Close
Faqja 41 prej 64 FillimFillim ... 31394041424351 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 401 deri 410 prej 637
    Me kerkove argumenta dhe fakte. Ti solla. Ti mund te menjanosh cdo gje qe ste pelqen, ai nuk eshte problemi im. Ti vazhdon akoma me tenden qe jane spekulative, nuk flasin per Atlantiden, jo keshtu, jo ashtu. Si te duash Ne vend qe te me jepje kete pergjigje mund te kishe filluar ti analizoje me rradhe dhe me kurseje dhe mua kete kohe qe humba per tu pergjigjur. "Put 10 tons of proof in front of people. If they’re not ready to accept an idea, they will not accept the proof. No amount of evidence will suffice to prove anything..."

p.s. Ate per deshifrimin e shkrimeve te mesoamerikaneve mos e thuaj me se eshte blasfemi.

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin

.. ku ujrat pertej Shtyllave te Herkulit thuhet se njiheshin me emrin Deti i Atlantides

Sipas perkthimit ne anglisht prej R.Cedric Leonard ne kete fragment thuhet:

"But one of the mouths of the Araxes flows with clarity into the Caspian Sea. Now the Caspian Sea is by itself, not connected to the other sea; but the sea navigated by all the Greeks and the one outside the Pillars called the Atlantis Sea and Erythaean are truly connected."

Me pak fjale (pjesa qe na intereson) Herodoti thote se: deti i lundruar nga greket dhe ai jashte Shtyllave quhet Deti i Atlantides...
    Darius te me falesh qe eshte pak jashte teme, por meqe ti e solle spontanisht une dua te tregoj qe gjuha e ""grekeve"" te vjeter me pak interpretime(ne ca raste me me shume, per shkak te distances se madhe kohore) s'eshte as me pak dhe as me shume nje forme shqipeje e vjeter:

Sigurisht qe shumica e njerezve nuk do arrijne te bejne perafrimin por ata qe kane njohuri per strukturat gjuhesore, dhe morfologjine e fjaleve jam i bindur qe do e pranojne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 26-03-2009 më 10:24
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Po me interesantja eshte anijelunte=lundronte, ku pjesa lunte=lundronte, eshte vecse folja shqipe me lujt(po lëviz), qe shfaqet p(o)lay ne anglisht, kurse ne ""greqishten"" e vjeter:

p[o] luj~plujz+ein(prapashtesa e lidhores)

folja elementare lë SHQIP, e transformon formen e saj ne lu, la, lash, lësh,lënë, etj etj, duke na dhene dhe derivatet e saj foljore perkates.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 26-03-2009 më 10:45

Megjithe ngarkesen e madhe dialektore qe ka e ashtequajtura ""greqishte"" e vjeter, ka ardhur ne ditet tona me nje vetkorrigjim te habitshem, ajo ka eliminuar lakimet e nyjeve duke e bere gjuhen elastike dhe jo te lodhshme.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Po me interesantja eshte anijelunte=lundronte, ku pjesa lunte=lundronte, eshte vecse folja shqipe me lujt(po lëviz), qe shfaqet p(o)lay ne anglisht, kurse ne ""greqishten"" e vjeter:

p[o] luj~plujz+ein(prapashtesa e lidhores)

folja elementare lë SHQIP, e transformon formen e saj ne lu, la, lash, lësh,lënë, etj etj, duke na dhene dhe derivatet e saj foljore perkates.
    sa keq...,
    shume keq...
    fort keq!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Nikas ti sikur e kishe gjetur Atlantiden ne Malte..

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga flora57 Lexo Postimin
    Nikas ti sikur e kishe gjetur Atlantiden ne Malte..
    Po po ashtu eshte, si duket Nikas ka rene ne Mjaltë....nuk duket ketu pari.
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Po po ashtu eshte, si duket Nikas ka rene ne Mjaltë....nuk duket ketu pari.
    Kreksi, Emri Latin i Maltes ka qene Melita qe perkthehet Mjalt super, i mire shume. Keshtu qe cte bej kaqm rene keq. ahahahaha

Edhe nje here se shume veta po me bejne pyetjen se cfare kam gjetur une.
    Une nuk jam explorues as gjeolog apo Aekeolog. Une u mora me anen gjuhesore (Perkthimin) e veprave te Platonit. Egziston nje histori e tij per nje qyteterim te lashte dhe ai na pershkruan vendndodhjen si edhe permasat e ketij qyteterimi. Eshte i vetmi shkrim serioz qe egziston. Tani nuk diskutohet qe ka legjenda te ndryshme te cilat, fatkeqesisht kane % e spekullimit dhe egzagjerimit.

Une sipas shkrimit te tij tregoj me saktesisht ku eshte. Une jam i sigurt vetem per nje gje. N.q.se ajo histori eshte e vertete Atehere ai flet vetem per zonen rreth Maltes.

Kushdo qe enderon per nje Atlant ne Oqeanin Atlantik nuk ka iden sesi ka qene bota dhe horizonti i Njerezimit Evropian ne ato vite.

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Me kerkove argumenta dhe fakte. Ti solla. Ti mund te menjanosh cdo gje qe ste pelqen, ai nuk eshte problemi im. Ti vazhdon akoma me tenden qe jane spekulative, nuk flasin per Atlantiden, jo keshtu, jo ashtu. Si te duash Ne vend qe te me jepje kete pergjigje mund te kishe filluar ti analizoje me rradhe dhe me kurseje dhe mua kete kohe qe humba per tu pergjigjur. "Put 10 tons of proof in front of people. If they’re not ready to accept an idea, they will not accept the proof. No amount of evidence will suffice to prove anything..."

p.s. Ate per deshifrimin e shkrimeve te mesoamerikaneve mos e thuaj me se eshte blasfemi.
    E ke shume gabim Darius, Une jam shume i hapur per fakte por jo spekullime. Nuk eshte puna po me pelqen mua apo jo. Problemi qendron a jane te faktuara apo jo? Une i analizova me vemendje dhe ato ishin komplet spekullim. Asnje historian modern nuk i pranon ato gjera.

Ty thua qe Nuk duhet ti jepet eksluziviteti Platonit. Po kujt ti jepet, Edgar Caseit? Gjithska filloi prej Platonit. Pa ate sdo kishim kete histori. Pse filluan te gjithe te kerkonin Atlanten vetem pas botimit te kngresmenit Amerikan? Vetem pasi ai shkruajti vepren e tij pasi kishte lexuar Vepren e Platonit. Nuk eshte se sme pelqen mua Darius, eshte problemi se ste pelqen ty Platoni, pasi bie ndesh me fantazite e njerzve modern qe enderojne per nje civilizim kolosal ne Atlantic.

Eshte absurde si te medosh se 9,000 vjet me pare egzistonte nje ishull kolosal ne mes te Atlantikut. Kur shkenca tregon qer nuk asnje shenje katastrofie me permasa Bilbike ne Oqena. Perkundrazi deti Mezdhe Ka qene gjithnje i paqendrueshem.

Meqe deshiron nje analize ne ditet ne vazhdim do te jap pergjigje per cdo "fakt" qe ke paraqitur.

Faqja 41 prej 64 FillimFillim ... 31394041424351 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •