Close
Faqja 19 prej 35 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 349
    IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Kapja, deshifrimi dhe ridergimi i mesazhit eshte diskutuar njehere me pare ne kete nenforum. (qe ne 2005) Qe mos bihet ne perseritje te materialeve do ishte mire qe te shikonit keto links:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...6&postcount=15

http://www.forumishqiptar.com/showpo...0&postcount=16

http://www.forumishqiptar.com/showpo...7&postcount=17

Per qudi edhe pse e kam lexu kete tem nuk e paskna pa at shpjegim ne 2005.

Do ta jap nje shjegim te shkurter nga ajo qe nxora nga emisioni.

Nuk e paskam cek ne shkrimin e siper qe mesazhi ka qen pergjigje nga gjithsia keshtu u tha edhe ne emision por ajo qe me beri pershtypje me shum ishte se nga vokali i zerit derguesit e sinjalit nuk ishin humanoid sipas shum shkenctare por ishin interdimensional qe flisnin ne nje gjuh te panjohur dhe nga ky kendveshtrim nenkptojm qe keta nuk e kan te zhvilluar shqisen e telepatis pasi flisnin gje qe i ban jo edhe aq te zhvillum ne aspektin inelegjent (jo si Grit)

Tu u bazu ne foton si dhe pergjigjen e shpejt nenkuptojm qe nuk gjenden larg ne distanc edhe pse per disa shkenctar te sodit sy lesh udhtimi me vite me shpejtsi te radiovalve sot ende eshte e pamundur per ne por per dikend mund te jet e thjesht gjithmon duke u bazu edhe ne mundsit e tjera te udhtimt ne hapsir si ajo e pershkimit te kohes permes vrimave ne univers.

Nga sinjali i kapur kishte edhe shum simbole te pa njohura shum nga ato te ngjajshme me rrathet ne grur.

Nese e gjej emisionin ne internet do ta ve linkun.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Rrushi_CH Lexo Postimin
    Per qudi edhe pse e kam lexu kete tem nuk e paskna pa at shpjegim ne 2005.

Do ta jap nje shjegim te shkurter nga ajo qe nxora nga emisioni.

Nuk e paskam cek ne shkrimin e siper qe mesazhi ka qen pergjigje nga gjithsia keshtu u tha edhe ne emision por ajo qe me beri pershtypje me shum ishte se nga vokali i zerit derguesit e sinjalit nuk ishin humanoid sipas shum shkenctare por ishin interdimensional qe flisnin ne nje gjuh te panjohur dhe nga ky kendveshtrim nenkptojm qe keta nuk e kan te zhvilluar shqisen e telepatis pasi flisnin gje qe i ban jo edhe aq te zhvillum ne aspektin inelegjent (jo si Grit)

Tu u bazu ne foton si dhe pergjigjen e shpejt nenkuptojm qe nuk gjenden larg ne distanc edhe pse per disa shkenctar te sodit sy lesh udhtimi me vite me shpejtsi te radiovalve sot ende eshte e pamundur per ne por per dikend mund te jet e thjesht gjithmon duke u bazu edhe ne mundsit e tjera te udhtimt ne hapsir si ajo e pershkimit te kohes permes vrimave ne univers.

Nga sinjali i kapur kishte edhe shum simbole te pa njohura shum nga ato te ngjajshme me rrathet ne grur.

Nese e gjej emisionin ne internet do ta ve linkun.
    A ke mundesi me dhene emrin e emisionit apo vet prezantuesin e emisionit mbase e gjej une...

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    A ke mundesi me dhene emrin e emisionit apo vet prezantuesin e emisionit mbase e gjej une...
    Po ti dija njeren nga kto dyja do ta gjeja edhe vet por nga hutia nuk me kujtohet as programi vetem se ishte kanal gjerman.

Po ashtu ja vlen te ndiqen dhe keta dy dokumentare te tjere te cilet kane informacion me te detajuar per rastin konkret, alfabetin qe kam permendur si dhe mesazhet qe mund te transmetojne.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Darius video e pare nuk po punon kurse ato dy te fundit ishin shume interesante flm

Per te njejten rast vetem se ketu pak ma qarte:

E kane hequr si video. Mbreme kur e vura punonte. Ndersa ketu eshte pjesa e pare e dokumentarit qe kam vene tek shkrimi siper. Harrova te vija te dyja pjeset dhe gabimisht nxorra vetem pjesen e dyte aty.

Pasioni për shkencën Maska e Nolird
    Anëtarësuar
    19-04-2007
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    466
    Citim Postuar më parë nga Rrushi_CH Lexo Postimin
    Kjo foto eshte identike me sinjalin qe eshte pranu nga gjithsia permes radiovaleve.

(Rradhiten numra 1 dhe 0 ku 1 i zevendson me ngjyr te zez dhe 0 me ngjyr te bardh dhe keshtu rezulton foto e ngjajshme si kjo ne vijim)

Skedarët e Bashkëngjitur 108896

Ket e pash ne nje emision dokumentar dhe kur ta kem llogaritjen e sakt si dhe sinjalin qe eshte mar nga gjithsia do ta postoj.
    numra qe po radhiten te fotoja a i ken nxjerr pra p.sh 01001010, nese po mund te me tregosh si jane te radhitur numrat, te shohe dicka nepermjet gjuhes se kompjuterit mos shfaqet ndonje shkronje apo ndonje fjale thjesht dua te shohe.

Me fal Darius se te prish temen nese ska pergjigje fshije postin

Ne kete temen ketu: http://www.forumishqiptar.com/showpo...6&postcount=15 kam shpjeguar dicka mbi deshifrimin qe ju bejne mesazheve te Rratheve dhe alfabetin e krijuar per kete qellim. Ndersa me aq sa di une, mesazhi qe permend Rrushi eshte deshifruar bazuar ne nje kode te tipit ASCII qe kemi thelbesor dhe ne ne kompjuterat tane.

Jellyfish Crop Circle, May 29th 2009, Oxfordshire

Faqja shume e frekuentuar e internetit Telegraph nga Anglia ne publikimin e saj te dates 02 Qershor 2009 pra ne kete muaj beri te ditur se eshte zbuluar nje Crop Circle i ri ne afersi te Oxfordshire ne Britani te Madhe me permasa jashtzakonisht te medha (mbi 600 feet).

Karen Alexander expert i Croop Circles ,tha : " Ne kemi pare modele te Fluturave dhe te zogjeve ne te kaluaren mirpo ky eshte modeli i pare i Kandelit te detit i zbuluar ndonjehere ne planetin tone "
    Ai gjithashtu tha se pomundohemi te zbulojme kuptimin a saj mirpo deri me tani ky model i fundit po duket si i jashtzakonshem.

Material u muarr nga :

http://www.telegraph.co.uk/news/news...ire-field.html

Ne kete link mund te shikoni fotot e bera nga anet e ndryhme :

http://www.youtube.com/watch?v=EKz1P77JHm4
    Ndryshuar për herë të fundit nga pendex : 10-06-2009 më 12:03

Faqja 19 prej 35 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Inner Expressions
    Nga ildushja në forumin Krijime në gjuhë të huaja
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 11:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •