Close
Faqja 19 prej 34 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 335
    Citim Postuar mė parė nga Baptist

Qindra shembuj si ky, vertetojne se autoret e romes se lashte nuk ia njihnin origjinen parafrazes ne diskutim sepse ajo, para se te arrinte te veshet e qytetareve dhe shkrimtareve te shoqerise se larte, vec ishte deformuar mjaftueshem dhe ata nuk dyshonin se eshte fjale e importuar nga tjetri kontinent sepse e degjonin edhe nga tregtaret e perimeve aty ne qytet.
    Spo e vazhdoj me kete replike se do prishet tema me gjera pa shume rendesi por nderhyra sepse dija pse nderhyra. Ja ku e ke:

Inanna was later identified as Ishtar (Easter) and Astarte. The name "Ishtar" transliterated into "Easter", the goddess of sexual love and fertility. The Romans called her the same, Ishtar, and some times Astarte even though quite often identified her with Venus.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Ore akoma merreni me Vaftisin e pavaftisur?
    Vaftisi ne gjysmen e postimeve kundershton kedo ne gjysmen tjeter kundershton edhe veten..
    Meqe e nxorret temen te Inanna, nuk eshte se jeni krejtesisht jashte binarev, perkundrazi jeni plotesiht ne teme se edhe Inanna ka lidhje me bleten...ka edhe lidhje me Hefesin qe kishte monedhe me blete

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Baptisti eshte pasuri kombetare. Puna eshte ndonese i tregohen disa blloqe qe i kane zene deren, ngul kembe te hyje nga dritarja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 20-02-2007 mė 22:21
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Spo e vazhdoj me kete replike se do prishet tema me gjera pa shume rendesi por nderhyra sepse dija pse nderhyra. Ja ku e ke:

Inanna was later identified as Ishtar (Easter) and Astarte. The name "Ishtar" transliterated into "Easter", the goddess of sexual love and fertility. The Romans called her the same, Ishtar, and some times Astarte even though quite often identified her with Venus.
    Kjo nuk e hedh poshte ate qe kam thene siper, pezhorativi instar nuk eshte konsideruar i barasvefshem me Ishtar nga shkrimtaret romak. Kaq mjafton si spjegim, sepse une nuk po thoja se ata nuk e kuptonin shprehjen Ishtar.

Ata ate e kane kuptuar si nje shprehje lokale dhe nuk u ka shkuar nedermend ta konsiderojne import te korruptuar nga te pashkollet, ndonese kjo fjale nuk ka mundesi lakese gamatikisht, por hej, kujt do t'i shkonte ndermend te merret me keto gjera atehere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 29-01-2008 mė 11:15 Arsyeja: rregulluar kodet bbc
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Kjo nuk e hedh poshte ate qe kam thene siper, pezhorativi instar nuk eshte konsideruar i barasvefshem me Ishtar nga shkrimtaret romak. Kaq mjafton si spjegim, sepse une nuk po thoja se ata nuk e kuptonin shprehjen Ishtar.

Ata ate e kane kuptuar si nje shprehje lokale dhe nuk u ka shkuar nedermend ta konsiderojne import te korruptuar nga te pashkollet, ndonese kjo fjale nuk ka mundesi lakese gamatikisht, por hej, kujt do t'i shkonte ndermend te merret me keto gjera atehere.
    Dakort Sja vlen te replikojme per gjera qe skane rendesi.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Baptist, cili eshte mendimi yt per gnosizmin, Origenin dhe Shen Ireneun? Gnosizmi sipas skriptures lidh mjaltin me njohurine e urtesise, dhe kete kombinim e quan gnosist dhe satanik.

Kishem njeze ketu qe i dinte te tere punet e qishes pe nga brenda, por kete e kishte per sakrilegj ta shpegonte.
    Aeneas Dardanus

Sa per ta rifreskuar si teme; Kjo ishte hapur tek nenforumi i Historise Shqiptare dhe po e leviz tek Antropologji/Arkeologji pasi ben pjese me shume ne kete nenforum.

i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anėtarėsuar
    10-11-2005
    Postime
    162
    Interesante kjo tema ketunje. Kame kohe qe nuku jam futur ne forumne. Po kush te tha ty o Baptist qe MaaT'a na qenkerka shqiptare ?

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Arcas, te faleminderit per interesimin.
    Ke te drejte:
    E kam shpifur/shpikur, asgje nuk eshte e vertete!
    Lere qe "Māta" nuk eshte shqiptare; -Ajo nuk ka ekzistuar kurre!

(mes tjerash: Tema mund te fshihet lirisht sepse eshte fabrikat dhe e dezinformuese per lexuesit qe mund te paragjykojne ndogje si te vertete nga ato qe kam shkruar ketu. -Ju kerkoj ndjese).

Te mirat...
    Aeneas Dardanus

Citim Postuar mė parė nga Arcas
    Interesante kjo tema ketunje. Kame kohe qe nuku jam futur ne forumne. Po kush te tha ty o Baptist qe MaaT'a na qenkerka shqiptare ?
    Arcas nqs e ke lexuar temen me vemendje atehere ska vend per pyetjen qe ben

p.s. Edhe per Dodonen te gjithe e dine qe eshte greke...

Faqja 19 prej 34 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •