Close
Faqja 42 prej 64 FillimFillim ... 32404142434452 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 411 deri 420 prej 637
    Pse sprite dhe nja 3 muaj te tjere pastaj te pergjigjeshe Nikas ti prape po spekullon me fjale, po rrotullohesh majtas djathtas dhe pergjigje nuk jep per ato qe u shkruan. Lere ca i pelqen apo jo Darius. Ke kellqe ti pergjigjesh atyre ca jane shkruar me siper? Per ke historian modern po me flet? Per ata qe te qeshin vetem po ti permendesh emrin Atlantide?

p.s. Cfare hynte ne kete mes Edgar Cayce?

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Pse sprite dhe nja 3 muaj te tjere pastaj te pergjigjeshe Nikas ti prape po spekullon me fjale, po rrotullohesh majtas djathtas dhe pergjigje nuk jep per ato qe u shkruan. Lere ca i pelqen apo jo Darius. Ke kellqe ti pergjigjesh atyre ca jane shkruar me siper? Per ke historian modern po me flet? Per ata qe te qeshin vetem po ti permendesh emrin Atlantide?

p.s. Cfare hynte ne kete mes Edgar Cayce?
    Po me mire vone sesa kurre. E kam thene edhe here tjerer qe une pergjigjem vetem kur shikoj dicka me rendesi. Megjithate e thashe edhe me pare qe do komentoj nje per nje ne ditet ne vazhdim. Ki durim.

megjithate une te dhashe nje pergjigje shume te mire te cilen ty as qe e lexove por thjesht e scanove:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=376

Po spekulloj? Une po te jap fakte te Platonit dhe ty po me flet per fantazy interneti. Veprat e platonit jane themelet e civilizimit modern dhe ty thua qe mos te miret si vepra kryesore.

Jo vetem te miren si vepra kryesore por te merren si vepra te vetme, sepse ai eshte qe na i serviri kete histori jo njeri tjeter. Dhe na i serviri me detaje dhe perpikmeri. Cdo gje tjeter eshte trillim dhe fantazi.

Ty vjen dhe me thua gjera te paqena, spekullime interneti. Me flet per fjalen AZLAN ose AZTLAN. Kjo tregon qe ske idene e historise:

Kur une te them qe fjala Atlant apo atlantis eshte nje Emer joegzistues. Vet Platoni (Soloni) shpjegon qe emri i vertete i Atlantit ka qene dicka tjeter por Soloni perdori nje emer grek qe ti pershtatej ne gjuhen e tyre. Fatkeqesisht nuk na e thote si ka qene emri i vertete keshtu qe nuk mund te spekullojme!

Me flet per fjalen AtLashte. Ku e gjete ty kete fjale. A ke fakte linguistike apo historike qe te vertetosh lidhjen me fjalen Atlantis? Kur e shpjegova qe fjala Atlantis eshte joegzistente?

Darius: Dhe kur majat flasin per te paret e tyre te ardhur nga Aztlan i zhytur ne ujrat e oqeanit
    Dhe pse Majat flasin per nje civilizim te zhytur ne oqean duhet te jete Atlantis? Te jap une 1,000 histori me mbytje qyteterimesh.

Nuk ka asnje njgjashmeri me historine e Platonit. Ty thua qe Majat shpetuan dhe u vendosen ne Amerike, Platoni thote qe nuk shpetoi asnjeri dhe se ishulli nuk quhej Atlantis. Majat kane egzistuar nga 2000 BC to 250 AD atehere si perputhet kjo me historine e Platonit? Gjithashtu ai thote qe ishte ne mesdhe jo ne Oqean. e shikon sa i paqarte qe je per vepren e Platonit?

Nuk i kam mohuar legjendat e te tjereve por ato bien ndesh me shpjegimin e historise nga Platoni.

DARIUS: une skam si mos e marr ne konsiderate (kur them une kam parasysh te tjeret).
    Atehere ty spo kerkon Atlantin por nje civilizim tjeter. Sic duket ne po flasim per dy gjera te ndryshme. Puna ime eshte e bazuar ne vepren e Platonit. Pike! ne baze te tij une kam "gjetur" vendodhjen e ketij qyteterimi. Dhe jam i sigurt qe historia eshte 100 % e vertete dhe e sakte. Kam fakte si nga Oqeanografia dhe gjeologjia qe vertetojne shkaterrimin e Maltes 11,600 vjet me pare.

DARIUS: Absurdi fillon ne momentin qe thua ti cdo gje dhe kete se bej kurre. Por ti harron qe nuk je i vetmi qe ke lexuar Platon ne greqishten e vjeter. Vete Donelli nuk u bazua aspak ne perkthimin anglisht por e studioi ate ne greqishten e vjeter. Harrove qe deri ne mes te shek te 19 greqishtja e vjeter konsideroj si pjese e pergatitjes se domosdoshme te botes akademike te asaj kohe? Dhe nder te tjera Donelli ka bere nje studim shume te detajuar dhe te Proklusit qe dihet mire se cfare analize i ka bere Platonit.
    Nuk thashe kurre qe une jam i vetmi por ama kam vertetuar qe perkthimet kane gabime. Donelly ska ditur Greqishte. A mund te me tregosh se ku tregon qe ai lexonte dhe kuptone greqishten e vjeter? dhe e ke shume Gabim, Greqishtja e vjeter ka qene
    pjese e pergatitjes se te botes akademike ne kohen Romake dhe vetem nje periudhe e vogel ne Oxford te anglise. Mos ngaterro Ameriken me angline. sigurisht kishte individe qe merreshim me studime.

Si mund ta marre seriozisht Donellin kur thote qe Kur u mbyt Atlanti ata qe shpetuan u shperndan neper bote dhe shperndane njohurite e Atlantit? Kur Platoni thote qe nuk shpetoi njeri? Me thuaj ty se ke te besoj une? Donelli nje kongresmen dhe ideologjist i falimentuar apo themeluesin e ligjeve perendimore?

Njohuria e vertete? Nikas do te te jap dhe nja 10 dokumentare te tjere te kesaj natyre? Me pelqen ky entuziasmi yt...

Darius: Njohuria e vertete? Nikas do te te jap dhe nja 10 dokumentare te tjere te kesaj natyre? Me pelqen ky entuziasmi yt...
    kaluan 3 muaj dhe ske dhene as edhe nje dokumentar. e shikon pse nuk te jam pergjigjur? si mund te diskualifikosh ty kete arkeolog me emer? Une e kam takuar personalisht dhe kam debatuar me te. Ai eshte nje njeri i pregatitur. dhe i vetmi qe e temen e Atlantis ne ore mesimi. pse nuk komentove "komentet" e tij por thjesht e bere dismis? prandaj mos me thuaj mua qe i bie rotull por bjeri direkt; komento cfare ai thote. verteto qe ai e ka gabim.

Darius: Kerko dhe verifikoje. Po kam pershtypjen do dalesh me te njejten nofke sharlatanizmi per kedo qe nuk e vendos Atlantiden ku eshte Malta sot.
    Po e kerkojme dhe shikojme. Pamvaresisht se ty ske dhene as edhe nje detaj per te pamvaresisht se thua qe ishte madheshtor.

http://www.believermag.com/issues/20...=article_tyree

http://thenecromancer.wordpress.com/...-and-politics/

lexoje pak kete librin me vemendje:

http://www.amazon.de/Frauds-Myths-My...toc/076742722X

http://www.sacred-texts.com/atl/ataw/wolcott.htm

Darius: Ja te jap nje shembull une qe eshte disa qindra vjet perpara Platonit ku i ashtuquajturi babai i historise Herodoti
    Darius po kaq veshtyre e ke te besh nje kerkim te shikosh kur ka jetuar Heredoti (484 BC–c. 425 BC) ?
    Platoni (428 BC– 348 BC).

Pra sa vdiq Heredoti lindi Platoni. Ku i ke disa qindra vjet perpara? megjithate historia vjen nga Soloni qe jetoi disa dhjetra (jo qindra) vjet perpara Heredotit. Ketu humbet shume pike Darius! Pra historia u shkruajt perpara Heredotit. Soloni eshte i pari qe foli per Atlantin!

Darius: Me pak fjale (pjesa qe na intereson) Herodoti thote se: deti i lundruar nga greket dhe ai jashte Shtyllave quhet Deti i Atlantides...
    Jo thjesht i lundruar por i frequentuar quhet Deti Atlantis. Pra po te jete Deti Atlantic, a thua qe deti qe Grekerit frequentonin ishte oqeani Atlantik? ahahahahaha

Re brenda me kembet e tua. Eshte FAKT historik qe deti qe Grekerit frequentonin ishte Meditereani qendronr (Malta) dhe ai perendimor deri ne Iberi. Nuk egziston as edhe nje fakt qe grekerit te lundronin ne Oqeanin Atlantik. Jane romaket disa shekuj me vone qe harriten nje gje te tille. E shikon fallacine tende Darius? cfare do thuash tani?

Prandaj une them qe shtyllat e Herkulit jane diku ne Tunizi-sicily. Ndryshe nuk ka kuptim.

Darius:
    Perpara se te vazhdoj duhet sqaruar nje pike ne lidhje me perkthimin e bere nga teksti i greqishtes. Sipas autorit: Due to misunderstanding on the internet, I have decided to alter the wording of my translation (the meaning remains the same) in order to clarify what Herodotus is actually saying (he never said the Greeks were sailing outside Gibraltar). To clarify further, the famed mythologist, Prof. H. J. Rose (1969), described an island named Erythaea located by the ancient Greeks in the Far West, the name of this island deriving from "the beams of the setting sun." (p. 111) The body of water surrounding the island of Erythaea would quite naturally be called the Erythaean Sea.
    a e shikon qe e thua edhe vete qe Grekerit nuk lundronin jashte gibraltarit. Tani, Heredoti thote qe Grekerit frequentonin kete det. Kjo paqartesi qendron tek fakti qe ky perkthyes perdor nje mentalitet modern. Prandaj te them Darius qe Quaje detin mesdhe Atlantis dhe do shikosh si cdo gje ka kuptim kur lexon veprat e Greqise se lashte.

Darius:

here pas here i referohen Oqeanit Atlantik si "Oqeani i Perendimit" dicka qe merr kuptim shume te rendesishem kur kerkon per Atlantiden.
    Ja qe e ke gabim. Fjala Oqean eshte nje fjale e mevonshme. Ndoshta ne perkthime perdorim Oqean por ne greqishten e vjeter perdoret fjala Thalatis ose Pelagos. Per Oqeanin Platoni i eshte referuar vetem nje here oqeanit, te cilin e theret PAN-PELAGOS (Kudo det--i pafund medemek)

"Oqeani i Perendimit" seshte azgje tjeter vecse Mesdheu perendimor. Eshte turp qe te thuash se Grekrit lundronin ne oqeanin Atlanti (Moderni)

Hesiodi ne vepren e tij Vepra dhe Dite i referohet Ishujve te te Bekuareve (makarôn nêsoi) qe ndodheshin ne Oqeanin Perendimor (edhe Pindari ben te njejten gje).

DARIUS:
    Hesiodi ne vepren e tij Vepra dhe Dite i referohet Ishujve te te Bekuareve (makarôn nêsoi) qe ndodheshin ne Oqeanin Perendimor (edhe Pindari ben te njejten gje).
    Hesiodi ka egzistuar nga shekulli i 8 para krishtit. Ne kete kohe Grekerit mezi venin ne Itali. Dhe me kete pershkrim te verteton qe ai i referohet Detit perendimor (mesdhe). Reth e rotull Sardines. E shikon Darius qe nuk ke nje detaj qe te vertetoje asgje. Me ato qe ty dhe vertetove se une kam te drejte. Si thua ty, qe 800 vjet para krishtit Grekrit te didn Oqeanin Atlantik? ahahaha

ne ditet ne vijim do komentoj vazhdimin e fakteve te tua.

Pershendetje, NIKAS

Dakort, meqe po kalonte ne nivel personal si diskutim atehere eleminova komentet e asaj natyre dhe po te jap kohe qe te pergjigjesh komplet per te gjitha dhe me pas do e vazhdoj une repliken time.

qenie njerezore
    Anëtarësuar
    14-12-2008
    Postime
    31
    Ne radhe te pare desha ti dejtohesha nikasit! Personalisht te uroj pune te mbare megjithese nga zemra te uroj te mos e gjesh kure atlantiden ne malte e sikur te ekzistonte me te vertet atje se si bir shqiptari qe jam e di shume mire qe ajo kulture e sterlashte ka nje lidhje te paevitueshme me kulturen pellazge e rjedhimisht e tonen! E pastaj te dalin jevgjit e maltes e te mburen se jane atlantas kjo eshte kulmi!

po pse te mos e bejn e ata fundja çdo vend ne bote e keron atlantin ne vend te vet!

Ne fillim te temes nikasi tha me besimin me te madh se ndoshta nuk mund te jete atje ku pretendon ai se eshte atlantisi ne malte , por me patjeter une e di qe s eshte ne shqiperi tha! Kjo siguria jote nikas e kesaj qe the vetem me ate shprehjen mund te ngjasohet: une di nje gje qe s di asgje!!

Ajo qe kisha kundrejt teje Nikas eshte se na ke mbeshtet nje teori te tere vetem mbi nje shkrim te platonit!!!!! Detyrimisht po filloja te mendoja po sikur platoni ate dite mos kish qene mire e pas no nje dopjo rakie te kishte rembyer penen!!... eh zoti na ruajte pastaj!...

Megjithate e zeme se platoni si bure i mire qe ishte ka qene esell ato dite meqe zotrote e merr si te vetmin burim!( megjithese darius te solli 10 tone burime ketu qe sipas kandarit jote nikas nuk kane peshe,domosdo kur haron te vesh topin e ziqit ne anen tjeter te kandarit se te ka ik domosdo 10 ton fakte jane o!)

Ti kujton se sikur platoni te kishte qene esell ata murgjit ortodoks qe kane ruajtur perkthimet e origjinaleve do tua servirinin botes keto te verteta ashtu hapur?! Haron zotrote qe po ta kishin bere kete ai vendi jot e qe ti e quan hellene sot do quej hylliade dhe gjuha qe ti e quan hellene do quhej hyllire dhe do kishim nje ''megalo'' shqiperi dhe asgje tjeter!

Por le ti kthehemi Platonit meqenese ti e njeh si te vetmin fakt dhe burim qe mbeshtetesh! le ta analizojm! ne pershkrimin qe ai i ben athines duket se eshte i sakte dhe detyrimisht lind pyetja pse te mos jete i tille dhe me atlantiden! ok llogjike racionale! le te gjejne atehere gjeologet kohen kur pusi ne qender te athines qe furnizonte qytetaret me uje u shemb dhe le te deduktoj kohen per te cilen platoni flete sepse kursesi nuk mund te jemi te sigurt per 9000 vjete por mund te jete dhe 9000 muaj! sepse e tille ishte terminologjia dhe perkthimi inadeguat qe mund ti jete bere!

pastaj nqs do te ishte 9000 muaj do te ishte shume here me llogjike sesa 9000 vjet dhe sbesoj se ke nevoj te ta argumentoj nikas kete gje se softueret e tu duhet ti kuptıjn keto gjera te thjeshta!
    Pra kemi kohen 1300-1200 b.c apo jo? (perdor llogjiken qe te solli baptisti ne algoritmat e tua per te kuptuar kete gje) Me duket se per keto data shume teori interesante u thane ne kete teme te forumit shqipetare qe kane lidhje me keto data! Perfshire ketu meterialin interesant te atij librit qe Darius na skanoi!

Pra nga ana llogjike mund te deduktojm nje kohe krejt ndryshe nga ajo qe deduktojn softueret e tu e per rjedhoje te hidhen poshte teorite e papara e fundosjes se saj ne fund te mesdheut!

Po per vendin?! Shume veta e sqaruan qe vendndodhja mund te jete krejt ndryshe madje disa vendndodhe dhe kjo ne baze te interpretimeve qe mund ti behen shkrimit te platonit,Psh genesis,styks,barat etj me duket se e sqaruan qe shtyllat e herkulit e shume emrtime te tjera nuk ka asnje fakt real qe jane ketu apo atje ato vendndodhje jane per tu diskutuar se ku jane me te vertete dhe pa gjetur ato vendndodheje si mund te gjejme ne thesarin tone?! Pastaj kujton se harten e ketij thesari platoni do ta jepte aq te thjeshte sa procesoret e tu ta gjenin?!

Por dua ta mbyll me nje pasazh nga platoni sepse ajo me beri te imagjinoj shume gjera ne koken time te cilat jam i bindur do ti imagjinoni dhe ju e pastaj ajo shprehja o sa mire me qene shqiptare do na bej te ndihemi me mire pastaj..

''Yet, before proceeding further in the narrative, I ought to warn you, that you must not be surprised if you should perhaps hear Hellenic names given to foreigners. I will tell you the reason of this: Solon, who was intending to use the tale for his poem, enquired into the meaning of the names, and found that the early Egyptians in writing them down had translated them into their own language, and he recovered the meaning of the several names and when copying them out again translated them into our language. My great-grandfather, Dropides, had the original writing, which is still in my possession, and was carefully studied by me when I was a child. Therefore if you hear names such as are used in this country, you must not be surprised, for I have told how they came to be introduced. The tale, which was of great length, began as follows:...''

Atlantasit kishin emra ''helen''?! me falni se u ngaterova dmth pellasg?! Gjuha e atlantasve u perkthye prej egjiptianesve ne gjuhen e tyre?! hm! besoj se cataphano vetem mund te na e sqaronte kete pune ...

Pastaj athina me vetem 20000 banore i beri balle kesaj perandorie?!

Mos ''atlantida'' e platos ka qene troja e homerit?! se ndryshe nuk mund te shpjegohen kaq paperputhshmeri!

Persa i perket ndertesave gjigande te ''atlantides'' se platos pse mos te kene ekzistuar xhanem ne trojen tone fundja dhe piramidat dhe sfinksi jane po aq ndertesa te tilla madheshtore sa keto te atlantides dhe kur kemi pasur te tilla ne egjipt pse mos te kishim dhe ne trojen tone mitike?!

Apo po e perseris dhe njehere platua i futi nja ca dopio dhe e beri lemsh trojen me atlantin dhe i vuri athinasit te luftonin jo me trojanet por me atlantasit! Apo plato na jep harten e nje thesari te cilen kursesi s mund ta deshifrojn softueret e sharlataneve,apo ai qe i ka fut dopion e rakise kane qene murgjit greke qe e perkthyen dhe luftojn pastaj ''greket e pa projektuar ende ne allate'' me gjysherit e gjysherve te gjysherve ilir te tyre!

Ps: Nikas mos e ver ne pun kote softwarin jot qe ne baze te shkrimit gjene nqs un kam postuar me pare ne kete forum nen nikname te tjera apo jo se do bej lidhje te shkurter pastaj!

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    nikas! jam nje anetare i thjeshte i ketij forumi dhe desha tju pyesja per diçka
    ne lidhje me ndertesen apo tempullin qe mendohet se eshte zbuluar nen ujerat afer maltes!
    pra kemi nje ndertese me gure megalit nen dete dhe neve direkt mendja duhet te na shkoje me atlantisin
    ?
    Pershendetje Herkul (A eshte emri i vertet ky? Just kidding)
    Kohet e fundit jane gjetur shume ndertesa nenuje ne afersi te maltes. Keto jane te konfirmuara. Gjithashtu me rendesi jane rruget Carterat. (imagjino binaret per vagon por prej guri) te cilat gjenden kudo ne Malte. Cudia qendron qe shume prej tyre shkojne drejt detit dhe zhduken ne thellesi. Kjo tregon qe Niveli i detit ka qene shume me i ulet se ai ne kohen tone.

Ka shume gjera te jashtzakonshme ne Malte, nuk jane gjetur vendbanime por vetem tempuj. Ne librin e tij Platoni pershkruan Malin Atlas (Malta=Atlas ne Entruskianisht) si vend I shenjte vetem me tempuj. Gjithashtu mos harro qe tempujt e Maltes jane me te vjeterit ne bote, me te vjeter se guret e anglise dhe gjithashtu shume me te vjeter se Pyramidat e egjiptit.

Sigurisht qe gjetja e nje ndertese apo tempulli nenuje nuk konsiston automatikisht lidhje te padiskutueshme me Atlantin. Rit mundesine por mund edhe te jete e nje epoke tjeter pa lidhje fare me Atlantin. Ndoshta me e re ne kohe. Koha do e tregoje.

Kultura megalite eshte nje kulture shume e hershme dhe duke menduar qe ne ato vite reth maltes ka pasur stere nqs keto ndertesa jane ndertuar ne breg te maltes dhe sot jane mbuluar prej detit s besoj se detyrimisht ka lidhje me antlatiden.
    Sic e thashe edhe me siper nuk verteton lidhje me Atlanten por na ben te mendojme se mund te kete pasur lidhje me te.

ajo qe desha une te nxjer eshte kjo .. A ka qofte edhe ndonje mundesi te vogel qe antlantida te shtrihet ne adriatik sipas jush? e mbi te gjitha ne rethinat e duresit,pra pjesa e ceket e detit? pra kemi nje siperfaqe te madhe e cila do te ishte ideale per nje strukture te tille si ajo e atlantides!

Posi, mundesia eshte deri ne 80-90%. Por jo qendra, thjesht shtryrja e principates. Platoni thote qe Atlanti kishte pushtuar Lybine deri afer Egjiptit dhe Evropen deri ne tyrheni (Deti ne veri te Sicilise). Tani Evropa ne kohen e Platonit perfshinte edhe Shqiperine e sotme.

Fatkeqesisht, sipas pershkrimit te Platonit Durresi nuk permbush as edhe nje kriter per tu bere qofte edhe kandidate per vendodhjen. Une e lexoj ne greqishten e vjeter dhe duket qarte pershkrimi I Maltes ne te. Duhet te kesh parasysh qe deti adriatik ka qene shume me I ceket ne kohen e Atlantantit. Durresi ka qene larg bregut. Shembull, sic eshte Tirana sot.

Imagjino te ngrihet niveli I detit rreth 100 m, dhe tirana te behet vend bregdetar. Atehere Durresi do jete nen uje. Sigurisht qe egziston nje durres I vjeter por diku me thelle ne det se c’eshte durresi I sotem. Struktura e Durresit nuk permbush asnje fakt te dhene prej Platonit.

Ai thote qe Atlanti ishte nje ishull I cili u permbyt dhe u shberbe. Pra u shkaterrua. Dhe balta e shumte eshte disa here pengese per ata qe duan te udhetojne per ne detin tjeter qe eshte aty afer.

Vetem ne kete fjali me thuaj cfare strukture ideale ka Durresi? Mos kujto se une jam kundra idese se durresi nuk eshte I vjeter., por une jam njeri I shkences dhe pranoj vetem fakte. Une kam shpenzuar shume kohe per te gjetur ngjashmeri midis Atlantit dhe durresit por nuk kam gjetur azgje. Mos kujto se me hapet barku per Maltezet, qe ne fund te fundit skane te bejne fare me Atlantin. Ata jane shume te me vonshem, ndoshta arab qe kane ardhur rreth 2000 vjet me pare.

Platoni permend edhe Ne ne ate histori. Ai thote qe Atlantasit si edhe grekerit u zhduken dhe nuk shpetoi njeri prandaj historia nuk mbizoteroi pervec shkrimeve ne muret tona (murret e egjiptit). Mos harro qe platoni thjesht na servir nje histori te treguar nga nje egjiptian.

Nder te tjera egjiptiani tregon se shume katastrofa kane ndodhur qe nga koha e atlantit dhe te vetmit njerez qe shpetonin ishin njerezit barbare qe jetonin ne male te cilet vetem emrat e Atlantasve mbanin mend dhe ua vendosnin femijve dhe vendeve te tyre por jo historine. Keta njerez nuk shkruanin kurre. Eshte nje pershkrim I sakte I Illireve dhe pellazgeve.

dhe mbi te gjitha dhe nje pyetje tjeter a keni provuar metoden tuaj te kerkimeve dhe ne detin adriatik?

Sigurisht qe kam provuar. Shiko une jam shume I hapur ne mendime dhe opinione te kujdo. Une kam shpenzuar shume kohe ne cdo teory Atlantase qe kam hasur gjate studimit tim. Te pakten 50-60 theory I kam studiuar me idene se atlanti ishte ne cdo njeren prej ketyre vendeve. Disa plotesonin disa kritere disa te tjera ndonje 1-2, por fatkeqesisht Durresi nuk plotesonte as edhe nje prej tyre. Me vjen shume keq por une nuk mund te deklaroj dicka qe nuk eshte e vertete.

Ne.q.se do une mund ti bej nje analizim te detajuar kesaj teorie. Atlantis ne Durres. Ty ben shume mire qe interesohesh. Kureshtja eshte shkalla e pare e informimit.

Regards,
    NIKAS

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Ne radhe te pare desha ti dejtohesha nikasit! Personalisht te uroj pune te mbare megjithese nga zemra te uroj te mos e gjesh kure atlantiden ne malte e sikur te ekzistonte me te vertet atje se si bir shqiptari qe jam e di shume mire qe ajo kulture e sterlashte ka nje lidhje te paevitueshme me kulturen pellazge e rjedhimisht e tonen! E pastaj te dalin jevgjit e maltes e te mburen se jane atlantas kjo eshte kulmi!
    Tu thafte goja ditezi....

Shiko, e kam thene edhe here tjeter; une nuk po kerkoj Atlanti personalisht. Puna ime eshte studimi I nje pershkrimi nga Platoni. Ai pershkrim ne greqishten e vjeter (jo perkthimi) i perputhet Maltes sic ka qene ai vend rreth 9,000 vjet me pare. Sigurisht qe Maltezet e sotem nuk kane te bejne me ta, por une nuk mund tu them dicka te tille pasi do diskurajohen dhe nuk eshte mire per mua. Kur te vije koha do ta deklaroje nje gje te tille.

po pse te mos e bejn e ata fundja çdo vend ne bote e keron atlantin ne vend te vet!
    Ky eshte nje problem I madh qe ndikon vetem ne mosgjetjen e Atlantit pasi deklarata te kota e bejne kete teme “qesharake” ne syte e kritikeve moderne. Une jam ne gjendje ta ndryshoje historine dhe ta paraqes ne menyre te tille qe Durresi te duket sikur ka qene Atlanti. Dhe ta bej teorine me te mire aty jashte. Por ama mua me intereson e verteta jo fantazia.
    Ne fillim te temes nikasi tha me besimin me te madh se ndoshta nuk mund te jete atje ku pretendon ai se eshte atlantisi ne malte , por me patjeter une e di qe s eshte ne shqiperi tha! Kjo siguria jote nikas e kesaj qe the vetem me ate shprehjen mund te ngjasohet: une di nje gje qe s di asgje!!
    Une nuk thashe ate gje thashe qe: ne.q.se nuk egziston ne Malte atehere nuk ka egzistuar kurre. Une kam besim se Atlanti eshte ne Malte dhe bindjen qe cfare pershkroi Platoni eshte Malta. Pra kemi Besimin dhe Bindjen. Besimi eshte rreth 99% sepse bazohet ne opinion kurse bindja eshte 100% sepse bazohet ne fakte!

Ajo qe kisha kundrejt teje Nikas eshte se na ke mbeshtet nje teori te tere vetem mbi nje shkrim te platonit!!!!! Detyrimisht po filloja te mendoja po sikur platoni ate dite mos kish qene mire e pas no nje dopjo rakie te kishte rembyer penen!!... eh zoti na ruajte pastaj!...
    Cfare ke inat ty qe pinte Platoni? njeri ishte do e kthene ndonje teke.....
    Po ku ta mbeshtes Herkul? Sigurisht qe ka shume historira per vende te permbytura kudo ne bote qe i perkasin epokave te ndryshme (mos harro biblen!) por asnje prej tyre nuk ka ngjashmeri me shkrimin e Platonit. Pra o e marrim historine e Platonit parasysh o e “hedhim” poshte. Nuk behet ndryshe. Ne.q.se une e hedh poshte atehere ia jam larguar kerkimeve te mia dhe I futem dicka te re. une nuk merrem me legjenda, pamvaresisht se cdo legjende ka nje fillese te vertet. Mos harro se legendat dhe mitet kane % ekzagjerimi si edhe korruptimi. Sigurisht qe Platoni mund te kete qene tap fare ate nate, prandaj une jap 99% besim por mos harro qe flasim per Babain e Kushtetutave moderne ne te gjithe boten demokratike. Flasim per nje filozof qe e vetmja gje qe ai kerkonte ne jete ishte e verteta. Prandaj une them qe ne.qe.se Atlanti ka egzistuar ka qene ne Malta.

Megjithate e zeme se platoni si bure i mire qe ishte ka qene esell ato dite meqe zotrote e merr si te vetmin burim!( megjithese darius te solli 10 tone burime ketu qe sipas kandarit jote nikas nuk kane peshe,domosdo kur haron te vesh topin e ziqit ne anen tjeter te kandarit se te ka ik domosdo 10 ton fakte jane o!)
    Ato qe Darius sollin nuk perputhen me Platonit. Megjithate ato do ti komentoj ne ditet qe vijojne....:

Nuk them une qe eshte I vetmi burim por gjithe historianet serioz. Megjithate nuk eshte i vetmi por i pari. Ke dhe diodorin I cili shume vjet me vone pershkruajti nje civilizim me emrin Atlantis e cila beri nje lufte me Amazonet (femrat) dhe humbi. Pershkrimi I diodorit eshte disi ndryshe por dhe ai flet per nje vend afer Libise (dhe maltes sigurisht).

Ti kujton se sikur platoni te kishte qene esell ata murgjit ortodoks qe kane ruajtur perkthimet e origjinaleve do tua servirinin botes keto te verteta ashtu hapur?! Haron zotrote qe po ta kishin bere kete ai vendi jot e qe ti e quan hellene sot do quej hylliade dhe gjuha qe ti e quan hellene do quhej hyllire dhe do kishim nje ''megalo'' shqiperi dhe asgje tjeter!
    Nje korrigjim te vogel; vendin tim e quaj Shqiperi ose albania. Nejse, egziston dhe ajo mundesi qe klasifikohet si korruptim i veprave, megjithate ajo qe me ben mua te besoj kaq shume tek vertetesia e historise eshte njgjashmeria e sheshit perreth Maltes me pershkrimin e Platonit. Une jam me fat qe jetoj ne epoken e bumit teknologjik dhe jam ne gjendje te shikoj fundin e detit te Maltes kur si Platoni dhe ordodokset qe ty permende as qe e shkonin ndermend nje gje te tille.

Gjithashtu eshte edhe dicka tjeter qe me ben mua me ekspert se shume te tjere, duke perfshyre edhe Greket filologe modern. Historia e Atlantis tregohet nga xhaxhai I Platonit por me fjalet e Priftit egjiptian, te perkthyera sigurisht nga Soloni 200 vjet me pare se platoni. Kritias e tregon historine me fjalet e Priftit dhe pershkrimi eshte I ndryshem nga psea tjeter e librit. Dialekti eshte I ndryshem. Per mua eshte shume e lehte qe ta lexoj dhe ta kutoj, me e lehte se psjesa tjeter e bizedes midis Sokratit dhe Kritias. Fjalet e pershkrimit te Altantit jane shume te ngjashme me Ilirishten (Arberishten). Pra, te vetmit njerez qe mund ta kuptojne tamam pershkrimin jane ata qe njohin si gjuhen greke por edhe gjuhen e vjeter Shqipe.

Por le ti kthehemi Platonit meqenese ti e njeh si te vetmin fakt dhe burim qe mbeshtetesh! le ta analizojm! ne pershkrimin qe ai i ben athines duket se eshte i sakte dhe detyrimisht lind pyetja pse te mos jete i tille dhe me atlantiden! ok llogjike racionale! le te gjejne atehere gjeologet kohen kur pusi ne qender te athines qe furnizonte qytetaret me uje u shemb dhe le te deduktoj kohen per te cilen platoni flete sepse kursesi nuk mund te jemi te sigurt per 9000 vjete por mund te jete dhe 9000 muaj! sepse e tille ishte terminologjia dhe perkthimi inadeguat qe mund ti jete bere! pastaj nqs do te ishte 9000 muaj do te ishte shume here me llogjike sesa 9000 vjet dhe sbesoj se ke nevoj te ta argumentoj nikas kete gje se softueret e tu duhet ti kuptıjn keto gjera te thjeshta!
    Ja ta shikojme edhe ate ceshtje. Pra 9,000 muaj perpara Solonit (jo platonit). Pra 9,000/12=750 vjet para Solonit. 600 B.C + 750 =1350 B.C
    Pra 1350 B.C Sipas teje historia ishte vetem 750 vjet e vjeter. Nuk dime as edhe nje katastrofi evropiane qe nga 1350 vjet me pare pervec asaj te Santorinit. Gjithashtu Egjiptiani thote qe Athina u kryjua 1,000 vjet (sipas teje muaj) mbrapa athines. Pra sipas teorise tende 1000 muaj/12= 83 vjet. Pra I bie qe Saisi (ish kryeqiteti i Egjiptit)te jete krijuar ne 1267 B.C. a eshte e mundur kjo? Jo pasi dime qe Saisi eshte nje nga qytet me te vjetera te Egjiptit dhe ka egzistuar te pakten 5-6 mije vjet me pare.

Pra kemi kohen 1300-1200 b.c apo jo? (perdor llogjiken qe te solli baptisti ne algoritmat e tua per te kuptuar kete gje) Me duket se per keto data shume teori interesante u thane ne kete teme te forumit shqipetare qe kane lidhje me keto data! Perfshire ketu meterialin interesant te atij librit qe Darius na skanoi!
    Nuk jane algoritma por arithmetike e thjeshte. Kemi kaq heqim aq….. Algoritme eshte kur ke nje kod programi, qofte edhe Pseudo-code qe ka instructions per nje program kompjuterik…..jo po qe ta dish…..:

Pra nga ana llogjike mund te deduktojm nje kohe krejt ndryshe nga ajo qe deduktojn softueret e tu e per rjedhoje te hidhen poshte teorite e papara e fundosjes se saj ne fund te mesdheut!
    Nga an llogjike po, por une perdor arsyetim jo llogjike ne algoritmat e mia. Ndryshimi; Llogjika eshte e paramenduar se cfare duhet te bej nje program, Arsyetimi nuk dihen perfundimet e programit pasi perdoret common sense. Llogjike perdorin te gjithe komputerat e sotem qe ke perpara teje. Arsyetim vetem ato qe quhen Quantum Computers. Jane scientific computers. Anyway different topic.

Po per vendin?! Shume veta e sqaruan qe vendndodhja mund te jete krejt ndryshe madje disa vendndodhe dhe kjo ne baze te interpretimeve qe mund ti behen shkrimit te platonit,Psh genesis,styks,barat etj me duket se e sqaruan qe shtyllat e herkulit e shume emrtime te tjera nuk ka asnje fakt real qe jane ketu apo atje ato vendndodhje jane per tu diskutuar se ku jane me te vertete dhe pa gjetur ato vendndodheje si mund te gjejme ne thesarin tone?! Pastaj kujton se harten e ketij thesari platoni do ta jepte aq te thjeshte sa procesoret e tu ta gjenin?!
    Sigurisht kur e lexon ne nje gjuhe tjerer nga ajo e vjetra greqishte atehere egziston mundesia e misinterpretimit. Shtyllat e herkulit ne epoken qe ne flasim kane qene vetem ne Siciliy-tunizi. Sepse ka shume pershkrime, sidoms nga Heredoti te cilat kane kuptim vetem po ti vendosesh ato ne Sicili. Platoni skishte njdonje humbje qe te tregonte vendndhodhjnen pasi ai se kishte konceptin se dikush mund te futet ne uje dhe te gjej dicka. Flasim per thellesira qe vetem ne njerezit modern te jemi ne gjendje te bejme nje gje te tille.

Por dua ta mbyll me nje pasazh nga platoni sepse ajo me beri te imagjinoj shume gjera ne koken time te cilat jam i bindur do ti imagjinoni dhe ju e pastaj ajo shprehja o sa mire me qene shqiptare do na bej te ndihemi me mire pastaj..
    ''Yet, before proceeding further in the narrative, I ought to warn you, that you must not be surprised if you should perhaps hear Hellenic names given to foreigners. I will tell you the reason of this: Solon, who was intending to use the tale for his poem, enquired into the meaning of the names, and found that the early Egyptians in writing them down had translated them into their own language, and he recovered the meaning of the several names and when copying them out again translated them into our language. My great-grandfather, Dropides, had the original writing, which is still in my possession, and was carefully studied by me when I was a child. Therefore if you hear names such as are used in this country, you must not be surprised, for I have told how they came to be introduced. The tale, which was of great length, began as follows:...''

Atlantasit kishin emra ''helen''?! me falni se u ngaterova dmth pellasg?! Gjuha e atlantasve u perkthye prej egjiptianesve ne gjuhen e tyre?! hm! besoj se cataphano vetem mund te na e sqaronte kete pune ...
    Lexoje mire paragrafin; thote qe mos u cuditni ne.q.se degjon emra Hellen qe ua kemi vene te huajve (ne greqisht perdor fjalen Varvaros=Barbareve). Soloni kerkoi kuptimin e fjaleve nga Egjiptiani dhe I perktheu ne Greqisht. Kjo tregon qe ne nuk dime emrat e verteta te Atlantit por thjesht ato qe na serviri Soloni. Por kuptimi i fjaleve eshte po ai. Nuk mund t thuash qe kishin emra pellazg. Ms harro qe Atlantasit u zhduken te gjithe nuk mbijetoi njeri. E konfirmon Vet egjiptiani. Pra Pellazget nuk u zhduken sepse jemi ne pasardhesit e tyre.

Pastaj athina me vetem 20000 banore i beri balle kesaj perandorie?! Cfare perandorie? Ajo nuk ishte ajo qe pershkruajne injorante sot. Ishte thjesht nje civilizim ne Malta, pak me e madhe nga Greqia e lashte.
    Mos ''atlantida'' e platos ka qene troja e homerit?! se ndryshe nuk mund te shpjegohen kaq paperputhshmeri!
    Nuk perputhet historia e Homerit me ate te atlantit. Troja u shkaterrua nga grekerit jo nga temret, gjithstu troja nuk ishte ishull? Troja u brojt nga Grekerit, kurse Atlantsit I sulmuan Grekerit. Mos harro se trojanet shpetuan dhe u shperngulen ne Itali.

Persa i perket ndertesave gjigande te ''atlantides'' se platos pse mos te kene ekzistuar xhanem ne trojen tone fundja dhe piramidat dhe sfinksi jane po aq ndertesa te tilla madheshtore sa keto te atlantides dhe kur kemi pasur te tilla ne egjipt pse mos te kishim dhe ne trojen tone mitike?!
    Sepse klimatologjia nuk e pranon nje gje te tille. Ne kohen e Atlantit shqiperia verior deri afer Durrwit ka qene e ftohte shume, Glacier. Ndoshta e ngryre. Ishte veshtyre jeta jo me te ndertoje gje. Greqia Italia jugore Malta dhe Afrika ishin vende te ngrohta ku mund te civilizonte jeta.

Apo po e perseris dhe njehere platua i futi nja ca dopio dhe e beri lemsh trojen me atlantin dhe i vuri athinasit te luftonin jo me trojanet por me atlantasit! Apo plato na jep harten e nje thesari te cilen kursesi s mund ta deshifrojn softueret e sharlataneve,apo ai qe i ka fut dopion e rakise kane qene murgjit greke qe e perkthyen dhe luftojn pastaj ''greket e pa projektuar ende ne allate'' me gjysherit e gjysherve te gjysherve ilir te tyre!
    Ps: Nikas mos e ver ne pun kote softwarin jot qe ne baze te shkrimit gjene nqs un kam postuar me pare ne kete forum nen nikname te tjera apo jo se do bej lidhje te shkurter pastaj!
    Kesaj rradhe s’kisha nevoje fare ta perdorja softwarin, sa e lexova mesazhin tend e kuptova kush ishe. Mundohu mos te persoresh fjalen pra shume here. Edhe ne forume te tjera si edhe ne faqen tende ku kemi debatuar e ke perdorur shume here. E shikon qe e di se kush je?
    Megjithate po e mbaj sekret identitetin tend se po e mori vesh Darius aha ti preu….k…arotat.

qenie njerezore
    Anëtarësuar
    14-12-2008
    Postime
    31

pergjigje!

Ne radh te pare le te nxjerim guret qe na i hedh andej ketej e pastaj thuaj gjeji ku i hodha se gje tjeter nuk na ke perrallisur por aresyeja pse po mundohem te te pergjigjem eshte sepse budallalleqet qe ke thene meritojn nje pergjigje qe te mos te te kenaqet sedra e te thuash qe e kam te drejt e te na besh per budallenj!

Tu thafte goja ditezi....
    Dhe goja tu thafte ty e jo mua bashke me duart e trute o qymyr!

Pike se pari po te isha dikush qe ka nje ''llogjike'' dhe kompjutera te papare qe gjejn ça ka ne fund te detitit do kisha bere nje mal me leke duke gjet thesare ne fund te tij e jo te bridhja lart e poshte si nje shlimer i vogel! Pike se dyti nqs do i futesha ndonjehere ndermarjes te luftoj me mullinjte e eres..ashtu me fal se u ngaterova te gjeja atlantisin te pakten do perpiqesha ta gjeja ne vendin tim se ka aq shume nentoka e nen deti sa kote s thone nje dite toka do flasi shqip! E po te mos e gjeja dote te jesh i bindur qe s do bridhja maltave per ta gjetur!

Dikush te kerkoi ndihme per dodonen por perderisa s bie ne malte me duket se s te intereson! apo e ke me te lehte ti gjesh gjerat nen uje sesa mbi te?!

tani:
    ne.q.se nuk egziston ne Malte atehere nuk ka egzistuar kurre
    sa i papare qe je!

Nuk them une qe eshte I vetmi burim por gjithe historianet serioz. Megjithate nuk eshte i vetmi por i pari. Ke dhe diodorin I cili shume vjet me vone pershkruajti nje civilizim me emrin Atlantis e cila beri nje lufte me Amazonet (femrat) dhe humbi. Pershkrimi I diodorit eshte disi ndryshe por dhe ai flet per nje vend afer Libise (dhe maltes sigurisht).
    Deri tani po te themi qe s eshte i vetmi po ti prap ne tenden!

Nejse, egziston dhe ajo mundesi qe klasifikohet si korruptim i veprave, megjithate ajo qe me ben mua te besoj kaq shume tek vertetesia e historise eshte njgjashmeria e sheshit perreth Maltes me pershkrimin e Platonit. Une jam me fat qe jetoj ne epoken e bumit teknologjik dhe jam ne gjendje te shikoj fundin e detit te Maltes kur si Platoni dhe ordodokset qe ty permende as qe e shkonin ndermend nje gje te tille
    Te keshilloj te mos i nenvleresosh shume stergjysherit tane se kane qene shume shume me te ditur sesa pretendohet! Dhe jo ekzison mundesia por jane te korruptuara! Dhe te jesh i bindur qe edhe ai teksti i Platonit nuk ka asnje aresye perse te mos jete i tille kur murgjit qe e kane ruajtur i çojne greket e projektuar para 200 vjeteve te luftojn me atlantasit! .. o pika qe s te bie ty me gjithe teorite e tua !... apo me fal se ndoshta une e kam me te vertet gabim dhe ti zoteron prej kishes ortodokse greke orgjinalet e ketyre veprave atehere ndryshon puna! Ti besh te fala janullatosit dhe pune te mbar e na ler rehat neve ta gjejm ne shqiperi te pakten!

Ja ta shikojme edhe ate ceshtje. Pra 9,000 muaj perpara Solonit (jo platonit). Pra 9,000/12=750 vjet para Solonit. 600 B.C + 750 =1350 B.C
    Pra 1350 B.C Sipas teje historia ishte vetem 750 vjet e vjeter. Nuk dime as edhe nje katastrofi evropiane qe nga 1350 vjet me pare pervec asaj te Santorinit. Gjithashtu Egjiptiani thote qe Athina u kryjua 1,000 vjet (sipas teje muaj) mbrapa athines. Pra sipas teorise tende 1000 muaj/12= 83 vjet. Pra I bie qe Saisi (ish kryeqiteti i Egjiptit)te jete krijuar ne 1267 B.C. a eshte e mundur kjo? Jo pasi dime qe Saisi eshte nje nga qytet me te vjetera te Egjiptit dhe ka egzistuar te pakten 5-6 mije vjet me pare.
    Baptisti vetem per kete fakt me duket se ka debatuar gjate me ty! Ndaj une s kam per ta bere nje gje te tille.

Citim:nikas
    Lexoje mire paragrafin; thote qe mos u cuditni ne.q.se degjon emra Hellen qe ua kemi vene te huajve (ne greqisht perdor fjalen Varvaros=Barbareve). Soloni kerkoi kuptimin e fjaleve nga Egjiptiani dhe I perktheu ne Greqisht. Kjo tregon qe ne nuk dime emrat e verteta te Atlantit por thjesht ato qe na serviri Soloni. Por kuptimi i fjaleve eshte po ai. Nuk mund t thuash qe kishin emra pellazg. Ms harro qe Atlantasit u zhduken te gjithe nuk mbijetoi njeri. E konfirmon Vet egjiptiani. Pra Pellazget nuk u zhduken sepse jemi ne pasardhesit e tyre.
    Ore qenke i lezetshem ti! Po qysh ore u perktheka emri! Hera e pare nga ty po e degjoj! Po egjiptianasit si na i perkthyen ata kur sipas teje nuk kish asnje te mbijetuar?! Apo egjiptianet u zhyten ne fund te mesdheut dhe e zbuluan ate qytetrim te humbur?! Po stergjysherit''greke'' te platonit qe luftuan kunder tyre si s dinin gje ndersa egjiptianet qe s kishin te benin me ta dinin?! Ore janullatos qenke shume i lezetshem!

Citim:
    Pastaj athina me vetem 20000 banore i beri balle kesaj perandorie?! Cfare perandorie? Ajo nuk ishte ajo qe pershkruajne injorante sot. Ishte thjesht nje civilizim ne Malta, pak me e madhe nga Greqia e lashte.
    Keto nuk i kam thene une lexoje mire shqipen te postimi im me lart mos krijo budallalleqe qe te me sulmosh!

Sepse klimatologjia nuk e pranon nje gje te tille. Ne kohen e Atlantit shqiperia verior deri afer Durrwit ka qene e ftohte shume, Glacier. Ndoshta e ngryre. Ishte veshtyre jeta jo me te ndertoje gje. Greqia Italia jugore Malta dhe Afrika ishin vende te ngrohta ku mund te civilizonte jeta.
    Çfare klimatologjie ore ! Je ne metro apo jo! Ne shqiperia kishte akullnaja ndersa ne itali bente ngrohte?! Po ne i perkasim te njejtit brez klimaterik ore tutkun! Ore sharlatan por po te kishte akullnaje ketu deti mesdhe do ishte i ngrire ne dimer e italia vete e tille do ishte!

Ai thote qe Atlanti ishte nje ishull I cili u permbyt dhe u shberbe. Pra u shkaterrua. Dhe balta e shumte eshte disa here pengese per ata qe duan te udhetojne per ne detin tjeter qe eshte aty afer.

Vetem ne kete fjali me thuaj cfare strukture ideale ka Durresi? Mos kujto se une jam kundra idese se durresi nuk eshte I vjeter., por une jam njeri I shkences dhe pranoj vetem fakte. Une kam shpenzuar shume kohe per te gjetur ngjashmeri midis Atlantit dhe durresit por nuk kam gjetur azgje. Mos kujto se me hapet barku per Maltezet, qe ne fund te fundit skane te bejne fare me Atlantin. Ata jane shume te me vonshem, ndoshta arab qe kane ardhur rreth 2000 vjet me pare.
    posi ore cfare te perbashkete ka duresi?! Duresi eshte shume here me i ceket se malta jote! Edhe sote anijet e medha e kane problem kalimin aty! Pastaj durresi eshte nje nga qytettet antike me te fuqishme me te rendesihme nga ana strategjike dhe ushtarake! Dhe mbi te gjitha eshte ne token ku dihet se kane jetuar stergjysherit tane ilire e pellazge! Asnje qytet tjeter nuk do ishte me ideal per ta per nje kryeqytet megjithese me shume e ka permbushur shkodra kete detyre .

Platoni permend edhe Ne ne ate histori. Ai thote qe Atlantasit si edhe grekerit u zhduken dhe nuk shpetoi njeri prandaj historia nuk mbizoteroi pervec shkrimeve ne muret tona (murret e egjiptit). Mos harro qe platoni thjesht na servir nje histori te treguar nga nje egjiptian.
    U zdhuken grekerit?! Po ata para 200 vjeteve sikur na permenden per here te pare! İk te janullatosi te ta thote me mire historine kesaj radhe se ata nuk mund te jene zhdukur ne 9000 b.c dhe te na dalin ne 560.b.c si qyteterimi qe solli kulturen e per here te pare te permendet greqia 200 vjet me pare. Keto perralla ik tregoua grekerve se ata i han jo ne

Nder te tjera egjiptiani tregon se shume katastrofa kane ndodhur qe nga koha e atlantit dhe te vetmit njerez qe shpetonin ishin njerezit barbare qe jetonin ne male te cilet vetem emrat e Atlantasve mbanin mend dhe ua vendosnin femijve dhe vendeve te tyre por jo historine. Keta njerez nuk shkruanin kurre. Eshte nje pershkrim I sakte I Illireve dhe pellazgeve.
    Po pra deri diku ju afrove historise! Eshte shkaterimi i duresit e i trojes nqs nuk ka lidhje me durresin ai qe ua zbehu shkelqimin e dikurshem ilireve dhe grekerit s kane pune fare ne kete mese ajo eshte nje shpikje e janullatosti e janullatoreve te vegjel si puna jote e te tjereve qe flasin pastaj per greke ne 9000 b.c

Kesaj rradhe s’kisha nevoje fare ta perdorja softwarin, sa e lexova mesazhin tend e kuptova kush ishe. Mundohu mos te persoresh fjalen pra shume here. Edhe ne forume te tjera si edhe ne faqen tende ku kemi debatuar e ke perdorur shume here. E shikon qe e di se kush je?
    Megjithate po e mbaj sekret identitetin tend se po e mori vesh Darius aha ti preu….k…arotat.
    Ore janullatos i vogel politika juaj perça e sundo ka qene! Une nga jugu jam e ortodoks jam e i di shume mire politikat tuaja te vorio epirtit! Te njejten metod ndiqnit atehere per te vene fshatrat myslyman me ortodoks kunder njeri-tjetrit!
    Dergonit na nje spiun ti vinte flaken kishes e xhamise apo ndonjerin te priste kryqin e te vidhte ikonat e pastaj vinte na nje spiun tjeter te thoshte ja ata te tjeret ua bene! Shkoni vritini te pabeset thoshit!

Une jam shqiptare ketu ne Ankara te turqise dhe po studjoj ore zoteri dhe jam nga ata tipat qe per vatanin time ato karoptat ja fus para mbrapa me te mirit!
    Sa per dariusin nqs ai ka pat ndonje problem e zgjidh vete ai nuk ka ngel tja zgjidhesh ti ore.. mos te te shaj se do me fshijn shkrimin pastaj!

BESASHEHT Maska e PELASG
    Anëtarësuar
    11-12-2008
    Vendndodhja
    Në tokën e lashtë Pellazge
    Postime
    154
    Ne fakt, kete teme po e ndjek prej kohesh me nje vemendje te madhe, dhe ideja kryesore qe kerkon te shtjelloje Nikas eshte qe vendi qe permend Platoni ne pershkrimet e tij eshte Malta, dhe sipas nje veprimi logjik, meqe Platoni e kishte fjalen per Atlantiden, i bie qe vendi qe pershkruhet ne vepren e Platonit te jete Malta.
    Pra Malta eshte sipas Nikasit Atlantida! Deri ketu shpresoj te mos jem gabuar ne gjykimin tim...

Me bene pershtypje disa citate te Nikas qe per mendimin tim, duheshin analizuar me hollesishem, pasi s'ishin aspak etike per nje studiues te denje. Psh Nikas thote qe:

ne.q.se nuk egziston ne Malte atehere nuk ka egzistuar kurre

apo:

Dhe nje tjeter:

Po ku ta mbeshtes Herkul? Sigurisht qe ka shume historira per vende te permby tura kudo ne bote qe i perkasin epokave te ndryshme (mos harro biblen!) por asnje prej tyre nuk ka ngjashmeri me shkrimin e Platonit. Pra o e marrim historine e Platonit parasysh o e “hedhim” poshte. Nuk behet ndryshe. Ne.q.se une e hedh poshte atehere ia jam larguar kerkimeve te mia dhe I futem dicka te re. une nuk merrem me legjenda, pamvaresisht se cdo legjende ka nje fillese te vertet. Mos harro se legendat dhe mitet kane % ekzagjerimi si edhe korruptimi.

Me pak fjale doja t'ju beja disa pyetje-pergjigje te stergjatura...

Pse Platoni s'eshte burim shume i sakte informacioni?

*Sepse eshte dora e katert(dora e trete eshte Soloni, e dyta prifti egjiptian, dhe e para jane vete atlantidasit e vjeter, ndoshta Thot?)

*Sepse Platoni jetonte ne Greqi, qe dihet mire se sa te apasionuar ishin greket per te dezinformuar dhe shtremberuar çdo lloj vepre, ne menyre qe tu ishte ne sherbim vete grekeve dhe te vertetonte qe greket ishin "Qendra e Botes" dhe shembuj te tille ka plote ne historine greke, psh: shtremberimi i veprave te Homerit, Zemerimi i Akilit u kthye ne Iliad pas disa shtremberimeve te "homerideve" ne kohen e diktatures se Pisistratit ne Athine ne shek.VI; Kthimi i Uliksit behet Odisea pas shume shtojcash dhe shtremberimesh, njelloj si Iliada, te gjitha keto vetem e vetem qe "greket e rinj"(se greket e vjeter qene Pellazget) te ishin te nje kohe me Trojanet e lavdishem dhe Mykenasit Hyjnore. Apo miti i Deukolionit, qe ishte nje perralle fund e krye e grekeve e kopjuar nga hebrenjte per t'i vendosur greket njesh me popujt e tjere te vjeter te botes antike dhe per te hequr njehere e mire nga mendja pellazget, themeluesit e vertete te qyteterimit ne Greqi dhe me tej. Si ka mundesi qe Homeri ne shek VIII para.L.K nuk e permend nje mit te tille ne veprat e tij? E thjeshte sepse ky mit para Homerit nuk ekzistonte, u trillua ne kohen e diktatures se Pisistratit te Athines, per vete faktin qe te rriste ndjenjen patriotike tek nje popull "grek" i perzier me etni nga me te ndryshme.Shembuj te kesaj natyre ne Greqine klasike(jo ate te lashte) gjen sa te duash, dhe kjo te shpie ne menyre direkte tek nje pyetje tjeter:

A ishin Atlantidasit e pare Pellazge, apo kishin lidhje keta dy popuj me njerin tjetrin?

Kjo eshte pyetja qe duhet te pergjigjemi njehere, pastaj te gjejme Atlantiden, pasi po u gjet lidhja e ketyre dy popujve, Atlantida pothuaj eshte e gjetur.

Pastaj, dhe neqoftese Atlantida do te gjendej ne Malte, ne kohen qe flitet, madje dhe me perpara, pellgu i Mesdheut ishte BASTION PELLAZG. Pra me logjike mund te shprehesh pa frike qe lidhja ndermjet Pellazgeve dhe Atlantidasve eshte e paevitueshme, per mos te thene vellazerore. Nuk mund te te them qe erdhen Pellazget nga Atlantidasit apo e anasjellta, por mund te te them pa frike fare qe keta dy popuj FLISNIN TE NJEJTEN GJUHE PELLAZGE, PRA SHQIPEN E VJETER, DESHIFRUESEN E VETME TE KETIJ QYTETERIME. Vete prifti egjiptian tha se e kishte perkthyer kete "legjende" nga nje gjuhe tjeter, qe per mendimin tim eshte gjuha Pellazge me alfabetin e saj te vjeter BESASHEHT(Besa e fshehte, pra marreveshja e fshehet. G. Catapano).

Mund te mendosh qe keto derivate te logjikes mund te jene thjeshte mendime te veçuara qe s'duhen marre parasysh, por ne shkence, nuk ka diferencime te provave, perderisa nuk jane qartesuar faktet.

Megjithate te uroj pune te mbare me teorine tende, por do te sygjeroja te mos ta anashkaloje kete mundesi qe kane paraqitur studiuesit e tjere. Sidoqe te jete puna e gjetjes se Atlantides, ajo nuk del jashte "Djepit Pellazg", prandaj s'ka rendesi vendendodhja e saj, por thelbi i ketij qyteterimi, si gjuha, njohurite, traditat e tij dhe shume e shume vlera te tjera qe mund te na serviri vetem qyteterimi i lashte i Atlantides.

Faleminderit,
    PELASG!
    Pellazg nuk bëhesh, lind i tillë!

Tema eshte per Atlantiden dhe jo per patriozimin e njeri tjetrit. Nese nuk ju intereson mbarevajtja e kesaj teme, me intereson mua keshtuqe mbajeni parasysh qe komentet jashte saj nuk do lejohen. Dr. Herkuli ule retoriken se nuk do nxjerrim gjokset forumeve se kush eshte dhe kush nuk eshte me shqiptar se tjetri. Brenda temes here tjeter ju lutem.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Atlasi me nje glob yjor dhe nje tokesor ishte identifimi kombetar i pasardhesve te Atlasit ose Atlanteve. (Ju kujtoj qe ID =Badge e qytetit te Durresit ishte Atlasi prej Kedri qe mbante mbi supe nje Glob- shenim i Javan).

Vrojtimet astronomike te Atlasit, i zbuluan atij formen sferike te tokes, dhe rrotullimin e planeteve rreth diellit (pse na e kane mesuar kete si shpikje te Copernicus- shenim i Javan). Ai shpiku Sferen, dhe altimetrine me astrolab, nje instrument qe maste lartesine e diellit, te yjeve, dhe te poleve. Ai kompozoi 12 shenjat e zodiakut, dhe krijoi sistemin e pare te racional te astronomise dhe gjeografise, i cili u permiresua nga pasardhesit e tij.

Atlantet u bene naviguesit me te mire te botes, dhe kombi me i pasur
    ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 15-06-2009 më 21:28

Faqja 42 prej 64 FillimFillim ... 32404142434452 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •