Close
Faqja 47 prej 64 FillimFillim ... 37454647484957 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 461 deri 470 prej 637
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga strider Lexo Postimin
    "Te gjitha rruget te shpien ne Rome"

"Tutte le strade portano a Roma"

Atlantida nuk hyn fare me kte thenie!

Si diceva cosi' durante la massima espansione dell'Impero Romano, quando Roma era considerata appunto "CAPUT MUNDI" (capitale del mondo).
    Si diceva cosi' infatti anche del latino parlato dagli antichi romani: URBIS ET ORBIS LINGUA ovvero: lingua parlata universalmente da tutti..

Realisht te gjitha rruget te shpinin ne Rome,fakt.
    Nuk hyn sigurisht se origjinali thote ndryshe dhe roma as qe ishte ne plan afatgjate mileniumesh ne ato kohe.

po se c'ia fut kot dhe ti ndonjehre. me c'di, une thash "se te gjithe arruget shpiejne ne rome eshte vetem nje remineshence mijevjacare e origjinales se: gjithe ererat sjellin ne Atlantide" gje qe atebote ishte e vertete dhe ne nje mase vazhdon te jete, vetemse Atlantida nuk gjindet me aty.

p.s.:
    lol no no.
    tutte le antiche strade realmente andato a Roma, perché sono state costruite dai Romani
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-10-2009 më 17:59
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Gega i vogel
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    32

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    Citim Postuar më parë nga Gega i vogel Lexo Postimin
    aha e paske gjetur ti atlantiden

Ne epoken romane njihej si Hydruntum nga emri i perroit/lumit (quaje si te duash)Hydrus,qe eshte afer qytetit,por padiskutim lidhet me termin messapik pararoman ODRA ,disa etimologe thone qe do te thote uje(kjo mbetet per tu pare)...qytetaret e sotem te Otrantos e shqiptojne ne dialektin e tyre Ótruntu,dhe kjo eshte teper e rendesishme per tu ngjitur deri tek origjina pararomane e termit,qe sigurisht fillonte me nje Ó te theksuar....

Atlantida nuk hyn fare ne kte mes...nese po,adria-tiku.por kemi dy qytete te tjera qe pretendohet qe japin emrin adriatikut....qyteti Adria, ne provincen e Rovigo, ne Veneto...Atri (antika Hadria dhe me pas Hatria),qytet tremije vjecar,ne provincen e Terramo ne Abruzzo.ishin Iliret qe i dhane emrin ketij qyteti,dhe e themeluan,emrin ja dhane per nder te hyjnise Ilire Hatranus/Hadranus......

me poshte nje monedhe ku eshte hyjnia Ilire AΔPANOY

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...dranoCoin7.gif

me falni qe dola nga tema,gjithsesi ja vlen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga strider : 07-10-2009 më 05:05

i/e regjistruar Maska e Gega i vogel
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    32
    Po sikur edhe te gjenim Atlandiden e vertete nuk do te ndodh asgje ,po ne kete forum kam lexuar per nje hart shume te lasht e qe njeni nga anetaret po ate harte e kishte identifikuar po me kete rajon me duket se eshte Kreksi.
    Dhe sa i perket emrit Adria qyteti gjendet sot e kesaj dite me te njejtin emer ne bregdetin
    Kroat i cili ishte qyteti i hadrianit dhe mban emrin Zara .
    Me falni qe nderhyra vazhdoni ju me diskutimet .

.
    Anëtarësuar
    19-03-2009
    Postime
    254
    Citim Postuar më parë nga strider Lexo Postimin
    Ne per "Atlantiden" dime vetem dhe kryesisht nga Plato,dhe dicka nga Herodoti.

Te gjithe i referohen Platos.
    .
    Herodoti!

*Megjithese Platoni e pershkroi Atlantis si nje ishull te madh,Herodoti thosh se Sardenja ishte ishulli me i madh i botes se njohur.
    *Rreziku me i madh qe perballoi Athina ndonjehere,ishte beteja kunder persianeve ne Marathone ne vitin 480.p.e.s.
    *Mbreti Minos i Knososit krijoi fuqine me te hershme detare te njohur ne te gjithe Mesdheun.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    The company

Nese nuk ke kuptuar Xh Gashin me foto pune me argumentime te tipit te ndryshem,dhe diskutime te thjeshta ,cka shkruaj une se ke obligative ta lexosh ,mos lexo fare burre .
    Une nuk krahasohem me asnjenin anetar te forumit pernga niveli i arsimimit por nuk don te thot se jam i pa ditur , njeherit jam tip i veqant i hapur ,i gatshem per shoqerim -ne sens bashkpunimi.
    Jam Me emer dhe mbiemer sepse une nuk meshifem as nuk iku prej askuj njeherit askush s'me kerkon per veprime te ndyera , nuk kam qejf me me prek ne tel pa shkak dhe arsye ,nuk jam nje tip qe i prij ngatrresave edhe ashtu nuk jam ne moshe qe tu kundervihem injoranteve egoistave une figuroj ne kte forum vetem e vetem per te lexuar diskutimet interesante dokumentime historike ,artifakte te ndryshme te kujdo kjofshin ato dhe jo per tju kundervue te tjerve .

Ne start ne kete forum kur kam hy disa ne nje menyre me kan injorue dhe me kan vlersue me lloj lloj epiteti si per mire dhe anasjelltas , une jame i hapur dhe jam i gatshem te jap llogari s'paku per nja 35 vite per veprat e mija.

.
    Anëtarësuar
    19-03-2009
    Postime
    254
    A eshte mbreti Atlas i Atlantidasve(te Platonit) titani Atlas i mitologjise!!!

Ketu ne kete teme vazhdohet me kokefortesi te ngulet kembe qe Platoni ka qene burimi i vetem qe ka krijuar mitin e Atlantides. Po kthehet ne qesharake kjo tendence per te mohuar cdo gje per hir te nje bindje personale qe gjithmone mbetet ne kufijte e pasaktesise apo dhenies forme te nje ideje sipas mesimeve qe na jane ngulitur ne koke gjate viteve. Kam shkruar burime te tjera qe paradatojne Platonin por nuk lexohen mesa duket. Kam dhene referenca te cilat nuk pikan uje sipas disave. Po i vendos edhe njehere, kete rradhe ne anglisht se mbase shpenzohet kohe dhe lexohen disi me mire:

600 B.C. Mahabharata Karna Parva Describes a ten-year war at the end of which the island of Atala and all its inhabitants sank into the "Western Ocean".

735 B.C. Hesiod Theogeny Tells us of the Titans who, after losing a ten-year war, were imprisoned beneath the waters of the Ocean in the far West.

800 B.C. Homer Iliad Refers to the imprisonment of the Titan Cronos at the "far end of the earth" beneath the "waters of the restless sea."

1190 B.C. Sanchuniathon Phoenician History Calls ancient god-kings of former times the "Aletean kings". Gives Phoenician legends of Thoth, Cronos, Atlas and Zeus.

1300 B.C. Turin Papyrus King-List Lists the ten god-kings whose reign over a foreign country ended 9850 B.C., followed by the reign of the demi-gods

c. 2000 B.C. Vishnu Purana Locates Atala, the White Island, in the "Western Ocean" at same latitude as Canary Islands in the Atlantic.

c. 2500 B.C. Palermo Stone Royal Canon Lists the last eight of the ten god-kings, including Cronos (Seb), Osiris, Set and possibly Thoth.

c. 4000 B.C. Egyptian Book of the Dead King Thoth ruled an Island in the West which was destroyed by water, and brought the surviving rulers eastward to Egypt

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Misteri i Atlantides ndodhet ne Egje?
    12/10/2009 16:30

Misteri i Atlantides ndodhet ne Egje?
    Nje shperthim i madh vullkanik ne mes te detit dhe nje vale e madhe kane arritur te permbytin nje ishull te madh grek mijera vjet me pare.

Kjo ngjarje mendohet se ka frymezuar Platonin te shkruaje per qyteterimin e zhdukur te Atlantides ne librin e tij, “Dialogjet”. Sipas nje studimi izraelit, shperthimi i vullkanit ne afersi te arkipelagut te Santorinit shkaktoi nje cunami, duke pembytur ishuj te tere per shkak te vales qe arriti deri ne 30 metra lartesi.

Ishujt e Santorinit, rreth 200 km ne jug te bregdetit grek tregojne qarte edhe sot e kesaj dite prejardhjen e tyre vullkanike. Valet e cunamit u perhapen ne gjithe Egjeun pergjate 2 oreve. Ky ka qene vullkani me i madh qe ka perfshire ishullin e Theres qe sot quhet Santorini.

Ngjarja ka ndodhur mes viteve 1630-1550 para Krishtit dhe sipas studimit te Institutit Interuniversitar te Shkencave Detare ne Eliat te Izraelit, kjo histori ka inspiruar Platonin te flase per qyteterimin e humbur dhe shume te pasur ne ate kohe. Kerkuesit kane germuar ne plazhin e Izraelit ne 20 metra thellesi, duke gjetur sedimente dhe mbetje te vullkanit.

“Rindertuam gjithe ngjarjen dhe ajo qe gjetem ne breg mund te jete mbetje e sjelle nga nje vale anormale”, shpjegon gjeoarkeologu Beverly Goodman. Ne vijim, ai shton se nje fenomen i tille natyror eshte ne gjendje te zhduke nje civilizim dhe jo thjesht nje cope toke.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ketu ne kete teme vazhdohet me kokefortesi te ngulet kembe qe Platoni ka qene burimi i vetem qe ka krijuar mitin e Atlantides. Po kthehet ne qesharake kjo tendence per te mohuar cdo gje per hir te nje bindje personale qe gjithmone mbetet ne kufijte e pasaktesise apo dhenies forme te nje ideje sipas mesimeve qe na jane ngulitur ne koke gjate viteve. Kam shkruar burime te tjera qe paradatojne Platonin por nuk lexohen mesa duket. Kam dhene referenca te cilat nuk pikan uje sipas disave. Po i vendos edhe njehere, kete rradhe ne anglisht se mbase shpenzohet kohe dhe lexohen disi me mire:

600 B.C. Mahabharata Karna Parva Describes a ten-year war at the end of which the island of Atala and all its inhabitants sank into the "Western Ocean".

735 B.C. Hesiod Theogeny Tells us of the Titans who, after losing a ten-year war, were imprisoned beneath the waters of the Ocean in the far West.

800 B.C. Homer Iliad Refers to the imprisonment of the Titan Cronos at the "far end of the earth" beneath the "waters of the restless sea."

1190 B.C. Sanchuniathon Phoenician History Calls ancient god-kings of former times the "Aletean kings". Gives Phoenician legends of Thoth, Cronos, Atlas and Zeus.

1300 B.C. Turin Papyrus King-List Lists the ten god-kings whose reign over a foreign country ended 9850 B.C., followed by the reign of the demi-gods

c. 2000 B.C. Vishnu Purana Locates Atala, the White Island, in the "Western Ocean" at same latitude as Canary Islands in the Atlantic.

c. 2500 B.C. Palermo Stone Royal Canon Lists the last eight of the ten god-kings, including Cronos (Seb), Osiris, Set and possibly Thoth.

c. 4000 B.C. Egyptian Book of the Dead King Thoth ruled an Island in the West which was destroyed by water, and brought the surviving rulers eastward to Egypt
    Tentim perkthimi sipas google Translate...eshte tekst teper i rendsishem;

600 B.C. Mahabharata Karna Parva përshkruan një dhjetë-lufte vit në fund të cilin ishull të Atala dhe të gjithë banorëve të saj u mbyt në "Oqeani Perendimor".

735 B.C. Hesiod Theogeny na thotë Titans i cili, pas humbjes së një lufte dhjetë-vjeçare, janë burgosur nën ujërat e Oqeanit deri në Perëndimi.

800 B.C. Homer Iliada I referohet burgim të Cronos Titan në "fund tani për tokë" poshtë ", ujërat e detit i shqetësuar."

1190 B.C. Historia Sanchuniathon bën thirrje të lashtë fenikas zot-mbretërve të ish-herë "mbretër Aletean". Jep legjendat fenikas e Thoth, Cronos, Atlas dhe Zeus.

1300 B.C. Torino Papirusi King-Listat Lista e dhjetë zot-mbretërve të sundojë mbi të cilit një vend të huaj përfundoi 9.850 pes, e ndjekur nga mbretërimit të demi-perënditë

c. 2000 B.C. Vishnu Purana ndodhet Atala, Ishullin e Bardhë, në "Oqeanit Perendimor" në të njëjtën gjerësi si Ishujt Kanarie në Atlantik.

c. 2500 B.C. Palermo Stone Royal Canon Listat e fundit tetë nga dhjetë zot-mbretërve, duke përfshirë Cronos (Seb), Osiris, Set dhe ndoshta Thoth.

c. 4.000 B.C. Libri egjiptian i Thothit, Mbreti i vdekur vendosur ne një ishull në Perëndim i cili u shkatërrua nga uji, dhe solli sunduesve të mbijetuar në lindje të Egjiptit,
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 47 prej 64 FillimFillim ... 37454647484957 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •