Close
Faqja 10 prej 25 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 247
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Në Kosovë duhet të djersitesh derisa t'a gjesh një turk.
    Gjuha turke në Prizren u zyrtarizua sepse nuk patëm çare, jemi të urdhnuem prej ndërkombëtarëve.
    Sikur të kishin forcë shqipëtarët e Kosovës, në këtë Ballkan do të ekzistonin vetëm shqipëtarët.
    Këto janë tri fakte të gjalla që i demantojnë atë gënjeshtra të shkruara më sipër, nga disa që u duket vetja më shqiptar se ne.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-09-2006
    Postime
    9
    Zyrtarizimi i gjuhes turke ndoshta eshte eshte i nevojshem per ti treguar gjithe botes qe ne Kosove pakice kombetare nuk jane vetem serbet por jane edhe turqit. Fakti qe ne Kosove ka turq, minimizon ekzistencen e pakices serbe. Keshtu qe ne qofte se Serbia kerkon te shkepuse pjesen veriore ku jetojne serbe, atehere Turqia duhet te kerkoje Prizerenin ku jetojne 5-6 mije turq.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Po te kishin kosovaret mentalitetin dhe vetdijen kombetare te shqiptaro-jugoreve, sot nuk do kishte as edhe nje shqiptar te vetem ne Kosove.
    Nuk e di kush e tha kete, e mora nga postimi i fejer_nagy.

Ne te jugut mbase na duhet te dalim me flamur ne dore cdo dite (sic dolem ne 28 Nentor 1912) per te provuar patriotizmin keshtu? Cfare jane keto teori trashanike dhe anti-shqiptare? Apo mbase na duhet te bejme tatuazh shqiponjash, apo varse floriri me shqiponje e me flamur per te treguar se jemi patriote?
    Nuk e di se nga e citoi fejer_nagy kete ide, por turp te kete ai qe e shkroi.

Sa per temen, tek artikulli qe solli Llapi, autori eshte shprehur se:

Gjuhët janë pasuni dhe ura mes kulturave.
    Dakort jam une me kete, qe gjuhet jane pasuri, sa me shume aq me mire ... nuk eshte nevoja te behen te tera zyrtare, por neqoftese Kosova e sheh te arsyeshme, dhe ne interes te saj, te behet.

Sa per ure mes kulturave, te me fale autori, por kulturen otomane e njohem nga afer, shume afer per 500 vjet. Tani, kultura turke, varet si te jete vafti, se shume here thone qe jane trashegimtare te Perandorise otomane, dhe kur u intereson thone qe Turqia tjeter, e perandoria tjeter.

Dhe per sqarim, se po flasim per turqishten, por meqe jemi ketu, ky autori kerkon Gegerishten te jete gjuhe zyrtare ne Kosove?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,241
    Postimet në Bllog
    22
    Po te kishin kosovaret mentalitetin dhe vetdijen kombetare te shqiptaro-jugoreve, sot nuk do kishte as edhe nje shqiptar te vetem ne Kosove.
    Mund te te thosha shume fjale, por aq i trashe eshte naiviteti tend sa nuk e cpon as plumbi, dhe aq e madhe eshte boshlleku yt historik, aqsa fut ne listen e rilindasve nga Kosova edhe prifterinj katolike te martirizuar nga turqit e Kosoves.

Shqiperia ka nje shtet 94 vjecar, ka 94 vjet qe ekziston si shtet i pavarur pa ndihmen e Kosoves dhe askujt. Por Kosova pa Shqiperine, eshte si puna e asaj mizes pa koke.

Prandaj te thashe me lart qe ju duhet te mesoni nga 94 vjetet e historise se shtetit shqiptar, nga arritjet dhe gabimet e veta, e jo te riktheheni ne identitetin anadollak te shekullit te kaluar.

Ne 94 vjetet e shtetit shqiptar, asnje gjuhe tjeter pervec shqipes nuk eshte shpallur gjuhe zyrtare edhe pse minoritete ka plot sa te duash.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 03-10-2006 më 00:14

Nuk habitem fare qe lexoj dicka te tille. Vetem se me duket pak ironike. Nga Shqiperia vijne lajmet qe raportet fetare kane ndryshuar ndjeshem (ne fakt gjithmone referenca e bere i perkiste statistikave te mbreterise) ku myslimanet jane vetem 38 % e popullsise ndersa te krishteret 35 %. Pjesa tjeter jane te besimeve te ndryshme si Baha'i, Budist etj. Ne nje kohe qe shqiptaret perpiqen te rikthehen ne fene e te pareve ti dhe te tjeret si ty qe bejne te tilla ndasi krahinore edhe pak dhe do ju degjojme te ulerini DumBaben...
    I ka rrenjet e forta Anadolli. E keqja eshte qe turkoshak nuk te ben thjesht gjuha po mentaliteti dhe mendjengushtesia. Ne nje kohe qe prisja qe te degjoja nje shqipe te paster te veriut pa turqizmat dhe huazimet turke te frikshme, degjoj qe tani turqishtja fut kembet tamam dhe ne jeten zyrtare. Si i thone andej nga anet tuaja... JAZEK???

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Mund te te thosha shume fjale, por aq i trashe eshte naiviteti tend sa nuk e cpon as plumbi, dhe aq e madhe eshte boshlleku yt historik, aqsa fut ne listen e rilindasve nga Kosova edhe prifterinj katolike te martirizuar nga turqit e Kosoves.

Shqiperia ka nje shtet 94 vjecar, ka 94 vjet qe ekziston si shtet i pavarur pa ndihmen e Kosoves dhe askujt. Por Kosova pa Shqiperine, eshte si puna e asaj mizes pa koke.

Prandaj te thashe me lart qe ju duhet te mesoni nga 94 vjetet e historise se shtetit shqiptar, nga arritjet dhe gabimet e veta, e jo te riktheheni ne identitetin anadollak te shekullit te kaluar.

Ne 94 vjetet e shtetit shqiptar, asnje gjuhe tjeter pervec shqipes nuk eshte shpallur gjuhe zyrtare edhe pse minoritete ka plot sa te duash.

Albo
    Ata nuk ishin vetem prifterinj katolike por edhe atdhetar te shquar me kontribute te pallogaritshme kombetare dhe llogariten nga te gjithe si rilindas. Shqiperia si shtet eshte formuar me ndihmen dhe gjakun edhe te kosovareve, bile Kosova ka dhene kontributin me te madh gjithe kohen. Programi dhe platforma e pare clirimtare nga turqit dhe shtetformuese eshte bere pikerisht ne Prizren, pastaj kemi edhe Lidhjen e Pejes etj. Hasan Prishtina si nje nga pasaniket me te medhenj te asaj kohe, shkriu gjithe pasurine e tij per te blere armet per luften kunder turqve. Pastaj kemi lufterat e Bajram Currit, Idriz Seferit, Ise Boletinit etj.

Kosova eshte llogaritur gjithmone si rajoni me patriotik shqiptar, jo vetem sot, por qe nga Fan Noli. Prishtina eshte qyteti i lindjes se nje prej shqiptareve me te famshem ne gjithe historine shqiptare, princit Leke Dukagjini. E ti thuash Kosoves qe nuk ka identitet dhe vetdije kombetare, ti duhet te jesh i cmendur.

Shqiptaro-jugore ishin edhe camet ne Cameri, qe jetonin ne nje territor me te madh se Kosova, me te shumte ne numer se Kosova, etj. por sa came kemi sot ne Cameri, sa shkolla shqipe kemi atje? Ku jane camet sot? Pse kosovaret nuk u asimiluan?

Kosova edhe ne tortura te vazhdueshme, masakra nga me cnjerezoret, helmime te femijeve te tyre, etj. etj. ka ruajtur identitetin dhe vetdijen kombetare, dhe zaten kjo ruajtje e ketij identiteti dhe kesaj vetedije kombetare i ka bere qe te vuajne kaq shume, pra kane pranuar gjithe keto vuajtje vetem per te ruajtur identitetin dhe vetdijen kombetare e ti sot tallesh me ta, duhet te kesh turp.

Me shume ka nevoje Shqiperia per Kosoven se Kosova per Shqiperine, jo vetem sot, por gjithmone si ne te kaluaren ashtu edhe ne te ardhmen.

Kosova nuk eshte duke u kthyer ne identitetin anadollak sepse identitet te tille nuk ka pasur kurre. Ruani dhe mbani ju identitetin kombetar aq sa e mban Kosova dhe kosovaret, shume me mire do i keni punet, me garancion te plote. Sa kosovaret kane derdhur gjak per Shqiperine e sotme, me mijera e mijera, sa shqiptare te Shqiperise kane derdhur gjak per Kosoven, mund ti numerosh ne gishta.

Kerkoj falje tek shqiptaret e tjere te Shqiperise per keto fakte qe i potencova ketu por u detyrova nga shkrimet anti-Kosove te "liderit" te ketij forumi.

Se pari, po ekzagjeron zyrtarizimin e gjuhes turke ne Prizren, nga nje qytet (ashtu sikur eshte ne te vertete), ne gjithe Kosoven (ashtu sic po ke qef ti). Edhe pse je i njoftuar me detyrimin nderkombetar nga Grupi i Kontaktit dhe votimin kunder te ketij vendimi nga Kuvendi i Kosoves dy here me rradhe, prape e interpreton kete lajm sikur ne vet me deshire e kemi zyrtarizuar kete gjuhe ne Prizren. Vetem e vetem per te shfryre mllef ne Kosoven dhe kosovaret. Nje nga rregullat kryesore te forumit eshte qe te mos nxitet percarja dhe ndasia krahinore ndershqiptare, kurse ju jeni te paret qe po e nxitni kete percarje dhe ndasi ndershqiptare, dhe ate jo me fakte por me shpifje e ekzagjerime.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 03-10-2006 më 02:12
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Nuk mundesh me gjyku se kush ka dhene me shume per ceshtjen kombetare.Si shqiptart e Shqipnise ashtu dhe te Kosoves kane kontribu.

Verej qe shqiptart e Kosoves te fyem nga disa veprime te qeverise shqipnise dhe kto te bera nga individe komuniste dhe minoritare.Deklerata e Nanos qe kryeqyteti i Kosoves esht Beogradi dhe ardhja e Goran Bregovicit ne Tirane japin shkas dhe njifar te drejte me u rebelu emocionalisht.Ndoshta deri aty sa me ja fut kot si Dodoni qe thote se shqiptart e shqipnis qe dhan jeten per kosoven numrohen me gishta ndersa shqiptart e Kosoves qe kan dhan jeten per shqipnin jane me mijra..

Dodon kur asht luftu kundra turqve nuk ka pas as kosove as shqipni por ka pas shqiptare te pushtum.Prandaj qe nuk munesh me than qe kosovart lan rehatllikun e tyre e kapen armet me luftu maleve te dibres sikur smunesh me thane qe shqiptart lan rehatllikun e shkon te luftojne ne Ulqin Hot Grude etj.Luftonin gjith shqiptart padallim.

Mos ja merr per te keq Albos.Ai esht i toksikum me prrallat bizantine.Apo jo albo?E di qe e imagjinon veten clirus te Stambollit.Dhe me pas shenjterimin tend tek santa sofia.
    Por per momentin po flasim per zyrtarizimin e gjuhes turke ne kosove...

Nqs minoriteti Turk atje i permbush kushtet me pas kete favor athere zyrtarizimi i gjuhes nuk ka asgja te keqe.Nese nuk i permbush kushtet dhe kjo bahet per me e paraqit kosoven si shtet multietnik athere nuk jam dakort.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ne nje kohe qe shqiptaret perpiqen te rikthehen ne fene e te pareve
    Për cilën fe/besim te pareve e ke fjalën? Për besim politeist apo monoteist?

Unë nuk jam duke vërejtur ndonjë përpjekje te jashtëzakonshme për ndryshime kur është fjala te besimet, flas për mjedisin tim. Është e vërtete që po bëhen përpjekje nga disa sekte qe te përfitojnë sa me shume idhujtarë, duke aplikuar sistemin propagandistik door-to-door /ne fakt këto përpjekje marrin edhe nuanca humori kur sheh se si mundohen edhe njerëzve shume te moshuar t’ua sqarojnë se sekti i tyre i krishtere apo musliman është me i miri etj. etj. /dhe përralla te tjera fetare/. Kurse ata njerëzit me një këmbë ne varr . Por pajtohem se ne një treg konkurrent normal qe duhet te përdorin te gjitha mënyrat/derisa djersiten/ dhe te përfitojnë te gjitha grupmoshat. Shkurt e shqip këtu është ne pyetje me tepër biznesi sesa besimi i vërtetë, sepse nëse nuk do te paguheshin nuk do te merreshin me këtë lloj marketingu/.

Ti nuk e din se si flasin (çfarë barbarizma përdorin) dhe kush janë shqiptaret e Kosovës, sepse po të kishe idenë më të vogël nuk kishe ardhur me përfundime te tilla dhe me përpjekje-për-ofendime, për diçka/dikë që ti NUK KE NJOHURI.

Një gjë unë nuk po mundem ta kuptoj këtu. Nuk ka rëndësi se sa është % e shqiptareve, qe i takojnë besimit musliman, katolik, ortodoks, protestant, budist, ateist etj. etj., çështja është sa mire e njohim popullin tone, sa dimë por edhe kuptojmë (qe është shume me e rëndësishme) etapat e evolucionit te shqiptareve gjate historisë, dhe ne fund te fundit sa e duam ne popullin tone, e si rrjedhoje edhe vetveten/normalisht këtu behet fjale për ata qe i takojnë me te vërtetë etnisë shqiptare/.

T’iu drejtohesh shqiptarëve kosovar me emërtimin anadallok është krim historik dhe nxjerr ne shesh paditurinë tënde. Mirëpo ajo çka më befason këtu është si është e mundur, që shkrimet e disa prej jush janë kryekëput sikur të ishin shkruar nga një burim shkiesh anti-shqiptarë. Këtë jam duke e thënë me sinqeritetin më të madh të mundshëm.

Deshëm s’deshëm, realiteti është ky: shqiptarët i takojnë më tepër se një religjioni. Ka musliman, të krishterë, budist, ateist etj. etj. Kush nuk mundet ta pranojë dhe të përballojë këtë realitet të popullit shqiptarë, atëherë seriozisht e ka goditur keq feja ne kokë. Dhe nëse mendoni se shqiptarëve do t’iu imponohet çfarëdo religjioni kundër vullnetit të tyre, HARROJENI! Individët brenda shoqërisë shqiptare do të praktikojnë religjionin në të cilin ata ndihen më së miri dhe e gjejnë veten! Çështja e religjionit do të jetë në pikëpyetje vetëm atëherë kur të rrezikohet etnia, territori etj. etj.

/Është neveritëse kur sheh simbole fetare që kane mbuluar tokën shqiptare dhe nën to jeton populli në varfëri të skajshme.
    Kjo kohe po mi kujton vargjet migjeniane:

E mbi ta n'ajri, si në qesëndi,
    therin qiellën kryqat e minaret e ngurta,
    profetënt dhe shejtënt në fushqeta të shumngjyrta shkëlqejnë.
    E mjerimi mirfilli ndien tradhti.
    /

Sa për temën, unë jam kundër gjuhës së shkieve dhe turqve në territorin e Kosovës, mirëpo edhe pse e kanë sqaruar shumë para meje, unë prapë do të theksoj se Kosova gjendet në një nga etapat vendimtare dhe shumë gjëra duhet të përpihen, pa dëshirë, në mënyrë që ne kosovarët të arrijmë qëllimin tonë. Edhe përpara ka qenë gjuhë zyrtare gjuha e shkieve dhe turqve dhe nuk ka pasur asnjë ndikim te populli shqiptarë. Kosova ka jetuar mes gjuhëve dhe popujve sllav, por populli shqiptar e ka ruajtur etninë e vet, ngaqë shqiptarët kosovar janë të gatuar nga brumi i vërtetë shqiptar.

Sa për atë se sa hapa larg apo afër jemi/do të jemi me shtetin amë, momentalisht kjo nuk është njëra nga gjërat më esenciale. Kryesorja është që të arrihet Pavarësia e Kosovës. Sepse në fund të fundit, ne e dimë se ‘shteti amë’ nuk është vendimmarrës dhe nuk ka rol domethënës kur janë në pyetje tokat-bija (nëse mund të quhen kështu tokat jashtë Shqipërisë). Në fakt unë nuk e di se çfarë përpjekje deri më tani janë bërë nga shteti amë/vec mos filloni më me “kam pasur refugjatë në shtëpi”, ngaqë e di, se na e keni përkujtuar shumë herë/, që Kosovën për herë të parë pas shumë shekujsh ka shans ta ndriçojë Dielli i Lirisë. Kështu që, nuk është koha tash të marrim shumë parasysh se sa të zhgënjyer janë disa individë, që marrin guxim dhe flasin në emër të shtetit amë, edhe pse askush nuk i ka autorizuar. Dhe çjerrjet e tyre më tepër janë nga ana e religjionit se sa e kombit!

Kosova vet e ka shkruar gjithmonë historinë e vet dhe atë jo me penë por me pushkë. Dhe seriozisht tani, nuk mendoj se mundet dikush të na jep mend se sa shqiptarë duhet të jemi se a kemi folur turqisht, serbisht apo shqip gjatë një periudhe të historisë. Pikërisht ata që po çirren më së shumti për këtë, duhet të mësojnë nga kosovarët se sa e vështirë është jesh shqiptar dhe sa shumë duhet të sakrifikosh për të mbijetuar si shqiptar.

Kështu që lexoni më shumë për Kosovën, por jo nga burime sllavo-greke, por historianët e mirëfilltë, se jeni bërë të mërzitshëm më këto tekste që po e qesin në dritë injorancën tuaj.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Me shume ka nevoje Shqiperia per Kosoven se Kosova per Shqiperine, jo vetem sot, por gjithmone si ne te kaluaren ashtu edhe ne te ardhmen.

Kerkoj falje tek shqiptaret e tjere te Shqiperise per keto fakte qe i potencova ketu por u detyrova nga shkrimet anti-Kosove te "liderit" te ketij forumi.
    Pa gjykuar shkrimin e askujt, po shikoj vetem keto citime. E para e punes, Shqiperia ka nevoje vetem per shqiptare, jo vetem per Kosove, jo vetem per Malesi te Madhe, jo vetem per Shkumbin, jo vetem per Laberi, jo vetem per Epir .... por ka nevoje per shqiptare. Kjo i duhet Shqiperise, gjaku dhe shpirti i shqiptarise.
    Nga ana tjeter, kush ka nevoje per shqiptarine?!

Deklarata te tilla dodon, si ajo qe ke sjelle me siper, jane absurde historikisht dhe shqiptarisht, per te mos shprehur te tjerat.

Plus, nuk lame me pa huazuar, por edhe fjale te tilla?!
    Keshtu qe pa leksione ju lutem, pa ngritur "flamurin" njeri me lart se tjetri.
    Perseri, nuk ju pergjigj njeri pyetjes sime, cfare versioni te shqipes kerkohet te behet zyrtar ne Kosove?!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Rina_87
    Sa për atë se sa hapa larg apo afër jemi/do të jemi me shtetin amë, momentalisht kjo nuk është njëra nga gjërat më esenciale. Kryesorja është që të arrihet Pavarësia e Kosovës. Sepse në fund të fundit, ne e dimë se ‘shteti amë’ nuk është vendimmarrës dhe nuk ka rol domethënës kur janë në pyetje tokat-bija (nëse mund të quhen kështu tokat jashtë Shqipërisë). Në fakt unë nuk e di se çfarë përpjekje deri më tani janë bërë nga shteti amë/vec mos filloni më me “kam pasur refugjatë në shtëpi”, ngaqë e di, se na e keni përkujtuar shumë herë/, që Kosovën për herë të parë pas shumë shekujsh ka shans ta ndriçojë Dielli i Lirisë. Kështu që, nuk është koha tash të marrim shumë parasysh se sa të zhgënjyer janë disa individë, që marrin guxim dhe flasin në emër të shtetit amë, edhe pse askush nuk i ka autorizuar. Dhe çjerrjet e tyre më tepër janë nga ana e religjionit se sa e kombit!

Kosova vet e ka shkruar gjithmonë historinë e vet dhe atë jo me penë por me pushkë. Dhe seriozisht tani, nuk mendoj se mundet dikush të na jep mend se sa shqiptarë duhet të jemi se a kemi folur turqisht, serbisht apo shqip gjatë një periudhe të historisë.

Kështu që lexoni më shumë për Kosovën, por jo nga burime sllavo-greke, por historianët e mirëfilltë, se jeni bërë të mërzitshëm më këto tekste që po e qesin në dritë injorancën tuaj.
    Hmmmm, dodon, mbase pergjigjen e ke ketu, te bashke-krahinasit e tu. Vazhdoni kete rruge, kete mentalitet, kete "epersi" patriotike ... kete "shqiptarizem" te pushkes e jo te penes ... dhe ju kerkojme ndjese per nderhyrjen. Mos e keqkuptoni kete ndjese per inferiotet, thjesht rruge te mbare ...

Faqja 10 prej 25 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •