Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 126
    Citim Postuar më parë nga belmondo
    Ne Islam, njeriu kur arrin ne moshen madhore, ka te drejte te zgjedhe nese do te qendroje ne Islam apo do ta braktise ate. Dhe, nese ai njeri percaktohet per Islamin, pra, nese e thote "Deshmine", ateher ai faktikisht ka pranuar se do ti qendroje Islamit besnik per tere jeten, duke mos patur mundesi qe ta braktise ate.

Dhe, ne rast se ai braktis Islamin, atehere duhet te zbatohet ligji.
    Po atehere si paska te drejte te zgjidhi kur ne rast se braktis fene islame ti thua qe mbi ate duhet zbatuar ligji? Cfare ligji? Ti pritet koka, apo ti merret shpirti?
    Renegad quhet ai qe nuk pajtohet me islamin dhe doktrinen e tij. Kjo eshte qesharake. PSe u dashka ti imponosh dikujt besimin qe ai duhet te kete ne zot dhe te ndjeki nje fe te caktuar?
    Thua dicka aty siper qe tingellon shume gabim. Nje fe eshte nje besim qe njeriu ose lind me te si trashigimi ose e perfton me zgjedhje te lire. Nje fe nuk mund te jete kurre nje sistem drejtues, shteteror apo politik. Jane njerezit ata qe e percaktojne kete gje dhe jo vete feja.
    Islami eshte religjion si shume te tjere nuk mund dhe nuk duhet te jete kurre sistem shteteror. Historia ka treguar shume mire qe kur feja sundon (mbi qeverine, politiken dhe vete njerezit) ajo gjithmone shfaqet e eger dhe mizore, kerkon sakrifica dhe behet burim luftrash.
    Hapni syte dhe mos ja kepusni kot se keni nje histori te tere qe flet per egersine e fese kur eshte pushtet.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    A mendoni se vrasja e Esat pashe Toptanit nga ana e Avni Rustemit ishte e padrejte dhe johumane????Kur dihet se pikerisht Pashai e tradhetoi dhe e shiti atdheun e tij dhe tonin?!!
    Pse ben keso krahasimesh?
    C'lidheje ka kjo me fene? Edhe ti po ben si keta wahabbinjet e forumit!
    Nese nje njeri shet atedheun nuk eshte= me nje qe konverton ne nje fe tjeter.
    Mos u zhyt thelle.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Belmondo
    Ne Islam, njeriu kur arrin ne moshen madhore, ka te drejte te zgjedhe nese do te qendroje ne Islam apo do ta braktise ate. Dhe, nese ai njeri percaktohet per Islamin, pra, nese e thote "Deshmine", ateher ai faktikisht ka pranuar se do ti qendroje Islamit besnik per tere jeten, duke mos patur mundesi qe ta braktise ate.
    ?????????
    a thua se ne relitet kjo gje zbatohet?
    dhe çfare moshe konsiderohet si "madhore", 12 vjeç? 13 vjeç? .... 20 vjeç?

me thuaj se çfare i behet atij qe kur arrine moshen madhore nuk hyn ne islam?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2005
    Vendndodhja
    Strugë
    Postime
    29
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    Ketu flasim ne terme fetare.
    Nese mbron fene e cilla vret ose meson te vrasesh, meson urrejtjen....cka je ti?
    Ne nuk ishim ka flasim per politiken,OK.
    Lexo se cka shkruajne ketu "fetaret", keta vllezerit tone se si duhet vepruar me "jobesimtaret", "njerzit e librit" etj...
    Ne nuk e dime se cka ka thene Papa, dhe ne fund te fundit nuk ka rendesi, se ai nuk eshte Zoti, ai eshte njeri i thjeshte. Rendesi ka realiteti.

Iliria e para, une mbroj fene e cila urdheron per Paqe, per vellazeri, per drejtesi dhe per shperblime te medha ne jeten e ardhshme.

Mbroj fene e cila urdheron ne respektimin e njerezve, ne respektimin maksimal te prinderve, ne ndertimin e nje shoqerie humane dhe me vlera.

Mbroj fene e cila me urdheron te largohem nga kriminaliteti, nga imoraliteti, nga mashtrimet.

Mbroj fene, fjala e par e se ciles ishte "Lexo". Mbroj fene e cila me stimulon per arritje te medha ne jete, e cila me urdheron per shkollim, per studim dhe per arritje kulminante ne jete.

Mbroj fene e cila me urdheron te adhuroj vetem nje Zot, Te Pashoq dhe te Meshirplot. E cila me urdheron ti falem vetem Zotit tim, duke mos i shoqeruar asnje ne adhurim.

Mbroj fene e cila me urdheron te mbroj te drejtat e njerezve kur ato perdhosen nga njerezit e djallezuar dhe hipokritet.

Mbroj fene e cila me urdheron ta dua atdheun dhe popullin tim.

Mbroj fene e cila i jep kuptim jetes sime.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Se cfare shkruajne fetaret ketu, mua nuk me intereson aspak, sepse une nuk bazohem te fjalet e cdokujt, por vetem ne fakte.

Dhe, me qe ra fjala, ti si pune Moderatore qe je ketu, duhet te jesh e paanshme, e jo te ndikosh ne zmadhimin e mosmarreveshjeve dhe ofendimeve qe behen ketu.

Nese edhe me tutje vazhdon keshtu, do ishte me mire t'i lesh postin dikujt tjeter qe eshte me i/e denje per ty.

Paqe.
    Albanian ForEver

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    I kam degjuar keto fjale edhe me pare. Mue njeri nuk me mbylle gojen.
    Une shkruaj se cka mendoj per fene. Percarjet i beni ju vet"fetaret".
    Nuk futem tek nenforumet e feve perkatese qe te bezdise "fetaret".
    Une personalisht nuk njoh as Pape, as prifte, as imam. Per mue keta dhe feja jane
    gjera qe shkaktojne trazira dhe percareje jo rralle edhe lufte. Ju fetaret ne pergjithesi flisni per tolerance dhe paqe, kurse njekohesisht mbani shpaten en dore.Une reagoj kur njerzit abuzojne dhe mashtrojne, fallsifikojne historine dhe bejne krime ne emre te fese. Nese te ofendova qe permenda wahabistet, me fal.

Tashti fol per reformat ose per temat e jo per mue.

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2005
    Vendndodhja
    Strugë
    Postime
    29
    I kam degjuar keto fjale edhe me pare. Mue njeri nuk me mbylle gojen.
    Une shkruaj se cka mendoj per fene. Percarjet i beni ju vet"fetaret".
    Nuk futem tek nenforumet e feve perkatese qe te bezdise "fetaret".
    Une personalisht nuk njoh as Pape, as prifte, as imam. Per mue keta dhe feja jane
    gjera qe shkaktojne trazira dhe percareje jo rralle edhe lufte. Ju fetaret ne pergjithesi flisni per tolerance dhe paqe, kurse njekohesisht mbani shpaten en dore.Une reagoj kur njerzit abuzojne dhe mashtrojne, fallsifikojne historine dhe bejne krime ne emre te fese. Nese te ofendova qe permenda wahabistet, me fal.

Tashti fol per reformat ose per temat e jo per mue.

Shihet shume qarte se kush eshte duke bere percarje ketu. Kesaj i thone "vjen i huaji dhe te percan familjen". Ti nuk je fetare, prandaj edhe ske te drejte te postosh ketu tek toleranca.

Dhe, mos ngaterro historine me mashtrimet apo me vehabistet, sepse jane gjera qe nuk kane lidhje aspak me njera tjetren.

Dhe, as ti nuk ke te drejte te me tregosh per cfare te flas. Eshte liria e shprehjes ajo qe me lejon te flas cfare te dua, dhe askush nuk ka te drejte te nderhyje.
    Albanian ForEver

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2005
    Vendndodhja
    Strugë
    Postime
    29
    Citim Postuar më parë nga Darius
    Po atehere si paska te drejte te zgjidhi kur ne rast se braktis fene islame ti thua qe mbi ate duhet zbatuar ligji? Cfare ligji? Ti pritet koka, apo ti merret shpirti?
    Renegad quhet ai qe nuk pajtohet me islamin dhe doktrinen e tij. Kjo eshte qesharake. PSe u dashka ti imponosh dikujt besimin qe ai duhet te kete ne zot dhe te ndjeki nje fe te caktuar?
    Thua dicka aty siper qe tingellon shume gabim. Nje fe eshte nje besim qe njeriu ose lind me te si trashigimi ose e perfton me zgjedhje te lire. Nje fe nuk mund te jete kurre nje sistem drejtues, shteteror apo politik. Jane njerezit ata qe e percaktojne kete gje dhe jo vete feja.
    Islami eshte religjion si shume te tjere nuk mund dhe nuk duhet te jete kurre sistem shteteror. Historia ka treguar shume mire qe kur feja sundon (mbi qeverine, politiken dhe vete njerezit) ajo gjithmone shfaqet e eger dhe mizore, kerkon sakrifica dhe behet burim luftrash.
    Hapni syte dhe mos ja kepusni kot se keni nje histori te tere qe flet per egersine e fese kur eshte pushtet.
    Nese e braktis Islamin, ajo eshte zgjedhje personale. Por, sic e thash ne shkrimin e kaluar, nuk eshte e mundur qe te kalosh here ne njeren ane e here ne tjetren, sepse Islami nuk eshte parti te cilen mund ta nderrosh sa here qe deshiron. Pra, kalimi eshte i mundur vetem nje here, edhe ate kur arrin moshen madhore.

Dua te ta bej me dije, se Islami eshte nje sistem drejtues, nje sistem ligjor, nga i cili jane "vjedhur" shume ligje apo konventa nderkombetare. Nuk mund te krahasohet ligji hyjnor nga ligji qe eshte shpikur nga njerezit, sepse eshte Zoti ai i cili na njeh me mire dhe i cili e din se cfare eshte mire e cfare eshte keq per njerezit, e jo ligji i shpikur nga njerezit, i cili eshte i bazuar ne paragjykime dhe ndoshta edhe bindje te gabuara.

Ligj shteteror ishte Komunizmi, per te cilin nuk ka nevoje te flasim, pasi te gjithe e dime se cfare pasojash i la njerezimit. Ligj shteteror eshte edhe Demokracia, e cila koheve te fundit po nxjerr ne pah te gjitha mangesite dhe negativitete e saj.

Me nje fjale, cdo ligj i perpiluar dhe i shpikur nga njerezit, vjen nje kohe e permbyset.

Pra, vetem ligji Hynor eshte ai i cili asnjeher nuk ndryshohet, por eshte gjithmone ne Trend, gjithmone i njejte dhe gjithmone i fresket.
    Albanian ForEver

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Ligj shteteror ishte Komunizmi, per te cilin nuk ka nevoje te flasim, pasi te gjithe e dime se cfare pasojash i la njerezimit. Ligj shteteror eshte edhe Demokracia, e cila koheve te fundit po nxjerr ne pah te gjitha mangesite dhe negativitete e sa
    Talibanizmi dhe wahabizmi, na qenkan hyjnore?
    Po ketyre a nuk iu pame rezultatet, nuk lane pasoja? A nuk shihen rezultatet e "ligjeve hyjnore", a nuk jane edhe me te tmerrshme se ne komunizem.
    Nje dallim kan, emrin ,pra "Xhaxhin" e kan zavendesuar mr "Allah".

Harrova te them se edhe ne "ligjin e Papes" ka mjaft kontradikta, por per fat ato ligje nuk "imponohen" me dhune. Ky eshte dallimi me kete.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 17-03-2006 më 04:35

Kombi mbi te gjitha

per ilirian

ilira shkroi"Talibanizmi dhe wahabizmi, na qenkan hyjnore?"
    jo jan njerzore dhe pikerisht per kete jan te gabuara...po te kesh pak njohuri per fen islame para se te flasi urrejtja para mendjet duhet ta dish,se profeti (s.a.w.s) ka then qe cdo devijim dhe ekzagjerim i fes eshte gjynah qe shpie en zjarr...Islami eshte vetem nje ,vetem nje dhe vetem nje cdo sekt qe fshiehet nen emrin e islamin edhe sikur te ken qellime te mira nuk eshte i pranushem,islami eshte rruga qe allahu i gjithdijesh e ka persosur
    gutentag hope hope shtajgen mute muten tope

fishkelle te rrapi treshit[COLOR=DarkOrange]

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2005
    Vendndodhja
    Strugë
    Postime
    29
    Talibanizmi dhe wahabizmi, na qenkan hyjnore?
    Po ketyre a nuk iu pame rezultatet, nuk lane pasoja? A nuk shihen rezultatet e "ligjeve hyjnore", a nuk jane edhe me te tmerrshme se ne komunizem.
    Nje dallim kan, emrin ,pra "Xhaxhin" e kan zavendesuar mr "Allah".

Harrova te them se edhe ne "ligjin e Papes" ka mjaft kontradikta, por per fat ato ligje nuk "imponohen" me dhune. Ky eshte dallimi me kete.
    E ke shume gabim kur thua se Talibanizmi dhe Wahabizmi jane ligje hynore, pasi kete gje Islami e kundershton kategorikisht.

Talibanizmi eshte ligj i devijuar, dhe ne Islam thuhet se cdo devijim te con ne ferr.

Dhe ki kujdes kur krahason Xhaxhin me Allahun, sepse eshte mekati me i madh qe mund te besh.

Sa per ate harresen qe bere me Ligjin e Papes, e kuptoj shume mire. Kryesorja eshte te merresh me Islamin, se Papa mund te beje cfare te doje.

Me te mira.
    Albanian ForEver

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. E vërteta dhe paragjykimet për Islamin
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-11-2012, 08:11
  2. Mary Watson - Mësuese e teologjisë pranon Islamin
    Nga ILyrium në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-04-2007, 13:09
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •