Close
Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 146
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    A kam te drejte te mos pajtohem me ato qindra mijera te dhena nese nuk kan mbeshtetje shkencore?
    Por sė paku na gjej tė dhėnat tua, ose alternativėn tėnde pėr rishkrimin e historisė.

Alibaba dhe Baptist mos na e ktheni temen ne chit chat mer, ca beni?
    Ose komentoni dhe replikoni tamam ose me shkrime nga nje rrjesht, pyetje pergjigje shume shpejt kjo teme do e gjej vendin ne kosh. Cuna behuni me te arsyeshem ju lutem.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ah, kjo eshte kryekeput pune per ty. Sa per mua hidhe qe tani!
    Une e kam thene timen sa i perket nentemes qe u vecua gjate debatit.
    E qe nuk ka lidhje me hieroglifet ilire.
    une kam bere nje publikim me 1997 (poashtu ribotim pak me te gjate diku rreth 2001) ne lidhje me kete qeshtje dhe nuk deshiroj ta perseris.
    Nese keni hieroglife apo materiale qe mund te dyshohen si hieroglife ilire shqiptare pellasge apo cfaredo qe lidhet me shkrimin tone, une do te jem i gatshem te jap komentin/mendimin tim.
    Gjithe te mirat.
    ps.arius (privatisht) e ke pare ate afreskun e famshem e kishes se Deēanit?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Gjithe te mirat.
    ps.arius (privatisht) e ke pare ate afreskun e famshem e kishes se Deēanit?
    E ke pare thua? Me mijera here... Jo vetem pare po analizuar dhe studiuar cdo cm te tij dhe cdo shkrim qe eshte bere per ate. Eshte nje nga referencat me te perdorura sot kur flitet per objektet fluturuese nder shekuj.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Na e dergo nje kopje ketu te lutem.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

E kam postuar ne nje teme tjeter ne kete forum: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=45959. Ndonese nuk eshte tema e duhur ketu po e ripostoj mbasi mbetet gjithmone nje veper arti.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E mrekullueshme, une e kam pare me syte e mi.
    A nuk e paske kete pilotin e majte nga afer?
    Aeneas Dardanus

E kam dhe ate po spo e gjeja ne hdd tim. Sidoqofte jane te ngjashem vetem se forma e mjetit eshte me sferike. Manastiri eshte serb apo shqiptar?

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Eshte me interes per te pare se aty shihet si e drejton ket mjetin fluturues me ane te shufrave.
    Eshte tjeter kurioziteti i rralle i prerja aksionometrike e ketyre dy objekteve fluturuese per te pare brendesine. Kete gje nuk do te dinte ta bente nje piktor i thjeshte. Ky afresk eshte pikturuar nga arqitekti. Nje njeri shume i ditur per ate kohe. Dhe eshte e pikturuar ne nje mur te fshehte qe veshtire se mund ta veresh nese nuk je i udhezuar.

Citim Postuar mė parė nga Darius
    Manastiri eshte serb apo shqiptar?
    Eh, manasitiri eshte shqiptar por eshte prone serbe. Eshte ndertuar nga e njeta shkolle arqitektesh qe ndertuan pjesen me te madhe te Hilandarit, por eshte me konservative sa i perket stilit perendimor, por me elemente shume te vjetra pagane.
    Aty ka mbetur nje aneks i ritualeve shume te vjetra pagane me origjine pellasge, per pakezimin e te porsa lindurve, qe nxirren nga nje ve e madhe e gurte, kurse prindin e lidhin per nje karrige derisa behet konvertimi ne kristian ne menyre qe ai te mos kete mundesi ta pengoje procesin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 16-09-2006 mė 11:23
    Aeneas Dardanus

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Manastiri i Deqanit ėshtė ndėrtuar nga Frati shqiptar katolik Vita nga Kotorri, nė shek. 14 dhe ėshtė ruajtur pėr 6 shekuj rresht nga disa familje shqiptare tė Deqanit pėr shkak tė sulmeve tė mundshme nga ana serbėve.Manastiri qysh nė fillim tė sundimit turk kaloi nė duart e serbėve pėr shkak tė privilegjeve qė kishte kisha ortodokse ndaj asaj katolike, nė atė kohė.

P.S ajo piktura qenka interesante.

Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •