Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 117

Tema: Toleranca

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Citim Postuar mė parė nga [xeni]
    Te krishteret (mjafton te lexosh disa poste te labit ose Noname) nuk e kane per gje te shprehen mbare e prape per Profetin Muhamed, ndersa asnje musliman nuk i kunderpergjigjet njelloj.
    xeni,

qe te jemi te qarte?

A ka fondamentalizem islamik ne pergjithesi?

A ka fondamentalizem islamik shqiptar?

Per mua rreziku islamik eshte real.

Per ty?

Une nuk po bej teori per sharia apo xhihad, perkundrazi po te pyes si i kupton ti frazat Zeri i Xhihadit?

Si kupton ti?

Si i kuptoj une e kam shkruar.

Une nuk kam pune me urretjen, perkundrazi, une jam kunder urretjes.

Te luftosh fondamentalizimin islamik ne pergjithesi dhe fondamentalizmin islamik shqiptar eshte e drejte dhe detyre e cdo shqiptari, pa dallim.

Jane pikerisht myslimanet shqiptare ata qe duhet ta luftojne te parin fondamentalizmin, se ai eshte rrezik per ta ne radhe te pare.

- - - - - - - - -

Jo keso fjalesh OK

Iliria e para
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 24-03-2006 mė 06:05

Ok xen nuk ja vlen te replikojme per gjera qe i kemi komplet ndryshe si koncepte. Ti vazhdon e ngul kembe dhe e interpreton tolerancen si indiferentizem. Ndersa une te them qe eshte thjesht awareness dhe kjo awareness te shtyn te kerkosh gjithmone te verteten.
    Kurani meson gjea shume te mira po ashtu dhe bibla. Por ja qe nuk zbatohen nga njerezit. Kurani meson dashuri dhe dhembshuri sic meson dhe bibla. Meson te duam tjetrin, ta respektojme etj etj. Po kjo gje nuk behet mer Xen. Sado te thuash ti myslimanet nuk shajne biblen apo Jezusin kjo gje nuk ndryshohet. Shahet dhe cfare te share se i kam pare ketu ku jetoj qe rasti me i pare dhe ja kepusin si tju teket. E pra jane mysliman me shume nga myslimanet. Jane po keta myslim qe kur rane kullat nuk pashe nje shprehje dhembshurie dhe nje fjale ngushulluese. Jane keta myslimat (flas per keta qe kam ketu ne Toronto) qe e ngrinin dhe e ulnin Bin Ladenin "good Guy", jane po keta mysliman qe ndersa binin kullat ne NY hidheshin ne kercenin nga breku tjeter i lumit ne New Jersey. (I kam pare vete se kam qene ne NY ato dite). Pra i fut ne shtepine tende, i jep status te barabarte me veten tende, i jep nocionet e lirise dhe te demokracise, i ben pjese e shoqerise tende dhe te jetes tende dhe ne fund hedh valle dhe gezon kur ty zotit te shtepise te digjet catia dhe te vriten njerez?
    U bene revolta per karikaturat ndaj Muhametit? Shume mire, eshte nje e drejte dhe shprehje e dashurise per nje simbol. Ku ishin keta miliona protestues kur u rrezuan kullat dhe u vrane 5000 njerez? Pse se ngriten zerin po aq fuqishem dhe te denonin nje akt te bere nga myslimanet, ne emer te Islamit dhe te Allahut? Apo se u godit qenia Amerike? Packa se u vrane njerez ja vlejti sepse Amerika mori denimin e merituar?
    Ja pse them une qe njerezit nuk i zbatojne ato qe thote Kurani juaj. Mua sme duhet se cfare thua ti ne shtepi apo tjetri. Me duhet ca shikoj si reagim publik dhe se cfare i sjell shumices. Dhe per kete skam nevoje une te ve epitete apo te bej percaktime. Shikoje situaten sot dhe konkluzionet beji vete nese ke deshiren ti besh dhe te perdoresh mendjen dhe trurin qe te ka falur perendia, tru qe te dallon nga kafshet.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ne Kur'an flitet per Jezusin pothuajse me shume nga te gjithe profetet. Si mundet athere nje musliman te shaje Jezusin, siē thua ti? .
    Ėshtė e vėrtetė se Kurani flet per Jezusin, sikurse ėshtė e vėrtetė se Kurani gėnjenė pėr Jezusin, ajo qė kurani e flet per Jezusin ėshtė djallzore; mohon Hyjninė e Jezusit, kjo le se ėshtė fyrje por edhe ma zi; ky ėshtė mėkat i madh.

Dhe thashe qe s'e ke lexuar pasi po ta kishe lexuar nuk do thoje qe muslimanet e shajne Krishtin. E para kjo.

Ofendimi mė i madhi ėshtė kur thuani se Jezusi nuk ėshtė Bir i Perendisė. me ktė po e shanė dhe po e gjymton Krishtin.

Mirepo edhe ketu je gabim, se realiteti nuk eshte i tille. Muslimanet nuk e shajne Krishtin. Dhe ne te gjitha diskutimet abuzohet me kete gje. Te krishteret (mjafton te lexosh disa poste te labit ose Noname) nuk e kane per gje te shprehen mbare e prape per Profetin Muhamed, ndersa asnje musliman nuk i kunderpergjigjet njelloj. Pra, une mendoj se ti po thua nje gje te tille pa u bazuar diku.
    .
    Ju nuk keni se qka ta shani apo tė kritikoni Jezusin, as Ponc Pilati i cili e gjykoj me vdekje nuk gjeti as njė faj mbi Jazusin, tani, qka keni ju per ta shajtur. Tė thash se ofendimi, nėnēmimi, fyrja, mbi tė gjitha; mėkati mė i madhi ėshtė nėse mohon njeriu Jezukrishtin Zot dhe njeri, e ju e bėni atė me plot djallzime.

Ndersa lidhur me ato se qka kan shkruar, un i kam lexuar, qka kam lexuar un asnjė shkrim nuk ishte nga burimet e krishtere, por tė gjitha shkrimet tė postuara tė atyre se i permende ti jan nga burimet islame, nėse po shanė dhe ofendon dikush Muhamedin lidhur me ato shkrime, duhet tė jenė ata qė edhe i kan shkruar, e ata janė ndjeksit e muhamedit-burimet islame. Pos asaj, Muhamedi ka bėrė njė jetė primitive; kjo ėshtė e ditur, nuk kemi se ēka tė mshefim, ajo mos tė konsiderohet sharje nga ana e te krishterėve, por tė jetė njė thirrje per tė prekur koken ata se i shkojnė mbrapa.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 23-03-2006 mė 17:54

Jo toni jo kjo qe thua eshte gabim. Tani nuk kemi pse ti hyjme ketij lloj diskutimi jo kush ishte Muhameti jo kush ishte Jezusi. Kjo teme e ka toleranca dhe jo krahasimi. Kjo lloj menyre eshte e gabuar. Me fal sdua te te fyej po ky eshte mendimi im. Se kush jane profetet apo shenjtet e sejciles fe ato jane gjera qe sna mbeten ne ti gjykojme. Flasim per tolerancen midis besimtareve, mos ngaterrojme themelet e besimeve fetare.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Jo toni jo kjo qe thua eshte gabim. Tani nuk kemi pse ti hyjme ketij lloj diskutimi jo kush ishte Muhameti jo kush ishte Jezusi. Kjo teme e ka toleranca dhe jo krahasimi. Kjo lloj menyre eshte e gabuar. Me fal sdua te te fyej po ky eshte mendimi im. Se kush jane profetet apo shenjtet e sejciles fe ato jane gjera qe sna mbeten ne ti gjykojme. Flasim per tolerancen midis besimtareve, mos ngaterrojme themelet e besimeve fetare.

Njė gjė duhet dalluar mirė nė kėtė rast:

Nuk ėshtė qellimi tė bėjmė krahasime, por derisa ėshtė thėnė se kinse te krishterėt "x x anėtarė tė ketijė forumi" kan postuar shkrime fyese mbi islamin, atėher ėshtė dashur tė thuhet se jo, kjo nuk ėshtė pretendim i tė krishterėve pėr ofendime, por deshmi e tė krishterėve e marrur nga burimet islame mbi "profetin", kjo s'ka tė bėjė me krahasime por vet shkrimi i mėparshėm i ka paraprirė kėsaj se ėshtė dashur tė them un.

e dyta; E kemi tė kjartė se tema ėshtė "toleranca", dhe aspak nuk kemi kaluar kufijtė e tolerancės, mirpor, parafolsi ka shkruar dhe ėshtė thirrur nė emėr tė tolerancės kinse "kurani flet per Jezusin dhe nuk e shanė dhe as ne nuk po e shajmė Krishtin". Atėher ėshtė dashur tė shkruajmė dhe tė thojmė se ajo qė ėshtė e shkruar nė kuran nuk i bėnė nderime Jezusit, as nuk ėshtė tolerancė as mirfillje ndaj Jezusit, por fyrje dhe fyrja mė e madhe dhe gjymtimi mė i madh se ja bėnė dikush Krishti ėshtė kurani. Edhe kjo ishte si rrjedhojė e shkrimit tė mėparshėm.

Kjo ėshtė ajo se ėshtė dashur pa tjetėr tė shkruaj, por mė duket se ti nuk ke lexuar rreshtat edhe tė parafolsit tim.

Ndersa ne tė gjithė e dimė se sa dhe si jemi tolerantė, jemi na vet kjo gjeneratė deshmitarė i asajna.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 23-03-2006 mė 19:09

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-09-2005
    Postime
    137
    Te jesh i sigurte per kete. Dhe thashe qe s'e ke lexuar pasi po ta kishe lexuar nuk do thoje qe muslimanet e shajne Krishtin.
    Muslimanet nuk e shajne Krishtin.

Kurani dhe ju thuani se:

Se Jezusi s'ėshtė Bir i Perendisė;
    Se Jezusi sėshtė Zot dhe njeri;
    Se Jezusi s'ėshtė Shpetimtari;
    Se Jezusi s'ėshtė vdekur nė Kryq;
    Se Jezusi s'ėshtė ngjallur. etj etj

Ju mohoni:

Hyjninė e krishtit;
    Mrekullitė e Krishtit;
    Mėsimet e Krishtit;
    Shpirtin e Shenjt;
    Veprat e Apostujve;
    Kishen e Krishtit etj etj

Kurani dhe ju shpifi se:

Se tė krishtėrėt jan jo besimtarė;
    Se te krishterėt po gėnjejnė;
    Se tė krishterėt po thojnė se janė tre Zota;
    Se tė krishterėt thoojnė se Zoti ka kalamaj;
    Se te krishterėt e quajnė Marinė Zot;
    Se tė krishterėt e quajnė Marinė gruan e Zotit etj etj etj.

Hajde ti tash dhe mi thuaj se ku gjinden kėto thėnje dhe shpikje tė juaja vetėm nė njė shkrim tė krishterė, ku shkruan se Maria ėshtė gruaja e Zotit, se Maria ėshtė Zot, nėse vetem nė njė shkrim shkruan atėher vėrtetė nuk jeni duke fyer dhe ne jemi ne gabim se ju "po thuani tė vėrtetėn", nėse shkrimet e shenjta - Beslidhja e Re nuk permbanė kėto shpifje atėher ju jeni duke fyer krishterimin dhe nuk ka ma keq dhe as qe bėhet fjalė pėr tolerancė.

KJO S'ĖSHTĖ LAVD POR FYRJE DHE GJĖJA MĖ E KEQJA NĖ JETĖ!

Te krishteret (mjafton te lexosh disa poste te labit ose Noname) nuk e kane per gje te shprehen mbare e prape per Profetin Muhamed, ndersa asnje musliman nuk i kunderpergjigjet njelloj. Pra, une mendoj se ti po thua nje gje te tille pa u bazuar diku.

Qka me ke marrur nepėr gojė?

Ku? Qka? Hajde vetem njė shkrim timin nėse e gjenė se kam shpifur ma sjellė kėtu tė lutem. Nėse kam sjellur shkrime kuranore dhe nga burimet tjera islame, qka po mė fajson mue. Un kurr nė jetėn time nuk kam shpifur por kam shkruar gjithnjė duke u bazuar nė shkrimet islame.

Nėse keni ju problem tash me shkrimet e juaja, nuk jemi na fajtorė, e di se shumė her u nxehet koka kur dikush u kujton s qka ka bėrė Muhamedi, por qka kemi na faj, ju duhet tė kurigjoni veten dhe mos tė na fajsoni ne. E pos asaj; asnjėher nuk ka fyer dikė drejt per drejt edhe pse mua mė kan fyer.

Nuk ėshtė fyrje (nga tė krishterėt) sjellja e shkrimeve islame mbi jetėn e Muhamedit. Nėse s'tė pelqejnė distancohu nga ato shkrime.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Liria, paqja dhe pastertia shpirterore qofshin me ju antare te dashur te kesaj teme.

Nje besimtar i shikon te gjithe njerezit si vellezerit dhe motrat e tij dhe i shikon te gjithe njerezit dhe cdo gjallese si pjese e shpirtit te tij.

Kalofshi mire.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga fjollat
    Normalisht se kur dikush mė prek nė sedėr i dhjes mu nė tolerancė, bile mirė qė ėshtė forum se ky rob kopil, qen bir qeni serb.. e kish pagu shumė shtrejt kėtė sharje "kopil kosove".
    Fjollat, a ke bėrė kėsi lloj reagimi ndaj vrasjes sė shqiptarėve nga maqedonia, ndaj atyre se derdhen gjakun e njeriut, e shqiptarėve, dhe gjakun e islamit, nėse jo, atėher mos u thirr nė emėr tė shqiptarizmit se shqiptarizmi nuk ka ndikim te ti.

Citim Postuar mė parė nga fjollat
    Ti lal pėr hir tė anti-islamizmit mos ja mbaj anėn kur ta sha nanėn.

Natyrisht se nuk jam islam dhe nuk besoj nė shkrimet islame, mirpor ajo se dua te them ėshtė se ti je shumė ma largė tolerances se sa dikush tjeter, kjo ėshtė ajo se un kam vėrejtur te ti shumė her, kjo shihet edhe ndaj meje shumė her.

i/e larguar Maska e forum126
    Anėtarėsuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Shqiptaret jane dhe to jene ne civilizim europjan dhe perendimor, dhe i takojne qysh moti :
    kuptohet me shumice KRISHTERE (KATOLIK, OROTODOKS, PROTESTANT), pastaj MYSLIMANE.. e jo si c'deshirojne disa fanatike mysliman !!

me respekt,NoName
    Si ka mundesi qe ortodokset serbe u vrane me katoliket kroate?

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Ju lutem anetare te kesaj teme:

Mos shani me se kushdo qe shan, shan veten e vet.

Mos u beni syperiora se kushdo qe behet tani superior do te vij dita qe do te kete superioirin e vet ne kurriz.

Un e kuptoj qe NOName e filloi i pari dhe mua nuk me vjen mire fare per kete gje, por un nuk e shoh aspak si zgjidhje qe tani te rrijme e te shajme e te ofendojme njeri-tjetrin. Mund t'ja thuash atij, apo ndonje tjetrit ndonje gje, por gjithmone brenda rregullave te njeriut.

Mbajeni veten ju qe i thoni vetes burre.

Kaq kisha une.

Kalofshi mire.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Toleranca
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 09:08
  2. A duhet mbrojtur toleranca fetare e shqiptareve ?
    Nga Dr Rieux nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 18:19
  3. Ana tjeter e medaljes: Toleranca fetare vetem per jomuslimanet
    Nga StormAngel nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2004, 09:38
  4. Toleranca Fetare NĖ Islam!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-09-2004, 15:40
  5. Toleranca fetare apo papergjegjshmeri?-nga Pirro Misha
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-01-2003, 07:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •