Close
Faqja 30 prej 35 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 349
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga pendex Lexo Postimin
    Forma te reaj te raportuara me 3 dhe 6 Gusht ne vende te dnryshme ,njera ne Rollright Stone Circle, nr Chipping Norton. Oxfordshire e raportuar me 3 gusht 2009

Ndersa tjetra ne Windmill Hill, Nr Avebury Trusloe, Wiltshire. E raportuar me 6 gusht 2009.

Le te mundohemi ti deshifrojme sado pak

Ne foton e pare jane hequr si fillim dy rathe qe nderpresin njeri tjetrin ne dy pika pastaj jane bere sferat qe jane te barabata ne te dyja rrathet qofte si numer apo si dimesione. Dy Sferat qe ndodhen ne piken e takimit gjate numerimit numerohen dy here ne te dyja pikat por qe ne fakt eshte vetem 1.

Ne foton e dyte dhe te trete rrathet duket sikur jane trajaktoret e planeteve dhe rrathet sikur jane planete ne posizione te ndryshme te te njetes trajektore.

Kurse ne qender kemi perseri ato rrathet qe jane edhe ne foton e pare kurse anash kemi planetin Toke me simbolet e dy njerezve qe gjenden mbi toke ne pole te ndyshme dhe duker shum mire qe kur njeri eshte me koke larte tjetri duket me koke poshte por qe te dy jane me kembe mbi toke njesoj sic gjendemi ne. Ndersa ajo pika afer Tokes eshte hena sateliti yne.
    Ajo qe perfaqeson Token dhe dy njerez ne polet e kundert me henen eshte e njete dhe identike me krahun tjeter dhe vetem sa eshte kthyer njesoj sikur kthen nje faqe nga para ne mbrapa.
    Sepsehena del ne krahun e kundert dhe krahet e njeriut ku njeri eshte me i shkureter del ne krah te kundert pra na jep mundesine te dallojme nje figure ne dy krahet e saj te kundert.

Shikojini me kujdes dhe do te bindeni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 08-08-2009 më 19:52

Serisht dy rrateh te tjere, respektivisht ne daten 9 dhe 10 Gusht. I pari eshte shfaqur ne Evertonin Perendimor afer Lockeridge, Wiltshire

ku te habit dizajni i pjeses qendrore te rrathit

Ndersa i dyti, ai i dates 10 Gusht eshte shfaqur ne Alton Barnes (perseri Wiltshire)

dhe eshte mbiquajtur Bufi pasi ne pjesen qendrore paraqet pikerisht nje dizajn shume te ngjashem pamjen ballore te nje bufi.

E raportuar me 12 gusht 2009 ne Wayland's Smithy Long Barrow (2), nr Odstone Hill, Oxfordshire.

Kjo forme me la me se shumti pershtypje per sa i perket kompleksitetit te rratheve.
    Nuk ka koment eshte e mahnitshme.

Someone wants to be a Devils Advocate.

Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Le te mundohemi ti deshifrojme sado pak

Ne foton e pare jane hequr si fillim dy rathe qe nderpresin njeri tjetrin ne dy pika pastaj jane bere sferat qe jane te barabata ne te dyja rrathet qofte si numer apo si dimesione. Dy Sferat qe ndodhen ne piken e takimit gjate numerimit numerohen dy here ne te dyja pikat por qe ne fakt eshte vetem 1.

Ne foton e dyte dhe te trete rrathet duket sikur jane trajaktoret e planeteve dhe rrathet sikur jane planete ne posizione te ndryshme te te njetes trajektore.

Kurse ne qender kemi perseri ato rrathet qe jane edhe ne foton e pare kurse anash kemi planetin Toke me simbolet e dy njerezve qe gjenden mbi toke ne pole te ndyshme dhe duker shum mire qe kur njeri eshte me koke larte tjetri duket me koke poshte por qe te dy jane me kembe mbi toke njesoj sic gjendemi ne. Ndersa ajo pika afer Tokes eshte hena sateliti yne.
    Ajo qe perfaqeson Token dhe dy njerez ne polet e kundert me henen eshte e njete dhe identike me krahun tjeter dhe vetem sa eshte kthyer njesoj sikur kthen nje faqe nga para ne mbrapa.
    Sepsehena del ne krahun e kundert dhe krahet e njeriut ku njeri eshte me i shkureter del ne krah te kundert pra na jep mundesine te dallojme nje figure ne dy krahet e saj te kundert.

Shikojini me kujdes dhe do te bindeni.
    Edhe une jam i nje mendimi me ty per te dyja shpjegimet mirpo ne veqanti per te dytin sepse me te vertet kjo forme e ketij rrethi paraqet sistemin tone planetar.

Rrathi me i fundit i shfaqur, daton 16 Gusht 2009. Eshte gjetur dhe raportuar ne zonen e Tidcombe, afer Burbage, Wiltshire (Angli).

E raportuar me 29 Gusht 2009 ne Knighton Hill, nr Wayland Smithy, Oxfordshire.

Kesaj rradhe pak me ndryshe nje format i paraqitur ne miser.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    I pashe me kujdes pamjet, packa se i kam pare edhe me pare.
    Une po pyes: Me thoni si jane bere sipas jush? Por argumentoni dicka qe te jem disi i qarte mbi argumentat.
    Nga ajo qe aludoj une, mund te jete nje satelit ushtarak me forca manjetike te perqendruara teper te fuqishme te cilat mund te jene arme.

Po cfare interesi ka sateliti ushtarak te beje gjera te tilla? Argumenti tjeter, po kur nuk kishte satelite kush i bente? Rrathet mos harrojme jane shfaqur qe ne vitin 1600 (te pakten ky eshte raportimi me i hershem).

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Po cfare interesi ka sateliti ushtarak te beje gjera te tilla? Argumenti tjeter, po kur nuk kishte satelite kush i bente? Rrathet mos harrojme jane shfaqur qe ne vitin 1600 (te pakten ky eshte raportimi me i hershem).
    Nuk mund të ekzistojë asnjë forcë natyrore e cila mund të shkaktojë rastësishëm krijimin e formave të tilla kaq komplekse në dizenjim.
    Forcat e natyrës edhe pse deri diku shumë kapriçioze kanë krijuar forma nga më të larmishmet, por kurrë nuk mund të krijojnë gjëra të tilla, pasi kërkohet inteligjencë.
    Sillini ju argumentet mbi këtë inteligjencë (të supozuar si jashtëtokësore, e cila ka dorë mbi krijimin e tyre).
    Për sa kohë ato mungojnë, është mëse logjike të pranohet se ato krijohen nga inteligjenca tokësore, dhe ka plot argumente për këtë.

Faqja 30 prej 35 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Inner Expressions
    Nga ildushja në forumin Krijime në gjuhë të huaja
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 11:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •