shoke bukur shume bukur debati .ku ka nje levizje te mire gjeo politike .
barat te duhen me shume argumenta i dashur .nuk mjafton vetem i sakte apo i pa sakte
baptist me falni per moskeqkuptimin tim
shoke bukur shume bukur debati .ku ka nje levizje te mire gjeo politike .
barat te duhen me shume argumenta i dashur .nuk mjafton vetem i sakte apo i pa sakte
baptist me falni per moskeqkuptimin tim
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 13-05-2008 mė 16:33
TOMOR, TAMOR- anasjelltas ROMAT-RO/MAT- RO/M/AT.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 13-05-2008 mė 07:46
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Pikerisht. Ne postin 247, Dodona II kam shkruar:
Pra maat i bie qenie aseksuale,njesoj si zoti i hebrejve e thjesht sepse njeriu do te gjeje nje gjini konvencionale YHWH-se i drejtohet me Ai kurse Maat-es me Ajo. Bukur shume,akhenatoni e mojsiu paskan studiuar misteret 'pellazge'. Cka nuk koncepton/te dot absolutisht njeriu ? Mosekzistencen e 'para' pra mosekzistencen e KOHES, keshtu qe po te lidhim Maat- YHWH- Kha(os) dalim ne perfundimin se origjina e gjithckaje eshte thjeshte Koha-kohaos. Do e tregoje koha','le t'ja leme kohes' jane shprehje popullore qe tregojne gjykatesin suprem ndersa 'koha iken e svjen me', 'me iku koha','s'kam kohe' jane shprehje qe tregojne pafuqishmerine e njeriut perballe kohes qe ketu eshte fuqia supreme e 'do kohe','i erdhi koha' 'do e mesoje koha' tregojne fuqine e pjellorise apo maturimit qe ka koha.
Ma-at i bie te tregoje thjeshte origjinen prej nga vjen , pra cka
ishte 'para' teje(prinderit) ne aspektin 'kohor' ndersa aseksualiteti i pershtatet ne menyre te persosur kohes. Deri ketu me con logjika e nje qenie supreme,me shume sesa nje qenie e perbindshme hermafrodite parapelqej nje kenveshtrim ku te qenit hermafrodite nuk sqarohet. MA-AT i pershtatet mire nje qenie ku askush nuk sheh aspektin seksual te fjaleve perberese ma dhe at,por pergjithesisht efektin prinderor kujdestar(mesues e gjykates) e krijues(maturimi apo pjelloria).
"Kjo perendeshe, emri i se ciles eshte ruajtur ne formen "Tamar" ose "Tomorr" i ka dhene emertime dhe ka krijuar tere perendeshat qe njohim.
Ja disa variacone te te njejtit emer:
Aegea, Albina, Amalthea, Aphrodite, Asia, Asteria Britomart Brizo,Demeter, Dionė, Echidne, Eo, Eos (Aos-Vjosa), Europa, Evouia , Harmonia, Hel, Hellene Hera, Ilythia, Inanna, (Athina), Io, (Jon, Junus, dybriresh)Minerva, Morgana (Nimue), Myrrhine (Batea), Rhea, Tamar ,Venus, Vesta, Demetra.
Ajo eshte dhi, luan dhe gjarper. Ngjyrat e saj jane e bardha, e kuqja, e zeza, dhe e kalterta.
Shikoni emrin e fshehte te saj - Ev-OU- Ia, ose Ev-Jh-Ia, Junus, Jahvej, jesus.
Lexojeni nga a djathta ne te majte: AIUOVE- aIUOVE (Jovi, Veza, krijimi), Aiu-ove (dhia, uji, qumeshti)"
http://www.forumishqiptar.com/showth...=79992&page=13
Te te marrim Kaos, Kaon. K-Aos. Aos eshte Vjosa, lumi titan per te cilin kishte respekt tere Olimpi. Lumi trident, Lumi henor. Athos- A/T/OS- AT-Os(=Mata Medosa)
Per me shume emri fshehte i perendeshes lexon:
AIUOVE- AUIOSE- Uji dhe Veza, Sperma dhe Veza?
Enciklopedia Britanike thote qe ne Greqine e lashte vajzat laheshin ne ujin e lumit Skamandro per te shtuar pjellorine. Gjithmone me ngaterronte kjo shprehje.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 13-05-2008 mė 08:06
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Nese Ma-at eshte qenie aseksuale atehere tama(r)- (r)amat eshte njekohesisht hyjneshe e hyj e jo thjesht hyjneshe ? Meqe dodona na paraqitet si faltore e Hyjneshes(femer) dhe e Zeusit(mashkull) te dy rigorozisht te quajtur 'te pellazgeve' e te dy ne te njejtin vend atehere o kemi kalimin nga matriarkalizmi ne patriarkalizem(Zeusi) ose thjesht kemi nje vend ku adhurohej Hyjnorja ne formen me antike te mundshme ate ku kemi mashkull e femer ku kemi 'MA-AT .
Meqe u ruajt ne formen e Baba Tomorrit atehere emri i hyjnores se adhuruar eshte ruajtur ne formen aseksuale parore e thjesht me mashkullimin e Hyjit ne teologjine kristiane(lindi nje femije nga mbarsja e nje femre pra eshte qartesisht mashkull per mendesine njerezore) atehere u mashkullua ne formen Baba Tomorri. Mashkullim te tille kemi edhe te nje hyjnie emri i se ciles eshte i gjinise femerore ne shqip e qe e perdorin te krishteret 'Perendia'.
Po te vazhdoj me lidhjen e Ma-at me kohen( e pafundme, e pakrijueshme, e perjetshme e plotfuqishme, e pamposhtur, qe ka qene, eshte e do te jete gjithmone) atehere shqipja e paska ruajtur Maat-Kohe ne fjalen MOT. Kjo fjale qe eshte pak a shume sinonim i kohes mori edhe kuptimin e viteve e shume kuptime te tjera ne fjalet motshem ,moshe,moshuar. Hyjnia eshte afer njeriut e eshte ne cdo pjese te tij. Une jam ti e ti je une. Perendia eshte brenda teje, ti je pjese e perendise. Nga pikepamja konceptuale perjetesia eshte mposhtja e kohes,koha ska me kuptim, mposhtja e Zotit. Njeriu kuptohet vetem brenda kohes. Hyjnite pagane jane ne radhe te pare pasqyrim i deshires njerezore per te mposhtur kohen e pamposhtur duke qene se e kane nje menyre qe mund te vriten.
Mot do te thote edhe levizje ne kohe pervecse thjesht kohe psh fjala moshe,i moshuar e me duket si rrenja e fjales Moto-levizje.
Po te lidhet Ma-at me fjalen pri-nd duke qene se ne fund te fundit ate do te thote,shikojme qe prind ka rrenjen pri(ne kuptimin para dhe udheheqes) ,italishtja e ka kopjim te shemtuar parenti-te aferm ne nje kohe qe rrenja par- do te thote para e jo te aferm ndersa anglishtja e ka kopjuar bukur ,parents-prinder. Ne italisht ben genitori -prind nga gens-gji ni . e nejse se kopjet skane te sosur.
Fjala prind eshte fjale aseksuale ,si nena dhe babai mund te quhen prindi im, prandaj ma-at duhet te jete ne origjine aseksuale.
Pastaj me kalimin e kohes mat mund te jete femeruar meqe e gjejme ne format moter dhe miter (gjeneruese e jetes) ,si pasoje e sundimit ne fjale te formes ma. Po te ishte ATAM mund te kishte ndodhur mashkullimi i pjesshem meqe sundon At. Nga moter mendoj se kane dale mater,matre,mother etj.
Atehere fjala Maat duket shume e rendesishme e meqe kemi fjalen e prejardhur Mot-kohe mund te kerkojme shpikjen e konceptit aktual te Zotit te perjetshem e gjithekrijues(faktikisht cdo gje e krijuar nuk qendron dot absolutisht jashte kohes ndersa qendron fare mire jashte materies) . Per ti dhene hyjnise se vetme te perjetshme 'kohe' edhe efekte te qarta kujdestarie e krijuese,prinderore u gjet forma e thjeshte Ma-at.
Nejse se u aventurova shume.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
A vetem kaq ke per te thene pas atyre megapostimeve tona ?
Po te dyjat o Styx te dyjat, sepse, nqs s'ke burreni, inteligjenca nuk te bene pare hiq, s'ta vnon veshin kerkush se ēka po thue, dhe pa inteligjence eshte absolutisht e pamundur te keshe burrni.
D.m.th nga goja yte flasin te tjeret e jo ti vet, kjo nuk eshte edhe aq e lavderueshme shoku im i nderuar Styx, dhe kjo eshte diēka qe une nuk mundem te pohoj per veten time, sepse kur flas une, flas une, e jo dikush tjeter, dhe sidomos jo Lekė Dukagjini me musteqe vesh em vesh ... une nuk flas me te ndegjuar dhe eshte e vertet qe i kam mendimet e mia personale (aus eigener Kraft), mirpo nuk mundem kurrsesi te pajtohem me ty qe eshte diēka e keqe te kesh mendimet e tua personale per nje qeshtje te caktuar.Po pres pergjegjen se pari me qellim qe t’i nxjerr mesataren e ponderuar. Po me doli mbi 60% e lart do e adoptoj per mendim. Po nuk me doli, te kopjoj ty dhe ja ku dal dhe une me mendim personal.
Une e permenda kete pyetjen tende te me hershme sepse mendova qe aty te ka ngelur hatri dhe je hidheruar qe nuk ta ktheva pergjegjien, mendova qe ajo eshte arsyeja e ketyre far thumbave/kungjave te fundit nga ti qe jan te paarsyeshem.(Te tera fjalet t'i kam vene shqip. "E mefshte" quhet nje gje qe rri e tulatur, pa jete, pa mprehtesi. Ka plot qe e kane fjalorin shqip-shqip e ta japin me te sakte.)
Pergjegjia ne pyetjen tende te me hershme eshte:
JO, nuk besoj, sepse kemi njerzit e drejt qe jan te lindur ashtu (e ke ndegjuar thenjen "Filani ish njeri pa sherr" ose "Filani s'din sherr") dhe kemi njerzit qe jan te drejt nga ndergjegjia, arsyeja, dionija dhe inteligjenca emocionale. Une i takoj njerit nga keto dy grupe, padyshim ... dhe ... edhe une di sherr ... e a dua apo nuk dua eshte tjeter pyetje pastaj.
Ndoshta Styx ndoshta, Por kjo eshte pak ne kundershtim me ate qe the me heret per Zeusin dhe Baten.Ma-aT, cfare shikon tani? Meme dhe Ate? Organin hermafrodit te Dodones se Shqiperise? T e Thotit Tokesor? M- e V/pjellshmerise?
Fillimi ishte nje, jo seksual, i perjetshem, i pakrijuar e i pavdekshem. Plejaden e perendeshave dhe perendive i krijuan njerezit. Ma&Tat/Thot, Zeus&Here, Dardan&M/Bate, Brahman&Shiva etj per te bere te llogjikshem krijimin origjinal.
Per kete arsye Thoti Tokesor rrinte ne kembe para Mates Hyjnore qe rri ulur, vestalet para Artemises, dhe Burri para Hyjnise.
(Siē thuhet, Maat eshte perendesha Egjiptiane e rregullit dhe drejtpeshimit te Botes, me fjale tjera, ajo qe matė, qe drejtpeshon etj.)
Ah kur eshte fjala te Ama-zone, a e ke vrejtur se si flasin shqiptaret e Ananmoraves ?
Ata thone 'osht' (asht, ėshtė), 'o konė' (a kanė, ka qenė), 'nona' (nana, nėna), 'hongra' (hangra, hėngra), 'gjona/gjoja' (gjana/gjaja, gjėra/gjėja), 'me zonė/e ka zonė' (me zanė/e ka zanė, ta zėsh/e ka zėnė) etj. etj.
Pergjegjiet duhet te kerkohen ne te gjitha trevat shqiptare dhe dialektet e shumta te tyre, keshtu po ma mer mendja mua, ah m'fal se desha te them qe keshtu ma mer gjysemmusteqeja mua.
Ketu na del perseri shenderrimi i M-se ne B, sepse ne themi 'Mu(r)muroj'. Ndersa per 'po thumon' se paskam ditur qe i thoni ashtu vetimes/rrufese.Thumoj, po Thumon quhet kur Vetetin (drita rrufese) dhe po Bubulloj (zhurma rrufese). Thumnak, Cemnac, Tinia Cemnac.
Mendova qe the se s'ka tjeter gje ne mua perveq musteqeve (te Lekės ne avatarin tim).Nuk e kisha barazuar me pare Thumimin ne sensin e vetetimes me thumbimin. Mbase rrufeja thumon, shpon? Hmm. (Ide e mire pavaresisht nga ana mustaqes)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 14-05-2008 mė 17:23
Ndersa une kam patur pershtypjen gjithmone qe Maat ishte pjesa tjeter e "dualitetit". Nje version i Yin dhe Yang (pa negativitin)dhe personalisht e shikoj Toth si perfekt ne pjesen tjeter, pra kompensojne njeri tjetrin. Maat aseksuale? Krahasimi i Maat me Yahweh sme duket shume i drejte. Si pjestare e nje panteoni shume perendish ose gjysem perendish duhet te jete qenie seksuale.Pra maat i bie qenie aseksuale,njesoj si zoti i hebrejve e thjesht
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
sorry for disturbing you.......qenka bo teme per mustaqet e ēelos
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Yang and Yin (po se se e permbledhim) jane dielli versus ujit/tokes. Yang and Yin jane "as above, so below" (si lart ashtu edhe poshte), ose "prerja e arte" per te cilat kemi diskuatuar ne temat e Dodones. Nuk besoj se ndokush mund te shikoje dicka seksuale ne keto koncepte, pervec po te erotizojme faktin e konvergjimeve, Nje konvergjim i tille eshte pershembull shpirt dhe trupi. Lindin pyetja, a i kemi mbaruar shpirtin perendise permes perdorimit te shpirtit tone apo e posedojme shpirtin si nje krijim hyjnor ne toke? A ka lidhje seksuale midis shpirtit tone dhe Zotit? Me ne fund, a jemi ne (njerezit) krijime seksuale te Perendise?Postuar mė parė nga Darius
Fakti me interesant eshte se Yang and Yin krijojne nje rreth ne levix ne perpetum mobile. Hyj-Njeriy e preku diku ne postin me lart (nje nga me te miret qe ka shkruar) se Maat mund te shihet edhe si Moto, Motor pra levizje. Ndonese fjala nuk "njihet" si me origjine shqiptare ai nuk mund te ishte me prane se vertetes.
Maat dhe Meduze, ose Matuse, mendohet te jene sinonime. Meduza ne perkrenaren e Akilit simbolizohet ne swastiken, jeta perpetuale ose rrota (jo rastesi qe Baptisti kalong nga Swastika ne Maat-en). Por ka edhe me, tridenti por edhe Y (yspiloni) jane po ashtu simbole te jetes qe (nuk e kam te sigurte arsyen) i atribuohen Pitagores. E pra Tridendti eshte Simboli Poseidonit, # duke qene simboli i Perndeshes Henore Origjinale, ndersa per Y/I kemi shkruar per Jehwej. Nderkohe qe emri JHWH ka vetem bashketingellore, emri Perendeshes EOUIA ka vetem zanore. Disa duan te thone qe ky emer eshte Harmonia.
Aeneas Dardanus
Komenti qe vazhdon mund te merret fetar, ose ufoist, por ky nuk eshte qellimi per te cilin po e postoj.
“Kulti Islamik ka dy karakteristika te rendesishme. Se pari hodhi poshte Sol Invictus dhe eliminoi astrologjine. Me kete u fshi gjithe asterizmi (besimi ne yje-Styx) me qellim qe njerezimi te mos rikthehej ne astrologjine false te Zoroastres Persiane. Pastaj ne kete pike kritike restaurohet Celesi i Qiejve ne meridian Henor (hyjnor? nga Henor apo nga Hyllor- shenim i Styx) ne vend te meridianit diellor. Me pak fjale me themelimin e Islamit Annunaki kane zbritur ne toke. (shoh Darius te buzeqeshe) E vetmja menyre per ne Qiellin e Shtate, prej nga erdhen eshte permes pranimit te Kuranit. Kjo eshte tirania e Hades. Eshte gjithashtu besimi centrist ne Token” (Gea- shenim i Styx)
Pse e vura kete citim? Epiqendra boterore e Bektashizmit, nje sekt Islamik eshte ne Tomorr. Mbase eshte rastesi qe eshte zgjedhur pikerisht Tomorri dhe adoptuar ritet “pagane” te Tomorrit ne baze te ketij kulti. Por mbase, mbase eshte nje kthim ne origjinen fillestare te besimit njerezor.
Pyetja me thelbesore vijon: a jane hylliret/hellenet henore apo hyjnore? Gerioni dhe Epiri kane meduzen, Dodona eshte ne Epir. Nderkohe kemi ABollen/Apollon dhe Shendelline, ose Shen Diellin me ne veri. Per t'i dhene kredi Baptistit, ai ka qene i pari qe ka shkruar per luften e Trojes si duel mes qendrave Matri/Patriakale. Gjithashtu nuk kam pike dyshimi ne faktin se Akili dhe Eneu Trojan flisnin te njejten gjuhe te nenes, dhe qe te dy qene bij Perendeshash (te besimit origjinal).
Por problemi shtrohet pse u be nje renovim i tere panteonit te zotave nga paresisht femra ne paresisht meshkuj ne favor te pales humbese (Trojes patriarkale)? Pershembull Amphipolis, ose qyteti Enea (nente) rrugeve ka ne monedhe me koke Artemise dhe dy dhi qe mesyjne njera tjetren. Po kjo monedhe ka variantin me koke Zeus dhe dy dhite.
Kjo ka qene dhe pyetja origjinale qe i kam drejtuar Baptistit 2 vjet me pare.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 15-05-2008 mė 10:04
Aeneas Dardanus
Athena= (MA)AT-Hena= AT-Hena(MA)
Parthenon=Bardhenon=Mardheron
E bardhe=Statuje (nga e Mardhur e Ngrire?)
(Marta . The R Vll/l/9 says that the worshippers of Petra, (gur- shenim i Styx) the Martta people, have spread your glory in many lands. They are the Mardha or Mirdha people, the Mardai of Greek accounts.
Te jete Mardha = Gur?
Gurbardhe, Gurzi, Gurkuq?
P-arh-enon= Harku henor
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 15-05-2008 mė 10:46
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt