Close
Faqja 8 prej 43 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 425
    i/e regjistruar Maska e I KTHYERI
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85

Per Trimi81

Eshte mire te shikosh shqiptare-ortodokse qe mbrojne kishen e tyre nga uzurpimet e njerezve qe vetem besim ne ZOT nuk kane.

Nqs ti shikon tek Nikoll Marku nje orthodhoks qe po mbron Kishen Orthodhokse me duket se e ke gabim. Nqs do te lezosh te gjitha postimet ne kete forum mbi kete person mund te kuptosh qarte se kush ai eshte, dhe nqs ai ka ndopak besim ne Zotin. Dhe tjetra nese ty te duket uzurpim drejtimi i Kishes Orthodhokse per ne qe jetojme si pjese organike e kesaj Kishe shohim mbaresine e saj ne keto pak vjet. Dhe sa per Marke e Nikolle qe dalin dhe do te dalin me pas na vjen keq vetem se prezantohen si Orthodhokse dhe sjane asgje nga ajo qe Orthodhoksia predikon.

Kisha shqiptare nuk eshte prone vetem e shqiptareve ortodoks por e gjithe shqiptareve qofshin keta muslimane, katolik, bektashinj, ortodoks.

Kisha Orthodhokse eshte prone vetem e orthodhoksve dhe e askujt tjeter, kete duhet ta kuptoni mire te gjithe se pari; dhe se dyti nese doni ta pranoni ajo eshte nje vlere e te gjithe shqiptareve qe vleresojne ate qe ajo eshte dhe ate qe ajo i ka dhene ketij vendi: Manastiret e mrekullueshem, ikonat dhe ikonografet e shquar te artit kishtar dhe shume martire qe me gjakun e tyre e kane mbrojtur kete besim dhe na i lane ne qe ta mbajme ashtu te shenjte dhe te qashtrer si ata na e lane. etj,etj, Nqs keto perbejne nje vlere per ju shume mire ne rast se jo ska gje, ne kete pranojme.

Nje politikan i larte ne Shqiperi tha dikur ne lidhje me Janullatosin "Janullatosi nuk eshte i perhershem" dhe kuptimi ketu ishte qe nje dite do vdiste. Por fatkeqesisht Janullatosi e ka marre parasysh kete fakt dhe me sa di une e ka bere gati personin tjeter qe do ta zevendesoje. Ai s'eshte gje tjeter por vetem nje GREK i rradhes. Ptuuu fare e poshter dhe ptuuu per te gjithe ata qe e mbeshtesin kete kancer malinj ne krye te kishes sone
    [/I]

[B]E vertete qe Kryepiskopi Anastas nuk eshte i perhershem, sepse vetem Zoti eshte i perhershem dhe ai kete gje e ka kuptuar mire dhe si i perkohshem po perpiqet qe ti sherbeje me sa me teper perkushtim ketij vendi dhe njerezve te ketij vendi. Duke mbyllur goje te pabesa me perunjesine dhe dashurine e tij per te gjithe dhe ne te gjitha. Do te te lutesha te na tregoje mesa di ti, se ne Orthodhokset ende nuk e dime se ke ka bere gati per ta zvendesuar? Dhe tjetra qe ai eshte Grek askush nuk e ka kundershtuar, por ajo qe mendoj se ju krijon problem ju dhe te tjereve te prere si Nikollet dhe si Marke nuk eshte kjo; por hipokrizia juaj qe perpiqeni te na jepni mend dhe te na mesoni ne Orthodhoksve se si te drejtohemi dhe si te besojme. Nuk e di nese je nje Orthodhoks ose jo kjo pak rendesi ka, por ajo qe me vjen keq sa here qe me duhet te pergjigjem ne kete forum eshte autoriteti i gabuar qe shume i japin vetes duke u bere mesues per ate se si ne te krishteret orthodhokse duket ta pranojne dhe besojme Krishtin, se si ne te krishteret orthodhokse duhet te drejtohemi, se ke ne te krishteret orthodhokse duhet ta shohim si te mire dhe cilin jo, se cila eshte kisha per ne te kishteret orthodhokse etj si keto. Dhe e fundit qe do te te them eshte se une si orthodhoks kete besim qe te paret tane e mbrojten dhe nuk u asimiluan, dhe e mbrojten ne keto troje dhe per kete jam krenar gjithashtu jam po aq krenar qe ne krye te kesaj Kishe kaq te pervojtur eshte nje njeri kaq i madh dhe kaq i perkushtuar i perulur dhe perkushtuar ne pune per te miren e te gjithe Kishes Orthodhokse ne keto troje. Por do ju lutesha te gjitheve mos genjeni kot pa asnje baze per kete njeri qe pjesa me e madhe e juaja jam i sigurte qe vetem ne TV e kane pare.

MEGJITHATE PER TE GJITHE GEZUAR PASHKEN [/B
    ]

KRISHTI U NGJALL!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Albo, i leme per nje moment te tjerat, N.Marku apo X apo Y.
    Nuk paska klerike te afte shqiptare qe do e benin me shpirt kete detyre pa patur nevoje qe te konsiderohej si sakrifice? Pse duhet te vije nje i huaj dhe te jete kreu i KOASH ?
    Sinodi i Shenjte i KOASH sot ka 3 peshkope shqiptare qe gezojne pergatitjen kulturore dhe shpirterore per te udhehequr dioqezat e tyre dhe mbare Kishen. Dhe te tre keta peshkope, te rritur nen udheheqjen shpirterore te Peshkopit Anastas jane sot shtylla te KOASH dhe i puthin doren kryepeshkopit dhe luten qe Perendia ti fale shendet e per shume vjen ne detyren e Tij. Ashtu sic luten te gjithe besimtaret orthodhokse qe e mbajne flaken e besimit te ndezur ne zemrat e tyre.

Sinodi i Shenjte:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=77179

Hiresia e Tij, Joan i Korēės
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=27480

Kryepeskopi Anastas zgjidhet kryetar i Keshillit Boteror te Kishave
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=62490

Peshkopi Nikon i dioqezes shqiptare ne Amerike viziton Shqipėrinė
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=69530

Vetem te pagdhendurit e kallepit te Markut, orthodhokset me besim te vdekur qe nuk shkojne ne Kishe e nuk e kane idene se cfare ka arritur KOASH ne keto 16 vjet, dhe te gjithe ata jo-orthodhokset qe e kane besimin orthodhoks hale ne sy sulmojne sot KOASH dhe kreun e saj.

Dhe kush sulmon kreun e nje Kishe ka sulmuar te gjithe besimtaret qe shkojne ne ate Kishe, ka sulmuar vete besimin orthodhoks, ka sulmuar Perendine te Cilit i sherbejne dhe adhurojne ata besimtare.

Albo

Perjashtuar Maska e Trimi81
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Mbi Toke
    Postime
    65
    Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI
    [I]Eshte mire te shikosh shqiptare-ortodokse qe mbrojne kishen e tyre nga uzurp

h jam i sigurte qe vetem ne TV e kane pare.

MEGJITHATE PER TE GJITHE GEZUAR PASHKEN [/B
    ]

KRISHTI U NGJALL etj etj!

E para e punes une jam njeri qe besoj ne nje ZOT te vetem dhe nuk ka rendesi se kujt feje i perkas. E dyta, ka njerez ortodokse qe thone "NENA IME SHQIPERI" dhe ka ortodokse qe thone "NENA IME GREQI". Une jam me te paret. E treta dhe finalja, me fal qe po ta marr borxh kete shkrimin tend por ti e shkruan me doren tende dhe e mohon:

"11-12-2006, 09:22
    Une them se nuk eshte e bardhe sepse sipas perberjes se Sinodit te Shenjte, edhe pasardhesi i Janullatosit do te jete grek. Ndonjeri qe e di me mire statutin te shprehet por une e di qe anetari me i vjeter ne Sinod ka te drejten dhe ky anetar eshte grek."""

http://209.85.165.104/search?q=cache...lnk&cd=2&gl=us

E kam gabim une apo ti je nga ato ortodokset qe thote NENA IME GREQI?!!!

Citim Postuar mė parė nga Albo
    Sinodi i Shenjte i KOASH sot ka 3 peshkope shqiptare qe gezojne pergatitjen kulturore dhe shpirterore per te udhehequr dioqezat e tyre dhe mbare Kishen. Dhe te tre keta peshkope, te rritur nen udheheqjen shpirterore te Peshkopit Anastas jane sot shtylla te KOASH dhe i puthin doren kryepeshkopit dhe luten qe Perendia ti fale shendet e per shume vjen ne detyren e Tij. Ashtu sic luten te gjithe besimtaret orthodhokse qe e mbajne flaken e besimit te ndezur ne zemrat e tyre.

Dhe kush sulmon kreun e nje Kishe ka sulmuar te gjithe besimtaret qe shkojne ne ate Kishe, ka sulmuar vete besimin orthodhoks, ka sulmuar Perendine te Cilit i sherbejne dhe adhurojne ata besimtare.

Albo
    Atehere te shpresojme qe keta 3 peshkope (dashka zoti qe i kemi) t'i shohim nje dite ne krye te Kishes sone Ortodokse.

Per frazen e fundit une mendoj se njeriu besimin e ka ne zemer dhe kishen po ashtu. Ka patur raste kur klerike te feve te ndryshme kane bere veprime qe kane qene jo vetem ne kundershtim me mesimet fetare por dhe ne shkelje te renda ligjore. Ne nje moment te tille une smund te bej fajtor as kishen dhe as besimin por klerikun. Kleriket vijne e shkojne, kisha mbetet aty, besimi qendron brenda njeriut dhe Zoti qe eshte nje per te gjithe mbetet i paprekshem.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet nė Bllog
    22
    Une jam besimtar Ortodoks vij nga familje Ortodokse e jam pagezuar ne moshen 1 vjecare ne vitet 80, pra ne kohen e Xhaxhit
    Eshte e vertete, nuk shkoj ne kishe, pasi jam ndiher keq, te dy heret qe kam vajtur kur prifti i ka kryer ritet ne Greqisht. Me pas ceremonise fetare nje i aferm imi (une isha akoma femije, ne 96) e ka pyetur priftin se pse nuk i ben ritet ne Shqip, atij i vinte keq por... mere me mend pergjigjen...
    Nje lule qe nuk ujitet thahet e behet pleh. Ashtu edhe nje besimtar qe e mban veten per orthodhoks po nuk shkon ne Kishe e nuk merr pjese ne sherbimet liturgjike te Kishes, vdes shpirterisht. Pa ate Trupin dhe Gjakun e Krishtit nuk ka jete shpirterore. Prandaj mos te te genjeje mendja se "je orthodhoks". Ti mund ta besosh nje gje te tille por ata orthodhokse qe nuk jane te tille vetem ne emer nuk te njohin per te tille.

Eshte njesoj si te thuash une e dua tim Ate por kam 10 vjet qe nuk i kam shkelur ne shtepi qe ta shoh si eshte.

Nese nuk e di, viti 1996 ishte 11 vjet me pare dhe nese ne 1996 prifterinjte shqiptare numeroheshin me gishtat e dores, sot KOASH ka 144 te tille ka edhe nje akademi theologjike ne Shen Vlash Durres. Prandaj shko e vizitoje prape ate Kishe qe te degjosh se si behet sherbesa ne shqip, shko edhe ne Katedralen ne Tirane qe te degjosh edhe Peshkopin Anastas qe te psalle shqip.

Pastaj si mund te shkoj une ne kishe kur kreu i saj ka deklaruar se ne Shqiptaret jemi Islamiste te rrezikshem, qe ka qene kunder nderyrjes se Natos per te mbrojt vellezerit tane, dmth ka qene dakort qe Shqiptaret te masakrohen te vriten e te perdhunohen, qe pengon Shqiptaret te hapin kishe ne Greqi qe ka urzupuar kishen Ortodokse Kombetare dhe e ka kthyer ate ne nacionale per te mos u kujdesur per Ortodokset jashte Shqiperise e per ti lene ata ne prag te asimilimit qe eshte shume i pasur kur kishat tona jane objektet fetare me ne pike te hallit e me ne gjendje te mjerueshme jo ne Ballkan e Europe por ne te tere boten ndoshta qe nuk ka mesuar akoma Shqip kur drejton nje kishe Shqiptare, (apo ce do Shqipen kjo kishe vetem Shqiptare qe s'eshte) etj etj etj
    Djalosh, qe nuk shkon ne Kishe dhe qe pretendon se i merr me mend te gjitha, nuk je duke diskutuar me Nikolle Markun qe nuk ka lexuar ndonje liber ne jeten e tij, je duke diskutuar me nje shqiptar qe ka lexuar jo vetem artikujt e predikimet e Kryepeskopit Anastas, por edhe disa prej librave te tij ne vite. Dhe mos te te genjeje mendja se une do te toleroja nje Kryepeskop qe do te dilte kunder popullit tim.

Dhe qe te kuptosh idiotesite qe nxjerr nga goja, nese Kryepeshkopi Anastas do te besonte se shqiptaret ishin nje popull terrorist islamik ai nuk zgjidhte qe te qendronte ne krye te KOASH, nuk sakrifikonte dy dekada te jetes se tij per nje popull qe ai urrente. Por puna e tij ne Shqiperi ne keto 2 dekada nuk eshte nje pune urrejtjeje, eshte nje pune dashurie qe ti nuk mund ta kuptosh dot, pasi zemra jote eshte e ftohte dhe e ngurte. Ti dhe shume si ty me ato mendjet tuaja te bunkerizuara nuk mund as ta imagjinoni se si nje "grek" mund te vije e te ringreje kisha, te restauroje manastira e kisha shekullore, te hapi akademi theologjike, te rrisi e edukoje nje brez te ri prifterinjsh shqiptare, te hapi jetimore dhe kopshte per femije, te hapi mensa per te vobektet dhe qendra spitalore per gjithe shqiptaret. Dhe ne fund, ne vend te nje faleminderit te thjeshte, i duhet te duroje edhe mosmirenjohjen e kohes se gurit te tipave si puna tende.

12 milion dollare shpenzoi KOASH gjate vitit 2006 ne kampin qe Kisha hapi per refugjatet nga Kosova, kampi me i kompletuar dhe kampi i fundit qe u mbyll, ku u strehuan gra e femije e ku linden me dhjetra foshnja. Dhe parate per ate kamp erdhen nga te gjitha vendet orthodhokse, pjesa derrmuese nga Greqia, pasi degjuan apelin e Kryepeshkopit Anastas per ndihme.

Pra ai "greku i keq" del perpara opinionit publik orthodhoks ne bote e lyp ndihma per ata "islamiket" nga Kosova.

Albo

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Vetem te pagdhendurit e kallepit te Markut, orthodhokset me besim te vdekur qe nuk shkojne ne Kishe e nuk e kane idene se cfare ka arritur KOASH ne keto 16 vjet, dhe te gjithe ata jo-orthodhokset qe e kane besimin orthodhoks hale ne sy sulmojne sot KOASH dhe kreun e saj.

Albo
    Nqs ty mor zoteri nuk te pelqen Shqipja, shprehu ne ndonje gjuhe tjeter po deshe por ama mos na e perbuz gjuhen tone me aq sa di une nuk je ti qe e ke shpikur Shqipen e as drejtshkrimin e saj ndaj edhe kjo gjuhe nuk eshte prona e jote e as e ndonje tjetri pas teje. Po s'te pelqeu mos e perdor.

e dyta - Nuk po sulojme ne njeri ketu, ne as po sulmojme e as po mbrohemi dot nga e keqja qe na ka zene,

e treta - nqs kryetari i nje kishe a xhamie do ti urrente Shqiptaret e do te ish kunder mbrojtjes se tyre prej barbareve .... etj etj etj etj, u takon te gjithe Shqiptareve qe ta sulmojne ate dhe ne krye duhet te jene vete anetaret e ketij besimi ... pjesa e jone Shqiptare dhe pjesa jone Ortodokse nuk perputhen dot po te kemi ne krye Zotin Janullatos, pjesa jone Shqiptare nuk ri e qete kur mendojme se kush eshte bariu yne sa here qe vemi ne kisha e vende te shenjta per te respektuar te paret tane e per tu lutur ndaj zotit. Nuk mund te jesh Shqiptar e te kesh ne krye te kishes nje njeri qe i urren Shqiptaret. Une kaq di te them, pastaj ata qe nuk i duan vellezerit e vet mund te vene gjithmone te njejten kasete me genjeshtra te vjetra ne gramafonin e prishur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thorgal : 05-04-2007 mė 14:09

Perjashtuar Maska e Trimi81
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Mbi Toke
    Postime
    65
    Kujtoni rastin e zhvarrimeve ne fshatin Kosine ne Permet. Sa mori vesh qe qeveria i ra nen te qe zhvarrimet ishin ilegale menjehere Janullatosi vajti ne Athine per tu takuar me kryeminstrin grek dhe per ti kerkuar mbeshtetje politike. Shikoni vet ca skuth i keq qe eshte, ne Greqi vajti. Pse s'vajti ne Stamboll ku eshte dhe qendra e kishes ortodokse?!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Trimi81 : 05-04-2007 mė 13:48

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Nje lule qe nuk ujitet thahet e behet pleh. Albo
    sa i dua lulet kam per to kujdes
    i ujis me gezim
    mengjes per mengjes
    Mos ki merak per lulet

Ashtu edhe nje besimtar qe e mban veten per orthodhoks po nuk shkon ne [Kishe e nuk merr pjese ne sherbimet liturgjike te Kishes, vdes shpirterisht. Pa ate Trupin dhe Gjakun e Krishtit nuk ka jete shpirterore. Prandaj mos te te genjeje mendja se "je orthodhoks". Ti mund ta besosh nje gje te tille por ata orthodhokse qe nuk jane te tille vetem ne emer nuk te njohin per te tille.

Cfare? po urzuponi edhe te qenit Ortodoks tani !!! ? - ti mund te thuash fjale boshe sa te duash megjithate nuk e di ti e as nuk e vendos ti ca jam e ca s'jam une e as ti as Anastasi as ndonjetjeter nuk mund te flisni per boten time shpirterore kete e vendos Zoti apo keni vendos edhe monopol mbi zotin tani. Megjithate une nuk jam Orthothoks - Orthothoks nuk ka asnje kuptim ne gjuhen qe ti shkruan = 0= hic.

Eshte njesoj si te thuash une e dua tim Ate por kam 10 vjet qe nuk i kam shkelur ne shtepi qe ta shoh si eshte.
    Une nuk shkel ne shtepine e Anastasit - shtepia e zotit eshte ne zemrat e njerezve.

Djalosh, qe nuk shkon ne Kishe dhe qe pretendon se i merr me mend te gjitha, nuk je duke diskutuar me Nikolle Markun qe nuk ka lexuar ndonje liber ne jeten e tij, je duke diskutuar me nje shqiptar qe ka lexuar jo vetem artikujt e predikimet e Kryepeskopit Anastas, por edhe disa prej librave te tij ne vite. Dhe mos te te genjeje mendja se une do te toleroja nje Kryepeskop qe do te dilte kunder popullit tim.
    Ik or mendjelehte se e di shume mire se sa vlen , dituria jote = orthodhoks, mos na u hiq sikur je ndonje mendje e ndritur.

Dhe qe te kuptosh idiotesite qe nxjerr nga goja, nese Kryepeshkopi Anastas do te besonte se shqiptaret ishin nje popull terrorist islamik ai nuk zgjidhte qe te qendronte ne krye te KOASH, nuk sakrifikonte dy dekada te jetes se tij per nje popull qe ai urrente.
    kjo nuk eshte idiotesi kete Janullatosi e ka pohuar perpara nje gazetari te huaj dhe kush e ka pare emisionin Shqip per kishen mund ta vertetoje.
    Ska nevoje te them pse Janullatos eshte ne Shqiperi kete edhe me idioti e di.

Por puna e tij ne Shqiperi ne keto 2 dekada nuk eshte nje pune urrejtjeje, eshte nje pune dashurie qe ti nuk mund ta kuptosh dot, pasi zemra jote eshte e ftohte dhe e ngurte. Ti dhe shume si ty me ato mendjet tuaja te bunkerizuara nuk mund as ta imagjinoni se si nje "grek" mund te vije e te ringreje kisha, te restauroje manastira e kisha shekullore, te hapi akademi theologjike, te rrisi e edukoje nje brez te ri prifterinjsh shqiptare, te hapi jetimore dhe kopshte per femije, te hapi mensa per te vobektet dhe qendra spitalore per gjithe shqiptaret. Dhe ne fund, ne vend te nje faleminderit te thjeshte, i duhet te duroje edhe mosmirenjohjen e kohes se gurit te tipave si puna tende.
    une nuk kam asnjegje kunder Grekeve e as kunder nje peshkopi Grek te mundshem - une jam kunder spiuneve e te punesuarve tek qarqet antishqiptare.

12 milion dollare shpenzoi KOASH gjate vitit 2006 ne kampin qe Kisha hapi per refugjatet nga Kosova, kampi me i kompletuar dhe kampi i fundit qe u mbyll, ku u strehuan gra e femije e ku linden me dhjetra foshnja. Dhe parate per ate kamp erdhen nga te gjitha vendet orthodhokse, pjesa derrmuese nga Greqia, pasi degjuan apelin e Kryepeshkopit Anastas per ndihme.
    Sa per sy e faqe, Fatekeqesia e tyre qe mallengjeu tere boten e qe beri qe popuj te huaj te vine ne ndihme te popullit tone, nuk e ka penguar kete njeri qe te ... Mos te perseritemi kot.

Pra ai "greku i keq" del perpara opinionit publik orthodhoks ne bote e lyp ndihma per ata "islamiket" nga Kosova.
    Ketu,... jo vetem per sy e faqe, se gjysmat i ka akoma ne xhep te vet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thorgal : 05-04-2007 mė 14:07

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet nė Bllog
    22
    Nqs ty mor zoteri nuk te pelqen Shqipja, shprehu ne ndonje gjuhe tjeter po deshe por ama mos na e perbuz gjuhen tone me aq sa di une nuk je ti qe e ke shpikur Shqipen e as drejtshkrimin e saj ndaj edhe kjo gjuhe nuk eshte prona e jote e as e ndonje tjetri pas teje. Po s'te pelqeu mos e perdor.
    Eh bela e madhe me njerez qe edhe nuk dine e as nuk duan te mesojne por kane edhe guximin e te paditurit per ti mesuar shqip nje permetari! Orthodhoks eshte fjala e drejtshkruar e shqipes nga Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqiperise qe eshte nje Kishe 2000 vjecare, dhe i paraprin me 15 shekuj shkrimit te gjuhes shqipe. Orthodhoks eshte edhe fjala qe ka perdorur Kristoforidhi ne perkthimin e vete nga greqishtja te ungjillit.

Kurse ajo fjala "ortodoks" eshte fjala qe ka nxjerre Partia me Shokun Enever gjate 50 vjeteve te rregjimit komunist qe u mundua te pastroje edhe gjuhen shqipe nga shfaqjet e huaja.

Ja e mesove edhe dicka qe nuk e dije. Tjeter cfare do te mesosh?

e dyta - Nuk po sulojme ne njeri ketu, ne as po sulmojme e as po mbrohemi dot nga e keqja qe na ka zene,
    E keqja me e madhe qe te ka zene ty eshte padituria, shkruan e jep mendim kur duhet te lexosh e te informohesh perpara se te dalesh me nje perfundim. Dhe nuk ka njerez me karafila nga mendja se ata qe i ndajne popujt ne te mire e te keqinj apo e gjykojne njeriun jo nga sjellja e puna qe ben por nga te qenit shqiptar apo grek.

Nuk mund te jesh Shqiptar e te kesh ne krye te kishes nje njeri qe i urren Shqiptaret. Une kaq di te them, pastaj ata qe nuk i duan vellezerit e vet mund te vene gjithmone te njejten kasete me genjeshtra te vjetra ne gramafonin e prishur.
    Ti aq di te thuash pasi aq di, nuk di me shume. Nuk e ke marre mundimin as te lexosh per jeten e Kryepeshkopit Anastas, as nuk ke lexuar librat e tij, as nuk ke deshmuar nga afer apo nga larg frutet e punes se tij ne Shqiperi. Ata te huaj qe kane vizituar Shqiperine post-komuniste e marrin ringjalljen shpirterore te KOASH si nje mrekulli te Perendise ne shekullin e XXI.

Prandaj lexo qe te mesosh dhe mos prit qe te mesosh per nje Kryepeshkop Prof. Dr. nga goja e nje analfabeti si Nikolle Marku.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 07-04-2007 mė 02:08

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Atehere te shpresojme qe keta 3 peshkope (dashka zoti qe i kemi) t'i shohim nje dite ne krye te Kishes sone Ortodokse.
    Ata 3 peshkopet shqiptare e kane At shpirteror Kryepeshkopin Anastas dhe nje nga arsyet kryesore perse ata zgjodhen ti sherbejne Kishes eshte pikerisht shembulli, perkushtimi dhe ndihma qe gjeten tek Kryepeshkopi Anastas. Dhe per ate te zgjuarin me lart qe thote se Kryepeshkopi i urren shqiptaret dhe i sheh si terroriste islamike, 2 prej 3 atyre peshkopeve vijne nga familje me tradite myslimane.

Dhe sa per lutjen tende, ata peshkopet jane sot ne krye te KOASH pasi jane pjese e Sinodit te Shenjte te Kishes. Lutja e tyre per njerez si ty e keta me lart eshte qe ju te gjeni rrugen e humbur per ne Kishe ne menyre qe te mos jeni orthodhokse vetem ne emer.

Kujtoni rastin e zhvarrimeve ne fshatin Kosine ne Permet. Sa mori vesh qe qeveria i ra nen te qe zhvarrimet ishin ilegale menjehere Janullatosi vajti ne Athine per tu takuar me kryeminstrin grek dhe per ti kerkuar mbeshtetje politike. Shikoni vet ca skuth i keq qe eshte, ne Greqi vajti. Pse s'vajti ne Stamboll ku eshte dhe qendra e kishes ortodokse?!!!
    Trim nuk eshte nje dhjaks shqiptar qe tregon me gisht si armik nje njeri te Zotit me thinja te bardha. Trim eshte ai plaku me ato thinjat e bardha qe i duron te gjitha vuajtjet, percmimet e sulmet nga shqiptare si puna juaj. Dhe ka 16 vjet qe i ka duruar keto sulme dhe i ka vazhduar i qete punen e tij per ti sherbyer atij populli edhe kur nuk kishin buke te hanin ne 1991, edhe kur deshen ta perzinin me ligjin kushtetues ne 1995, edhe kur vendin e pllakosi lufta civile ne 1997, edhe sot e kesaj dite kur e gjen veten kryetar te Keshillit Boteror te Kishave.

Por ju nuk i shihni te gjitha keto pasi jetoni ne erresire totale shpirterore...

Albo

Faqja 8 prej 43 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. 6 dhjetor - Shėn Nikolla i Mirės sė Likisė
    Nga Manulaki nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 07-12-2024, 02:55
  2. Onufri, ikonografi mė i madh shqiptar
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 06-11-2013, 13:00
  3. Shen Nikolla, apo Santa Klaus, apo Plaku i vitit te ri
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-12-2012, 11:53
  4. Fenomeni i glorifikimeve dhe pėrbuzjeve ekstreme
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 16:12
  5. Niko Nikolla
    Nga Ladi05 nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 19:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •