Ne fakt per shqiptarin edhe me keq se nga shoqeria, e verteta eshte nga turqia edhe Lek Dukagjini.Postuar më parë nga Veshtrusja
Ne fakt per shqiptarin edhe me keq se nga shoqeria, e verteta eshte nga turqia edhe Lek Dukagjini.Postuar më parë nga Veshtrusja
Jo.jo.jo, me vjen keq por ti sikur nuk e njifke mire Shqiperin, sepse ne shumicen e Shqiperise vajza duhet te marre ate burre qe i thon, e dashuri nuk behet fjale ne ate mes, edhe per kete pjese te Shqiperise morali dhe nderi eshte qe femija te beje jeten qe ju deturua prej prindeve, edhe nen keqkuptimin e nderit dhe moralit shume nga keta femije nuk e kan fatin ta dijne se qfare eshte dashuria, edhe nqofte se e ndijne ndonje here shum nga ta nuk e shfaqin sepse do te ishte e pa ndershme dhe pa moral. Tashi jam i sigurte se me ke kuptuar. Oh, desha te pyes nje gje, a ke pasur nevoje ose a ke nevoje ta rresh mamin ndonje here per tu takuar me nje djale, ne qofte se po domethen qe edhe your mam e keqkupton nderin dhe moralin.Postuar më parë nga Veshtrusja
Postuar më parë nga gabriela05
Mbase nuk e njoh mire Shqiperine, por megjithate Shqiptare jam dhe kur ka martuar gjyshja ime ate qe ka pelqyer vete, kur ka martuar mami im babin duke u takuar me te, biseduar me te dhe duke folur dhe vendosur vete me te (pra duke e pelqyer vete), kur keto gjera kane ndodhur ne te kaluaren.... si na qenkan aq fanatik burrat sot? Nejse, smund te futesh te tere ne nje these.
*Dhe mos harro qe ashtu sic kane ardhur kohet sot as tradita, as morali, as nderi, dhe as ndergjgjia ska me fuqi te ndaloj njerezit sot te bejne cte duan e jo vetem te dashurojne......................*
Me duket se duhet te kuptojme c'eshte dashuria, nderi dhe morali perpara se gjykojme popullin shqiptar apo traditat shqiptare.
Ky eshte mendimi im.
Naten e mire gabriel.![]()
Shqiptari per bese e nder ther dhe djalne, dhe kjo eshte nje nga virtytet me te pastra te cilat mua me bejne te ndihem krenare te jem nga ky vend zgalemash (shqiponja eshte gjini femerore, e po me duket shume e perdale ne keto momente) Madje jo vetem femrat qe nuk duhet te bejne hap pa miratimin e prinderve e fisit, po edhe meshkujt nuk duhet te anashkalohen. Madje une them se meshkujt e sotem kane me shume nevoje se femrat per mbeshtetje ideologjike e familjare, pasi per "edukimin" e femrave e sjelljen e tyre ne brazden e nderit eshte derdhur shume djerse e dhunë nder shekuj. Kurse meshkujt, keto krijesa te forta ne dukje por më të ndjeshëm se mendafshi, jane shume me teper ne rrezik se femrat per te prishur nderin, pasi me naivitetin e tyre te kulluar mund te ta sjellin te perdalen ne shtepi. Andaj une betohem ketu perpara jush sot, me doren mbi vezën time që (për inat të atyre që presin gocëPostuar më parë nga gabriela05
e ndiej se e kam djalë se unë do te mbledh të gjitha te pandershmet shqiptare per 15 vjetorin e tij e do t'ia le atyre ne dore t'i mesojne te gjitha menyrat sesi te shmange te pandershmet qe mund ta hedhin ne kthetra. Kete ua keshilloj te gjitha nenave te cilat nuk i ze gjumi perdite nga frika se mos i biri u perdhos pragun. Te dashur prinder, mos iu ndani femijes tuaj derisa te zgjedhi me te ndershmin/en e botes. Packa se procesi mund te jete i mundimshem, e ne rrjedhe e siper mund t'u nxini jeten femijeve e rrezikoni te humbisni respektin a dashurine e femijes suaj, te gjitha keto i justifikon nje qellim me sublim: pastertia e pragut!
Me falni, se dola nga tema. Ku ishim? Ah, po tek cipa...
Perëndia nuk është mace...
Nje specifikim ne lidhje me idene e temes(e cila pervec Henrit nga shumica e te tjereve u kap per bishti )
Pyetja nr.1
Cfare kupton shoqeria shqipetare sot me moral?
Jo c'do kush qe eshte i pamoraleshem eshte tradhetar dhe anasjelltas.Ketu s'po behet fjale se cili nga ne/ju ka moral pasi s'ka tradhetuar asnjehere.Morali lidhet me vlerat dhe normat qe nje njeri i ka vene vetes,por nese per x-person nje nga vlerat me te shtrenjta te tija eshte qe ti qendroje besnik ideve qe i ka formuluar vetes per perjetimin e dashurise atehere eshte jo i moralshem?Pra,mosvalle tradhetia ne mentalitetin shqipetar gershetohet me moralit, nderkohe qe morali nderthuret me vlerat,e vlerat mund te ja vendosim ne vetes dhe jo shoqeria neve?I bie qe te mos egzistoje nje "moral i pergjithshem",atehere per cfare "morali" flitet nese pe cdonjerin eshte i ndryshem?Pak ambigue si ide.
Pyetja nr 2:
C'eshte nderi?Mosvalle nderi ne koherat tona eshte thjeshte nje sinonim per nje femer qe s'ka tradhetuar asnjehere bashkeshortin?Pra,maskiliteti ne Shqiperi ka arritur ne ate pike sa gjitha normat restriktive te shoqerise jane vene ne praktike vetem tek femra?
Eshte kthyer nderi ne nje arme me te cilen mund te luftohet ne femer?Komentet seksiste(shpesh dhe te pabazuara)jane nje forme per te mbajtur femren me koken ulur ne guzhine dhe kalamaj?(madje dhe ne kete teme pashe shembuj te tille,une si hapese e temes bej disa pyetje dhe direkt tek nje individ ose dy kuptohet si dicka qe me perket personalisht nderkohe qe po te me prekte personalisht s'do hidhja ne loje gjera te cilat mund te perdoreshin kunder meje si individ-not that I care about it.Eshte instinkt qe ne rrenjet e njeriut).
Pyetja nr.3:
Sa ka ndikuar nje mentalitet i ndrydhur ne formimin karakterial te femres shqipetare?Sa e ka prekur ne vlerat e sinqeriteti?Sa e ka formuar/deformuar?
Thjeshte fakti qe pergjigjet ishin shume te turbullta tregon qe ndoshta ne shqipetaret flasim dhe veme ne praktike ide qe as dime ti permbledhim ne nje term.Trishtuese si ide.
Dhe,si perfundim,mbasi lexova temen pyes veten sesa gati eshte shoqeria shqipetare te diskutoje tema te tilla?
Pershendetje!
*flm per postimet pasi ne fakt me "ofruat" ca idera(gje qe se prisja qe te vinin nga forumi) ne lidhje me dicka qe po pregatis momentalisht.
Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 17-02-2006 më 07:05
Kam vetem nje limit: qiellin!
Ju po e pyetni Alibaben, e ai nuk perton te jape pergjigje.
Bluysky ka thene se ne shekullin XXI nuk mund te plotesojme kriteret e dekadave me pare.
Cilat kane qene kriteret e dakadave me pare???
Ne Greqine antike ishte i perhapur prostitucioni.Pra siç po shihet prostitucioni nuk eshte ndonje perparim por eshte kthim ne kohen antike njesoj sikur disa gjera tjera te """"perparuara"""", e futa kete ne mijera thojza.
Kush eshte fajtor qe njeriu nuk mund ti plotesoje kriteret???
Tradhetia nuk eshte produkt i kohes, ajo ka ekzistuar gjithemone por vetem te disa njerez te pa-karakter, sepse nuk ec njeriu me kohen duke e tradhetuar partnerin qe ta fale zemren.
Mos harro, te xhveshur e me gjinj perjashta jane edhe zezaket e egra te Afrikes.A mos jane ato te perparuara??
Pra siç po e sheh çdo gje qe Bluesky e paraqet si perparim ne realitet eshte diçka qe e karakterizon ose kohen antike ose zezaket e eger.
Uroj qe te mos ngelesh e zhgenjyer po te doli vajze, dhe uroj qe te arrish ta duash njesoj.Postuar më parë nga Henri
Me çudisin keto mendimet e tua. Djalit mesoji te doje dhe te respektoje veten, te degjoje çfare i thote zemra dhe nuk besoj se do ta humbasi rrugen.
Po ai mashkulli me te cilin je duke bere kete femije te ka zgjedhur ty sepse te dashuroi apo sepse duhej nderuar pragu.
bravo. tani jemi d'accordPostuar më parë nga Blue_sky
po pate kohe, hidhi nje sy ksaj temes: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=49158Morali lidhet me vlerat dhe normat qe nje njeri i ka vene vetes,por nese per x-person nje nga vlerat me te shtrenjta te tija eshte qe ti qendroje besnik ideve qe i ka formuluar vetes per perjetimin e dashurise atehere eshte jo i moralshem? Pra, mosvalle tradhetia ne mentalitetin shqipetar gershetohet me moralit, nderkohe qe morali nderthuret me vlerat , e vlerat mund te ja vendosim ne vetes dhe jo shoqeria neve? I bie qe te mos egzistoje nje "moral i pergjithshem", atehere per cfare "morali" flitet nese pe cdonjerin eshte i ndryshem? Pak ambigue si ide.![]()
Krijoni Kontakt