Close
Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 220
    Citim Postuar mė parė nga katnar
    jeni ju ata qe vidhni historine e te tjetereve

ju pa pike turpi quani ILIRE mbetjet arkiologjike ne DURRES,SELCE,APOLLONI,BUTRINT etj ku gjithe bata i quan HELENE

ju pa pike turpi quani kenget polifonike shqiptare (poli-fonike vet fjala tregon origjinen) veshjet DROPULLITE,vallet e jugut te shqiperise

Ju pa pike turpi quani grek egjyptianet e greqise dhe nuk quani shqiptar egjyptianet e shqiperise , pse nuk i referoheni grekerve te vertete (bardhe) apo nuk ju intereson
    Ti po drejtohesh gjithe kohes me fjalen Ju, Ju, Ju... Po ti cfare je se spo te marr vesh? E para kjo, e dyta a ke njohuri nga folklori shqiptar muzikor ti dhe nga vete muzika qe me flet me kaq kompetence? E ke idene ti qe polifonia shqiptare eshte e vetmja ne bote dhe e pakrahasueshme dhe e pagjendur ne asnje vend tjeter te botes (pervec nje krahine te vogel ne Kaukaz qe ka nje ngjashmeri fare te paperfillshme)? E di ti sa ndryshe eshte muzika folklorike shqiptare (flas per ate te pastren dhe jo bastardimet e 15 viteve te fundit me sllavizma dhe turqizma, kjo nuk eshte muzike folklorike) me ate te fqinjeve? E ke idene e nderthurjes se tingujve zanore qe shpesh arrijne distanca me te vogla se gjysma e tonit (ku bazohet muzika moderne qe nga koha e Kukuzelit)? Jo vetem qe se ke idene por je komplet injorant ne kete fushe dhe si i tille me mire qepe gojen dhe mos keput mbrockulla dhe shit dengla ketu. Po ta perseris edhe njehere qe ta vesh mire vath ne vesh. Polifonia e folklorit te jugut te Shqiperise eshte e vetmja ne llojin e saj ne gjithe boten. Asnjeri (perfshi ketu dhe fqinjet tane) nuk e ka ate strukture ne muziken folklorike. Ne kete polifoni perfshihen dhe rritme te tilla muzikore ose sic quhen rritme te thyera qe nuk gjenden ne asnje folklor ne bote. Rritme si 5+2/8 apo 7/8 apo 11/9 apo 10/8 +2/8 etj etj etj jane rritme qe jane perdorur ne folklorin e Veriut dhe Jugut te Shqiperise prej qindra vjetesh. Ndersa bota filloi ti perdorte keto rritme ne fund te shekullit te 19 dhe mori hov ne mes te shekullit te 20-te me muziken Jazz. Edhe keto rritme jane te vecanta dhe unike vetem per Folklorin Muzikor Shqiptar. Ne asnje vend tjeter te botes nuk kane ekzituar me pare. As ne Greqi, as ne Jugosllavi, Egjypt apo leshi dhe preshi.
    Nese ke argumenta per te sjelle bjeri, perndryshe veri tapen asaj goje dhe mos na perrallis ketu. Nese do me shume informacion shko e fol me ndonje nga te Shtepise se Krijmtarise Popullore ose Institutin e Folklorit Shqiptar se ta sqarojne me me detaje se cfare do te thote muzike polifonike shqiptare dhe autenticitetin e saj.
    Hajt shendet.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    katun
    Postime
    31
    Une jam nga AVLONA dhe nuk jam shqiptar (ne origjine)

Pse quhet polifonike??????????? greqisht

pse nuk kendohet tek shqiptaret e tjere???????????ne veri, verilindje etj?????

Sa bukurflet ti per TURQIZMA, e SLLAVIZMA tek kultura shqiptare!!!!!!!! pse mos te themi te njejten gje edhe per kulturen Greke (dmth ajo orientale nuk eshte greke )

pse poston ti fotografine e nje JEVGJITI GREK (dhe i referohesh kultures tyre)

dhe harron (ose ben me qellim) qe kultura e vertet greke eshte kultura e EPIRIT,THESALISE,PELOPONEZIT,MAQEDONISE pra e grekut te bardhe

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    katun
    Postime
    31
    Pse kane emertime greke qytetet AVLONA,KORICA,DELVINA,KONISPOL,SARANDA, ARGJOROKASTRA, KAKAVIA,etj,,,,,,,,,,etj,,,,,,,,,,etk,,,,,,,,

pergjigju pyetjeve

Po mos u kap me budallalliqe se le nam. Termi polifoni ska te beje me vete polifonine or mik. Mund te quhet shume zanore ne shqip, pra ska rendesi. Tani une te shkruajta te zezen mbi te bardhe dhe ti spo do te pranosh apo kuptosh. Edhe krahina e veriut ka nje menyre te kenduari qe quhet majekrahi qe eshte tipike vetem per ate zone dhe nuk e gjen ne asnje vend tjeter ne bote. Por kjo se ben aspak jo shqiptare sepse vetem ne Shqiperi gjendet. Edhe polifonia e Jugut te Shqiperise nuk gjendet ne asnje vend tjeter, as ne Greqi. Greku ka nje lloj polifonie por qe eshte jo vetem shume me e varfer se ajo e Shqiperise por edhe shume ndryshe.
    Une kur fola per turqizma dhe sllavizma ne muzike i referohesha tendences se 15 viteve te fundit ne kete lloj muzike dhe qe gabimisht nga ata qe skane njohurine e duhur e klasifikojne si muzike folklorike por qe nuk eshte kurresesi e tille.
    Vendet fqinje kane gjithmone tendenca te perzjejne kulturat dhe kjo kuptohet nga faktori gjeografik. Por nuk mund te pretendosh te jete Greke dicka qe nuk gjendet fare ne Greqi dhe gjendet vetem ne Shqiperi. Kjo eshte ajo qe dua te te them. Sa per informacion polifonia e jugut ka qene shume kohe me pare edhe ne pjesen qendrore dhe ne kufijte jugore te zonave veriore shqiptare por duke qene se karakteri i popullates se asaj zone nuk e pranonte grarishten ne te kenduar (jo aq masivisht sa jugu) dhe duke qene se polifonia e kerkon patjeter kombinimin zanor midis mashkullit dhe femres u spostua dhe mbeti vetem ne zonen e jugut te Shqiperise. Deri vone qytete si Durresi, Kruja dhe Kavaja kane patur folklor te theksuar polifonik qe nga ai zanor e transferuan ne ate instrumental. Thelbi eshte i njejte, tingujt jane te njejte, struktura eshte e njejte.
    Lexoje me kujdes ca po te shkruaj. Une smerrem me postime fotografish sic me je drejtuar ne shkrimin tend dhe as me karakteristikat kranore (lexo kafkore) apo vizuale te grekeve te sotem. Sic ka jevgj grek ka dhe jevgj shqiptare dhe keto jane budallalliqe. Po u kalua tema ne kapje te tilla eshte qesharake dhe humbet seriozitetin.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Pse kane emertime greke qytetet AVLONA,KORICA,DELVINA,KONISPOL,SARANDA, ARGJOROKASTRA, KAKAVIA,etj,,,,,,,,,,etj,,,,,,,,,,etk,,,,,,,,

pergjigju pyetjeve
    Me pergjigj mua cdo te thote termi GREK dhe HELEN??? me qene se e flet gjuhen hyjnore gjuhen shqipe...dhe e din qe ne Greqi ke afer 1000 emertime ne gjuhen shqipe (fshatra, qyteze etj)...

EPIRI dhe MAQEDONIA jane vete shqiptaret pasardhes kjo eshte e vertume qe nga koha antike...pra Iliria+Epiri+Maqedonia = Shqiptaria

Greku i bardhe eshte Cami qe eshte asimiluar, labi, geget dhe Arvaniti (gjithe keta qe jane asimiluar)....une te thash qe shumica ne Greqi dominon ajo race pak me siper qe ta afishova...kjo osht e vertume qysh para 200 vjeti, qysh tash dhe nese nuk je i verber mundesh me e dallu qarte greket mjafton nje pushim me be ne Athine ose Selanik

nqs ke deshire une te afishoj me qindra foto ketu te races juaj por sdua ta degjeneroj temen me fotot e juaja te felliquara juve shqiptaret perveq qe ju dhane veshjet kombetaret, vallet, kengen folkorike por edhe pavarsine dhe racen...dhe mos harro qe nje pjese e juaj na keni babe neve... dhe duhet ta ndegjoni baben kur flet dhe mesohu me realitetin minioritet se nuk je ne Toke me mend.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    katun
    Postime
    31
    Nuk ka kenge polifonike greke!!!!!!!!!!!!!

i di ti kenget e vallet e KALLAMATES???

Hej bela me kete njeri... Ore ti ose qenke i verber ose po luan rroliin e budallait:

Citim Postuar mė parė nga darius
    Edhe polifonia e Jugut te Shqiperise nuk gjendet ne asnje vend tjeter, as ne Greqi. Greku ka nje lloj polifonie por qe eshte jo vetem shume me e varfer se ajo e Shqiperise por edhe shume ndryshe.
    Lexoji mire shkrimet or djale.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

Sa bukurflet ti per TURQIZMA, e SLLAVIZMA tek kultura shqiptare!!!!!!!! pse mos te themi te njejten gje edhe per kulturen Greke (dmth ajo orientale nuk eshte greke )

dhe harron (ose ben me qellim) qe kultura e vertet greke eshte kultura e EPIRIT,THESALISE,PELOPONEZIT,MAQEDONISE pra e grekut te bardhe
    Nga je me origjine sepse origjina ndikon shume ne menyren se si i formulon fjalet dhe teorite e tua.Thuaje qe ta dime.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-05-2006
    Postime
    78
    O Katnar mire qe per greqine "ditke" dicka. Po per Shqiperine a di ndonje gje pervec shkrimit e leximit, qe mesohet deri ne klasen e katert fillore? Apo pas klases se katert ike rrefugjat ne Greqi? Se atje do te jesh bo kaq i zgjuar se ne Shqiperi nuk ka "perparuar" kaq shume arsimi.

i/e regjistruar Maska e PRI-LTN
    Anėtarėsuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    671

Nqs nuk je evgjit, mundohu te zbulosh rrenjet e tua, se je, ose shqiptar, ose sllav, ka mundesi te jesh dhe cifut. Tjeter rrace nuk ka ne greqi.

Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  2. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  3. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57
  4. Letėrsia shqiptare: probleme teorike-kritike nė gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  5. "Alfabetare e gjuhėsė shqip", 1879
    Nga Fiori nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-04-2002, 00:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •