Close
Faqja 16 prej 35 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 349
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Darius
    Jo rrathet behen ne cdo fushe te mbjelle me te lashta. Dmth grure, miser, tershere, soj dhe cdo lloj drithi tjeter. Ka raste dhe ne fusha thjesht me bar ose me bimesi te cfare do lloji. Po me te shpeshta jane ne fusha te mbjella me miser, grure dhe tershere. Arsyeja nuk dihet dhe kjo eshte tjeter mister.

Një mendim. Besoj se kjo bëhet për dy arsye:

1) Për shkak se figurat janë më të qarta duke pasur parasysh lartësinë që kanë këto bimë. Mjafton të shkelësh në një vijë të drejtë dhe ajo do të duket shumë e qartë.

2) Elasticiteti që kanë këto bimë dhe lehtësia e krijimit të dekorativëve të ndryshëm.

Ky është mendimi im personal.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Mund te kete fshatare qe i bejne ato rrathe, mund te kete dhe njerez qe kane hobi per te bere figura te gjeometrise se shenjte...po, a ka njeri te me sqaroje se si keta "fshataret" lozonjare, bejne manipulimin gjenetik te grurit?(gruri i shtypur ka transformime ne kercell)

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Deshifrimi i kuptimit eshte kyci i kesaj ceshtje, jo shqetesimi se kush i ben. Jane figura qe kane te njejten natyre gjeometrike dhe mbartin kuptim ne vetvete...kjo eshte e sigurt si drita.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Madje jo thjesht gjeometrike por sic eshte percaktuar (gje qe e kam permendur dhe me pare) behet fjale per gjeometri te shenjte.

Jeta ..... ka fund te keq Maska e Nessus
    Anëtarësuar
    10-06-2007
    Postime
    89
    FLUTURA - Rathe ne grure ne Hailey Wood, ne jug te Anglise, me 16 korrik 2007

Jeta ..... ka fund te keq Maska e Nessus
    Anëtarësuar
    10-06-2007
    Postime
    89
    Një ndër rrathët e fundit në vitin 2007:
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nessus : 29-11-2007 më 08:34

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Mua me pëlqen kjo histori. Madje ne krahasim me atë personin që erdhi nga 2036 të cilin nuk e besoj fare, kjo më intrigon mjaft.
    Tani arsyet;

Nje i çmendur që është gjeomtrist ajnshtain dhe bredh gjithe botën??Veç po qe i tillë se njerëz të ndryshëm për sport nuk do ta bënin..
    Apo;
    Alienët që duan të komunikojnë me ne?

Faktikisht ne të 2 rastet shumë bukur mund të filmoheshin me radar ose kamera në cdo anë..Nuk ka pse tu marri një shekull dhe akoma mos të dihet!!

Nejse ,mua pë pëlqejnë këto tema dhe i ndjek me kërshëri. Kanë mjaft elemente jashtëtokësore..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Rrathet ne grure ka shume mundesi te jene nje lloj "puzzle" per fushat e forces qe veprojne ne toke. Loje sfiduese per zgjuarsine njerezore. Jo per rastesi pjesa me e madhe e tyre eshte ne Angli.

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Rrathet ne grure ka shume mundesi te jene nje lloj "puzzle" per fushat e forces qe veprojne ne toke. Loje sfiduese per zgjuarsine njerezore. Jo per rastesi pjesa me e madhe e tyre eshte ne Angli.
    prapë si teori mbetet ama hidhet dhe poshtë.
    E para rrathe janë parë kudo edhe pse te Anglisë janë më të bukurit dhe më preçizët.
    E dyta këtu shihet gjeometri e shkëlqyer, sa inteligjente duhet të jenë kkëto forcat magnetike për të kryer të tilla figura???Atë fluturën p,sh...
    Ndoshta fushat e Anglise kanë pjellori më të mirë ose ndoshta gurët e Stonhege kanë ndikim si forcë magnetike ose si pikë referimi.
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Faqja 16 prej 35 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Inner Expressions
    Nga ildushja në forumin Krijime në gjuhë të huaja
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 11:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •