Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 101
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po gjurmët e këmbëve nëpër shkëmbinjtë e Shqipërive të sotme?

Une kam degjuar per jo vetem gjurme kembesh por edhe gjetje te vete skeleteve gjigande diku ne nje shpelle ne Veriun e Shqiperise. Mesa me kujtohet eshte permendur diku ne njeren nga temat ne kete forum dhe Barat sikur kishte informacion me shume se per cfare behej fjale. Pra barat nqs eshte e mundur te elaborosh per kete pike do ta dija per faleminderit...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 24-11-2007 më 10:37

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    postuar nga Darius
    Une kam degjuar per jo vetem gjurme kembesh por edhe gjetje te vete skeleteve gjigande diku ne nje shpelle ne Veriun e Shqiperise. Mesa me kujtohet eshte permendur diku ne njeren nga temat ne kete forum dhe Barat sikur kishte informacion me shume se per cfare behej fjale. Pra barat nqs eshte e mundur te elaborosh per kete pike do ta dija per faleminderit...

Ne fakt mua po me vjen nje si ide qe te vendos si firme "Deny FSHesa"
    Pafytyresia ka caqe qe ketu disa tipa si "Enveri" e "Mehm@i" nuk i njohin

Persa i perket atyre qe kam shkruar me pare ne lidhje me gjetjen e skeleteve me permasa te medha ne Shqiperi, eshte plotesisht e vertete. Jane gjetur varre te tilla, ashtu si dhe ne vende te tjera te botes xhanem
    Ketu jane gjetur ne veri ne Alpe.
    Tani nje pyetje per ty Darius (meqe permend edhe Velikovskin )- Si mendon ti, ne kohen e Enverit si ka qene i zhvilluar boshti i kerkimeve arkeologjike...nen kontroll apo jo?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Sigurati ose zigurat eshte nje forme ndertimi me shkallezim por nuk duhet ngaterruar me piramidat e Gizes apo Egjyptit ne pergjithesi
    Te me falni per injorancen, por duket qe XhGashi sic i eshte bere zakon i ngaterron gjerat. Ziguratet apo Siguratet (!mund te shqiptohet ne te dy menyrat) nuk jane piramida fare. Ekzistuan vetem ne Babiloni dhe ndertoheshin nga qerpiq dheu. Qellimi i tyre ishte ngritja e platformes mbi te cilen ndertonin edhe ndonje godine tjeter a tempull kushtuar perendive te vet. Por kishte edhe zigurate qe nuk sherbenin per asgje thjeshte ndertim kodrash...

Nderkohe qe fotot e gjigandeve ishin impresive...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

E drejte kjo qe thua per Zigurat/sigurat. Ashtu eshte, kane qene ndertime prej dheu dhe nuk klasifikohen aspak si piramida. Ne gjuhen e sotme ato thjesht permenden si menyre ndertimi krahasuese, pra nje ndertim i shkallezuar per ti dalluar nga piramidat e verteta. Gjate faqeve te librit termi zigurat haset shpesh dhe autori (kuptohet duke perdorur nje numer te madh referencash) e lakon sa here gjendet perpara ndertimeve te ketij lloji, pra te shkallezuara.

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Pershendetje

Tani nje pyetje per ty Darius (meqe permend edhe Velikovskin )- Si mendon ti, ne kohen e Enverit si ka qene i zhvilluar boshti i kerkimeve arkeologjike...nen kontroll apo jo?
    Nuk di te te jap nje pergjigje konkrete. Kam patur shume miqesi me Selim Islamin dhe shpesh ne biseda me te ka rene fjala tek kjo ceshtje dhe kam pershtypjen qe kerkimet arkeologjike kane qene ose te varfera (pa vemendjen e duhur) ose te kufizuara me qellim. Fakti qe ne ate kohe zonat arkeologjike kane qene te gjitha tonat (pa nderhyrje te grupeve studimore te huaja) dhe eshte bere kaq pak te ben te deduktosh qe ose ka munguar deshira e mire ose aftesia. Po per kete te dyten sjam i bindur pasi e di qe kemi patur arkeologe te afte.

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje
    Baptist me tregoni ju lutem pse thuani se un e kam bere zakon ti ngaterroj gjerat ,Zigurat-Sigurat jane ndertime etazhore te Sumerve .
    Qellimi im ne postimin me lart ishte te paraqitej Sigura ndertese etazhore e ngjajshme me piramidat etazhore ,gjithashtu ky emer Piramide nuk eshte asgje tjeter vetem nje emertim grek ,nese I referohemi pamjes se ksaj ndertese –Sigures shofim germen e alfabetit te Ibrahimit –Abrahamit a.s. Nje trekendesh kenddrejte ,nje vize e vazhduar dhe ne fund nje vize vertikale , e kjo eshte germa P .
    Egjiptasit e vjeter nuk e kane quajtur piramide po diqka me ndryshe e cila fillonte me germen M ,nuk eshte e rendesishme per momentin ta ceki .
    Referencat e mia nuk jane teori jane mendime te miat pamvaresisht a I preferoni ju apo jo .Nuk kam asgje te keqe ndaj jush dhe antareve te tjere te forumit andaj ju lutem pa keqkuptime .Kam shume mendime –ide qe nuk pelqejn as me te juajat e as me te shum shkenctarve e historianve boterore .Per mendimin tim historia , civilizimi dhe zhvillimi I teknologjise nuk fillon tek greket e romaket ,por ka bazat para 12 -13 mije vitesh.Vertete nganjehere edhe mua me ngaterrohen gjerat , por kjo ndodh kur lexoj mendime te pseudohistorianeve –gjuhetarve te ndryshem.Megjithse nuk jam I perkryer edhe une gaboj , por jo me qellim .Ju pershndes .

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    PERSHENDETJE

PO JEP NJE MENDIM
    Nuk njof kushedi se sa lemin e matematikes por disa gjera te thjeshta po I zberthej edhe vete .

Kado qe te mundohem te analizoj tek masat e piramides se KUFUS me habitin disa numra .
    Duke marre per baze sistemin tone planetare dhe duke krahasuar gjithashtu me swastiken e shume analizime qe kame bere me heret perputhen me mendimet e mia.

Gjithnji kure eshte detyra e analizuar mire rezultati perfundimtare eshte ai qe tregon rendesin e ndertimit te piramides dhe perputhshmerine me realitetin. psh.

Po paraqes renditjen reale te planeteve duke filluar prej
    1 –merkuri 2-venera 3-toka 4-marsi -5 jupiteri 6-satuni 7-urani
    8-neaptuni 9-plutoni 10 Dielli edhe ashtu kame paraqitur me heret ne maje mbi piramide.
    123 456 789-10
    Nese I mbledhim keta numra 1+2+3+4+5+6+7+8+9+=45
    45 si numer te disku I faistit paraqet numrin e simboleve.
    4+5=9
    Numri 9 paraqitet ne form spirale ne figuren e hyjneshes ne fron gjithashtu te simbolet e Vinçes qe I perkasin periudhes se njejt kohore . Eshte edhe I ngjajshem me hieroglifin g.

GJITHMON DUKE U BAZUAR NE TEORIN E PITAGORES 3,4,5TREKENDSHIN KENDDREJT
    Ndersa 123 qe paraqet njeherit edhe lartesin me h apo hieroglifi tre rrath h QE KRIJON NE PAMJE GERSHETIN
    Te piramida e Kufus 123 paraqet lartesine prej 146 metrash x10 dielli .
    146x10=1460
    Nese e ndajm ne 4 pjes kete shume ,pse 4 krahaso rendesin e swastikas 4 stinet ose 4 polet 1460/4=365 qka na del kjarte rezultati nje vit I plote .

PERSHENDETJE
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 27-11-2007 më 11:24

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pyetje.....a mundet qe impakti i nje objekti kozmik(asteroid apo ku e di une çfare)sado i madh qe te jete te shkaktoje nje permbytje globale???(dhe si rezultat zhdukje civilizimesh)po njeriu ka jetuar se bashku me dinosauret??.............po keta gjigandet vertete te kene qene hahahahahaha a thua,kujdes ke pergjigja,mund ta rrezoj fare kollaj..................po gjeologjia moderne ça thote??????...........tektonika e pllakave ça eshte????......a e di ndonjeri nga ju ça eshte kolona stratigrafike?ajo qe tregon historine e shkembinjve dhe shume gjera te tjera te ketij planeti qe quhet toke,pra ketu degjova te thuhet qe ne jurassic kane jetu njerez(shume e forte kjo).......dikur dihet para miliarde vjetesh planeti ka qene i mbuluar krejtesisht me uje,nuk ka dyshim,por gjeologjia thote ca gjera ndryshe nga mitet.....kujt duhet ti besojme????
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 27-11-2007 më 13:04
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Materiale mbi Provimet e Lirimit nga Ministria e Arsimit (MASH)
    Nga [Perla] në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 57
    Postimi i Fundit: 02-06-2012, 10:24
  3. Intervistë
    Nga sabit idrizi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 10:14
  4. Lumturia E Librit
    Nga Xhuxhumaku në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-08-2005, 17:29
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •