shikoje me vemendje kete foton eshte e njejta qe ke ty vetem se nuk ka uje....ajo spiralja qe shikon ty eshte thjesht ryme uji....sorry edhe une do doja te ishte ne shqiperi por sbehet....
shikoje me vemendje kete foton eshte e njejta qe ke ty vetem se nuk ka uje....ajo spiralja qe shikon ty eshte thjesht ryme uji....sorry edhe une do doja te ishte ne shqiperi por sbehet....
Nikas, pervec "argumentit" te Platos qe e ke vertit sipas interesit tend nuk ke gje tjeter. Kur te dali arkeologjia ne pah, ateher te shohim se cdo thone. Po qe, meqe do marresh kaq shume flori e fonde, sa per kuriozitet qe te na e "dhjesesh" neve ne forum, shko futi nje radiocarbon dating gjetjeve ne Durres, ose jepi fonde Akademise Shqiptare, qe ta shohim nje here nese eshte Malta vendi qe ka lashtesine me te madhe apo Ballkani perendimor.
Deri ateher, lutju Dariusit mos ti fshi postimetse ata te Kollumbias jane magjype e ku i dihet se cmund te bejne. loool
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Ke shume te drejte, unë kam vetëm argumentin e Platonit, por ama a ka ndonjë argument tjetër ne te vërtetë ne ekzistence? Puna e Platonit është e vetmja referencim qe ne kemi sot. Tani unë nuk e kam sipas interesit tim, unë thjesht e kam përkthyer. Po je i zoti përktheje edhe me trego ku kam bere gabim. N.q.se e vërteton atëherë unë do kërkoj falje ne ketë forum, përndryshe mos be deklarata te tilla. Jo gabime drejtshkrimore edhe gjera te vogla flasim për gjera te mëdha qe e zhvendosin Atlantin nga Malta edhe e cojne, ne Shqipëri.Postuar më parë nga Genesis
Arkeologjia s’mund te beje gjë pasi kjo përfshihet ne shkencën e historisë si edhe gjuhësorit. Arkeologjia mund te shkoje ne Malte edhe te vërtetojë ekzistencën e Atlantit.
Unë nuk thashë se do marre fonde nga dikush, po e përsëris unë nuk merrem me ekspedita. Thjesht kam formuluar një hipoteze edhe është detyra e te tjerëve qe ta vazhdojnë atë. Ekspertet e arkeologjisë. Unë duhet te mare kreditin. Dëgjo genesis, mendoi gjerat para se te flasësh, unë vi këtu nga respekti qe kam për admiruesit e arkeologjisë, jo për te dhjesur dike. Me vjen keq qe ke një mendim te tille për personin tim.
Radicarbon dating? Duhet te jesh me i qarte se ç’fare do carbondatesh. Gurët ne toke? Ato mund te jene 150 milion te vjetra. S’tregojnë gjë. Vetëm gjera te bëra nga njeriu duhet te karbondatesh. Mesa dime ne kemi vetëm gjera ilire qe ne mos gaboj harrin deri ne 2,000 B.C
A mund te ketë gjera me te vjetra, jam i sigurt qe do ketë. ku janë? ku ta di unë, unë nuk jam arkeolog!
Si përfundim qe te kuptosh unë kam bere një research paper edhe e kam dorëzuar ne disa universitete. Kolumbia e ka pranuar edhe po e diskutojnë. Mund ta publikojnë mund edhe jo. Unë bëra timen. Fatmirësisht deri tani s’ka gjetur njeri gabim ne punën time. Vetëm disa si puna jote qe bëjnë deklarime te kota pa as një pike referencimi.
Maltën nuk e kam vërtetuar unë qe është me e vjetra, por arkeologjia botërore…
http://www.ditchthecube.com/wiki/ind...ruins_on_Earth
http://www.infohub.com/Articles/20010219.html
Te është fiksuar qe Atlanti është ne Shqipëri edhe se luan Topi. Me vjen keq por nuk përmbush as edhe një pike nga mijra qe ka dhënë Platoni. Asgjë----niente. Me jep një pike prej tij. Shiko ato linket aty lart edhe lexoje ne Anglisht.
Edhe beju cun i mire se do te rafi xhaxhi Darius.....
Ndryshuar për herë të fundit nga nikas : 19-02-2007 më 22:26
Postuar më parë nga nikas
E para punes, shtyllat e Herkulit, vendosen, nga nuk vendosen. Ti sic thua vete ke marre nje hipoteze qe po e kthen ne Teoreme akoma pa e vertetuar. Ky nxitim, sic tha dhe Styxi alla Shliman te ben te dyshosh per cdo gje, duke filluar nga admirimi jot per arekologjine qe nuk ja ke pare kurre surratin meqe the dhe vete qe jam "22" vjec.
Persa i perket radiocarbon dating, un nuk po them te masesh guret, por sendet arkeologjike. Ne Iliri dhe ne Toskane, cdo gje qe eshte gjetur i eshte atribuar me ane te stilit "modelim alla proporcionalitet ose simetri-hipoteze" me gjerat e gjetura ne Greqi te quajtura greke. Duke qene se aty eshte bere datimi, ose thuhet qe eshte bere dhe gjithmone perkon me shekujt kur Greket filllojne te shkruajne me shkronjat Pellazge qe ishin perdorur qysh nga kohet me te hershme mijera vjet me pare, atehere cdo gje me ate metoden e siperme i mvishet ketyre viteve dhe normalisht qe sendet me te vjetra nuk do i kalojne dot 2000 BC, madje eshte cudi e cuditshme nese jane me te vjetra.
Koha do vertetoj shume gjera, gjithsesi Atlantisi nuk ka qene ishull. Fjalen e fundit nuk mund ta thote vec "vjetersia" e objekteve ne Malte, se me ate ide shkuan dhe e cuan Atlantiden ne Amerike Latine ku ka objekte arkeologjike qe shkojne deri ne 20000-25000 vjet dhe jane ende te pashpjegueshme. Pra ti po ben te njejtin gabim qe eshte bere nga amatore te tjere ne kete fushe. Megjithate te shohim si do dali.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
22 vjet shkolle, unë jam 35 vjeç….
Nejse, unë kam krijuar një hipoteze nuk e kam marre edhe nuk po përdor ndonjë metode matematikore. Nuk po mare vesh ku është teorema këtu? Unë po përdor arsyetim jo logjike aritmetike.
Cilat “sende” arkeologjike? Ato janë “masur” me se miri nga arkeolog te huaj si edhe nga tanët. Nuk ka ndonjë qe ti afrohet 10,000 B.C Mund te ketë, posi. Unë i shkreti ku ta gjej. Unë s’jam arkeolog. Tani ke te drejte kur thua qe greket e kane veshur arkeologjinë tone me petkun e tyre, ç’fare ti besh. Megjithatë ata nuk e influencojnë dot karbondating pasi ajo behet nga arkeolog italian, duke filluar qe nga Ugolini. Karbondating filloi ne vitet 60, pas vdekjes se ugolinit. Deri me sot gjerat me te vjetra ne Shqipëri janë ato te Butrintit, qe ne mos gaboj nuk janë me shume se 3-4 mije vjet.
Bere një deklarate; Atlanti nuk ka qene ishull? Kush ta tha ty? Edhe mua me intereson te di n.q.se është e vërtetë ta kërkoj ne kontinent, jo ne ishull. Me sa dimë vetëm platoni ka fol për Atlantin edhe ai thotë:
νησον γαρ προ του στοματος
ishull ishte per para Gojes (Grykes)
nje shembull tjeter;
εν δε δη τη Ατλαντιδι νησω ταυτη μεγαλη
edhe ne këtë Atlantik ishull kjo fuqia e madhe
a e shikon? Bëju me I mençur edhe mos kundërshto gjerat pa kritere. Me trego n.q.se ka ndonjë referencim tjetër për Atlantin qe nuk ishte ishull. Do dëshiroja te dija edhe une.
The qe ne Amerike ka gjera te vjetra 20,000 25,000 vjet. Ka mundesi ty referencash qe ty lexoj edhe unë se po me çudit!!
Këtu është godina me e vjetër ne Amerike:
http://www.msnbc.msn.com/id/15350058/
rreth 2627 B.C
Genesis po vazhdove me mendime te tilla me vjen keq nuk mund te bisedoj me me ty. Nuk mund te te marr me seriozisht.
Mendo para se te shkruash prape.
Respekt,
NIKAS
www.superatlantis.com
Po kaq shume i sigurte qe po del hahaPostuar më parë nga nikas
, nuk besoj qe mundesh mu kon i sigurte pa e vizituar personalisht ate vend. Megjithese te deshiroj suksese ne kete punim dhe shpresoj qe te del e vertete, por une personalisht nuk pash asnje fakt konkret ti ma shume po bazohesh nga ana teorike se sa arkeologjike.
Posi ke shume te drejte, unë po e “godas” nga ana teorike, gjuhësore me shume, jo arkeologjike. Megjithatë po mundohem disi edhe nga ana imazheve pasi I kam gjetur. Me vjen keq qe thua qe është e vizatuar, te duket ashtu pasi ka kaluar një furçe saturation qe te nuancoje rrethet.
Megjithatë po te jap një imazh tjetër nga një këndvështrim tjetër. A ka mundësi qe ta vizatoj ne mënyrë perfektë edhe nga një kënd tjetër?
Pastaj ty shiko detaje qe njëra i ka edhe tjetra nuk i ka.
Niko,
kam nje lutje per nje tjeter teme,
a do te mund te beje nje seri fotografish te ketilla mbi regjionin e Dodones?
(duke e ngushtuar vizuren deri ne qendren e saj 4-5 foto)
pershendetje.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Nikas nuk ta ka me te keq Genesis. I gjithe problemi eshte qe tema te tilla fatkeqesisht jane prishur shpesh nga nderhyrje te cuditshme qe te shtyjne te mendosh qe ka patur nje arsye te caktuar. Dhe ne kete kendveshtrim e kuptoj jo vetem Genesis por edhe disa cuna te tjere te cileve ju jane prishur temat po nga e njejta arsye. Pra nuk behet fjale per mungese vleresimi apo respekti eshte thjesht nje ndjenje dyshimi qe te mundon dhe krijon kapje te tilla. Po te lexosh postime te tjera ne kete nenforum do e kuptosh per cfare flas. Lexo psh temen per Dodonen (qe nese do ishte e mundur ti beje nje analize me foto) dhe aty do gjesh shpesh nderhyrje nga elemente qe i nxin shpirtin fakti i vjetersise se shqiptareve etj.
Ne lidhje me vjetersine e qytetit ne Amerike ti the nje gje qe, sje arkeolog por merresh me kompjuterat. Pra duke qene keshtu mos lexo ca shkruhet ne nje website dhe nje deklarate kaq 'entuziaste' te nje shkenctari apo grupi shkenctaresh. Pse e them kete? Ne kete nenforum ke nje teme te hapur qe titullohet Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike. Ben mire ta lexosh dhe do e kuptosh shume mire se cfare kam parasysh. Shifra prej 2627 p.e.s. eshte shume modeste. Por problemi eshte qe po u shty mbrapa ne kohe kjo shifer behet nami dhe bie gjithe keshtjella prej rere e ndertuar me kaq mund per popullimin e Ameriken dhe lindjen e civilizimit aty. Edhe Tical edhe Tiahuanaco edhe Titikaka apo Cusco etj...(se del liste e gjate) ka ndertime madje masive qe jo e tejkalojne ate shifer po e bejne te duket qesharake. Dhe po, mos u habit per 20.000-25.000 vjet vjetersi qe degjon. Po keto sic ta thashe jane lajme qe nuk nxirren ose fshihen ose ai qe i nxjerr tallet dhe ridiculed ne ate pike sa i shkaterrohet jo vetem jeta profesionale por edhe ajo personale. Ku i mbeshtes keto fakte? Te thashe lexo ate temen, po ashtu tek shkenca dhe jeta ka nje liber qe po e perkthej (natyrisht nese ke kohe) qe quhet Ne Gjurmet e Civilizimeve te Lashta... ke dhe vende te tjera. Lexo per Virgina McIntyre apo Velikovskin apo edhe vete Tor Hejderalin etj dhe informacioni te plotesohet dhe do bindesh. Je me fat qe sje ne arkeologji pasi sic eshte katandisur nuk eshte me profesion per te ndershmit dhe ata qe kerkojne te verteten por eshte kthyer ne profesion per sharlatanet dhe sahanlepiresit.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Postuar më parë nga nikas
Nikas, shiko djale i mbare se po ta thote dhe Dariusi. Ne Shqiperi nuk kane pare te mirembajne ato qe jane atje(ne fakt jane drejt rrenimit) e jo mo te perdorin radiocarbon dating apo metoda te tjera qe jane tejet te shtrenjta per nje shtet si tonin me buxhet shume shume te vogel per veprat publike e jo mo per keto gjerat e tjera qe ja kane varur. Ke te drejte qe jane bere zbulime, por zbulimet kyc qysh ne kohen e Ugolinit jane zhdukur. Ke nje teme me duket te hapur nga Cycloja rreth nje vajze Ilire ne mos gabohem. Ajo eshte zhdukur me kohe e shume sende te tjera.
Ne Finiq, kur filluan germimet u be hataja dhe cdo gje u shit tek Anglezet te cilet fare mire, mund ti mbjellin nje dit atje statujat dhe te thone qe ja se edhe ne kemi qene me te vjetrit. Gjithashtu kjo gje nuk ka filluar ne kohen e Ugolinit por ka me mijera vjet qe behet. Ne Serbi jane gjetur mumje Etruske shume te lashta, por kurre nuk jane datuar per aresye qe kuptohen. Kur erdhi Pukevili ne Shqiperi gjithashtu u zhduken nje sere librash shume te lashte(kjo sipas Dhimitri Pilikes por dhe vete po ta lexosh Pukevilin) dhe disa statuja kyce ne nje qytet te sterlashte Shqiptar.
Nuk eshte aq e thjeshte puna.
Krijoni Kontakt