Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506

Skandali "Handke"

Para ca ditesh, administratori i "Komedise Franceze" ka anuluar shfaqjen e nje teatri te shkruar nga Peter Handke. Arsyeja : administratori Marcel Bozonnet eshte skandalizuar nga fjalimi i Handke ne varrimin e Milosheviēit.

Kjo ngjarje ka marre permasa te papritura : nobelistja Elfriede Jelinek ka dalur haptas ne mbrojtje te Handkes, si gjoja "censurim" qe i behet atij.

Bozonnet ka dhene nje konference shtypi ku ka paraqitur programin e Komedise Franceze per vitin e ardhshem, dhe aty ka trajtuar arsyet e anulimit te pjeses.

Per frankofonet, fjalimin e tij mund ta degjoni ketu :

http://www.liberation.fr/son/mai06/0...efrancaise.mp3

Gjithashtu, sot "Liberation" ka tekstin e plote te fjalimit te Handkes tek varri i Milosheviēit.

Veē kesaj, ne nje blog te gazetes se mirenjohur "Le Monde", blog i Pierre Assouline, ka patur nje debat ne mes mbrojtesve te Handkes dhe kundershtareve te tij. Po qe se keni deshire (frankofonet) mund t'i hidhni nje sy ketu :

http://passouline.blog.lemonde.fr/li...le_handke.html

Ndonjeri dhe mund te marre pjese ne debat.

Nja dy fjale per kete Handke : nuk e di a ka ne Shqiperi ndonje liber te botuar te tij, apo dhe te kesaj Jelinek (kjo me duket se ka nje liber te perkthyer ne shqip), por mire eshte qe shtepite botuese, para se te botojne autore te huaj, te sigurohen mire per shkrimtarin sepse Handke e kompani vjellin vrer kunder shqiptareve dhe ne shkojme dhe u botojme librat.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Nuk kam lexuar ndonje liber nga Hanke por dua te them se: Meson me shume nga nje armik (lexo keqdashes) sesa nga nje mik tip Jovan Bregu " qe te do te miren". Si i thone asaj fjales se urte: Nese do te mesosh vertet se c'ndodh ne shtepine tende grindu me fqinjet. Kete e kam shkruar duke iu referuar paragrafit te fundit te shkruar nga Zogu.
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-02-2005
    Postime
    27
    Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    Nja dy fjale per kete Handke : nuk e di a ka ne Shqiperi ndonje liber te botuar te tij, apo dhe te kesaj Jelinek (kjo me duket se ka nje liber te perkthyer ne shqip), por mire eshte qe shtepite botuese, para se te botojne autore te huaj, te sigurohen mire per shkrimtarin sepse Handke e kompani vjellin vrer kunder shqiptareve dhe ne shkojme dhe u botojme librat.

Oh mais bien sure, ne jemi shume internacionale, si puna Kusturices psh, qe sigurisht nuk i mungon listes se nenshkruesve pro Handke

Extraits d'une pétition que je (P.A.) viens de recevoir et qui est signée notamment par Elfriede Jelinek, Paul Nizon, Michaėl Hanecke, Anne Weber, Olivier Lelay, Emir Kusturica, Pierre Michon, Robert Menasse, Josef Winkler...

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Fjalėt e Peter Handke nė varrimin e Milosheviēit.

« Do tė kisha dashur tė mos isha i vetmi shkrimtar kėtu, nė Pozarevac. Do tė kisha dashur tė isha pėrkrah njė shkrimtari tjetėr, pėr shembull Harold Pinter. Ai do tė kishte patur fjalė tė forta. Unė kam vetėm fjalė dobėsie. Por dobėsia ėshtė ajo ēka duhet sot, nė kėtė vend. Kjo ėshtė njė ditė jo vetėm e fjalėve tė forta, por dhe e fjalėve tė dobėsisė.

(Ēka vijon mė poshtė ėshtė e shqiptuar drejtpėrdrejt nė serbo-kroatisht – tekst i shkruar nga vetė Handke).

Bota, ajo ēka quajmė njė botė, di gjithēka mbi Jugosllavinė, mbi Serbinė. Bota, ajo ēka quajmė botė, di gjithēka mbi Slobodan Milosheviēin. Ajo ēka quajmė botė e di tė vėrtetėn. Ja pėrse ajo ēka quajmė botė ėshtė sot e papranishme, dhe jo vetėm sot, dhe jo vetėm kėtu. Unė di qė nuk di. Unė nuk e di tė vėrtetėn. Por vėshtroj. Dėgjoj. Ndjej. Kujtohem. Pyes. Ja pėrse sot jam i pranishėm kėtu, pranė Jugosllavisė, pranė Slobodan Milosheviēit. »

E kam fjalen per shtepite botuese shqiptare, nuk e kam fjalen per shqiptaret anekend botes sepse keta mund t'i lexojne romanet e Handkes dhe ne zululisht.

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Ku e ke konkretisht fjalen, ne ate qe X shkrimtar duhet djegur ne turren Shqiptare (patetike) te druve?
    E pse?
    Se thote ate qe mendon?
    Meqe ke mesuar frengjishten (nuk duhet ndonje gjenialitet per ta mesuar), a mund te lexosh edhe ndonje faqe nga Ruso, Volter, Monteskie.......nuk po te mundoj me Gobineau, Chatobrianne, apo Dorio!
    Bota, horizonti e kultura nuk eshte ajo qe te mekojne (mendeshat) atlanticiste!
    Ti ke bere gabimin kryesor qe nuk ke mesuar gjuhen angleze te paren!
    Une e di qe ti vuan per kete fakt, po ke mundesi ta kompensosh duke ardhur ne Kanada......
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Va te faire foutre !

Fol ē'ke per te folur e mos me ēaj veshet ē'duhet te bej e ē'duhet te mesoj !

Va te faire foutre !
    Zogu me habite ! Sma merrte mendja te lexoja nga ty nje gje te tille. Gjithmone ke qene shume i permbajtur ne shkrime dhe ne shprehje. Me falni qe po dal nga tema po me beri shum pershtypje. Edhe njehere oiseau mos dil nga vetvetja dhe mbaj profilin qe ke mbajtur gjithmone.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Edhe une po dal nga tema.

Darius, mos u habit. Nuk kam dalur nga vetja. Si rrugaē i pandreqshem qe jam, i jam permbajtur te vetmit fjalor qe di. Fjalorit te rrugaēit.

Dy fjale per Antares.

Tani do te dal nga vetja, do te flas si i edukuar. Zoteri, mundohu qe te pakten me mua, t'i kursesh diturite tuaja gjitheperfshirese sepse kjo eshte gjeja e fundit per te cilen kam nevoje. Kalofshi mire.

Dy fjale per Albon.

Zoteri, jeni pothuaj i vetmi ketu qe beni gjithmone thirrje per mospersonalizimin e debatit, dhe beni mire. Edhe ju, kalofshi mire.

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Dhe te gjithe "ja kaluan" te lumtur e te gezuar......
    Mendja ben kalane, mendja ben hatane.
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

I shkreti Mahmut Jihadi Maska e LONDON-TIRONC
    Anėtarėsuar
    08-12-2002
    Postime
    279
    Edhe une po dal nga tema.

Darius, mos u habit. Nuk kam dalur nga vetja. Si rrugaē i pandreqshem qe jam, i jam permbajtur te vetmit fjalor qe di. Fjalorit te rrugaēit.

Dy fjale per Antares.

Tani do te dal nga vetja, do te flas si i edukuar. Zoteri, mundohu qe te pakten me mua, t'i kursesh diturite tuaja gjitheperfshirese sepse kjo eshte gjeja e fundit per te cilen kam nevoje. Kalofshi mire.

.

1) Temen e ke idiote,(tja fusesh vrapit).

2) Nuk je 'rrugac' por je 'hajdar'.

3) Je viktima me e manipulueshme e psikopatise se tipit 'Show Off' te Anetares.
    Kur ne niseshim per marrshim,zuzkat qanit me ngasherim.
    Ne Jarovesh ne po vemi,kush nuk beson borxh nuk ja kemi.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Skandali i ambasadorit shqiptar nė SHBA, Fatos Tarifa
    Nga Pride nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 30-11-2007, 18:18
  2. Skandali i fundit ne premier league
    Nga Demol nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 23:42
  3. Skandali i grabitjes sė rėrės shqiptare
    Nga Tirana nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 18-08-2004, 08:10
  4. Skandali Parmalat
    Nga leci nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-02-2004, 15:29
  5. Skandali Rama -"2K" fituese pa kritere ne tendera.
    Nga ChuChu nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 15-05-2003, 15:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •