Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 117

Tema: Toleranca

A mund te me shpjegosh pse feja e stergjysherve tane ka qene e gabuar?
    Sa per paganizmin ai ka qene tipari i te gjithe popujve perpara se te konsolidohej krishterimi.
    Pse feja e te pareve tane ishte e gabuar dhe pse per ty si mysliman ska kthim mbrapa gje qe une personalisht do e quaja kthim ne origjine...

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Citim Postuar mė parė nga pejani34
    feja e stergjyshve ka qen fe e gabuar, me gjith at ne kemi qen pagan para katolizmit, tash jemi musliman dhe nuk ka kthim mbrapa.

Iliret kishin vertet fene e tyre pagane ne parahistori. Ata gjate nje mijevjecari morren fene e Krishterimit nga Romaket dhe Greket. Po ashtu bene edhe sllavet, perfshire serbet, ne shekullin e 8-9 kur erdhen ne Ballkan.

Edhe une nuk jam i mendimit qe feja e stergjysherve do te zbatohet nga gjithe shqiptaret dhe per nje kohe te shkurter. Por duke iu referuar fakteve te historise (jo para-historise) shqiptaret kane fene e Ilireve qe eshte Krishterimi.

Ne vitin 313 pas Krishtit Perandoria Romake e ndahu vetveten ne dy pjese: Perandoria Perendimore dhe Perandoria Lindore. Kufiri kalonte diku vertikalisht mbi Shkoder. Kuptimi i ketij fakti eshte themelor ne shpjegimin dhe lindjen e Katolicizmit dhe Ortodoksise per cdo Europian.

Pjesa Perendimore e Perandorise Romake varej nga Roma, prej nga lindi Katolicizmi. Pjesa Lindore e Perandorise varej nga Konstandinopoja, Stambolli i sotem, atje ku eshte Patriarkana e Ortodoksise. Keshtu shpjegohet tradita Katolike dhe Ortodokse e shqiptareve dhe popujve te tjere te Ballkanit. Sllavet jane shume te rinj ne Ballkan. Kur erdhen ata po ashtu adaptuan fene e vendasve.

Tani kjo eshte historia, dhe po e perqafuam ne mase Ortodoksine e Katolicizmin nuk ka asnje te keqe, perkundrazi ne dalim pikerisht ne traditen mijravjecare te te pareve tane. Po ashtu fitojme nje element te perbashket me Perendimin pra ndajme te njejten fe. Feja eshte menyre jetese, pra kete te mos e harojme. Menyra jone e jeteses eshte e do te jete perendimore, jo lindore.

Ceshtja kombetare shqiptare fiton shume nga Krishterimi. Mos harrojme dhe nje fakt tjeter historik:

Gjergj Kastrioti kur u kthye ne Kruje tha se ne jemi pasardhesit e Epiroteve. Pra shqiptare autoktone ne territorin Epirot. Ai kishte parasysh Mbretin e Epirit, Pirron e Madh te Epirit. Mos te mendoj dikush se rastesisht apo pa ndergjegje i tha Skenderbeu ato fjale. Jo zoterinj. Ai i tha ato fjale perpara shqiptareve te krishtere(te gjithe ishin te krishtere pa perjashtim!) duke vene ne dukje dallimin e lemerishem qe kane ata nga hordhite Otomane Myslimane. Skenderbeu ishte dhe mbeti ne jete te jeteve nje Karakter i Shkelqyer, Figure e Denje ne kalibrin e Heronjeve Homerike te Antikitetit te lashte Grek, Ai ishte Hero i vertete, Atleti i Krishtit. Gjergj Kastrioti eshte simboli i Kaloresit te Krishtit. Mbrojti Europen nga Islamizmi. Skenderbeu do te jete simboli i Kosoves se Pamvarur pasi s'kane cfare te thone serbet ne KOsove; Ai eshte hero i Europes jo vetem i kombit shqiptar. Pra eshte simbol gjitheperfshires. Atehere shqiptaret duhet patjeter te marrin fene e Skenderbeut pra fene e tyre te vertete. Kjo i sherben drejperdrejt Kosoves sot.

Zoterinj, historia na meson te kuptojme te tashmen dhe te kemi shikimin e qarte per te ardhmen.

Ne i perkasim nga vete Zoti, Perendimit te Krishter.

Tezat e Rilindasve qendronin vetem kur Shqiperia ishte gati per t'u coptuar. Tani ceshtja shqiptare kombetare eshte e kapercyer. Kosova s'ka dyshim qe do te marre statusin e Pavarur nga shkjau.

E perseris: Ne i perkasim nga vete Zoti, Perendimit te Krishter.

Miqesisht!
    NoName

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    A mund te me shpjegosh pse feja e stergjysherve tane ka qene e gabuar?
    Sa per paganizmin ai ka qene tipari i te gjithe popujve perpara se te konsolidohej krishterimi.
    Pse feja e te pareve tane ishte e gabuar dhe pse per ty si mysliman ska kthim mbrapa gje qe une personalisht do e quaja kthim ne origjine...
    ne i i provuam te 3 fet por ma e pasterta asht muslimanizmi, te tjerat jan te kota.

................
    Anėtarėsuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    ne i i provuam te 3 fet por ma e pasterta asht muslimanizmi, te tjerat jan te kota.
    Nga e nxorre kėtė pėrfundim ti??
    Po deshe tė mėsosh sa tė pastra janė fetė, mjafton tė shohėsh besimtarėt qė e ndjekin....

Aha po te jesh besimtar kete fjale sduhet ta kishe thene kurre. E para e punes te gjitha fete kane vlerat e tyre dhe asnjera nuk eshte kot. Sic nuk eshte kot krishterimi per mua dhe myslimanizmi per ty ose sic e respektoj une myslimanizmin ashtu pretendoj te respektohet nga ty krishterimi. Po u shprehe qe ajo eshte fe kot tregon jo vetem mungese tolerance por edhe injorance. Sidoqofte une se kam ne planin personal aspak.
    Ke thene dicka shume te gabuar aty. Ne skemi provuar fe sepse feja nuk eshte nje rrobe qe e vesh dhe po ste pelqeu e nderron me dicka tjeter. Po mos kishin qene kushtet historike shqiptaret nuk do ishin konvertuar kurre ne mysliman sepse nuk i lidhte as afersia gjeografike dhe as historia. Nje pjese derrmuese e shqiptareve u konvertuan ne fene myslimane te detyruar nga rrethanat dhe imponimi i eger qe ju be nga osmanllinjte. Dhe kjo ne fakt eshte ajo qe une sja fal kurre kesaj pjese te popullates shqiptare. Edhe greku, rumuni dhe bullgari ndejti nen sundimin turk per qindra vjet por asnjeri nuk u konvertua masivisht ne fene myslimane. Kjo nuk tregon qe ne si popull pame vlera te medhaja tek myslimanizmi por tregon qe jemi pa karakter.
    Ndac te na vije hidhur, ndac te na vije keq, kjo eshte e vertete dhe si pasoje e kesaj sot vuajme etiketime si popullsi myslimane duke qene ne zemer te Europes.

Perjashtuar nga Mod. Maska e idrejti
    Anėtarėsuar
    29-09-2005
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    7
    Citim Postuar mė parė nga Humdinger
    Nga e nxorre kėtė pėrfundim ti??
    Po deshe tė mėsosh sa tė pastra janė fetė, mjafton tė shohėsh besimtarėt qė e ndjekin....
    mir eka pejani34 pse te kthehemi pas , nuk bon as te shikjojm pas.

Citim Postuar mė parė nga idrejti
    Nuk eshte kthim mbrapa eshte kthim ne origjine. Ka ndryshim te madh. Nejse kjo e juaja quhet brainwash...

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga Darius
    Aha po te jesh besimtar kete fjale sduhet ta kishe thene kurre. E para e punes te gjitha fete kane vlerat e tyre dhe asnjera nuk eshte kot. Sic nuk eshte kot krishterimi per mua dhe myslimanizmi per ty ose sic e respektoj une myslimanizmin ashtu pretendoj te respektohet nga ty krishterimi. Po u shprehe qe ajo eshte fe kot tregon jo vetem mungese tolerance por edhe injorance. Sidoqofte une se kam ne planin personal aspak.
    Ke thene dicka shume te gabuar aty. Ne skemi provuar fe sepse feja nuk eshte nje rrobe qe e vesh dhe po ste pelqeu e nderron me dicka tjeter. Po mos kishin qene kushtet historike shqiptaret nuk do ishin konvertuar kurre ne mysliman sepse nuk i lidhte as afersia gjeografike dhe as historia. Nje pjese derrmuese e shqiptareve u konvertuan ne fene myslimane te detyruar nga rrethanat dhe imponimi i eger qe ju be nga osmanllinjte. Dhe kjo ne fakt eshte ajo qe une sja fal kurre kesaj pjese te popullates shqiptare. Edhe greku, rumuni dhe bullgari ndejti nen sundimin turk per qindra vjet por asnjeri nuk u konvertua masivisht ne fene myslimane. Kjo nuk tregon qe ne si popull pame vlera te medhaja tek myslimanizmi por tregon qe jemi pa karakter.
    Ndac te na vije hidhur, ndac te na vije keq, kjo eshte e vertete dhe si pasoje e kesaj sot vuajme etiketime si popullsi myslimane duke qene ne zemer te Europes.
    nuk asht e vlefshme kjo bot mos u merakos, ne nuk jam i dashurum per ket bot, me vjen keq por nuk me ka hije te bisedoj per disa gjera te kota,.e ty nese nuk te pelqen te jetojsh nder muslimanet ke vend boll neper bot, e sa per ndrimin e fes nuk ke shanc kur, osmanlit kur kan qe ne shqipri , shqipria ka qen deri te molla kuqe afer beogradit , po krishteret na muren, po kuje ty jetu ti.

................
    Anėtarėsuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar mė parė nga idrejti
    Me kėtė llogjikė, i bie qė kosovarėt mos shohin ato qė harxhuan...gjakun dhe mundin, por tė rrinė nėn Sėrbi...sepse nuk bėn tė shohim PAS !!!!!!
    Jo more i drejtė qė flet shtrembėr, sepse islami, nuk i takon shqiptarėve pėr arsyen e thjeshtė se ja imponuan me forcė turqit ( pa pėrmendur Europėn ku bėjmė pjesė).
    Tė shohim medoemos pas, dhe tė gjejmė vlerat e vėrteta qė kemi pasur si popull...

nuk asht e vlefshme kjo bot mos u merakos, ne nuk jam i dashurum per ket bot, me vjen keq por nuk me ka hije te bisedoj per disa gjera te kota,.e ty nese nuk te pelqen te jetojsh nder muslimanet ke vend boll neper bot, e sa per ndrimin e fes nuk ke shanc kur, osmanlit kur kan qe ne shqipri , shqipria ka qen deri te molla kuqe afer beogradit , po krishteret na muren, po kuje ty jetu ti.
    Me duket se ke njohuri te gabuara per historine. Ti mesa duket identifikon gabimisht krishterimin me serbet. Dhe kjo urrejtje patollogjike nuk te le te gjykosh me gjakftohtesi dhe te ben te nxjerresh te tilla mbrockulla nga goja Une kam jetuar me myslimanet ne Shqiperia dhe as ka qene dhe as ka per te qene ndonjehere problem midis feve ne vendin tone. Problemet po importohen nga disa qe jane shume anadollake ne botkuptimin e tyre. Ty osmanllinjte te lane pa kulture qindra vjete me rradhe, te lane pa shkolla, pa universitete ne nje kohe qe Europa i kishte dhe i zhvillonte me shume. Meso historine e Shqiperise se paske nevoje. Nuk i mori tokat feja po njerezit. Nuk vrau e preu Kosoven feja po njerezit. Nese feja perdoret nga njerezit kjo nuk eshte faji i fese. Mos ngaterroni gjera dhe mos u verboni nga urrejtja qe ju eshte kthyer ne patollogjike per serbet.

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Toleranca
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 09:08
  2. A duhet mbrojtur toleranca fetare e shqiptareve ?
    Nga Dr Rieux nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 18:19
  3. Ana tjeter e medaljes: Toleranca fetare vetem per jomuslimanet
    Nga StormAngel nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2004, 09:38
  4. Toleranca Fetare NĖ Islam!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-09-2004, 15:40
  5. Toleranca fetare apo papergjegjshmeri?-nga Pirro Misha
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-01-2003, 07:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •