Close
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 117

Tema: Toleranca

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Ore si shpjegohet qe cdo teme qe hapet sulmohet Islami.
    PO pse more me artikuj mediash manipuluese do te komnetoni ?

Intoleranca pjell Intolerance. Nese ka intolerance duhet gjetur shkaku u intolerances.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Rejjan
    Intoleranca pjell Intolerance. Nese ka intolerance duhet gjetur shkaku u intolerances.
    shume e vertete,
    ne kete rast shkaku jeni ju.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Denohet me vdekje pse la fene myslimane dhe u be i krishtere

Po sot ne vitin 2006 ne Afghanistan Kabul denohet me vdekje Abdul Rahman sepse 16 vjet me pare eshte kthyer ne kristjan apo i krishter.

Por me nderhyrjen e qeverise Italiane vendimi eshte bllokuar per momentin dhe rezulton qe per anullimin e tij gjykata kerkon konvertimin e tij ne islam.

Dhe flasin pastaj per civilitet kur jane akoma ne mesjete dhe se kuptojne injorantet e shkret.

Kabul, Spetta a Tribunale Decisione Su Condanna Rahman
    ADN Kronos - Mer 22 Mar, 13:0
    Il governo afghano si atterra' al verdetto del tribunale nel caso di Abdul Rahman, in carcere da diversi giorni con l'accusa di apostasia per essersi convertito al cristianesimo 16 anni fa.Afghano Convertito: Kabul,Esagerato Parlare Di Ritiro
    AGI - Mer 22 Mar, 12:8
    Il governo dell'Afghanistan ha respinto le critiche per la possibile condanna a morte di Abdul Rahman, un afghano convertitosi 16 anni fa al cristianesimo.fganistan

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    dardajan ata tipat (Talibant) po e vrasin poullin e vet, te fes vet e lere nuk po e vrasin nje qe eshte konvertuar ne krishter!
    Atyre edhe qingji po ju duket ujt, nga frika e usa.
    A nuk kishte ku te konvertohet aj person, po te ata qe sjon ka e kursejn as vllaun e motren e tyre, e lere ksi persona!

Citim Dardajan: Dhe flasin pastaj per civilitet kur jane akoma ne mesjete dhe se kuptojne injorantet e shkret.
    Heheh me njeher filluat per ta ofenduar islamin a, nejse si zakonisht eshte kjo pun.

Po me kujtohet nje intervist e boxerit te madhe Muhamed Ali, kur kishte ndodhur 11 shtatori ne SHBA! E kishte pytur nje gazetar Muhamed Alin: A je pishmon qe ke ndrruar fen dhe je konvertuar ne islam? Aj i kishte then, perse te jem pishman? gazetari kishte then: Po ja shikoni se qfar ben muslimanet !!!
    Ateher e kishte pytur Muhamed Ali gazetarin: Ti a je pishman qe je krishter? aj (gazetari) ja kthen, jo perse te jem pishman ? Muhamed Ali i kishte then, po ja shiko se qfar ka ber Hitleri me shoket e ti. Aj ishte nga Feja juaj (krishter), jo nga e imja.

Gazetari ishte mbet i shtangur.

Selam (paq)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 22-03-2006 mė 16:44

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    [QUOTE

Citim Dardajan: Dhe flasin pastaj per civilitet kur jane akoma ne mesjete dhe se kuptojne injorantet e shkret.
    Heheh me njeher filluat per ta ofenduar islamin a, nejse si zakonisht eshte kjo pun.

Selam (paq)[/QUOTE]

Po ta lexosh mire e kupton qe nuk kam ofenduar islamin pasi ne postimin tim nuk ka nje emer te tille,po ju doni te thoni qe feja dhe shteti atje jane nje keshtu qe si rrjedhoje kam fyer edhe fene.

Ne posimin tim akuzohet ligji dhe gjykata qe nuk duhet te jene pjese e fese nuk e di pse te duket qe paskam ofenduar.

selam ( paq)

Nuk me duket koment i drejte. Kjo teme e ka toleranca dhe qellimi i saj eshte te diskutohet per tolerancen fetare ne pergjithesi. Une bera nje permbledhje te nje shkrimi te Associated Press qe eshte nje organ shume prestigjioz shtypi dhe aspak media manipulative. Kesaj i thone te fusesh koken ne rere si struci dhe te mendosh qe u fshehe. Nuk eshte faji i medias qe ndodhin keto gjera. Personalisht e denoj shume kete ngjarje sic denova shume dhe ngjarjen e para nje viti ku ne nje manastir te Rumanise prifit dhe kryemurgesha vrane nje murgeshe te re. Toleranca perfshin cdo fe dhe ska dallim nese eshte myslimane, ortodokse ose katolike etj.
    Ketu nnuk eshte puna te sulmohet islami por te vihen ne dukje dukuri qe duhen patjeter ndryshuar. Nuk ka pse te merret armiqesore nga besimtaret mysliman si ne rastin tend Rejjan dhe te mbulohen ngjarje te tilla tronditese vetem e vetem se nga u prek feja. Kjo eshte miopi. Ke shkruar nje citat aty dhe ajo qe me vjen per te qeshur eshte se me ate citat eshte tamam sikur ja ke dhene vetes bam Po, duhet gjetur shkaku i intolerances qe mos ndodhi me dhe te kthehet ne tolerance.

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192

Rejjan,

I keni rene pikes per Zotin!

Vetem nje rezerve kam: Mendoj se ne shqiptaret nuk kemi perse te bisedojme qe te gjejme fene tone. Feja e shqiptareve nuk ka humber, vella, e gjetur eshte. Eshte feja e Gjergj Kastriotit!

Ti si person mos degjo njeri pervec vetes. A ke mundesi te besh nje studim gjenealogjik te familjes tende; pra bej pemen e familjes dhe shiko se po shkove jo me shume por tre breza me pas do te gjesh fene e stergjysherve te t'u.

Ajo eshte feja e shqiptareve, vella. Ajo eshte edhe feja e Europes dhe Amerikes qe na dolen krah ne dite te veshtira dhe n'a hapen rrugen drejt perparimit.

Merre fene e stergjysherve se ajo eshte feja e vertete e shqiptareve. Feja e Gjergj Kastriotit eshte feja e shqiptareve. Te tjera fe i kane sjelle te huajt.

Feja jone eshte Buzukut, Bardhit, Bogdanit, Fishtes, Mjedes, Koliqit .....

Miqesisht!
    NoName

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga NoName
    Rejjan,

I keni rene pikes per Zotin!

Vetem nje rezerve kam: Mendoj se ne shqiptaret nuk kemi perse te bisedojme qe te gjejme fene tone. Feja e shqiptareve nuk ka humber, vella, e gjetur eshte. Eshte feja e Gjergj Kastriotit!

Ti si person mos degjo njeri pervec vetes. A ke mundesi te besh nje studim gjenealogjik te familjes tende; pra bej pemen e familjes dhe shiko se po shkove jo me shume por tre breza me pas do te gjesh fene e stergjysherve te t'u.

Ajo eshte feja e shqiptareve, vella. Ajo eshte edhe feja e Europes dhe Amerikes qe na dolen krah ne dite te veshtira dhe n'a hapen rrugen drejt perparimit.

Merre fene e stergjysherve se ajo eshte feja e vertete e shqiptareve. Feja e Gjergj Kastriotit eshte feja e shqiptareve. Te tjera fe i kane sjelle te huajt.

Feja jone eshte Buzukut, Bardhit, Bogdanit, Fishtes, Mjedes, Koliqit .....

Miqesisht!
    NoName
    feja e gjergjit asht e pa pranushmenese ka qen shqiptar 100% ne regull esht,fen e tin kur se pranoj, edhe serbet ja ortodoks,sepranoj kuren e kures.

Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    pejani34,

Une nuk detyroj njeri, edhe sikur ta kisha ne dore nje gje te tille, te kthehet ne fene e stergjyshit. Feja eshte e drejte e individit te lire.

Por ne jemi shqiptare dhe asnje njeri nuk mund ta mohoje se feja e stergjysherve tane ishte dhe eshte Krishterimi. Sot populli nuk eshte me analfabet qe te keqkuptoje idene time. Ne sot nuk jemi ne shekullin e 19. Prandaj kam bindjen e plote qe ai qe e quan veten shqiptar duhet te pranoje edhe fene e shqiptarit. Ne themi qe jemi autoktone ne Shqiperi, Kosove etj.. dhe ashtu eshte! Por kjo duhet te tregohet edhe ne fene qe kemi. Po te themi se feja jone eshte Islami atehere do t'ju japim te drejte Shkjaut te thote qe ju jeni turq ose kushdo mund te jeni, vetem shqiptare nuk jeni.

Une nuk jam me ate qe te mos kete fe Katolike, apo Islame. Zgjedhja eshte individuale. Por feja KATOLIKE eshte feja e stergjysherve te shqiptareve. Kete gje nuk mund ta mohoj dot njeri.

Teorikisht une e di se duhet te mos shikojme fene etj etj por shembull ceshtjen e Kosoves qe eshte akoma e pazgjidhur. Mirepo niveli i shkollimit te popullit eshte shume me i larte sot se ne kohen e Rilindasve. Pra nuk ka keqkuptime, apo percarje sic shpreheni ju.

Feja e vertete e shqiptareve eshte KRISHTERIMI: Katolicizmi dhe Ortodoksia. Islamistave ne Kosove apo Shqiperi nuk ju vjen mire. Por ata ose jane Turq (ka pakice turke ne Kosove me sa di une apo jo!) ose shqiptare qe duan myslimanizmin. Myslimanet le ta mbajne fene qe duan, por une kam te drejte ta them hapur dhe me ze te larte se Feja e Shqiptarit eshte KRISHTERIMI.

Me shume Kisha shqiptare duhet te ndertohen neper Shqiperi, Kosove dhe Maqedoni. Jo Xhamira. Kisha zoterinj dhe Kisha moderne qe te eklipsojne nga madhesia, numri dhe vlerat artistike kishat serbe ne Kosove. Me ato kisha po mbahet shkjau ne Kosove. Kur ne ndertojme xhamira atehere kishat serbe dalin akoma me shume ne dukje. Boll xhamira ka Kosova. Tani Kosova ka nevoje per Kisha me shumice. Duhet t'i kthehemi tradites.

Une ju bej thirrje edhe juve pejani34, te kthehesh ne fene e Skenderbeut. Vetem ne qofte se je Turk atehere e kthej mbrapsht thirrjen time per ju. Po qe se je shqiptar juve zoteri jeni i krishter sepse stergjysherit e tu ishin krishtere.

Shume shqiptare do t'i kthehen krishterimit ne Kosove, ndersa ne Shqiperi tashme vetem ka filluar. Bile edhe Ibrahim Rugova, e respektoj pa mase nese vertet i eshte kthyer fese krishtere te stergjysherve. Dhe nese e ka bere kete gje bravo i qofte, vertet eshte nje akt patriotik dhe fisnik per Rugoven. Kete shembull te ndjekin te gjithe shqiptaret e vertete dhe me kulture.

Me respekt,
    NoName

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga NoName
    pejani34,

Une nuk detyroj njeri, edhe sikur ta kisha ne dore nje gje te tille, te kthehet ne fene e stergjyshit. Feja eshte e drejte e individit te lire.

Por ne jemi shqiptare dhe asnje njeri nuk mund ta mohoje se feja e stergjysherve tane ishte dhe eshte Krishterimi. Sot populli nuk eshte me analfabet qe te keqkuptoje idene time. Ne sot nuk jemi ne shekullin e 19. Prandaj kam bindjen e plote qe ai qe e quan veten shqiptar duhet te pranoje edhe fene e shqiptarit. Ne themi qe jemi autoktone ne Shqiperi, Kosove etj.. dhe ashtu eshte! Por kjo duhet te tregohet edhe ne fene qe kemi. Po te themi se feja jone eshte Islami atehere do t'ju japim te drejte Shkjaut te thote qe ju jeni turq ose kushdo mund te jeni, vetem shqiptare nuk jeni.

Une nuk jam me ate qe te mos kete fe Katolike, apo Islame. Zgjedhja eshte individuale. Por feja KATOLIKE eshte feja e stergjysherve te shqiptareve. Kete gje nuk mund ta mohoj dot njeri.

Teorikisht une e di se duhet te mos shikojme fene etj etj por shembull ceshtjen e Kosoves qe eshte akoma e pazgjidhur. Mirepo niveli i shkollimit te popullit eshte shume me i larte sot se ne kohen e Rilindasve. Pra nuk ka keqkuptime, apo percarje sic shpreheni ju.

Feja e vertete e shqiptareve eshte KRISHTERIMI: Katolicizmi dhe Ortodoksia. Islamistave ne Kosove apo Shqiperi nuk ju vjen mire. Por ata ose jane Turq (ka pakice turke ne Kosove me sa di une apo jo!) ose shqiptare qe duan myslimanizmin. Myslimanet le ta mbajne fene qe duan, por une kam te drejte ta them hapur dhe me ze te larte se Feja e Shqiptarit eshte KRISHTERIMI.

Me shume Kisha shqiptare duhet te ndertohen neper Shqiperi, Kosove dhe Maqedoni. Jo Xhamira. Kisha zoterinj dhe Kisha moderne qe te eklipsojne nga madhesia, numri dhe vlerat artistike kishat serbe ne Kosove. Me ato kisha po mbahet shkjau ne Kosove. Kur ne ndertojme xhamira atehere kishat serbe dalin akoma me shume ne dukje. Boll xhamira ka Kosova. Tani Kosova ka nevoje per Kisha me shumice. Duhet t'i kthehemi tradites.

Une ju bej thirrje edhe juve pejani34, te kthehesh ne fene e Skenderbeut. Vetem ne qofte se je Turk atehere e kthej mbrapsht thirrjen time per ju. Po qe se je shqiptar juve zoteri jeni i krishter sepse stergjysherit e tu ishin krishtere.

Shume shqiptare do t'i kthehen krishterimit ne Kosove, ndersa ne Shqiperi tashme vetem ka filluar. Bile edhe Ibrahim Rugova, e respektoj pa mase nese vertet i eshte kthyer fese krishtere te stergjysherve. Dhe nese e ka bere kete gje bravo i qofte, vertet eshte nje akt patriotik dhe fisnik per Rugoven. Kete shembull te ndjekin te gjithe shqiptaret e vertete dhe me kulture.

Me respekt,
    NoName
    feja e stergjyshve ka qen fe e gabuar, me gjith at ne kemi qen pagan para katolizmit, tash jemi musliman dhe nuk ka kthim mbrapa.

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Toleranca
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 09:08
  2. A duhet mbrojtur toleranca fetare e shqiptareve ?
    Nga Dr Rieux nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 18:19
  3. Ana tjeter e medaljes: Toleranca fetare vetem per jomuslimanet
    Nga StormAngel nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-09-2004, 09:38
  4. Toleranca Fetare NĖ Islam!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-09-2004, 15:40
  5. Toleranca fetare apo papergjegjshmeri?-nga Pirro Misha
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-01-2003, 07:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •