Close
Faqja 17 prej 35 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 349
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Rrathet ne grure ka shume mundesi te jene nje lloj "puzzle" per fushat e forces qe veprojne ne toke. Loje sfiduese per zgjuarsine njerezore. Jo per rastesi pjesa me e madhe e tyre eshte ne Angli.
    Fushat e forces ose sic i kane quajtur grid lines ose me sakte Ley Lines e cila personifikon energjine e brendeshme te Tokes mendohet se mund te jene shkaktare te shfaqjes se rradheve apo figurave gjeometrike. Fakti pse ato paraqiten shume ne zonen e Wiltshire qe eshte shume afer Stonehenge ka te beje me dendesine e madhe te tyre. Sidoqofte ato jane vija imagjinare dhe teorike. Pra ne kete pike eshte nje teori si gjithe te tjerat. E njejta hipoteze eshte ngritur dhe per vete Stonehenge qe mendohet se ka patur te beje ngushtesisht me energjine e brendeshme te Tokes.

Po pse më është fshirë komenti? Nuk besoj se dola jashtë teme apo ofendova njeri.

Megjithatë po përsëris pyetjen e fundit nga komenti.

Darius e ke kollaj të më thuash se ku janë në USA këto? Mundesisht nga pjesa verilindore se ato që ke sjellë këtu me foto janë pak larg. Duken interesante për tu vizituar.

Qyfyre cdo foto qe eshte vendosur shoqerohet me komentin perkates se ku eshte gjetur rrethi dhe ne cfare vendi. Cfare do informacioni qe eshte, eshte ky qe eshte ne teme. Po te kisha me shume do e kisha shtuar.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Akoma nuk eshte zbuluar se si behen kto rrathe? Me te vertete jan shum te bukur, por jan edhe te frikshem nese nuk zbulohet se kush i ben!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Lexo temen mer, mos bej komente kot

Sidoqofte sa per informacion, ka shume teori mbi berjen e tyre. Disa jane shpjeguar ne teme, disa do shpjegohen me pas.

Fotografi jashtezakonisht te bukura....
    P.S Darius sa vjec je ti se te kane bere 40 vjec ty lale...
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Une jam i mendimit qe keta rrathe, me elemente te tille gjeometrike, me forma kaq "perfekte" (ne raport me permasat e tyre) nuk mund te jene bere nga forca te natyres (te pakontrolluara, por me ane te mjeteve/teknologjise (te njohur apo te panjohur per publikun) nga qenie inteligjente, nga njeriu.
    Perjashtoj cdo qenie tjeter, duke i qendruar mendimit se;
    Nese nje specie tjeter inteligjente do te percjelle nje mesazh nepermjet ketyre rratheve, fare mire mund ta beje ne fshehtesi absolute ndaj publikut te gjere por vetem atyre personave apo atij grupi te paracaktuar ne nje forme tjeter e jo nepermjet "lojrave" te tilla gjeometrike neper ara.
    Nese supozojme se rrathet behen nga qeniet e tjera inteligjente, behen 2 konstatime thelbesore:
    1- percillet mesazhi per publikun e gjere mbi ekzistencen e nje qenie tjeter inteligjente (me aktivitet prezent ose potencial)
    dhe
    2- percillet nje mesazh (tjeter) i fshehte/i koduar nepermjet elementeve te rratheve tek ata persona/grup i/te paracaktuar per marrjen e mesazhit

NUK KA KUPTIM !!! Pse nje specie tjeter inteligjente (madje e nje niveli teper me te larte) zgjedh kete menyre per te transmetuar nje mesazh, kaq "primitive" (e kam fjalen per mjetin e zgjedhur, jo cilesine e tij)
    ...
    Enigma e Stonehenge eshte zberthyer pothuajse, kohet e fundit kane dale fakte arkeologjike qe qartesojne shume gjera mbi kultin e tij, dhe keto perralllat me elektro-magnetizma jane sfumuar.
    ...
    Kam arritur nje konkluzion qe rrathet behen ne dijeni te qeverise britanike, eshte nje menyre per te nxitur mediat, per te rritur kersherine e vizitoreve, per te rritur turizmin-e...
    MONEY-MONEY !!!

Citim Postuar më parë nga MorDor Lexo Postimin
    Fotografi jashtezakonisht te bukura....
    P.S Darius sa vjec je ti se te kane bere 40 vjec ty lale...

Mordor tema eshte per rrathet dhe jo per moshen e Dariusit. Megjitate per te te qetesuar ty dhe te tjeret po them qe jeni shume off me ate moshe qe me keni dhene. Na kallet daten...

Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin

1- percillet mesazhi per publikun e gjere mbi ekzistencen e nje qenie tjeter inteligjente (me aktivitet prezent ose potencial)
    dhe
    2- percillet nje mesazh (tjeter) i fshehte/i koduar nepermjet elementeve te rratheve tek ata persona/grup i/te paracaktuar per marrjen e mesazhit

NUK KA KUPTIM !!! Pse nje specie tjeter inteligjente (madje e nje niveli teper me te larte) zgjedh kete menyre per te transmetuar nje mesazh, kaq "primitive" (e kam fjalen per mjetin e zgjedhur, jo cilesine e tij)
    Kuptim per ke? Per ne? Llogjike e gabuar. Ka shume gjera per te thene per kete pike, jashtezakonisht shume por kohen per momentin se kam dhe as deshiren te them te drejten. Por te premtoj qe do e zgjeroj patjeter kete pike.
    ...
    Enigma e Stonehenge eshte zberthyer pothuajse, kohet e fundit kane dale fakte arkeologjike qe qartesojne shume gjera mbi kultin e tij, dhe keto perralllat me elektro-magnetizma jane sfumuar.
    ...
    Kam arritur nje konkluzion qe rrathet behen ne dijeni te qeverise britanike, eshte nje menyre per te nxitur mediat, per te rritur kersherine e vizitoreve, per te rritur turizmin-e...
    MONEY-MONEY !!!

Kush e ka zbuluar enigmen e Stonehenge? Se pikerisht dje degjova 2 ore emision nga shume arkeologe dhe ajo qe ende nuk ja kane idene fare eshte pse-ja e ndertimit. Ndersa datimi eshte thjesht me hipoteze.

Rrathen nuk behen vetem ne Angli por ne te gjithe boten. Kjo teme e provon me se miri.

Faqja 17 prej 35 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Inner Expressions
    Nga ildushja në forumin Krijime në gjuhë të huaja
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 11:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •