Close
Faqja 44 prej 64 FillimFillim ... 34424344454654 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 431 deri 440 prej 637
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Kete e lexova me lart. Kam kuriozitet te shikoj konceptin specifik filozok qe Plato ka shtjelluar permes Atlantides. Sidomos kur kjo e fundit nuk ishte as parajesa e as ferri. Pra, do pres.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    shkurt fare....per mungese kohe

Qyteti i Atlantides,qytet armik i Athines prehistorike qe ishte pare si nje realizim i shtetit ideal,qartesisht Athina ishte ne nje kohe pa kohe,e shikuar si qytet mitik.Ky mit platonik sherben per te na bere te njohur dicka qe nuk eshte e lidhur plotesisht me racionalen(idete jane qenie te plota dhe keshtu efektivisht te pajtuara me arsyen,racionalen)Bota sensibile eshte ne ndryshim te vazhdueshem dhe si pasoje nuk eshte nje qenie e plote,dhe keshtu nuk mund te jete plotesisht e njohur me arsyen...
    Ja pse e perdorte mitin e atlantides Platoni.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Do pres pergjigjen kur te kesh kohe.

Citim Postuar më parë nga strider Lexo Postimin
    shkurt fare....per mungese kohe

Qyteti i Atlantides,qytet armik i Athines prehistorike qe ishte pare si nje realizim i shtetit ideal,qartesisht Athina ishte ne nje kohe pa kohe,e shikuar si qytet mitik.Ky mit platonik sherben per te na bere te njohur dicka qe nuk eshte e lidhur plotesisht me racionalen(idete jane qenie te plota dhe keshtu efektivisht te pajtuara me arsyen,racionalen)Bota sensibile eshte ne ndryshim te vazhdueshem dhe si pasoje nuk eshte nje qenie e plote,dhe keshtu nuk mund te jete plotesisht e njohur me arsyen...
    Ja pse e perdorte mitin e atlantides Platoni.
    Nje tjeter rast tipik i Consensus Blindness.

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nje tjeter rast tipik i Consensus Blindness.
    Pikerisht Darius, prandaj 'revizionistat' shihen si qesharake dhe nuk konsiderohen.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    ndonje prove te pakundershtushme,ndonje relike a dicka tjeter per kte atlantiden e famshme ke .pervec platonit sigurisht,se nuk quhet prove.

kur nuk ke cte thuash me mire hesht.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    ose si te duash, na sill noi artifakt athinas 10 mije vjet me pare meqe per atlantiden nuk gjen dot athina aty eshte nuk eshte mbytur

Kujt po i thua te heshti?

Ne kete forum se kemi zakon ti themi tjetrit mbyll gojen ose hesht. Sidomos pa lexuar plotesisht nje teme dhe te tjerat te ngjashme. Pra me i kontrolluar ne te shprehur. Aq me teper kur je i rikthyer me emer tjeter...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    Parafolesit.dmth postit siper meje..dhe nuk eshte thenia ime,eshte thenie e famshme...sepse nuk pashe nese tha ndonje gje qe vlente per temen,

sa per subjektin e temes kam njohuri me shumice,te cilat sigurisht nuk i kam marre nga tema,perballoj kedo me debat ketu kushdo qofte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga strider : 05-10-2009 më 11:09

Me behet qejfi qe ke njohuri dhe temat prandaj hapen qe te shpaloset kjo njohuri e te thuhet ca dihet. Thjesht diskutimi duhet te behet ne menyre civile. Ne lidhje me temen dua te perseris te njejten pyetje qe eshte bere me siper, kush eshte/jane keto koncepte filozofike te Platonit qe jane percuar nepermjet mitit te Atlantides? Pershkrimi dhe analiza qe i jep Proklusi kesaj filozofie ska te beje fare me mitet. Madje pretendohet ne thonjeza qe Platoni mund te jete i pari qe hodhi bazat e hershme te ekzistencializmit.

Faqja 44 prej 64 FillimFillim ... 34424344454654 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •