Close
Faqja 27 prej 64 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 637
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ka thënë dikur Sokrati qe; Me injorantin mos u ha se ai gjithnjë te mund ...me injorancën e vet.....
    Sigurisht. Ne kohen e Sokratit kish nje Sokrat dhe plot injorante. Ne kohen tone te gjithe mendojne se jane Sokrate.

Per Kefalonine e shoh qe te qenka pergjigjur Baptisti vete. Ne ate kohe thuhet qe lopet (buallicat) notonin nga Siria ne Krete rregullisht.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-01-2005
    Postime
    5
    me sa kuptoj un nga kjo teme,ne po mundohemi te zbulojme nje vend qe shume mire mund te jete nje fiction i platonit ne lidhje me eksplozionit te terras apo i luftes se athinasve me sirakuzianve.

Citim Postuar më parë nga IL_mondo
    me sa kuptoj un nga kjo teme,ne po mundohemi te zbulojme nje vend qe shume mire mund te jete nje fiction i platonit ne lidhje me eksplozionit te terras apo i luftes se athinasve me sirakuzianve.
    ...................

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    ? ? ?
    ? ?
    ?
    Gabim!
    -Jo ne;
    -Ayyy!!!

Sepse ne e dijme se Atlantida eshte ngaterrese terminologjish me rrenje qysh ne antiken klasike. Eshte disi..., si t'i konsiderosh Shqiptaret te ndryshem nga Albanet, dhe te ngelet mister me pyetjen in perpetua lol! ...
    Disi sikur pyetja (mendueshem), -si u zhduken keshtu papritmas nje komb i tere albanesh ne mes te shekullit XVIII pa asnje gjurme, ose prej nga erdhen ky komb i pa qene shqiptaresh, ketu!!!
    E cudira tjerea nga Lamba Magjike e Alla pe din it

..?
    .? ?
    ? ? ?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga Darius
    ...................
    Ah Darius e ke mire qe i bie ballit se po te shkulje floket si puna ime do ishe bere tullac...si puna e sokratit. Thjesht per dijeni, une i kam floket e mia akoma...

A ka studime ne fushen e gjeologjise apo te oqeanografise ku jepen harta se si ka ndryshuar pellgu i mesdheut 10.000 vjetet e fundit?

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Dalan
    Mos eshte me e drejte qe te mos abuzohet me perdorimin e termit "grek" vend e pa vend dhe aq me teper duke iu referuar koherave kur ky term nuk ekzistonte!
    Apo e kam une gabim?
    Neve lexuesve mos na e coroditni koken

Me siguri se ketu eshte nje ngatrrim. une per vete keta Akejet i ze per Atalantet ne vend te helenve(grekve) e ky ndryshim me siguri qe ka ardhur pas Homerit nga perkthyes te ndryshem, megjithese edhe keshtu ne nuk kemi asnje dorshkrim origjinal te Homerit.

Po ke te drejte por nese vren mire une e kam futur mbrenda kllapave emrin grek mu per ate qellim.

tjeter here do te perpiqemi ti ikim ketije emertimi ne rrethanat e kesaje kohes para-homerike;

Ju falemnderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-01-2005
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga Darius
    ...................
    nqs mendja jote ka gjet opsion tjeter,bujrum e ndaje me ne.me fal se mbase kete gje e ke bere already,por une kam nja 'shume kohe' pa e vizituar kete forum.tani me aq sa ka lexuar kjo mendja e padite e imja,rreth atlantides nuk jane nxjerr teori solide per tu besuar sadopak ''trillimit'' te platos.e quaj trillim sepse pershkrimi qe ai i ben keti vendi te le vend per tu dyshuar.

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    nqs mendja jote ka gjet opsion tjeter,bujrum e ndaje me ne.me fal se mbase kete gje e ke bere already,por une kam nja 'shume kohe' pa e vizituar kete forum.tani me aq sa ka lexuar kjo mendja e padite e imja,rreth atlantides nuk jane nxjerr teori solide per tu besuar sadopak ''trillimit'' te platos.e quaj trillim sepse pershkrimi qe ai i ben keti vendi te le vend per tu dyshuar.
    Ka mundesi te na tregosh ne cfare pike te ka lene Platoni te dyshosh ? Me jep paragrafin konkret...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Ka mundesi te na tregosh ne cfare pike te ka lene Platoni te dyshosh ?

Kjo nuk eshte nje pyetje per mua, por personalisht dyshoj ne faktin qe eshte i vetmi referues per ate qe mund te quhet sistemi me madheshtor i egzistences njerezore.
    Pse eshte vetem Platoni qe ben pershkrim per Atlantis?

Qe te kesh dyshime ne lidhje me dicka te shkruajtur ose te thene, duhet te pakten te kesh nja 50% mundesi kundershtimi (shifer e variueshme). Une nuk jam kaq i informuar sa eshte Nika s apo ndonje tjeter, por me aq pak sa kam lexuar, me lindin disa pyetje qe nuk u kam gjetur pergjigje dot dhe qe me ngaterrojne.
    Pse me ngaterrojne?
    Me ngaterrojne sepse athinasit luftonin me atlantasit.
    Pra "greket" jane bashkekohes te atlantasve, mund te pyse dikush?
    Pyetje legjitime.
    Po a ishin vertet athinasit greke?
    Jo, sepse sipas autoreve antike Athina dhe tere gadishulli ka qene e banuar nga pellazget dhe nuk ishte Hellada (HYLLI ADA ???), por PELAGONIA.
    Atehere, pellazget paskan qene bashkekohes te atlantasve?
    Sipas deshmise se Platonit po, athinasit kane bere lufte me atlantasit.Sipas historianeve te antikitetit, athinasit pellazgjike kane luftuar me atlantasit.
    Po pse merret per baze "gota e ujit" dhe jo "burimi"?
    Keto informacione kaq te sakta, te cilat e ndihmuan Nikasin qe te gjeje Malten, nga i mori Platoni?
    A mos valle egjyptianet jane te njejtet barbare si maqedonasit e matit, emathotet apo quajini si te doni...?
    Pra, a humbi burimi?
    A ishte atlantis nje qytet-shtet apo nje sistem global?
    A ishte nje rrace e vetme apo miksim rracash?

Piramida e Bosnjes kujt qyteterimi i perket??
    Atij athinas te lashte? Atij pellazgjik?

Faqja 27 prej 64 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •