Close
Faqja 13 prej 64 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 637
    ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    kisha shume kohe qe po kerkoja ne internet ndonje researcher qe te kishte lexuar me te vertete Punene e platonit ne greqishten e vjeter. Sot gjeta dike qe kishte shkruajtur nje essay per Pilaret e Herkuli. Ishte e lezetcme se kishte arritur ne te njetin konkluzion me mua.
    Ketu e keni edhe lexojeni:

essay

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga nikas
    ...Ishte e lezetcme se kishte arritur ne te njetin konkluzion me mua.
    [/URL]
    Vertet? Ky eshte nje konkluzion shume interesant.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Problemi është se unë nuk jam i pari që e gjeta Atlantin në Malta. Fatkeqësisht Platoni e shkroi referencën e Atlantit kur ishte në Sicili gjithashtu edhe në Libi. Më konkretisht në messini të Sicilisë edhe në Cyrenë të Libisë.

http://en.wikipedia.org/wiki/Plato#Later_life
    http://www.noteaccess.com/APPROACHES/AGW/Plato.htm
    http://www.whitworth.edu/academic/De...a/fr_plato.htm

E çuditshme, ëëë?!!? Po ti bashkosh këto qytete midis tyre viza do të kalojë në qendër të Qytetit që kam gjetur unë. Ku i dihet?! Ndoshta edhe ai u interesua për atë qytet.

Thjesht sipas logjikës, a thoni që Platoni vet nuk u interesua ta gjente Atlantin? Mos harroni se ai shkoi në Egjipt që të vërtetonte n.q.s shkrimet e Critas ishin të vërteta!!! Ai, jo si ne sot, e dinte ku pillarët e herkulit ishin, kështu që sa e vështirë do të ishte për të ta gjente.....Është e pamundur mos të ketë shkuar afër Maltës për ta parë.....Me sa di unë Platoni nuk e ka kaluar kufirin përtej Maltës?!?!?
    Ndryshuar për herë të fundit nga nikas : 21-01-2007 më 23:49

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    O darius hydhi nje sy ketij imazhit edhe me thuaj cfare mendon;

image

Wow rrethi brenda rrethit i qytetit...

Ku e gjete kete?

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Nuk ka asnje lidhje me numizmatiken apo me asnje gjetje arkeologjike ne Malte qe te indikoje se Malta eshte Atlantida. Ti Nikas ke vetem lidhje kunjukturale dhe asgje me teper.

Nese ka sill argumenta reale qe te tregojne se Atlantida, kjo qender e sterlashte eshte atje. Dreqin e morri dicka nga arkeologjia do kete mbijetuar.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Citim Postuar më parë nga darius
    Wow rrethi brenda rrethit i qyetit...

Ku e gjete kete?
    Atje ne Malte, me ka cmend fare sepse ia dergova dikujt qe eshte expert ne presantimet e uniteve te kohes se lashte, stadios e.t.c edhe me tha qe RATIO eshte me se perfecte me ato qe tha platoni. Nuk di cte them me teper. Kujdes nuk eshte qyteti eshte thjesht miniature e qytetit por exacte. Shiko kur e vendos perkrah ketij modelit:
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Normale qe eshte miniatura. Perndryshe madhesia origjinale do kishte qene e pamundur per nje foto te tille. Gjeja e pare qe me beri pershtypje ishte kanalet me portat lidhese. Madje midis te dytes dhe te tretes kaq shume u sugjestionova sa mu duk sikur pashe statujen gjigande te Kronit (sipas Ibid., p. 60.)

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    eshte ne malte por me sy shikon shume pak, vetem rethet edhe kanalin, duhet qe te maresh negativin e saj dhe pastaj nje furce saturation edhe (trahana) edhe del kjo poza. Si thua e gjetem Atlantin? Eshte e vertete me beso, tani kur eshte bere nuk di cte them. Por pse te jete ne Malte edhe jo ne shqiperi apo bimini bie fjala.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga nikas : 19-02-2007 më 01:30

Cfare dimensionesh ka realisht? Ti je marre per foton dhe mbase ke ndonje pike referimi per ta perdorur per madhesine. Une nuk jam ne gjendje ta percaktoj dot. Ne Bimini pervec gureve nuk eshte gjetur gje tjeter. Edhe rruga ose shetitorja po debatohet shume megjithese kam pare filmim origjinal te Anthony West. Ndersa per pyetjen qe thua pse nuk eshte ne SHqiperi, pergjigja ime eshte qe mbase kerkohet gabimisht e gjitha nenuje kur mund te jete gjysma mbi uje dhe pjesa tjeter nen uje.

Faqja 13 prej 64 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •