Close
Faqja 18 prej 34 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 335
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    As e di, as me intereson me ta di. i kam dhene ato qe kam pas mundesi ti njoh, mjaftohem me aq. ne mungese te dhenash tjera te fresketa per bagazhin tim, kjo teme ka shtjerruar. Une nuk kam me se te kontriboj me shume. prandaj e le. te ngelet e hapur per te gjithe qe mendojne se mund ta shtyejn me tutje.

ju faleminderit
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Ishtar eshte origjina e fjales por ata nuk e dinin kete. Nocionin e fjales e kishin kapur me hamendje vesh pas veshi dhe ajo u be pjese pikante e fjalorit por perdorej me hamendje si shume fjale te tjera neper gjuhe te botes.
    Ketu me duhet te te kundershtoj megjithese nuk ka shume rendesi per temen. Nese pretendojme qe mitologjia ka kaluar nga brezi ne brez, nga civilizimi ne civlizim atehere nuk mund te thuhet qe ata nuk kishin dijeni per Ishtar. Kjo eshte e pamundur. Jo vetem qe kane patur dijeni por kane ditur dhe alternimin e emrin qe shpesh kalonte nga Ishtar ne Ashtar apo Astarte. Sic dinin dhe Inanna qe eshte countepart i Ishtar dhe sic quajten Ishtarin Hera (Latinisht Juno) ose Aferdita (Latinisht Venus).

Do kisha dhe nje kerkese te vogel. Cuna merrini gjerat me qete dhe pa e prishur gjakun. Ne fund te fundit po diskutojme dhe po mundohemi qe te paraqesim disa gjera per ti ndare me njeri tjetrin. Ska nevoje per kunja dhe ironira apo zemerime te kota. Ne kete menyre temat behen te merzitshme dhe prishen. Ju lutem kijeni kete gje parasysh.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    As e di, as me intereson me ta di. i kam dhene ato qe kam pas mundesi ti njoh, mjaftohem me aq. ne mungese te dhenash tjera te fresketa per bagazhin tim, kjo teme ka shtjerruar. Une nuk kam me se te kontriboj me shume. prandaj e le. te ngelet e hapur per te gjithe qe mendojne se mund ta shtyejn me tutje.

ju faleminderit
    Kishte ca kohe qe kisha harruar se shqiptaret ja lene te gjitha ne dore turkut, mjafton te mos kete shqiptare te tjere ne lartesine ku e kane marre me tapi te qendrojne vete. Le lois c'est mois! Ky duhet te jete Ippodami....
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708

ju faleminderit
    Ti nuk po thua ato qe njef, por me cdo kusht mundohesh te hedhesh poshte ato qe nuk njef, ose ato qe nuk do ti njohesh. Ateher ky nuk eshte debat i drejte, sepse un e kush shkruan tjeter ketu jane njerez qe sjellin referenca dhe mesojne ne menyre reciproke nga njeri tjetri. Ti nga ana tjeter, mbase te duket vetja se ke punesuar dynjane per te vertetuar tezat e tua.

E po un nuk jam peshk qe ti ta perdoresh sic perdor biologu nje set te caktuar kafshesh per te vertetuar teorite e veta. Pa durim nuk behet kjo pune.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Postime
    181
    i kam dhene ato qe kam pas mundesi ti njoh, mjaftohem me aq. ne mungese te dhenash tjera te fresketa per bagazhin tim, kjo teme ka shtjerruar. Une nuk kam me se te kontriboj me shume. prandaj e le. te ngelet e hapur per te gjithe qe mendojne se mund ta shtyejn me tutje
    Ju falemnderit Baptist per njohurite qe keni vene ne dispozicion te lexuesve te thjeshte si une. Une mesoj jo vetem nga faktet e vjetra por edhe nga menyra se si ju ekstrapoloni drejt fakteve te reja. Pershendetje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga harmonies : 19-02-2007 mė 22:03

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ju faleminderit, por une verej se menyra se si i ekstrapoloj une ato te dhena te pakta qe kam ne dispozicion shumkujte nuk i pelqen, prandaj...
    ju pershendes perzemersisht.
    Aeneas Dardanus

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    E ke gabim, nuk eshte pune pelqimi, eshte pune shqyrtimi. Ty me duket nuk te pelqen shqyrtimi qe i behet te dhenave te tua ne sy te te dhenave te tjera. Nese do ta mbyllesh kete debat me kaq, ateher vihet ne pikpyetje gjith synimi i temes qe ke hapur.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Ketu me duhet te te kundershtoj megjithese nuk ka shume rendesi per temen. Nese pretendojme qe mitologjia ka kaluar nga brezi ne brez, nga civilizimi ne civlizim atehere nuk mund te thuhet qe ata nuk kishin dijeni per Ishtar. Kjo eshte e pamundur.
    perze nuk eshte e pamundur fare. Qytetaret e Romes se lashte ishin aq injorante sa jane amerikanet e sotem. Nuk e dinin.

Po te jap nje shembull konkret, pa u larguar ne amerike fare, -parafraza qe e perdora ne krye te fjales eshte nje shprehje shume e shpeshte por e konservuar tani mire dhe pa kuptim logjik tani sherben thjeshte vetem su yvertyre ne mbrojtje te argumentit qe rri ne kundershtim me ate qe vuri ne dyshim/kundershtim dicka.

Pra, edhepse fjale shqipe, -njerezit qe e perdorin me se shpeshti ate, nuk ia dijne me kuptimin, se jo me, nje fjale qe ne menyre te bastarduar e kishin prure tregtaret prej matane detit?!

Thame: PerZ'e,....
    nga ketu do ta kesh me lehte zberthimin.

Eshte Be-e pra:
    "Per Zot'ne"

e shkurtuar disa here prej:
    Pėr Zot'tinė

krahas:
    Per Tinėzonė.

BONUS :: shprehja:
    Tinėzisht- rrjedh nga ushtrimi i fese ndaj Zotit Tone, fshehurazi per shume shekuj deri ne harresen tone te dhimbshme.

Per Zotin Tone, (deri vone thuhej Tynė; Tinė).

Qindra shembuj si ky, vertetojne se autoret e romes se lashte nuk ia njihnin origjinen parafrazes ne diskutim sepse ajo, para se te arrinte te veshet e qytetareve dhe shkrimtareve te shoqerise se larte, vec ishte deformuar mjaftueshem dhe ata nuk dyshonin se eshte fjale e importuar nga tjetri kontinent sepse e degjonin edhe nga tregtaret e perimeve aty ne qytet.
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    perdoret perze dhe perzo

dhe ne disa raste perdoret vetem ZE ose ZO, p.sh. pas ngrenjes themi faleze dhe falezo (fale o Zot) ose siē thoshte gjyshi im Allah fale Zo = allah fale o Zot.

(ndoshta thash diēka, e s'ia futa kot me prish temen)

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Qe kur e verteta shekncore u vendoska me kompromis?

Emri i lashte i Korfuzit ka qene Melisa. Po me kete ane te Ilirise ishin disa ishuj te tjeter te quajtir Elektrone.
    Aeneas Dardanus

Faqja 18 prej 34 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •