flamurtari mir ja ke bo lale.. se ne shqiptaret kshu e dum.. se jemi sipuna asaj dhis se zgjbosur.. kishte drejt Enveri Hoxha qe i binte kokes kush bonte gam gam..
flamurtari mir ja ke bo lale.. se ne shqiptaret kshu e dum.. se jemi sipuna asaj dhis se zgjbosur.. kishte drejt Enveri Hoxha qe i binte kokes kush bonte gam gam..
Flamurtar, ti e kupton vete se me menyren si shkruan, nuk e meriton te te reagoj, prandaj dhe po e bej per hir te rrespektit qe kam per çdo njeri, dhe shpresoj qe dhe ti te jesh nje nder to. Ti nese do te ishe besimtar apo musliman i vertet, do te tregoje pak me teper konsiderate per bashkebiseduesit. Sidoqofte nuk mund te fajesoj per kete sepse nese do te te kishe mesuar ndryshe, do te mendoje ndryshe. Githashtu me prek dhe mirditen, aman sa i pameshire qe je dhe ti, se boll ma kane copetuar te shkreten, po gjithsesi kompleksi i inferioritetit dhe kriza e identitetit eshte lehtesisht e lexueshme, por qe mund te ngushellosh veten sepse nuk mendoj te jesh i vetmi ne kete gjendje, dhe te uroj te gjesh nje bosht orientimi me stabil.Postuar më parë nga Flamurtari2
Sa per ta 'sqaruar' dhe njeher ate qe thashe, nuk mendoj te jem kaq njeri i ulet sa te bazoj pikmajet e mia ne ndasi primitive fetare apo tribale, dhe s'ka se si te doja te ofendoja muslimanet kur thashe se do te mbeshtesja fuqimisht te drejten per tu shprehur lirshem, ne format me te ndryshme te mundshme. Sa per profetet dhe fete qe me atribuon, te fal krejtesisht dhe pjesen time, dhe shpresoj te marresh gjerat me te dobishme ne to, nese do te kene patur ndonjeher.
Qendrimi im eshte parimor Flamurtar, se e drejta per tu shprehur lirshem me duket elementi me thelbesor qe na ben kafshe pak me te qyteterurara. Dhe sigurisht qe eshte shume i kuptueshem kundershtimi i ekstremisteve, te forcave regresive konservative, sepse ju sfidon sistemin e vlerave te tyre indoktrinuese. Dhe ne te kundert se çfare mund te duket, sa me shume terren te humbasin keto ekstremiste, aq me te terbuar do te behen. Dhe betejen e fundit nuk do te fitoje asnje tjeter, veçse shumica derrmuse e popullsise ne keto vende qe shtypen nga diktaturat me te shemtuara teokratike dhe pseudolaike, sepse jane ato me shume se kushdo qe kerkojne te jetojne te lire dhe me dinjitet njerezor. Prandaj duhet te kuptosh, se ato qe ofendohen nga shprehja e mendimit te lire jane ekstremistet, dhe s'ke pse i ngaterron keto me muslimanet ne pergjithesi. Dhe une nuk kam ndonje konsiderate te veçante per talibanet ku dhe drita elektrike mendohet te jete kundra udhezimeve te 'zotit'...po eshte e drejta jote qe e sheh si vlersim te jesh nje i tyre. Sidoqofte, eshte e drejta juaj legjitime te zemeroheni dhe ta shprehni kete, po me kalimin e kohes dhe ju nuk do te kene asnje baze ku te legjitimoni keto pikmaje. gjithsesi me vjen keq, se do te humbisni shume per veten tuaj, se me urrejte dhe verberi nuk tregoni force, vetem dobesi dhe dekadece.
The important thing is not to stop questioning. -Albert Einstein
sui juris me gjith ate delikates e intelektualitet dim te folim te gjith.. po ket postim spo e coj per qellime zyrtare por njerez te thjesht sipuna jote.. sa per ato llafe qe ke perdor aty nuk pijn uj kur i flasin njerez qe kan per qellim nxitjen..
ke qen ne taliban ti qe i dike ato fakte per ata njerez?? apo vazhdon te lexosh shtypin ditor qe mashtrojn popullin sipas interesit!
Un te thashe me pare ti ke probleme djalPostuar më parë nga Sui Juris
surati jote pak me pare ofendove duke thene se po te kishe mundesi do te beje karikatura Profetin qe muslimanet e duan me shume se jeten e tyre
Kurse si "trash" qe je e harove prap dhe me kekon te keme konsiderat per suratin tend ????
sa lexoj idjotesira te tilla un nuk e vazhdoj me leximin e nje shkrimi
Pale pale na thoke se po te isha besimtar i vertet nuk do te flisja me kete gjuh.....fjalor qe nje besimtar nuk e ka...... njoke dhe besimtaret qe kane edukat dhe moral te mire.... ateher pse i shan o i mjer {apo liri fjale) shume i dobet je
Me pare ne nje shkrim tjeter thoje E gatoi Europa kete corbe... Tani ke folur sikur te jesh Ajatullahu ose ndonje nga ata te keshillit te 12 te Tailbaneve qe drejtonin Afganistanin para ca vitesh. Cfaj ka Europa pse nje njeri (i lindur dhe i rritur ne nje vend te lire, ku nuk konceptohen dot kufizime te natyres fetare, ku nuk vriten njerez pse kapen duke ngrene gjate nje feste fetare, ku sejcili beson ate qe do dhe qe ndjen) beri nje karikature ndaj nje simboli fetar? Cfaj kane ata miliona europiane pse dikush ju tek te bente nje shaka (qofte edhe pa kripe) dhe te vuajne ne kurriz sharje dhe kercenime dhe thirrje per gjakun e tyre? A jane keta europiane te njejte me ata qe u bene pre e barbarise se disave te vetquajtur martire apo luftetare te shenjte dhe... a jane po keta europiane ata qe me qetesi dhe kulture nuk mallkuan gjithe boten arabe apo fene myslimane mbas sulmeve terrorriste dhe viktimave qe u shkaktuan? Nuk ja vlen te diskutohet dhe as te viktimizohet tema. Faktet jane dhe flasin vete.Postuar më parë nga antares
Po arsyeja qe me beri te shkruaj ishte kur lexova kete shkrim qe kam cituar ne fillim dhe mu duk sikur po lexoja ndonje trakt nga ato te Vietkongut apo te celulave te Xhihadit qe kane huazuar emrin Janki. Dhe sidomos me beri te shkruaj fakti qe per nje prekje fetare (qe nje zot e di se nga e gjeten shqiptaret fanatizmin dhe fondamentalizmin ne nje kohe qe kemi qene historikisht populli me tolerant ne marrdheniet fetare) hidhet poshte vendi jot, kultura jote dhe pertypen fakte qe jane te dhimbshme per ato qe behen viktima (si ne rastin e semaforeve qe ka permendur ky zoteria) por qe aspak nuk jane e pergjithshmja apo ajo qe perfaqesojme ne si popull. Pra ne kete pike Feja kthehet ne cdo gje dhe mbi cdo gje...
Mbase jam gabim dhe te me falin besimtaret mysliman (respektoj cdo fe dhe besim) por nuk mesohem dot me idene te shikoj nje shqiptar ne nje pozicion te tille kaq ekstremist dhe i errur nga besimi i verber. Mund te jete per faktin qe i perkas atij brezi qe u rrit ateist per shkak te kushteve qe u imponuan por sidoqofte e perseris ne si popull jemi karakterizuar nga tolerance ne lidhje me fene.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
E mbeshtes kete parafolesin lart. Shume energji po harxhojme ketu duke diskutuar per callmaxjinjte e shkretetirave dhe minjte e shpellave me te cilet sna lidh asgje nderkohe qe Shqiperia jone ka 100 halle per vete. Synimi yne kryesor nuk duhet harruar, eshte INTEGRIMI NE EVROPE!! Kaq. Ne funksion te kete qellimi duhet te jete dhe strategjia jone kombetare e zhvillimit dhe afrimimit si komb modern i shek 21. Te integrohemi me evropen jo vetem ekonomikisht dhe shoqerisht, por edhe moralisht dhe menderisht, te njesohemi me mentalitet, te behemi pjese organike e saj. Vetem atehere do bihem rehat dhe do kemi me pak mes nesh tipa qe vrasin me teper mendjen per shpellat e afganistanit sesa per fushat e Myzeqese.
Parfolesja do kete degjuar keshillat e ati me kapele (kryetar i partise ekologjike) qe thoshte "O burra drejt Europes me prostitucion, tregeti armesh, droge etj etj"
Fakti qe e ka nxjerre tajaren sheshit (edhe tani ne shkurt) e tregon qarte se eshte vertet e denje per ne Europe (ndoshta ne Hollande me kollaj)......
Europa eshte ne pike te hallit se si do te na fuse ne sa me pare se e dogji dashuria per racen tone te lavdishme, puntore liridashese dhe trime.......
"The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
-Simón Bolívar
Kesaj i thone tja japesh vetes bam njehere se per here te dyte ben mekat vallai. Mire e ka bere agron llaka me agim bajkon ne nje kenge ketu e nja 4 vjet para ku tregonin qe ne shqiptaret qajme hallin e te tjereve e hallet tona i leme menjane. Po nga na doli kaq i madh ky besimi mysliman ne shqiperi. Prefsha koken une sdo me beje pershtypje nese ndonje nga keto tipa do e shof ne listen e te kerkuarve nga FBI, CIA. E kam thene edhe nja 2-3 here te tjera sme jepet mundesia te jem vetem 10 minuta president i amerikes po ca jane afgane talibane a ca i thone do i nukja deri ne piken me te fundeit te ujit. Duken keta tipa si antres edhe flamurtari qe ata nuk dine nga lidhet gamori ne kete bote jo me te talin te tjeret. Me sa pash une asneri nuk eshte pergjigjur ose drejtuar dikujt me fjalet idiot, injorant, tajare, etj etj. Po mire mor te nderuar besimtare te myslimanizmit qe kur u bete ju ne nivelin e personave te kritikoni edhe te shani te tjeret. Ju me verte do jeni nga ata tipa qe mezi keni mbaruar klasen e 4 fillore edhe keni lexuar kuranin e tani ju duket vetja sikur keni cliruar boten e sollet drejtesine ne kete bote. Po sishin mostra si puna juaj qe vrane mijera njerez ne kullat e ny , po sishin mostra si ju qe vrate e prete mijera njerez e sishinmostra si ju qe prene koken e nje tregetari ne mes te kamerave ne emer te kuranit e myslimanizmit. Mire ja u beri bushi ne afganistan e irak po ishte qe ishte ande ti fuste e nje vizite te gjithe atyre vendeve ande.
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Qe thua ti Ardi (i pg=i pegere?, id=idem?), nderkohe qe flet per nivelin e njerezve qe nuk i njeh (4 klase shkolle) a nuk na sqaron ne injoranteve, c'domethene "do i nukja deri ne piken e fundit te ujit"
------
Ti i pegeri, a e di qe po te nukesh shkakton shume me teper viktima se sa auto-atentati i 11-9?
========
Mos u shqetso se nuk je i pegere aq sa duhet per tu b.ere President Amerike....
=========================
Une vete jam kristian, ortodoks. Pra po leh ne pemen e gabuar.![]()
![]()
"The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
-Simón Bolívar
Pg = Pogradec ID = idaho ja ku duket mireinformimi edhe hapja e njohurive tuaja. Kur te arish te kuptosh ato cka shkruaj atehere shprehu oki bambino. Se keto tema i kam qef se perhere do perfundoj me nje verejtje.
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Krijoni Kontakt