon kush me thik ne fyt nuk te detyron te besh diqka, je i lir plotesisht.

Si mund qe te them ty besimtar kur ti mua nuk ma beson as nje fjal qe e them??? E dini ju çfar don te thot fjala besimtar dhe e kunderta? Thjesht ti nese mua nuk me beson asgje ti per mua je nje jo besimtar dhe u kry, njejt edhe zotit nese nuk i beson ateher per zotin je jo besimtar dhe ska ktu shum dilema.

Se pari analizo kohen kur ka jetuar Muhammedi, pastaj analizo edhe fjalen Pedofil dhe do te konkludosh a ishte apo nuk ishte profet im i tille, un vetem di te them se pedofil eshte çdo njeri qe ne moment te caktuar keqperdor nje femi per te shprazur epshin e tij personal, kurrsesi nje njeri i cili martohet dhe e mer ne shtepin e tij nje femer qe esht ne moshen e pubertetit dhe me te cilen nuk flen deri ne nje mosh te caktuar mosh kjo te cilen nuk e din askush pos profetit dhe Ajshes All-llahu qofte i kenaqur me te, ne vetem e dine se kur e ka mar ne shtepine e tij Ajshen All-llahu qofte i kenaqur me te, profeti e kishte derguar te luante me femijet e lagjes e kurrsesi te "kishte hy dhender" me te.

Dhe mendoj se nuk mund ti themi nje njeriut "i etur per gjak" nese ai njeri kurr nuk e ka sulmuar dike, nuk mund ti themi ashtu vetem e vetem pse ai eshte mbrojtur nga sulmet e te tjereve, mbrotja nga kriminelet sot lejohet ne shum vende te botes, nese dikush ty te hyn ne dhome duke fjetur dhe te sulmon ke te drejte edhe ta vrasesh dhe per ket nuk pergjigjesh fare, ky ligj te pakten sa e di un aprovohet ne Itali.

Pikerisht per ti then popullit arab se nuk duhet te varrosen vajzat e vogla Muhammedi a.s kishte marr Ajshen qe ta ruante ne shtepine e tij nga femijrija, pikerisht Muhammedi alejhi selam ishte ai i cili e zhduki kete tradit tek arabet qe vertet para se te lindte Muhammedi alejhi selam ishin popull shkaterrues ne toke.

Kush te tha se All-llahu nxit dhune, ju nuk e njihnit All-llahun aspak i nderuar te jeni i bindur ne kete, All-llahu perkundrazi ka sjellur Kur`anin njerezimit dhe me kete Ai ka penguar shum krime ne toke, me kete Ai ka shpetuar njerezimin nga kaosi qe ishte drejtuar, shikoni mbrapa historine, shikoni se çka ka ndodhur ne planet para krishtit, i nderuar ju lutem lexoni me shume e pastaj merrni vendime te tilla, ju me pak fjal po doni te kundershtoni fakte te cilat i argumentojne me miljarda e miljarda libra qe deshmojn te kunderten e kesaj qe thoni ju.
    po ti qenke i çuditshem more,
    kur thashe une qe dua te jem apo qe jam besimtar,

une i lire jam,
    jam i lire sepse per fat te mire nuk jam ne nje shtet islamik
    se liri ne islam nuk ka.

Rob i All-llahut! Maska e Omari
    Anëtarësuar
    14-03-2006
    Postime
    189

Paqja dhe meshira e All-llahut qofte mbi Muhammedin alejhi selam dhe Pasuesit e Tij

Citim Postuar më parë nga xfiles
    po ti qenke i çuditshem more,
    kur thashe une qe dua te jem apo qe jam besimtar,

une i lire jam,
    jam i lire sepse per fat te mire nuk jam ne nje shtet islamik
    se liri ne islam nuk ka.
    Deri sa ti njeher thua fjal shum te renda e me pas kur dikush te pergjigjesh nderron teme kjo vetem se humb peshen e fjaleve tua njekohesisht edhe brengosjen tone per ty.

Kujto perrallen e Bariut qe genjente fshatin se i ka dal ujku...

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Omar te pergezoj per temen dhe eshte me vend dhe shume aktuale.Por siç i ke cituar vete ajetet nga Kur'ani ZOTI e di gjithçka para se ajo te ndodhe dhe per kete kerkon edhe te na qetesoje zemrat e te mos brengosemi se do te vije edhe ajo dite kur talljen ta kthejme me tallje.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Deri kur do të vazhdojnë talljet me Fejën Islame?
    Deri sa ata te futen ne rruge te mbare.

Citim Postuar më parë nga Omari
    Me fal se mbase nuk arrij dot ta kuptoj drejte po nuk e marr vesh dhe se pranoj dot kete. Je ne mes te shqiptareve, je ne nje forum shqiptar dhe spo e kuptoj nese po flas me ndonje arab apo mullah te vendeve arabe apo me nje djale shqiptar?

I perkas nje brezi qe eshte rritur ateist dhe mbase se ndjej fene sic e ndjeni ju por ajo qe sgelltis dot eshte fakti qe shikoj e lexoj djem e vajza te reja qe mundohen me nje perdellim qe te ngjall krupen per te sjelle ne mes te shqiptareve dicka qe ska qene kurre. Per aq vjet sa jetova ne Shqiperi, qofte ne marrdhenie me njerez te moshuar qofte me te rinj skam degjuar njeri te shprehet per fene ne kete menyre dhe sidomos me fjale arabe. Me duket sikur po lexoj ndonje hoxhe ne mes te Mekes dhe jo forum shqiptar, forum te nje vendi Europian me nje popullate europiane.
    Ti mund te thuash qe keto jane fjalet e profetit dhe te perendise por a do ta them troc, per mua jane pacavure dhe karagjozllik sepse si kuptoj. Kam gjuhen time dhe lutjet ose i them ne shqip ose si them fare.

Te pakten lutjet dhe falenderimet ndaj perendise thuajini ne shqip se na hapet barkun me kete arabishten dhe fjale qe te bejne te duket sikur je ne mes te shkretetires.

Ky nenforum e ka Toleranca Fetare dhe me kete nenkuptohet qe une dhe kushto tjeter ketu duhet te respekoje besimin tend dhe adhurimin per zotin tend por ne te njejten kohe nenkupton edhe qe ti apo te tjeret si ty duhet te kene respekt per te tjeret dhe mos imponohen terma dhe gjuhe qe skane asgje te perbashket me shqipen apo shqiptaret.

Miqesisht Darius.

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Gjuha eshte gjeja ma e vogel per te cilen duhet te shqetesohemi pasi fjalet e gojes veshtir se ia komandon kujt me forc. problemi eshte qe edhe truri te mos u behet arab dhe u merr ere, sidomos kur hoxha u eshte shkolluar andej dhe u sjell variantin e importuar. Omari duket djal i mir dhe me vjen keq qe se kupton se talljen mbi vetvete e ka terhequr dhe vete islami shqiptar dhe rasti me i paster eshte ai i bashkombasve tane ne Kosov qe arrijn deri aty sa tu bejne lavde komunistit gjakatar Enver qe ju prishi xhamiat e shfarosi hoxhallaret.
    a bo vaki kund qe viktimat ti thurin lavde vrasesit? jo!
    Ferizaj, atje ku dhe hoxhallaret luten per Enverin
    09/09/2006
    shekulli
    “Enver! Enver!”. Nëse me këtë emër do të thërrisje rrugës nëpër Ferizaj të Kosovës, të paktën 1 në 10 meshkuj do të ndalohej për t’u përgjigjur. Pothuajse të gjithë të moshës 30-40-vjeçare, origjina e Enverëve ishte e njëjtë; vinte nga adhurimi për ish-kreun komunist në Shqipëri. Një adhurim që koha jo vetëm nuk kishte mundur ta zbehte, por përkundrazi, e kishte ringritur fuqishëm kultin e tij. Enver Hoxha në Ferizaj ishte si filozofia e verës, që sa më shumë vjetërohet, aq më e mirë bëhet. Nëse Gjirokastra e lindi djalin që më pas do të bëhej udhëheqësi i shtetit shqiptar për 45 vjet me radhë, Ferizaj tashmë konsiderohet si qyteti që kërkon ta bëjë të përjetshëm. Për këtë ka dhe plane konkrete…
    E kush më mirë mund të na i zbulojë ato, se sa kryetari i Lëvizjes Popullore për Ferizajn, Remzi Hasani. I lidhur ngushtë me të vejën e Enver Hoxhës, Nexhmijen dhe ish-shefin i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Shqipërisë, Veli Llakaj, ai flet për një të ardhme të kuqe jo vetëm për qytetin e tij, por për të gjithë viset ku ka shqiptarë. Dhe në Ferizaj kjo ngjyrë ka filluar të përhapet, deri aty sa… edhe hoxhallarët e duan Enver Hoxhën. Pavarësisht faktit se ish-kreu komunist ishte kategorikisht kundër fesë, besimtarët myslimanë në Ferizaj kanë arritur deri aty sa kanë bërë dhe iftar për Enver Hoxhës (vakt i ngrënies së pasdites për agjëruesit në muajin e shenjtë të Ramazanit). Kjo ka ndodhur më 16 tetor 2005, ku simpatizantë të ideologjisë së tij janë mbledhur në sheshin e qytetit, duke kërkuar që një nga 374 rrugët e Ferizaj të marrë emrin e ish-diktatorit shqiptar. Sipas dëshmitarëve që kanë qenë në manifestimin e parë publik, më 16 tetor 2005, protesta nuk u ndal, derisa erdhi ora e iftarit që përkon me disa minuta pas perëndimit të diellit. Kur daullet kanë nisur të ndihen në qytet, njëri nga hoxhallarët, i cili ka qenë dhe vetë pjesëmarrës në tubim, i ka ftuar të gjithë manifestuesit që të hanë së bashku iftar për Enver Hoxhën. “T’i bëjë rehat shpirti në xhenet (parajsë)”, - ka thënë hoxha, i cili është kujdesur që rituali i shenjtë atë ditë t’i dedikohet ish-kreut komunist të Shqipërisë. Mendimi i tij është duartrokitur mes brohoritjesh “Enver Hoxha, Enver Hoxha”, ndërsa janë lutur për të. Jo vetëm kaq, por pas ngrënies së iftarit, besimtarët myslimanë kanë nisur të shpërndajnë edhe zeqat për Enver Hoxhën, në emër të Allah-ut (ndihma në para dhe ushqime për njerëzit e varfër, të cilat nuk konsiderohen lëmoshë).
    e ca me prit ne nga ky lloj islami qe ka fillu me bo keto veprime akoma pa marre pavarsi Kosova? Po neser me dal ndonji hoxh rradikal ca bon vaki me qindra kosovar qe mund te kete xhamia e atij? Ja pra se ja keni futi friken popullit qe kane edhe frike me ju tall.
    Omari i mir na shkrun ketu teori, kurse ne po te tregojm praktiken. Po ate islam e kuran ta interpretojne me menyren e vet edhe ata qe sjellin terrorizem. A nuk ishte Muhamedi juaj qe vrau me doren e vet nja 150 veta gjithsejti, e qe dha urdher per te vrare e per te urry? Shembulli i profetit a nuk po ndqet edhe sot nga disa. Thuji cfare te dush ti po prape pjese e islamit bashkekohor mbetet.
    Lene pra muhabetin se me fjale te bukra te pushtoni ju, por ju vje keq kur ju rrjeshtojne te tjert fakte

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Omar te pergezoj per temen dhe eshte me vend dhe shume aktuale.Por siç i ke cituar vete ajetet nga Kur'ani ZOTI e di gjithçka para se ajo te ndodhe dhe per kete kerkon edhe te na qetesoje zemrat e te mos brengosemi se do te vije edhe ajo dite kur talljen ta kthejme me tallje.
    E cfare do te thuash ti wise guy? Qe mezi po pret te maresh revanshin? Te tallesh ti dhe allahu yt me ne kristianet? :P Ikni ore na lini rehat, ne nje vrime i bikeni fyellit ju!

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Ndërroi jetën Haxhi Hafiz Sabri Koçi
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 28-07-2004, 15:24
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •