Kete e lexova me lart. Kam kuriozitet te shikoj konceptin specifik filozok qe Plato ka shtjelluar permes Atlantides. Sidomos kur kjo e fundit nuk ishte as parajesa e as ferri. Pra, do pres.
Kete e lexova me lart. Kam kuriozitet te shikoj konceptin specifik filozok qe Plato ka shtjelluar permes Atlantides. Sidomos kur kjo e fundit nuk ishte as parajesa e as ferri. Pra, do pres.
shkurt fare....per mungese kohe
Qyteti i Atlantides,qytet armik i Athines prehistorike qe ishte pare si nje realizim i shtetit ideal,qartesisht Athina ishte ne nje kohe pa kohe,e shikuar si qytet mitik.Ky mit platonik sherben per te na bere te njohur dicka qe nuk eshte e lidhur plotesisht me racionalen(idete jane qenie te plota dhe keshtu efektivisht te pajtuara me arsyen,racionalen)Bota sensibile eshte ne ndryshim te vazhdueshem dhe si pasoje nuk eshte nje qenie e plote,dhe keshtu nuk mund te jete plotesisht e njohur me arsyen...
Ja pse e perdorte mitin e atlantides Platoni.
Do pres pergjigjen kur te kesh kohe.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
ndonje prove te pakundershtushme,ndonje relike a dicka tjeter per kte atlantiden e famshme ke.pervec platonit sigurisht,se nuk quhet prove.
kur nuk ke cte thuash me mire hesht.
ose si te duash, na sill noi artifakt athinas 10 mije vjet me paremeqe per atlantiden nuk gjen dot
athina aty eshte nuk eshte mbytur
![]()
Kujt po i thua te heshti?
Ne kete forum se kemi zakon ti themi tjetrit mbyll gojen ose hesht. Sidomos pa lexuar plotesisht nje teme dhe te tjerat te ngjashme. Pra me i kontrolluar ne te shprehur. Aq me teper kur je i rikthyer me emer tjeter...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Parafolesit.dmth postit siper meje..dhe nuk eshte thenia ime,eshte thenie e famshme...sepse nuk pashe nese tha ndonje gje qe vlente per temen,
sa per subjektin e temes kam njohuri me shumice,te cilat sigurisht nuk i kam marre nga tema,perballoj kedo me debat ketu kushdo qofte.
Ndryshuar për herë të fundit nga strider : 05-10-2009 më 11:09
Me behet qejfi qe ke njohuri dhe temat prandaj hapen qe te shpaloset kjo njohuri e te thuhet ca dihet. Thjesht diskutimi duhet te behet ne menyre civile. Ne lidhje me temen dua te perseris te njejten pyetje qe eshte bere me siper, kush eshte/jane keto koncepte filozofike te Platonit qe jane percuar nepermjet mitit te Atlantides? Pershkrimi dhe analiza qe i jep Proklusi kesaj filozofie ska te beje fare me mitet. Madje pretendohet ne thonjeza qe Platoni mund te jete i pari qe hodhi bazat e hershme te ekzistencializmit.
Krijoni Kontakt