Une flas dhe lexoj greqishten e vjeter keshtu qe e perkthej direkt nga origjinali. Nesje, thjesht per kuriozitet, na e paraqit versionin tend ne shqip. Doja te shikoja dallimin midis versionit italisht, Anglisht edhe Shqip.
Nuk eshte e vertete, shume legjenda nga vende te ndryshme jane shume me te hershme se 600 b.c! Thjesht Platoni ishte nje Filozof serioz prandaj vepra e tij u mor me shume parasysh. Dhe Platoni nuk flet per mite dhe legjenda por ai na jep dhe rrugen qe ajo pershkoi nga Egjipti tek Sokrati.
eshte pjese e legjendave dhe fantazise njerezore. Eshte veshtire ta shuash nga mendja e njeriut.
E di, i kam lexuar dhe studjuar me vemendje por nuk me terheqin mendimet raciste te gjermaneve ata flisnin per 1 race superiore dhe e advancuar kur Platoni nuk jep nje pershkrim te tillte. Ai flet per nje shoqeri qe nuk krahasohet as me Romen. Platoni flet per ushtri me kuaj dhe arme; shigjeta dhe shpata, gjermanet dhe sidomos hollivudi flet per Lazera dhe budallalleqera te pafundme!
N.qe.se nuk eshte detyra e tyre ta provojne qe nuk ka egzistuar atehere bnuk eshte detyra e tyre te pohojne nje gje te tille. Sepse qe te thuash qe nuk ka egzistuar eshte njesoj sit e ngresh nje hipoteze dhe cdo hipoteze ka nevoje per fakte dhe prova. Une jam shume I bindur qe ajo ka egzistuar, thjesht nuk jam I sigurt ne.q.se pershkrimi I saj eshte I sakte. Mendoj se me kalimin e kohes gjerat jane ekzagjeruar.
Krijoni Kontakt