Close
Faqja 5 prej 29 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 281
    i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Citim Postuar më parë nga Homza
    Reagimi ne kete rast i botes muslimane eshte mese i duhur. Kty flitet per kreun e katolikeve ne bote te dali haptasi dhe te ofendoje fene muslimane, dhe ceshte me ironikja ai medemek e bente kete deklarate si shenje bashkpunimi me muslimanet.

Rresp Hamza
    Shih, ndoshta ka qene edhe injorance e papes, ose edhe padituri e tij, por pyetja e te gjith pyetjeve eshte: pse muslimanet nuk mund te debatojne pa kercnime, demonstrata, grushta perpjete, zjarr......

Po ai karikaturisti Danez qe nuk ishte pape si rrinte puna e tij....

Shih o Hamze.....bota muslimane tregon se ka komplekse te thella inferioriteti nda perendimit....kjo nuk pranohet, por shihet qartas.....

Ahmadinexhadi thote ne Kube se islami eshte me i miri.....askush nuk del ne demostrata se na ofendon krishterimin.......mullahet e ndryshem te botes shajn dite e nate fenat tjera - kush se can koken......

Kam frige se bota po shkon atje ku thote huntingtoni...ne konflikt civilizimesh...........hajt se do dale mire.....

Rob i All-llahut! Maska e Omari
    Anëtarësuar
    14-03-2006
    Postime
    189

Paqja dhe meshira e All-llahut qofte mbi Muhammedin a.s dhe Pasuesit e Tij!

Citim Postuar më parë nga Traboini
    Shih, ndoshta ka qene edhe injorance e papes, ose edhe padituri e tij, por pyetja e te gjith pyetjeve eshte: pse muslimanet nuk mund te debatojne pa kercnime, demonstrata, grushta perpjete, zjarr......

Po ai karikaturisti Danez qe nuk ishte pape si rrinte puna e tij....

Shih o Hamze.....bota muslimane tregon se ka komplekse te thella inferioriteti nda perendimit....kjo nuk pranohet, por shihet qartas.....

Ahmadinexhadi thote ne Kube se islami eshte me i miri.....askush nuk del ne demostrata se na ofendon krishterimin.......mullahet e ndryshem te botes shajn dite e nate fenat tjera - kush se can koken......

Kam frige se bota po shkon atje ku thote huntingtoni...ne konflikt civilizimesh...........hajt se do dale mire.....
    Sa sulmi i behet muslimaneve nen titullin "lufta kunder terorizmit" shum pak kercnohen, protestojne, qojne grushtat perpjet, etj.

Notuesi ne oqean nuk i frigohet shiut, ashtu nuk frigohen as muslimanet nga lufta sepse ato veç jan ne nje lufte qe vertet mund te marim shembull si nje oqean, fakt qe lufta kunder terorizmit (islamit) esht e madhe, shpresoj dhe lus All-llahun te perfundoj sa me mire per tegjith.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar më parë nga Omari
    Sa sulmi i behet muslimaneve nen titullin "lufta kunder terorizmit" shum pak kercnohen, protestojne, qojne grushtat perpjet, etj.
    Nese kjo ishe pyetje,pergjigja eshte qe sa here qe mjekercjeprit shallvarexhinje kryejne akte terrorizmi aq here ka dhe kunderpergjigje qe ne menyre logjike quhet Lufta kunder terrorizmit.Mbase bota do ishe me paqesore pa 100 fe apo ku di une sa jane.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Reagimi ne kete rast i botes muslimane eshte mese i duhur. Kty flitet per kreun e katolikeve ne bote te dali haptasi dhe te ofendoje fene muslimane, dhe ceshte me ironikja ai medemek e bente kete deklarate si shenje bashkpunimi me muslimanet.
    Ju muslimanet jeni bere per lobotomi e terapi shoku. Diagnoza ime per ju eshte 'skizofreni kolektive'.

Nuk pashe asgje fyese ne ate artikull. Sidoqofte, ky Pape nuk eshte nga ata qe perkulen para hipokrizise Myslimane. Nderkohe qe myslimanet qahen per fyerje te paqena, te Krishteret nen zoterimet e tyre vuajn nga diskriminimi i LIGJSHEM. Ky Pape, pra, eshte nga ata qe kur te vije dita vertet do ja plase ne fytyre imameve me korrespondence te Al-Azharit, Kajros, Stambollit, Tehranit, dhe Parlamentit te Pakistanit. Fatkeqsisht kjo dite nuk ishte kete jave. Prandaj ju diagnostikova si 'skizofrene'.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nuk jane te gjithe muslimanet si disa ketu ne forum. Shume ka qe nuk lodhen per Papen e as per karikaturat. Keto tjeret jane grupacione qe jetojne ne roberi te dyfishte, fizike dhe shpirterore. Ndoshta jane shume afer me diagnozen e Qafirit..

Nuk flasin per vandalet, shkatrrimet, vrasjet, hedhjet ne ajer te xhamive te njeri tjetrit, vrasjet e femijeve, grave , kalimtareve te rastit......, por flasin per gjera krejt tjera. Ketu e trgojne se sa te brishet jane. Mundohen te gjejne shkas per tu ventiluar pakez, se atje ku duhet dhe ku do te ishte nevoja, nuk guxojne.
    Neser, pasneser..... dhe keshu me radhe do te kete keso deklaratsh, nga Salmani.,Papa.........

Regjimeve totalitare ju pelqejne shume keso deklaratash, se e kan mesuar nje pjese te popullates qe duhet te lehin sa here qe te kalojne nje njeri afer oborrit te tyre, sikurse qe mesohet nje qen. Po s'kaloi njeri andej eshte rrezik se lehin zotin e shtepise.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Papa duhet te kerkoj falje per kete gabim qenje papa paraardhes kurr nuk do ta kishte bere. Edhe me vjen shum cudi qe pikpamjet per nje ceshtje mund te ndryshojne kaq rrenjesisht per nje afat kohor kaq te shkurter. Atehere ca e spjegon kete deklarate te Papa Benediktit? Mbase salcicet dhe birrat gjermane.

Jo ore, qenka reagim i duhur? Po ku e kane callmaxhinjte dhe ushkurexhinjte kete lloj reagimi kur mjekercjapet e tyre vrasin dhe djegin te pafajshem ne emer te Allahut? Pse nuk ngrihen ne protesta dhe te denojne dhunen qe dikush perdor ne emrin e Allahut te tyre kaq te dashur qe i meson paqe dhe urtesi? Callmaxhinjte paskan te drejte te ulerasin dhe te protestojne se ju fye feja dhe simboli? Po perendimi cfare duhet te beje kur ata morracake hedhin bomba dhe masakrojne me mijera te pafajshem? Pa beje pak matematiken e thjeshte se mbase te vjen ndonje ndricim ne lobin e pasem te trurit dhe te ben te mbyllesh gojen dhe te ulesh koken. Aq shume te zhytur jeni ne kete corbe sa skeni as goje e surrat te flisni per reagime te duhura.

Te kerkoje papa falje? Pse??? Sepse citoi nje thenie te 5 shekujve me pare? Apo sepse edhe mbas 5 shekujsh thenia eshte shume me aktuale se kurre. Kush ka kerkuar ndjese nga lideret e callmaxhinjve per ato kobe e masakra qe jane kryer nga vellezerit myslimane? Kush nga ata doli publikisht, kush nga udheheqesit shpirterore myslimane doli para gjithe botes dhe te kerkonte ndjese per krimet qe po behen ne emer te fese se tyre? Te dilnin dhe ti kerkonin falje mijera familjeve dhe dhjetra mijera njerezve qe kane marre ne qafe per mizorite dhe kafsherine qe disa nga ndjekesit e tyre kryejne ne emer te fese. Asnje sdoli. Dhe ti dhe une e dime mire pse sdalin. Sepse jane njerez me dy fytyra dhe e duan shkaterrimin e botes perendimore po aq sa e do dhe ai terroristi dhe krimineli qe vret e pret. Jane kafshe ne mentalitet dhe bastarde qe jo ne kete epoke po ne perjetesi sdo ju gjeje shpirti paqe.

Nje gje se marr vesh une me shqiptaret myslimane. Cpune keni ju qe e perzjeni veten me keto kafshe? Cpune keni ju qe ngaterroni besimin e tuaj te paster me keto turma brekgrisurish dhe kermash? Pse se provoni te shkoni e te jetoni aty dhe te shikoni me syte tuaj si shkelet njeriu me kembe, si shkelet femra dhe te drejtat e saj, si ju mbyllet goja nga teokracia dhe despotizmi. Po nuk do duronit asnje dite te vetme o te mjere. Pse e perzjeni veten me gjera qe as i kemi dhe as qe kemi per ti patur tradite ne besimin dhe fene tone.

Papes i lumte goja jo vetem qe pati guximin dhe doli hapur por ta vazhdoje ate mesazh dhe ti hapi syte dhe politikaneve idiote qe te pushojne se trajtuari dhunen e myslimaneve me diplomaci dhe ti fusi hellin nga mbrapa qe te shpetojme njehere e mire nga keta kafshe. (Ketu i referohem terrorrizmit dhe atyre qe e frymezojne, jo fese dhe besimtareve te thjeshte dhe te paster).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga forum126
    Jezusi dhe Xhihadi me shpate

34 ``Mos mendoni se unë erdha të sjell paqen mbi tokë; nuk erdha të sjell paqen, por shpatën.(Mateu 10)

(Jezusi)- ..kush nuk ka shpatë, le të shesë rrobën e vet e ta blejë një.(Luka 22)

38 Atëherë ata thanë: ``Jezus, ja këtu dy shpata``. Por ai u tha atyre ``Mjaft!``.
    49 Atëherë ata që ishin përreth tij, duke parë çfarë do të ndodhte, i thanë: ``Jezus, a t`u biem me shpatë?``.
    50 Dhe një nga ata i ra shërbëtorit të kryepriftit dhe ia preu veshin e djathtë.(Luka 22)

51 Dhe ja, një nga ata që ishte me Jezusin, zgjati dorën, nxori shpatën e vet, iu hodh shërbëtorit të kryepriftit dhe ia preu veshin(Mateu 26)

Ne fillim Jezusi deklaroi

27 Veç kësaj, i sillni këtu armiqtë e mi, të cilët nuk donin që unë të mbretëroja mbi ta dhe i vritni përpara meje!"`(Luka 19/27)`.

Mirepo kur e pa qe njerzit e tij nuk luftuan iu dorezua caktimit te Zotit per ti rikthyer luftes me ardhjen e dyte kunder kryqetareve dhe adhuruesve te epshit njerzor, materies dhe idhujve,
    shume here e kam degjuar kete punen se gjoja jezusi ka folur per shpaten.
    duke u bazuar ne bibel,meqe po bazohesh edhe ti aty, gjate jetes se tij jezusi nuk vrau askend, i qendroi prane mekatareve dhe nuk i mallkoi ata, per hater te tij nuk u vra askush, ai nuk thirri ne lufte por ne paqe, etj etj.
    Une nuk jam i krishtere por te pakten nje njeri i shendetshem nga trute e sheh ndryshimin midis jetes dhe veprave te jezusit dhe jetes dhe veprave te muhamedit. Jezusi fliste me shembelltyra dhe perderisa dishepujt e tij nuk moren shpaten per te vrare kjo nuk do te thote se ata nuk ja degjuan fjalen mesuesit te tyre por e kuptuan se shpata eshte fjala.
    Pasuesit e muhamedit nuk kishin faj sepse mbi shpaten profeti dha shembuj konkret e urdhra direkte qe u zbatuan pa kurrfare skrupulli nga zagaret e tij kriminele.

36 Jezusi u përgjigj: ``Mbretëria ime nuk është e kësaj bote; po të ishte mbretëria ime e kësaj bote, shërbëtorët e mi do të luftonin që të mos u dorëzohesha Judenjve; porse tani mbretëria ime nuk është prej këtej``(Gjoni 18).
    siç e sheh jezusi thote vete se sherbetoret e tij do te luftonin por nuk luftuan sepse mbreteria e tij nuk ishte e kesaj bote dhe natyrisht qe lufta ne kete bote do te ishte e pavlere, pra jezusi nuk urdheroi lufte dhe as nuk e nxiti ate.

Sipas thenies me siper muhamedi luftoi porse mbreteria apo halifati i tij jane prej kesaj bote nga e cila rrjedh edhe imagjinata e 50 virgjereshave qe bie ne kundershtim me natyren aseksuale te shpirtit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Hipokrite,
    qe kur u ofenduat ju se papa kritikoi nje aspekt te islamit kur ju nuk i kurseni ofendimet reale kunder krishterimit, papes, te krishtereve ne pergjithesi, kur vete kurani eshte ofendim per jo-myslimante, kur ju me ate bindjen se jeni te zgjedhurit e allahut pretendoni qe bota tju respektoje kur ju nuk keni respekt per boten, kur kerkoni te drejta nga njerez te cileve nuk ju jepni te drejta.
    O burra vini flaken romes, vatikanit se u ofenduat, vini flaken botes jo-myslimane se keshtu ju meson profeti juaj me kuranin.
    Keni surrat dhe thoni "feja e paqes" kur ne emer te kesaj feje jepet thirrje per dhune.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Nga zhvillimet ne bote, eshte vrare nje murgeshe ne Somali, mendohet si pasoje e thirrjeve te nje Sheiku i cili tha se duhet te vritet kushdo qe ofendon profetin.
    Ne Palestine u eshte vene flaka kishave te tjera, por kesaj rradhe ishin kisha katolike, ne krahasim me dy te demtuara dje, njera anglikane dhe tjetra orthodokse.

Papa sot ne fjalimin e tij, u shpreh se i ka ardhe keq qe myslymanet jane ofenduar, dhe se citimi qe solli nuk shpreh pikepamjet e tij personale. Gjithashtu ai beri thirrje qe te kuptohet ne teresi fjalimi (teza) e tij. Vellazeria Myslymane tha se mjafton si "apologji" deklarata e Papes, po ashtu dhe Ministri i Jashtem turk u shpreh se vizita e Papes ne nentor ne Turqi do vazhdoje sic eshte planifikuar.

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    O X-file ,rri bre vlla aty ku je tuj studiu e mos u perzij se kerkun s'po e lidh hiq.

Shko meso dicka ne ato libra qe i ke e mos fol mbare e prap cka te bie ndermend. Jo cka tha Papa, por ata si puna e jote cka po flisni po na vrisni ne shqipove te besimit islam.

Kur shkruan per Kur'an perdore te pakten shkronjen e madhe qe te deshmosh sa tolerant dhe rrespekt qe ke per ne . Ju vete po e doni luften dhe po e thirrni ate duke u cirrur me piskama."Kerkoni dhe do tu ipet" "Trokitni dhe do tu hapen dyert" keto jane shume te verteta nga Bibla edhe pse ju kurr nuk i shikoni ne kete aspekt. Askund ne Bibel nuk thot ;O burra vini flaken Arabise,vrisni dhe shkaktojuni deme me lloj lloj intrigash dhe shpifjesh ndaj tyre sepse juve ju eshte e lejuar,po t'ju pickoje nje milingone digjeni tere turmen e tyre sepse te gjitha njesoj jane.

Askund ne Kur'an nuk jipet thirrje per dhune pervec ne vetembrojtje,apo kur pala e cila ka marreveshje me ne ,e then ate marreveshje pra E KERKOJNE DHE U JIPET.
    dhe nuk u jipet me marreveshje deri sa te nenshtrohen totalisht.Pa i detyruar ta nderrojne besimin.Kjo per ne eshte mese e drejte.E drejte qe cdo komb do ta bente ne raste te tilla.Edhe ju si shqiptare ateist ,krishtere, jehudi ,njesoj do te vepronit po ua shkeli dikush marreveshjen e bere duke e ditur se cka do te pasoje po u thye ajo marreveshje.

Shko lexoi ato ne Kur'an nese mendon se une po genjej.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Faqja 5 prej 29 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Muslimanet ne U.S.S.R (ish Bashkimi Sovietik)
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2008, 20:23
  3. “Muslimanët në Ballkan - realiteti dhe e ardhmja”
    Nga ~Geri~ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-10-2008, 19:52
  4. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  5. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •