Close
Faqja 17 prej 64 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 637
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Ndaj te njejtin opinion. Le te shohim versionin e Platos te Athines per piken qe bie ndesh me perkthimin e Jowet. (Ne se perkthimi eshte ai qe ka ushqyer pasaktesi nder shekuj lidhur me vendodhjen e Oqeanit Atlantik/Atlantis, a nuk mund te jete i pasakte edhe per gjera te tjera ku mbeshtetet kjo hipoteze? Apo secili merr nje rresht Plato dhe perkthen sipas studimit te vet.)

PS. Fotografite e Nases nuk jane marre ne kohe te Atlantisit.
    Me kishte shpetuar ky koment. Rastesisht duke lexuar per jeten e Proclus hasa ne dicka qe ai pretendon se vepra e Platonit nuk eshte e plote dhe nga Timaeus dhe Critias mungojne shume fragmente si dhe jane shtuar te tjera te cilat nuk krijojne nje lidhje llogjike midis njera tjetres. Kete deklarate te Proclus e pranoj dhe e marr per baze pasi si neoplatonik dhe analizues dhe komentues i te gjitha dialogeve te Platonit eshte i vetmi qe i cili ka dhene detajet me te shumta ne lidhje me punen e tij.
    E keqja eshte qe Proclus njihet shume pak dhe nuk studiohet pasi eshte jashtezakonisht shume voluminoz. Edhe vete greket nuk preferojne ta studiojne. Nje tjeter gje eshte veshtiresia e perkthimit te veprave te tij qe jane shume te komplikuara (pervec masivitetit) dhe qe nuk kuptohen kollaj.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Supozoni sikur nga Titaniku te kish mbetur gjalle vetem kapiteni. Pas 10 vitesh qe nga katastrofa ai te bente nje liber vetem me genjeshtra ne lidhje me ngjarjen e me pas te zhdukej edhe vete pa dhene sqarime. Te tere ata qe do lexonin librin do te mesonin te vetmen te vertete, librin me genjeshtra te kapitenit.
    Imagjinoni tani sikur Platoni ta kete fshehur te verteten duke shkruar ne menyre te koduar...imagjinoni sikur greket te thonin per lufterat qe kishin bere Atlantasit se ishin thjesht luftera civile te atij civilizimi qe ishte ne Athine qe para tyre...imagjinoni me ne fund qe Troja nuk eshte si na eshte thene por te kete lidhje edhe me Atlantiden (ne realitet iliada dhe odisea nuk jane vetem ne mitologjine "greke")....e ne tere keto ngjarje... imagjinata eshte baze sepse vetem ajo ka ngelur, pasi tekstet jo jane manipuluar po jane degjeneruar fare. Cudia me e made eshte se ata qe dinin ne menyren me te sakte se si ishte e verteta e Atlantisit, prifterinjte egjiptiane ishin aq tutkune sa shyqyr qe dolen greket qe e shkruajten historine se s do kishte folur asnje per te shkuaren. Kur te hapen arkivat e Vatikanit (se do hapen nje dite) dhe nese gjendet biblioteka e Aleksandrise (se eshte edhe ajo) ateher kerkoni per te vertetat sepse me librat dhe me profesoret e sotem mbase e gjeni Atlantisin edhe ne Hene

Citim Postuar më parë nga BARAT
    dhe nese gjendet biblioteka e Aleksandrise (se eshte edhe ajo) ateher kerkoni per te vertetat sepse me librat dhe me profesoret e sotem mbase e gjeni Atlantisin edhe ne Hene
    Kujto per nje moment fundin e filmit National Treasure me Nicolas Cage ne rrolin e atij masonit qe kerkonte thesarin e Templareve. Kujto momentin kur gjejne thesarin dhe ajo arkivistja e Washingtonit duke kaluar neper seret e rafteve ndalon the thote: OMG The Library of Alexandria!

Shpesh neper filma (megjithese shumica sdo e pranoje kete gje) jepen hints apo informacione nen kuadrin e fantazise apo artistikes. Eshte bere prej kohesh dhe do vazhdoje te behet deri sa te na hyje ne subkoshience. Ndryshe quhen subliminal messages.

Nuk eshte djegur e gjithe libraria jo...

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    CUNA,
    Duhet te jemi me realistë ne jete. Unë nuk kundërshtova se mund te ketë pasur civilizations te kohës me te lashte si ne Shqipëri edhe ne Amerike. Por duhen fakte si edhe referencime ti vërtetosh ato. Unë e ty se bëjmë dot një gjë te tille pasi nuk jemi arkeologe.
    Nevertheless, dy mjete te forta qe unë përdor për analizat e mia janë historia edhe gjuha. Ne te dyja fushat unë kam një bagazh te plote edhe te mjaftueshme për te me ndihmuar mua ne gjetjen e Atlantit.
    Duam apo s’duam ne vetëm Platoni na ndihmon për gjetjen e saj. Edhe unë ketë gjë kam bere. E kam zbërthyer shkrimin e tij ne një shkalle qe asnjë tjetër studiues se ka bere. Ku qëndron sekreti im? Përdorimi i ilirishtes ne këtë pike.
    Pothuajse gjithë gjuhet e Evropës vijnë nga e njëjta gjuhe mëmë, indoevropiania. Tani përveç Ilirishtes te gjitha gjuhet e tjera evoluuan. Ç’fare është evoluimi i një gjuhe qe ajo te kthehet ne një gjuhe te re? Ndryshimi i strukturës se fjalisë, spellimit, emërtimit si edhe shqiptimit te fjalëve.
    Merr për shembull greken. E vjetra me te rene. Unë i flas te dyja ne mënyrë te përsosur. Struktura e fjalisë është kaq e ndryshme sa nuk je ne gjendje te lexosh te vjetrën vetëm me te rene sa do qe deri diku kane ngjashmëri te madhe leksiloge;
    Një Shembull i përsosur (ilustrim); te mara nga arkivi i librarisë qendrore ne Athinë;
    (greqishte e vjetër) η δε νησος αμα Λιβυης ην και Ασιας μειζων,
    Një ishull sa libia ose/edhe Asia sebashku.

(greqishte e re) υπηρχε νησι το οποιο ηταν μεγαλυτερο απο τη Λιβυη και την Ασιας μαζι.
    Eksitonte ishull i cili ishte me i madh nga Libia edhe Asia sebashku.
    Shikoni ndryshimin midis se rese edhe te vjetrës. Ne këtë pike duhet te kuptojmë diçka me shume rendësi. Ekzistojnë dy greqishte te vjetra, Arkaikja (e platonit, para Krishtit) edhe katharevusa (e pastra-e Bizantit). Ne Greqi grekerit mësojnë katharevusa, e njëjta gjuhe qe flasin priftërinjtë. Ku është ndryshimi? Megjithëse fjalët janë pothuajse te njejta është struktura e fjalisë qe ndryshon, si rrjedhoje shume kuptime te fjalëve korruptohen. Shikoni fjalën μειζων ne katharevousa ajo përkthehet me e madhe kurse ne arkaiken se bashku. Do thoni ju pse e ka përkthyer se bashku, e cila është e rregullt, edhe jo me e madhe. Pasi ky përkthyesi grek e ka pasur shume te veshtyre ta përkthente edhe ka përdorur versionin Anglisht për ta ndihmuar.
    Le te kthehemi tek shembulli arkaik.
    (greqishte e vjeter) η δε νησος αμα Λιβυης ην και Ασιας μειζων,
    Shikoni sa bukur tingëllon ajo ne Shqip: Një ishull sa Libia ose/edhe Asia sebashku.

(ilirishte) Ne ysol se Libi os ethe Asi bashk (kaq mund ti afrohem ilirishtes 60%-reversë linguistics)
    Këtu duhet te kemi shume kujdes, nuk mund te themi greqishtja vjen nga ilirishtja apo anasjelltas. Ato vine nga e njëjta gjuhe mëmë. Arkaikja greke evoluoi nga struktura e fjalisë, por jo Shqipja. Sigurisht qe fjalët kane ndryshuar disi por struktura pothuajse është e njëjtë. Kështu qe Shqipja është vet ilirishtja thjesht disi e bastartisuar.
    Shqipja (Ilirishtja) përdor shprehjen SA (ama) (për krahasim). Nuk e kam pare ne gjuhe tjetër një krahasim te tille.
    Do thuash ty perse e bëra një analogji te tille gjuhësor. Qe te kuptosh sesi punoj unë. Po e përsëris edhe një here, pa platonin nuk bëhet gjë. Puna e tij është referencimi kryesor edhe i vetëm për ATLANTIN.
    MALTA PO E PLOTESON 100% KUSHTIN E DHENE NGA CRITIAS. SHQIPERIA SKA TE BEJE ME VENDODHJEN. SI MUND TE ISHTE NE DURRES ATLANTISI? KUR BREGDETI NE KOHEN E ATLANTIT ISHTE TE PAKTEN DISA KILOMETRA ME AFER ITALISE. FLASIM PER NJE KATASTROFE TE MADHE E CILA VETEM MALTA E KA. FLASIM PER TONELATA BALTA TE ZHVENDOSURA, QE PO TE SHIKOSH VETEM MALTA E KA. THOTE PLATONI PREJ KETEJ SHKOJE NE ISHUJT E TJERE. KU KE ISHUJ NE SHQIPERI? THOTE GJITHASHTU ISHTE E VESHTIRE PREJ ATIJ VENDI TE KALOJE NE DETIN TJETER. CILI DET NE SHQIPERI, NJE ADRIATIK KE. PRANDAJ LEXOJENI PLATONIN ME VEMENDJE EDHE MENDOJINI GJERAT ME KUJDES. MEGJITHATE, UNE KAM BESIMIN SI EDHE DISA DUKURI QE TREGOJNE SE SHQIPTARET JANE TRASHEGUESIT ME TE AFERT TE ASAJ SHOQERIE. POR FILLIMISHT DUHET GJETUR ATLANTIDAEDHE PASTAJ KU SHKUAN ATA QE MBIJETUAN.
    NIKAS
    WWW.SUPERATLANTIS.COM

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Pothuajse gjithë gjuhet e Evropës vijnë nga e njëjta gjuhe mëmë, indoevropiania.
    Arkaikja greke evoluoi nga struktura e fjalisë, por jo Shqipja. Sigurisht qe fjalët kane ndryshuar disi por struktura pothuajse është e njëjtë. Kështu qe Shqipja është vet ilirishtja thjesht disi e bastartisuar.
    Cfare te duket vetje ty ore majmun te quash gjuhen e shqiptareve gjuhe Ilire te bastardizuar ? Ti nuk ke piken e rrespektit per shqiptaret me keto pak citime(se me zuri koka me idiotesite qe ke shkruar atje - hartat me ishujt perballe durrsit i kam dhe nuk kam per ti fut fare ne forum - edhe informatat e tjera, jo se kam frike se do i gjej dikush tjeter para meje, por sepse e tha dhe Barati, do i vi koha gjerave) qe kam vene une e na hiqesh dhe i kulluar pale.

Me ane te metodave Linguistike Cavalli-Sforza e coi 9000 vjet gjuhen Shqipe, nderkohe qe sipas Kolonelit Leake, Pellazgjishtja kishte nje zhvillim qe kurre me nuk u arrit nga Greket e nga ndonje gjuhe tjeter. Ne jemi pasardhesit e asaj gjuhe. Ti nese je bastard mos i be dhe te tjeret bastard e te shash ket gjuhe hyjnore.

Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
    qi këtë gjuhë të Perëndis',
    trashigim, që na la i pari,
    trashigim s'ia len ai fmis;
    edhe atij iu thaftë, po, goja,
    që përbuzë këtë gjuhë hyjnore;
    qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja,
    flet e t'veten e lén mbas dore.

At(dhe Baba ne kuptimin e plote te fjales) Gjergj Fishta

E mos me thuj Cun mua, apo ste ka eduku ai baba jot i gjithlexueshem ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Nikas ,une jam mjaft entuziast per punen qe ke bere,me cudite vertet me leximin mbrapsh te Maltes .Do te lutesha edhe une per fotgrafimin e Dodones .
    Respekte

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    po nese edhe vete Platoni kete informat e ka marrur nga Soloni e qe ky Soloni kete informat e kishte marur per here te pare nga goja e disa prifterinjve egjyptas, ku qendron atehere mbeshtetja e plote tek Platoni ?
    Per mendimin tim askund nuk qendron kjo. Pra duhet kerkuar qe nga origjina; ne egjipt.
    Perse ne e maltretojmi Platonin pa arsye, ai vetem se e ka rishkruar tregimin e Solonit. Platoni eshte vetem se nje ndermjetsues i cili i mori persiper dorshkrimet e Solonit ( te vjedhura) dhe i rishkroi ato me disa komentime te reja ku tani rolin e prifterinve egjiptas e luanin elita greke, si Kritias etj; pra nje lloje drame shekspiriane mire e perpiluar.

Nikas ka te drejte te hulumtoje me teje pse jo ?

Duam apo s’duam ne vetëm Platoni na ndihmon për gjetjen e saj

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    shem bukur kreksi, platoni eshte ndermetes i kesaj historie, eshte kritias celsi kryesor qe duhet te bazohemi ker vertetesine e skriptit. Po te lexosh researchin tim une e shpjegoj sesimund te vertetosh kredibilitetin e kesaj pune.
    http://www.superatlantis.com/sitebui...lato_essay.pdf

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga nikas
    shem bukur kreksi, platoni eshte ndermetes i kesaj historie, eshte kritias celsi kryesor qe duhet te bazohemi ker vertetesine e skriptit. Po te lexosh researchin tim une e shpjegoj sesimund te vertetosh kredibilitetin e kesaj pune.
    http://www.superatlantis.com/sitebui...lato_essay.pdf
    Nikas,

Edhe une e kam nje lutje si Baptisti qe ju pyeti nese eshte e mundur te beni nje foto afer mbi Dodonen...
    Kurse une kam nevoje per nje vezhgim, pra, edhe une sypozoj apo dyshoj se kam gjetur disa shkrime pellazge apo etruske mbi kodrat ne bosnje, aty afer piramides se diellit...
    A ka mundesi te beni nje foto te pastert, ju lutem ?

Qe linku se çka deshiroje une tek kjo tema; pramidat ne shqiperi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 20-02-2007 më 15:13

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    193
    Citim Postuar më parë nga Genesis
    Cfare te duket vetje ty ore majmun te quash gjuhen e shqiptareve gjuhe Ilire te bastardizuar ? Ti nuk ke piken e rrespektit per shqiptaret me keto pak citime(se me zuri koka me idiotesite qe ke shkruar atje - hartat me ishujt perballe durrsit i kam dhe nuk kam per ti fut fare ne forum - edhe informatat e tjera, jo se kam frike se do i gjej dikush tjeter para meje, por sepse e tha dhe Barati, do i vi koha gjerave) qe kam vene une e na hiqesh dhe i kulluar pale.

Me ane te metodave Linguistike Cavalli-Sforza e coi 9000 vjet gjuhen Shqipe, nderkohe qe sipas Kolonelit Leake, Pellazgjishtja kishte nje zhvillim qe kurre me nuk u arrit nga Greket e nga ndonje gjuhe tjeter. Ne jemi pasardhesit e asaj gjuhe. Ti nese je bastard mos i be dhe te tjeret bastard e te shash ket gjuhe hyjnore.

Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
    qi këtë gjuhë të Perëndis',
    trashigim, që na la i pari,
    trashigim s'ia len ai fmis;
    edhe atij iu thaftë, po, goja,
    që përbuzë këtë gjuhë hyjnore;
    qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja,
    flet e t'veten e lén mbas dore.

At(dhe Baba ne kuptimin e plote te fjales) Gjergj Fishta

E mos me thuj Cun mua, apo ste ka eduku ai baba jot i gjithlexueshem ?

Genesis, nuk eshte mire te kalosh ne sulme personale ndaj Nikas. NQS do ti hiqje ato sharjet personale postimit tend dhe thjesht te lije argumentin qe ke perdorur, do ishte me interesant per lexuesin e thjeshte.
    Une personalisht, po e lexoj me interest debatin midis jush dhe do te ishte mire te ngelej vetem ne lufte argumentash dhe paraqitje idesh dhe mendimesh, dhe jo te kalohej ne fyerje...

Mendoj qe Nikos ka bere nje pune volumineze dhe me interes. Koha do ta provoje nese teorite e tij jane te verteta, apo do ngelen thjesht ne sfondin e hipotezes...

Faqja 17 prej 64 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •