Close
Faqja 12 prej 25 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 247
    Te gjithe ata qe kane ende dyshime me kete teme, lexoni shkrimet e mija ne kete teme mbajne numrat: 42 61 66 73 Dhe nese prap skeni kuptuar gje, atehere me vjen keq por skam gje tjeter per te thene sepse tema eshte konsumuar e une nuk e pelqej diskutimin chit chat.

Megjithate do te shtoja se gjate leximit ketu kam krijuar bindjen se disa persona ketu kane nevoje ti kthehen per lexim ( nese i kane lexuar njehere) librave per sjelljen, kulturen per te mesuar si te sillen me te tjeret. Pastaj libra te gjeografise per te mesuar eventualisht ku gjendet kosova, shqiperia e pastaj turqia. Librave fetare per te mesuar per tolerancen, si dhe librat "Mrojtje dhe Siguri" ti kerkoje ne arkiva ( sepse jane hequr nga perdorimi) dhe ata qe skane lexuar libra te tilla e kane te pamundur te krijojne pershtypjen si duhet te behet politika.

Mirepo para krejt ketyre do te duhej ti japin nje formatim trurit per te hequr urrejtjen fetare i cili si virus i rrezikshem qe eshte, shkakton anomali ne botekuptimin e te gjitha programeve tjera trunore duke bere qe gjith sistemi Tru te sillet sipas tekeve te urrejtjes.

Ne fund ju propozoj qe shkrimet e mija ti rilexoni pasi te keni bere trajtimet e larte permendura dhe ju garantoj se suksesi i te kuptuarit te drejte nuk do te mungoje.

neper drite Maska e mbreta
    Anëtarësuar
    29-04-2004
    Postime
    297
    per kinikun,

Kosova nuk ka nevoje te shkoje ne Europe me trenin qe niset as nga Tirana e as nga Beogradi. Kosova shkon ne Europe me trenin e vet, te nisur nga PRISHTINA, sepse treni i Europes nuk erdhi ne Kosove as nga Beogradi e as nga Tirana, por erdhi drejt nga Amerika dhe Europa, permes vijes ajrore me aeroplanat e Nato-s.

shendet
    Ndryshuar për herë të fundit nga mbreta : 03-10-2006 më 09:14
    What goes around, comes around

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Ore cuna e goca se ktu ka ca serbo-vlleho-greko plehra orthodoks te republikes shqipnis qe shajne kosoven nuk dmth qe kosovaret te behen pre e provokimeve tyre dhe te flasin per tere shqiperine...
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga mbreta
    per kinikun,

Kosova nuk ka nevoje te shkoje ne Europe me trenin qe niset as nga Tirana e as nga Beogradi. Kosova shkon ne Europe me trenin e vet, te nisur nga PRISHTINA, sepse treni i Europes nuk erdhi ne Kosove as nga Beogradi e as nga Tirana, por erdhi drejt nga Amerika dhe Europa, permes vijes ajrore me aeroplanat e Nato-s.

shendet

Okay...te lutem mos harro se treni leviz vetem ne binare e nuk shkon neper fusha te gjera me lule, lisa te gjata, male Shqiptare. Neper male e fusha shkon vetem gomari.

Mos ushqeni iluzione por pranoni realitetin dhe te punojme e ndertojme binaret e trenin.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

angelfire Maska e ardit 2
    Anëtarësuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    where I wasn't before
    Postime
    31
    ja pse bejme hajer ne shqiptaret per vendin tone.perhere te percare sipas krahinave sipas feve.te shkretet Rilindas perpiqeshin me bashku popullin por me kot.
    kosova ka nevoje per shqiperine ashtu siç ka nevoje shqiperia per kosoven.shqiptarizmi ka nevoje per te dyja edhe shqiperine edhe kosoven.
    sa kosovare jetojne sot ne shqiperi me mijera.keto te ardhur qysh ne 1900 ne kohen kur serbi i persekutoji.po e njejta gje ndodhi edhe ne 1999.po e njejta gje vazhdon edhe tani kur universiteti i tiranen eshte i mbushur me kosovare e kur ne rruget e shqiperise gjysma e targave te makinave eshte nga kosova.shembujt vazhdojne.nuk po ja u them keto as per tju akuzuar e as per tju vene ne pozite.qe te gjithe jemi koshient per realitetin ne kosove.por as ju nuk mund ta gjykoni as shqiperine e as shqiptaret per shkak te Nanos qe ka thene kryeqyteti i kosoves eshte beogradi pasi ai nuk perfaqeson as bindjen time dhe as te gjithe shqiptareve ne shqiperi.
    eshte turp kur sheh replika te tilla ndermjet shqiptareve.
    tironsit e vjeter perdorin nje shprehje:
    kalova lumin te dhjevsha kalin. ( falni per fjalorin por e verteta kjo eshte)

Citim Postuar më parë nga Rina_87
    Për cilën fe/besim te pareve e ke fjalën? Për besim politeist apo monoteist?
    Jo zonjushe, e kam fjalen per besimin qe kane patur prej 1500 vjetesh dhe qe mbas asaj kohe per 500 vjet i ndryshuan raportet mbas imponimit te dhunshem. Ke ndonje problem me kete fakt apo do me duhet te te keshilloj qe te hapesh librat?

Unë nuk jam duke vërejtur ndonjë përpjekje te jashtëzakonshme për ndryshime kur është fjala te besimet, flas për mjedisin tim. Është e vërtete që po bëhen përpjekje nga disa sekte qe te përfitojnë sa me shume idhujtarë, duke aplikuar sistemin propagandistik door-to-door /ne fakt këto përpjekje marrin edhe nuanca humori kur sheh se si mundohen edhe njerëzve shume te moshuar t’ua sqarojnë se sekti i tyre i krishtere apo musliman është me i miri etj. etj. /dhe përralla te tjera fetare/. Kurse ata njerëzit me një këmbë ne varr . Por pajtohem se ne një treg konkurrent normal qe duhet te përdorin te gjitha mënyrat/derisa djersiten/ dhe te përfitojnë te gjitha grupmoshat. Shkurt e shqip këtu është ne pyetje me tepër biznesi sesa besimi i vërtetë, sepse nëse nuk do te paguheshin nuk do te merreshin me këtë lloj marketingu/.

Nuk behet fjale per sekte apo besime "moderne". Flas per religjionin tradicional. Dhe ne kete rast nuk behet fjale aspak per treg dhe aq me pak per konkurrence. Shkurt dhe shqip behet fjale vetem per nje rikthim ne kuptimin me te mirefillte ne fene e te pareve.

Ti nuk e din se si flasin (çfarë barbarizma përdorin) dhe kush janë shqiptaret e Kosovës, sepse po të kishe idenë më të vogël nuk kishe ardhur me përfundime te tilla dhe me përpjekje-për-ofendime, për diçka/dikë që ti NUK KE NJOHURI.
    Une kam patur shume shoke dhe shoqe nga Kosova dhe gjate luftes mbajta 13 kosovare ne shtepi. Dhe mbas luftes punova ne Kosove per disa muaj.

T’iu drejtohesh shqiptarëve kosovar me emërtimin anadallok është krim historik dhe nxjerr ne shesh paditurinë tënde. Mirëpo ajo çka më befason këtu është si është e mundur, që shkrimet e disa prej jush janë kryekëput sikur të ishin shkruar nga një burim shkiesh anti-shqiptarë. Këtë jam duke e thënë me sinqeritetin më të madh të mundshëm.
    Ka nje shprehje ne shqip qe thote: Te dish te lexosh midis rrjeshtave...
    Nese e lexove me vemendje shkrimin tim, ne fillim te tij ishte nje paragraf i cituar nga ndonje kokbosh qe kishte leshuar ato fjale. Po te ndihmoj dhe po e citoj perseri qe te freskosh kujtesen:
    Citim Postuar më parë nga KOKBOSHI
    Po te kishin kosovaret mentalitetin dhe vetdijen kombetare te shqiptaro-jugoreve, sot nuk do kishte as edhe nje shqiptar te vetem ne Kosove.
    Per kete anetar ishin ato qe shkruajta dhe ishin mese te merituara. Dhe i gjithe konteksti i shkrimit tim i drejtohej atij tipi dhe ndonje tjetri si ai.

Kështu që lexoni më shumë për Kosovën, por jo nga burime sllavo-greke, por historianët e mirëfilltë, se jeni bërë të mërzitshëm më këto tekste që po e qesin në dritë injorancën tuaj.
    Eshte miopi dhe injorance te dalesh me kete teze. E kam lexuar shpesh here kete karagjozllek ne forum po nuk pergjigjem e para sepse me perzihet dhe e dyta sepse eshte humbje kohe. Nuk mund ti japesh pergjigje nje teze qe tregon kaq deficene vetem e vetem sepse ata qe e ngrene kane mendjengushtesi dhe nuk shikojne me larg se hunda e tyre. Teza qe po nuk je dakort me mendimin tim je ose kunder meje ose kunder Shqiperise eshte kaq qesharake dhe kaq ordinere sa nuk meriton pergjigje. E keqja e disa tipave ketu eshte qe mendja e tyre eshte brymosur vetem me armiqesi, sllavo-greke dhe cdo gje qe ne aparence duket sikur anon nga kjo pale emertohet menjehere antishqiptare dhe pro greke e sllave. Mos harroni qe njeriu nuk matet nga llafet qe thote po nga gjerat qe ben.
    Pra zonjushe pergjigja ime e merituar ishte per ata tipa qe llomotisin ne forum per antishqiptarizem dhe greko-sllavizem. Ishte per ata tipa qe me shprehje te llojit shqiptaro-jugor bejne ndasine me te madhe dhe damkosin nje popullsi qe ska nevoje te rrahi gjoksin per patriotizmin e saj apo per heronjte dhe deshmoret qe i ka dhene ketij vendi qe quhet Shqiperi. Nqs ti zonjush e ndjen veten brenda kesaj kategorie atehere shkrimi im te drejtohej edhe ty. Por nga pergjigja qe ke dhene sbesoj se do ta shikosh veten ne ate grup. Lexo me me kujdes here tjeter.

Kaq per shkrimin tuaj. Pjesa tjeter ishte pa vlere dhe "histori" e panevojshme.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Për fat të mirë tema qenka nxehur, dhe disa po e zbulojnë fytyrën e vet të vërtetë.
    Janë qarqet progreke dhe proserbe që ushqejnë turkofobinë, vetëm për të larguar sytë e njerzve nga rreziku sllavo-grek.
    Për mua i huaji është i huaj, shqiptari është shqiptar, dhe vegla është vegël.
    Albo dhe Lioness, ju keni nevojë më shumë se për çdo gjë tjetër që të vini në Kosovë.E vetmja rrugëdalje për të dalur nga injoranca mesjetare është që të bëni një vizitë Kosovës.Atëherë do të shihni se ku është Kosova sepse nuk mjafton vetëm t'a shihësh në hartë.Atëherë do t'a shihni se sa ka përparuar Kosova në krahasim me Shqipërinë londineze.Atëherë do të frustroheni nga pamundësia për të gjetur një turk pa u lodhur mirë.
    Ndoshta s'keni faj se ka vite që nuk e keni parë Përmetin dhe Vlorën, ndërsa për Kosovën as që ju bie në mend.
    Se unë kur dalë në qytet flas shqip ndigjoj shqip dhe çdo gjë që shoh ka ngjyra shqiptare.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Jo zonjushe, e kam fjalen per besimin qe kane patur prej 1500 vjetesh dhe qe mbas asaj kohe per 500 vjet i ndryshuan raportet mbas imponimit te dhunshem. Ke ndonje problem me kete fakt apo do me duhet te te keshilloj qe te hapesh librat?
    Darius
    E ke fjalën për një religjion të cilin nuk e kanë vetëm shqipëtarët.
    Nëse islamizmi të afron me turqët, kristianizmi të afron me shkijet.
    Pastaj nuk është e thënë të bëhemi të krishterë apo muslimanë.Feja nuk të bën shqiptar, përkundrazi nëse sadopak je i dhënë pas fesë, atëherë je antishqiptar.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ka nje shprehje ne shqip qe thote: Te dish te lexosh midis rrjeshtave...
    Nese e lexove me vemendje shkrimin tim, ne fillim te tij ishte nje paragraf i cituar nga ndonje kokbosh qe kishte leshuar ato fjale. Po te ndihmoj dhe po e citoj perseri qe te freskosh kujtesen:
    Nuk mund t'a mohosh se po na fyeni vazhdimisht.Po e fyeni edhe vetveten sepse po tregoni injorancë mesjetare.
    M'u përgjigj në këto pyetje:
    Çfarë është anadollaku?Si pëkufizohet?
    Pse shqiptarin nga Kosova e përkufizoni si anadollak?
    Besoj se as vetes nuk do të mund t'i japësh përgjigje sepse jeni zhytur thellë në injorancë.

Kush eshte fyerje dhe ke fyeva une? Ju drejtova nje njeriu qe me dha epitetin si antishqiptar (jo mua personalisht por jugut te Shqiperise). Anadollak nuk ka lidhje me Turqine po me mentalitetin mesjetar. Me degjove mua te quaja gjithe shqiptaret nga Kosova anadollake? Ti ke te Kosoves ketu qe quan gjithe jugun e Shqiperise si filo greke dhe antishqiptar dhe ofendohesh pse une i drejtohem nje personi te caktuar me te njejten monedhe?
    Jo alibaba je shume gabim. Nuk e permenda kot faktin qe kam patur shok e miq nga Kosova dhe kam mbajtur ne shtepi kosovare...
    Nuk ka fyerje ne kete mes, ka zemerim !

Faqja 12 prej 25 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •