Close
Faqja 29 prej 64 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 637
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    1.Koder si gjithe kodrat tjra qe kam pare edhe ne kosove.
    2. S'e kam te qarte per cfare objekti po flet. Nese e ke per kodren, duhet pyety ndonje gjolog.
    3. Eh tash kush i ndertoi kodrat eshte teprim tew pyetet me duket mua?!

Ato qe ndertuan Actekte e kusheria nuk jane Piramida por Altare dhe Observatore. Nuk ishin pika orientuese. Dhe shume vone kan filuar te quhen piramida. Kuptohet nga sharlatanet. Pra nuk jane piramida po objekte arqitektonike me destinim te caktuar ritual dhe civil. Piramida eshte eshte objekt unik dhe ka te bej me palekundshmerine si te varreve te tradites se e muranave shqiptare.

Seris hdo ta beja ate gjykim sepse ku vend ka qene i banuar pa nderprerje prej shekujsh, dhe mos i paste permendur gjenerata qe shkoi do t'i permend gjenerata qe vjen sepse pirmidat do te vazhdojne te qendrojne aty ku kane qene.
    Prandaj perfundimi im do te ngelet ai qe dhash nevazhdueshmeri deri ne momentin kur te zbulohet nje piramide e vertete dhe te shohim faktet e jo pergjasimet. Sepse po u nisem ashut une kam degjuar sa ka nje piramide edhe ne hene. E pse te mos kete. Edhe ne Mars ka pirmida. E pse te mos kete. Nese kjo ne Bosne eshte piramide, edhe ato jane bile shume me te bindshme se kjo kodra ne bosne!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Me gjithe konsideraten qe kam, me duket sikur je tallur ne pergjigjet qe ke dhene.
    Une mund te kundershtoj por ama nuk tall askend.
    ...
    Mire ne rregull, nuk eshte piramide...
    Po si more njeri aty qenka vecse nje koder?!!!
    A i ke syte ne balle apo jo?
    U lutem te gjithe bashkebiseduesve, te shikojne fotot ketu
    http://www.bosnian-pyramid.com/
    dhe te thone se cfare eshte per ta, thjesht koder apo dicka me shume?

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Paj, tani, nese kjo figure mjafton per te bindur dikend se ka piramida ne Bosne. Edhe mund te me merret si tallje ajo qe kam pergjegjur.

ALLOWED - ALLOWED
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 02-07-2007 më 20:52
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Dalan
    Me gjithe konsideraten qe kam, me duket sikur je tallur ne pergjigjet qe ke dhene.
    Une mund te kundershtoj por ama nuk tall askend.
    ...
    Mire ne rregull, nuk eshte piramide...
    Po si more njeri aty qenka vecse nje koder?!!!
    A i ke syte ne balle apo jo?
    U lutem te gjithe bashkebiseduesve, te shikojne fotot ketu
    http://www.bosnian-pyramid.com/
    dhe te thone se cfare eshte per ta, thjesht koder apo dicka me shume?
    Mire, a nuk ishte ky Bregovic a si e pat emrin qe na premtoj qe brenda 6 muaj (maksimumi) Piramiden do ta zbulon?, jane bere me shume se 2 vjet edhe rezultati zero perveq disa pllaka qe i ka gjete por shenja konkrete per Piramide nuk eshte zbuluar.

Mos harro qe para 1 vjeti nje nder arkeologet me te mire ne Bote u shpreh se kjo nuk mund te jete piramide, po nqs e gjej ate artikullin do ta paraqes ketu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 02-07-2007 më 20:42

... O Zot sa kam qeshur me postimin tend te fundit ...
    Qe te kishe kaq stil ne humor nuk me shkonte mendja...
    nejse, ka foto sa te duash ketu
    http://www.bosnian-pyramid.com/galle...hp/Excavations
    http://www.bosnian-pyramid.com/galle....php/Artifacts
    http://www.bosnian-pyramid.com/galle...ex.php/Tunnels
    Keto shiko ti e jo ate ne faqe kryesore, sepse ajo qe ke pare ti eshte element artistik ne faqe kryesore.
    Gjerat serioze i ke ne brendesi...
    Je i madh !

Miqesisht...

Per Gl_Branch
    E perseris, edhe sikur te mos jete piramide, nuk ngelet thjesht nje koder, vjetersia dhe funksioni si objekt ngelet per tu saktesuar.
    Kurresesi nuk mund te anashkalohet dhe mos te tregohet interes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga baaroar : 02-07-2007 më 20:47

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    hehe O Dalan rroft naiviteti jote per ate te rezultojne edhe qeshjet , ato fotot jane mese 1 vjete e gjysme, me trego cfare eshte zbuluar keto 1.5 vjet e fundit???, ato rrenoja mund ti gjesh edhe vende tjere por jo afer kodres. Bile edhe Serbine Qendrore jane gjete disa pllaka ngjashme.

Me trego ti mua kush doli e na tha qe jane piramida?, pse nuk doli ndonje arkeolog serioz? une e ceka edhe ma heret qe disa arkeolog te famshem kane thene qe kjo nuk eshte piramide. Edhe u bonen 3 vjet edhe ky Osmanovici qe premtoj per 6 muaj dhe deri tash nuk na doli Piramide.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 02-07-2007 më 20:57

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dalan, njerezit serioz vejne gjerat serioze ne faqe te pare e jo piktuar nga imagjinata e ideatorit.

Problemi eshte se nuk eshte gjetur asgje per faqe te pare prandaj eshte piktuaruar imagjinata / imitimi i "piramidave" ekzistuese ne bote.

Nese kam pare dikend te tallet me arkeologjine ne menyre te tille te pabesueshme; linkat e fotove qe dergove jane ato qe tallin njeriun qe i viziton,-jo une..
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-01-2005
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga nikas
    Ka mundesi te na tregosh ne cfare pike te ka lene Platoni te dyshosh ? Me jep paragrafin konkret...
    ska nevoje per paragraf nika.po te sjell komplet letren derguar SOLONIT nga egjiptianet.

Many great and wonderful deeds are recorded of your state in our histories. But one of them exceeds all the rest in greatness and valour. For these histories tell of a mighty power which unprovoked made an expedition against the whole of Europe and Asia, and to which your city put an end. This power came forth out of the Atlantic Ocean, for in those days the Atlantic was navigable; and there was an island situated in front of the straits which are by you called the Pillars of Heracles; the island was larger than Libya and Asia put together, and was the way to other islands, and from these you might pass to the whole of the opposite continent which surrounded the true ocean; for this sea which is within the Straits of Heracles is only a harbour, having a narrow entrance, but that other is a real sea, and the surrounding land may be most truly called a boundless continent.

Now in this island of Atlantis there was a great and wonderful empire which had rule over the whole island and several others, and over parts of the continent, and, furthermore, the men of Atlantis had subjected the parts of Libya within the columns of Heracles as far as Egypt, and of Europe as far as Tyrrhenia. This vast power, gathered into one, endeavoured to subdue at a blow our country and yours and the whole of the region within the straits; and then, Solon, your country shone forth, in the excellence of her virtue and strength, among all mankind. She was pre-eminent in courage and military skill, and was the leader of the Hellenes. And when the rest fell off from her, being compelled to stand alone, after having undergone the very extremity of danger, she defeated and triumphed over the invaders, and preserved from slavery those who were not yet subjugated, and generously liberated all the rest of us who dwell within the pillars. (Timaeus)

tani dhe nje njeri i thjesht qe s'esht historian se ka te veshtire ketu te kuptoje qe 9 mije vjet para platos,greqia ose ka qene e shkrete ose ka pase njerez primitive,qe smund ti kishin facilitete te tilla pershkruar nga egjiptianet.plato si dashamires i madh i kultures athinase dhe duke qene qe athina dhe civilizimi i saj ishte ne frymen e saj te fundit,detyrimisht qe do e lartesonte edhe njehere kulturen e madhe athinase qe ndriti sidomos ne kohen e perikliut.mirepo te besosh te kjo leter si nje fakt historik ,atehere njerez te tille me plot gojen quhen naiva ose iliuzonista si J.KNIGHT qe beri miliona me perrallat rreth atlantisit.
    plato or ti ka qene filozof dhe jo historian.nje filozof shpik histori per ti dhene moral asaj historie ,e ajo histori te behet shembull per njerezit si te asaj kohe apo me mbas.pse ti kujton se zarathustra e NICES ka ekzistuar vertet???apo figurat e hegelit????
    filozofet shpikin histori thjesht per ti dhene asaj nje vlere morale dhe asnje gje me shume.tani esht ne dore tenden te besosh cfare te duash,por prape ne te njejten rang do ngelesh me ramthan e j.knight-it

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Platoni duke u inspiruar ne kullen e Babelit, sipas shkrimeve sumeriane, ai e vendos me afer nje lloje permbysje me te madhe qe tua fus friken njerzve dhe asgje tjeter....

Il mondo ka te drejtë...Plato nuk ishte historian.

Kreks as Homeri nuk ka qene historian por ka lene shume informacion per Trojen dhe luften e Trojes.
    Fakti i vertetesise se thenieve te Platonit eshte konsumuar ne kete teme me pare dhe kam paraqitur argumenta qe disa nga theniet e tij kane bere te zbulohen artifakte arkeologjike per te cilat me pare mendoheshin se ishin thjesht fantazi e Platonit.

Citim Postuar më parë nga IL_mondo

tani dhe nje njeri i thjesht qe s'esht historian se ka te veshtire ketu te kuptoje qe 9 mije vjet para platos,greqia ose ka qene e shkrete ose ka pase njerez primitive,qe smund ti kishin facilitete te tilla pershkruar nga egjiptianet.plato si dashamires i madh i kultures athinase dhe duke qene qe athina dhe civilizimi i saj ishte ne frymen e saj te fundit,detyrimisht qe do e lartesonte edhe njehere kulturen e madhe athinase qe ndriti sidomos ne kohen e perikliut.mirepo te besosh te kjo leter si nje fakt historik ,atehere njerez te tille me plot gojen quhen naiva ose iliuzonista si J.KNIGHT qe beri miliona me perrallat rreth atlantisit.
    plato or ti ka qene filozof dhe jo historian.nje filozof shpik histori per ti dhene moral asaj historie ,e ajo histori te behet shembull per njerezit si te asaj kohe apo me mbas.pse ti kujton se zarathustra e NICES ka ekzistuar vertet???apo figurat e hegelit????
    filozofet shpikin histori thjesht per ti dhene asaj nje vlere morale dhe asnje gje me shume.tani esht ne dore tenden te besosh cfare te duash,por prape ne te njejten rang do ngelesh me ramthan e j.knight-it
    IL_mondo koncepti qe kemi per te kaluaren e njerezimit dhe sidomos lashtesine e civilizimit njerezor na shtyn ne konkluzione shume te gabuara madje shume shume te ngushta ne kontekstin Timeline. Kjo eshte arsyeja pse Atlantida ka hyre ne 'studimet' arkeologjike vetem ne shekullin e fundit ose me sakte rreth 150 vitet e fundit. Dialoget e Platonit aty kane qene por spektri i mendimit dhe vija e shikimit pertej hundes (lexo kufirit) te arkeologjise para kesaj periudhe nuk e merrte fare ne konsiderate mundesine e nje civilizimi te avancuar ne nje epoke aq te larget te njerezimit. Gjerat po ndryshojne me ritme shume te medhaja dhe kjo fale mendjes se hapur te brezave te rinj te shkenctareve te cilat kane filluar te bashkojne ato pika qe kane qene gjithmone para syve por qe nuk konsideroheshin si te vlefshme. 100 vjet perpara permendja e Atlantides perbente herezi ndersa sot ajo studiohet me seriozitet (ndonese garda e vjeter e arkeologeve dhe studiuesve e quan nje pallaver dhe gje pa vlere). Permbysja e dogmes ka rezultuar te jete gjeja me e veshtire ne botekuptimin njerezor. Koha e ka treguar dhe vazhdon ta tregoje kete gje. Kesaj shtoi dhe manipulimin dhe shtrembrimin e qellimshem te historie per arsye hegjemonie dhe gjeopolitike gje e cila nuk rresht se aplikuari edhe sot e kesaj dite.

Ka qene Platoni i sakte ne pershkrimin e Atlantides? Se di, por ajo qe di eshte qe nuk eshte aspak i vetmi qe jo vetem ka rregjistruar ne leter mesazhin per te por edhe ka dhene pershkrim te jetes ne ate toke, pasurive, perendive, forces dhe madheshtise se atij civilizimi. "Legjenda" mbi ekzistencen e Atlantides eshte ngulitur thelle ne kujtesen njerezore, sidomos katastrofa qe shkaterroi ate toke. Por eshte mbuluar nga numri i madh i viteve dhe humbja e gjurmeve fizike. Thelle ne ndergjegjen njerezore kujtesa per kete toke eshte ende e gjalle. Vetem pret momentin apo impulsin e duhur qe te shfaqet e plote. Ne te gjithe boten, ne te gjitha kulturat, nga me primitivet deri me te avancuarat kujtesa per nje katastrofe qe shkaterroi dhe fundosi nje toke nen uje ekziston. Ajo qe mbetet te saktesohet eshte momenti kohor kur ka ndodhur. Parashtrimi i fakteve dhe mendimi i autoreve dhe studiuesve te ndryshem vetem sa ndihmon ne saktesimin e ketij datimi. Nuk heq dhe as minimizon mundesine nese ka qene 11 mije vjet me pare apo 3 mije vjet me pare.

Faqja 29 prej 64 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •