Close
Faqja 17 prej 25 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 247
    Citim Postuar më parë nga Rina_87
    Jo, une nuk kam asnjë problem me kete fakt, problem ke ti me faktin dhe realitetin historik dhe te tanishem, qe ben thirrje per konvertim masiv edhe pse ty nuk te takon te përzihesh ne ceshtje qe jane ta natyres personale, sic eshte religjioni, per shembull.
    Se di nese i besoni edhe vete budallalliqet qe nxirrni nga goja. Se ku e pate ju qe une e kam problem me te ashtuquajtur fakt historik dhe aq me keq se ku me pate ju mua duke bere thirrje per konvertim masiv, kete nje vete nje zot e di. Mesa duket metri juajt i mat gjerat me fe dhe besim. Po guess what, sme behet vone as per besimin dhe fene tuaj dhe as te ndonje tjetri, aq me pak te vras mendjen per histerizma konvertimesh apo pasione fetare. As perzihem me besimin apo preferencen personale te askujt. Sjam fetar si idivid (ndonese besoj ne zot). Folal per nje fakt qe eshte historik dhe se ngaterroj aspak me pasione apo "idile" fetare.

Kalofshi mire.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Se pari, njerezit qe vijne e shkruajne ketu, kur bejne gabime duke fyer krahina te tera, ju terhiqet verejtja dhe nese e perserisin gabimin, perjashtohen fare. Por kur kjo behet nga vet stafi administrativ i ketij forumi, atehere ky eshte problem serioz ne kete forum.

Te thuash qe Kosova e beri gjuhe zyrtare Turqishten eshte shpifje antikrahinore qe nxit percarjen dhe ndasine ndershqiptare. Ketu u sollen te gjitha faktet qe deshmojne se turqishtja nuk u be zyrtare ne gjithe Kosoven por vetem ne Prizren ku kemi nje 5% te popullsise se ketij qyteti "minoritet turk". Pastaj, u sollen fakte qe deshmojne se kosovaret nuk e bene kete gje me deshiren e tyre, dy here u soll ne Kuvend ky projektligj nga paneli nderkombetar dhe u votua kunder, por kur nderkombetaret kercenuan me pasojat ne vendimin per statusin final te Kosoves, atehere Kuvendi u detyrua qe ta pranoj dhe aprovoj kete ligj. Pra, jo Kosova por UNMIK beri turqishten gjuhe zyrtare dhe ate jo ne gjithe Kosoven por vetem ne qytetin e Prizrenit.

Pastaj, te shash gjithe kosovaret me anadollak etj. etj. e tu thuash merrni leksione patriotizmi nga Shqiperia e jugut, eshte kunder rregullave te ketij forumi, dhe kur vet Albo e ti e une e ai tjeter i then keto rregulla, cfare pritet nga te tjeret pastaj.

Sa per punen e ndihmes, edhe kosovaret kane ndihmuar Shqiperine vec me shume se Shqiperia Kosoven. Sa kamionet me ushqime e veshje kane sjell kosovaret ne Shqiperi vetem gjate fillimviteve te 90-ta? Nuk ka biznesmen kosovar qe nuk ka investuar edhe ne Shqiperi duke u nisur nga Pacolli, Lluka, Ejupi, etj. etj. Kosovaret per te njejtat para mund te shkojne ne Kroaci, Turqi, etj. per pushime por prape zgjedhin Shqiperine per te bere pushimet dhe shpenzuar qindra miliona euro cdo vere atje. Pastaj, sa shqiptaret e Shqiperise punojne dhe jane pasuruar ne Kosove? Fillo nga goca e kryeministrit dhe me shume se gjysma e qeverise se tashme te Shqiperise e qindra e mijera tjere qe jane duke punuar ne Kosove. Ndihmat jane dhe duhet te jene reciproke, tamam puna mos te ndihmojme njeri-tjetrin. Poashtu, mos te harrojme edhe faktin tjeter qe per ndihmat ndaj refugjateve gjate kohes se luftes, Shqiperia ka marre ndihma te medha nga bashkesia nderkombetare.

Kosovaret po te donin muziken serbe, nuk kishin luftuar per ta hequr ate nga Kosova dhe vene muziken shqiptare ne kanalet dhe stadiumet e sallat kosovare. Ne vend te Bregoviqit ne Kosove mbajne koncerte Asgje Sikur Dielli, Adelina, Tingulli i Trente, Etno-Engjujt, Blero, e besa edhe Ardit Gjebrea, Pirro Cako, Flori, Elvana Gjata, etj.

Tek qe jemi vellezer, duhet te jemi me te kujdesshem kur shkruajme per njeri-tjetrin e jo te shpifim, ekzagjerojme e pastaj shajme njeri-tjetrin, sidomos stafi administrativ i ketij forumi. Nese dikush tjeter vjen e shan krahina te tera shqiptaresh, duhet ti terhiqet verejtja dhe paralajmerohet, nese prape vazhdon ne te njejten menyre, edhe te perjashtohet fare, por jo vet stafi administrativ te bej gabime te tilla, sepse pike se pari eshte kunder interesave tona kombetare duke nxitur percarje dhe ndasi ndershqiptare.
    Kamiona me veshje e ushqime ne 90'?Ku ke qene ti ne vitin 90' or mik se une kam qene ne Shqiperi po skemi pare gje veshje e ushqime nga Kosova.Nejse se nuk ka shume rendesi kjo sepse nganjeher fjala e mire eshte me e rendesishme se 1 kamion me veshje.
    Ku sheh ti qe une kam share e ofenduar kosovaret?
    Te shprehesh nje mendim personal qe vjen i tille nga bashkejetesa,dhe te kritikosh nuk don te thote qe i don te keqen mikut tend.
    Une njerez nga Kosova kam njoh plot,te mire e te keqinj.
    Nuk te thashe qe kosovaret luanin drogen ne Zvicer sepse ka plot te ndershem.
    Nuk po shaj e nuk po ofendoj njeri.
    Kosova edhe serbishten te vendosi si gjuhe zyrtare mua sme krijon asnje problem sepse eshte zgjedhje e tyre.
    Sa per biznesmenet e dijme shume mire pse investojne.Vetem biznesi nuk njeh kombesi or mik.Ne Shqiperi ne 91'-92' shiteshin apartamente e hotele me 1 milion leke e kush eshte ai qe ka e nuk perfiton nga rasti.

Nese lexove me kujdes shkrimin tim e dallove kur shkrujata çfare jane keto "ne-ju" midis nesh.
    Je ti qe duke me thene te paskam fyer po me shan.

Une kur them mendimin tim ne rradhe te pare stafi nuk ka te beje fare sepse po debatojme njerezisht,e per te vazhduar me tej jam nje person e pastaj pjesetar i stafit administrues.Ne qofte se deshironi diskutojme nese jo e lejme kete debat
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Moderator Maska e AdmiraL
    Anëtarësuar
    25-05-2004
    Vendndodhja
    Rheinfelden - Baden-Württemberg
    Postime
    772
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Dhe qe te kuptosh se sa pak ka evoluar mentaliteti anadollak ne Kosove, hidhi nje sy sot atyre turqishtfolesve ne Kosove qe e kane per turp te flasin shqip, dhe krekosen duke folur turqisht ne pazarin e Prizrenit.
    Përshendetje.

Këtu Albo e ke shumë gabim, Arsyea pse e ke gabim është që mentaliteti anadollak, po nqse thua ti kështu për Kosovën? po ju që keni pakica gjithandje nëpër shqiperi dhe ne tani të ju themi anadollak?

Po për që është e vërtetë që Kosova ka ec përpara shum, Kurse Kosovën mos e krahasoni me Shqiperinë, Shqiperia është qe 94 Vite shtet as gje nuk ka bërë deri tani.

Albo: Po të kishe qen ndonjëherë në Prizëren atëhere ndryshe do flaseseshe.

Citim Postuar më parë nga Albo
    Pasoja negative per pavaresine e vendit? Mos valle pavaresia e Kosoves varet nga zyrtarizimi i turqishtes ne Kosove apo berja e qejfit te turqve te Prizrenit?!
    Po ti lexon ndonjehere apo shikon Mediat? apo nuk shikon nuk lexon vetem flet?

KOSOVA NUK MUND TE FITOJ AS GJE NQSE ATA MINORITET QE I KA NE KOSOVE NUK I SHIKON APO NUK I BEN MALL SI THEMI NE NË KOSOVË, DMTH ÇKA TË KËRKOJNË DUHET TË IA JAPIM DERI TË MARIM PAVARESIN!

Tung
    Forca MILAN - is Champion and only Champion!

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Gjynaf vertet qe ziheni keshtu me njeri tjetrin. Gabim ishte qe e zyrtarizuan turqeline, tama si vasale u sollem, por kjo sdo te thote qe te kalohet ne ekstrem dhe te zihemi keshtu. Ka ceshtje me madhore shqiperia sesa te merret me 5 turq.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Po ju gjynah eshte qe jetoni..

Kuptoni ju cfar do te thot ti mbushesh standartet.. Kuptoni ju cfar do te thot.. kur Europa.. Amerika. kerkojn.. qe Minoritetet te shikohen dhe te jen te barabart me popullin Shqiptar? Nuk e lexuat ju qe 2 her eshte refuzuar.. nga Kuvendi per kete gjuh? Apo vetem tregoni se dini me urrejt shum.. dhe jeni teper te dobet.. biles lexova ca shkrime te bera nga nje dy antar qe fusin edhe FEN. Muslimane ne kete mes.. Ketu po behet fjal per nje 5% Shqiptar qe marohen si turq ne Prizren.. por gjuha u miratua nga gjith Parlamenti.. dhe kosova.

I keni hy fell kesaj historie te gjuhes Turke ne kosov.. por anej spo hy fare..

Gjith te mirat.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Po keta qe flasin turqishten a jane turq autoktone apo shqiptare te turqizuar? Jam kurioz ta di.

i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anëtarësuar
    10-11-2005
    Postime
    162
    Un di qe ne shkolle kur kemi filluar historine shqiptare, nuk kam hasur diku te shkruhen gjera te tilla, se Lidhja e Prizrenit qenka thirr nga Turqit ! Mbase ti Albo mos ke lene ndonje ore mesimi kur ke qene i vogel, dhe mendja te ka filluar te bej trillime, se ska mundesi tjeter. Por kjo nuk vlen vetem per librat tane shkollore, por dhe per libra te tjere te akademise shqiptare qe nuk kam hasur kurrkund kete gje. Shqiptaret kane derdhur gjak qe te bejne te mundur nje lidhje te tille, dhe ky eshte turp qe dikush, pa referenca, ta hedhi poshte nje mund te tille.

Nga ana tjeter, si kryetar i forumit qe je, nuk duhet ti frysh ere shume jugut apo veriut, dhe nuk e besoj se Permeti qenka vatra e "shqiptarizmes" se perndryshe flamurin do e kishit ngritur dhe atje, ne vend qe te ndanit buken me pushtuesit. Nderkohe qe Flamuri eshte ngrejtur nga Mali i Zi ne fillim, e deri poshte ne Vlore e me tutje(ne tokat e te sotmes Greqi fatkeqsisht).

Ndersa per Isa Boletinin kam degjuar dhe une se ishte tradhtar, por asnjehere nga shqiptaret, por nga serbet. Nese nuk e di dhe kete histori, ka mundesi mos kesh shkuar fare ne shkolle per nje semester te tere dhe ti kesh bere tetcin Historise Shqiptare.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po keta qe flasin turqishten a jane turq autoktone apo shqiptare te turqizuar? Jam kurioz ta di.
    Mallisti kur Kosova u shlirua nga turqët she u pushtua nga serbët turqët nuk ikën në Turqi sepse ata kishin kontakte të pakta me popullsinë shqiptare, dhe Serbia me qëllim të caktuar i kishte lënë aty.
    Shkurt fjala, turqët kishin qytetet, shqiptaria banonte fshatrat, megjithëse edhe në qytete veqse kishte filluar ngulitja e shqipëtarëve.Gjatë sundimit të Mbretnisë jugosllave çdo gjë shqipe u zavendësue me atë turke, gjuha shqipe ishte tabu, mbretnia urdhnonte me folë turqisht e me u shkrue si turk e pastaj me u shpërngulë në Turqi.
    Njiherë stërgjyshin tim e pat pyetur vëllau se a do shkojmë dhe ne në Turqi siç po shkojnë të tjerët, dhe ai kishte thanë edhe me dekë prej urie ban, por jo me i lanë trojet.Dhe familja jonë mbet në Kosovë.
    Pastaj ishte një kohë kur turqët krenoheshin se ishin qytetarë të vjetër dhe vendas, prandaj shumë fshatarë të sapo shpërngulur në qytet për t'u barazuar me ta fillonin martesat e përziera dhe përvetësonin gjuhën turke.
    Në përgjithësi nuk ia vlen të merresh me ta sepse edhe nëse një pjesë e tyre ka prejardhje shqiptare prapëseprapë janë të përzier me turqët e hershëm të cilët jetonin në qytete dhe nëpërgjithësi kishin prejardhje laramane.Pra nuk ia vlen që një turk të flasë shqip, sepse gjenet nuk e lënë që të gënjejë, turku është turk.

Kete qe ke shkruar e dija prandaj bera komentin qe po te citoj:

Citim Postuar më parë nga darius
    2. Ne Kosove (megjithese krahasimi qe ke bere eshte shume kalamallik) ska nevoje njeri te shkruhet turk se se kane lene ndonjehere turqishten menjeane. Nuk te ben rrasoja prift more djale.

4. Ne Kosove ska pse te depertoje turku. Ska ikur ndonjehere qe andej. Aty ka qene, aty ka mbetur.
    Po ajo qe smora vesh ishte arsyeja pse bere kete komentin nga mbrapa kur ajo qe thashe une eshte thjesht nje fakt dhe qe ti e konfirmon akoma dhe me me shume detaje:

Citim Postuar më parë nga alibaba
    Po tash ç'bëre mer, sa mirë më erdh që nuk e damkose Kosovën kurse tash më zhgënjeve tërësisht.Por mos u ndij fajtor.Tjetërkush i ka fajet për këtë.
    Prandaj nuk duhet nisur asnjehere me predispoziten qe cdo koment qe nuk perputhet me mendimin e njerit apo tjetrit duhet te jete negativ apo antikosovar.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po ti nuk po flet për minoritetin turk, por po flet për neve.Ti më thua se nuk më bën rrasoja prift.
    Gjithashtu po flet për turkun thua se ai është duke sunduar.turqët kanë mbetur aty si minoritet.
    Mua më duket e palogjikshme që një njeri me gjene të huaja të flasë shqip dhe të mbahet shqiptar.Le të flasë gjuhën e vet dhe jo të na ndyejë gjakun por asesi mos të marrin forcë dhe pushtet, për këtë duhet të kujdesmi, dhe gjithësesi kur të vijë koha e përshtatshme të dëbohen nga aty.
    Pastaj nuk di nëse ke dëgjuar RTK ndonjiherë.Aty ke lajme në gjuhën serbe, boshnjake, turke, magjupe, që kryet më dhemb ndonjiherë edhe nëse i dëgjoj nji sekond të vetëm.
    Por ajo që unë po pyes është, çfarë zgjidhje po propozoni ju nga Shqipëria?
    Çfarë mund të na ndihmoni në këtë aspekt, pasi që e urreni aq shumë gjuhën turke?
    Hajde, jemi vëllezër, duhet të na ndihmoni së paku me ndonji ide.

Faqja 17 prej 25 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •