Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 101
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Nessus Lexo Postimin
    Zbuluar në vitin 1908,afër Glenn Rose ( Texas ),tregon gjurmë të humanoidëve gjigandë të gjatë 4 metra lartësi (sipas standardeve moderne) të përziera me gjurmë të dinosaurëve !
    PLAKO e di mire ti,qe njeriu ka jetu njekohesisht me dinosauret........sa per mu me kan dale syte tu lexu paleontologji noten,jo se me pelqente ma shpifte ne fakt,por duhet te kaloja provimin..
    PS,po pati mundesi mos i fshini keto shkrime me justifikime bajate,nuk dua te provokoj asgje,vetem pyetje po bej,per keto civilizimet dhe keta gjigandet e famshem qe jetonin nga 1000 vjet.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Jo ne fakt shkenca e sotme se pranon kurresesi faktin qe njeriu ka qene bashkekohes i dinosaureve. Kjo eshte dhe arsyeja pse te famshmit Ica stones apo statujat e Tayos Cave nuk merren seriozisht. Te parat (per te cilat kam postuar dhe tek tema mistere) jane konsideruar si falsfikim megjithese fshatari qe i gjeti se kishte idene se cfare kane qene dinosauret apo gdhendja ne gur ndersa per te dytat nuk eshte bere asnje koment dhe eshte lene pa permendur fare. Gjurma qe ti shikon nuk eshte e vetmja. Edhe ne pjese te tjera te Amerikes jane gjetur eshtra mastodonti sebashku me arme te lashta dhe gjurme te njeriut. E perseri shkenca thote ska mundesi. Lexo me vemendje temen mbi Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike. Eshte paradigma dhe dogma ajo qe e ndrydh shkencen sot. Po nuk u superua ky problem atehere do vazhdojme dhe per shume kohe ti shmangemi pikepytjeve dhe te mbushim kokat e studenteve te rinj me pallavra 'darviniane' apo dhe te tjera si keto.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Mund te kalojme dhe ne siper nje shkembi dhe mos te lejme absolutisht asnje lloj gjurme,po te kalojme siper llaves se palevizeshme gjysem te ngurte dhe shume te nxehte ateher po,por menjehere do leme gjurme dhe te te gjithe trupit sepse patjeter qe do biem,ne nuk e durojme dot nxehtesine.mendoni pak.......po fosilet si jane krijuar????
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Po, por mos harro qe gjurmet ishin koherente me ato te dinosaureve. I perkisnin te njejtes shtrese gjeologjike dhe strate. Meqe ke bere klasa paleontologjie duhet ta dish se cfare po them.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Po, por mos harro qe gjurmet ishin koherente me ato te dinosaureve. I perkisnin te njejtes shtrese gjeologjike dhe strate. Meqe ke bere klasa paleontologjie duhet ta dish se cfare po them.
    Darius po lene koherencen se bej gjurme une sa t'dush ke shkembinjt e jures,se i di ca si mire kto muhabete........nuk kam kohe ne kete moment se i kam ketu provat e falsifikimeve.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Landi nqs do te diskutosh me lere apo varja atehere me mire mos diskutojme fare. Une spo flas per falsifikime ketu por po flas per anomali qe nuk shpjegohen dot ne menyre rracionale as nga gjeologjia qe e paske shume qejf dhe ma permend nje e me dy dhe as nga paleontologjia (apo arkeologjia for that matter).

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Jo darius nuk dua te diskutoj me lere,nuk kam kohe ne kte moment,nuk ka asnje lloj anomalie,do flas me gjate me vone.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Landi mos u lodh te flasesh me mua per keto gjera. I kam bere detyrat e shtepise me kohe...
    Nuk flas ne kuptimin qe e mer ti Darius kush eshte me i zoti,apo qe jam me i zoti etj,une dua te flas per keto gjerat,dhe tja fus kot sa me pak te jete e mundur.............ketu nuk diskutohet niveli i njohurive,as i imi dhe as i joti,une dua te marr vesh kush ka te drejte,right?............mund te kesh ti njohuri shume me teper se une dhe ne te njejten kohe tja fusesh kot per ndonje gje te caktuar.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Gjurma e ferkembes do si do nuk mund te lihet mbi nje shkemb te gurte por mund te lihet kudo ne te gjitha llojet e perzierjeve te buta te lendes mbi siperfaqen e tokes.

Kjo lende mund te forcohet, ngurtesohet e te kristalizohet me kohe.

Kur edhe druri oganik arrine te shnderohet ne gur te vertete duke ruajtur pamjen edhe ngjyren madje sa kur ta shohesh te mund te te shkoje mendja se mund ta djegesh, ose ta presh me sopate, do behesh me sopate dy copesh ne dore se do ta kesh bere therrime kur t'i kesh rene me te.

Gjrmat e pa shqetesuara per vite mund te ngurtesohen ne ate forme dhe ta ruajne ate gjurme per eone.

Problemi eshte te autenticieteti e jo te ekzistimi apo mundesia e ekzistimit te tyre.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Materiale mbi Provimet e Lirimit nga Ministria e Arsimit (MASH)
    Nga [Perla] në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 57
    Postimi i Fundit: 02-06-2012, 10:24
  3. Intervistë
    Nga sabit idrizi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 10:14
  4. Lumturia E Librit
    Nga Xhuxhumaku në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-08-2005, 17:29
  5. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •