Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 87
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-08-2007
    Postime
    7
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Ne nje fare kuptimi eshte e sakte kjo qe thua,kij parasysh qe specja jone nuk eshte gje tjeter perveēse highly evolved animal,specja jone vetem mund ta permiresoje shkencen ne vazhdimesi dhe gjithmone, por te verteten absolute dhe ligjet e verteta qe drejtojne universin nuk ka per ti gjetur kurre,smund te behet asgje tjeter perveēse ti afrohesh kesaj te vertete pa e arritur kurre ate.
    Land,
    Une kam shprese se ne do ta njohim natyren me shume nga ce njohim sot. Une per vete shpresoj se do vije nje dite (pasi shuma breza te kene kaluar) qe ne ta njohim natyren per ate qe eshte. Jam optimist...
    A e mendon dot se si mund te jete? Shume, shume ndryshe nga sot.

Citim Postuar mė parė nga Fizikanti Lexo Postimin
    Land,
    Une kam shprese se ne do ta njohim natyren me shume nga ce njohim sot. Une per vete shpresoj se do vije nje dite (pasi shuma breza te kene kaluar) qe ne ta njohim natyren per ate qe eshte. Jam optimist...
    A e mendon dot se si mund te jete? Shume, shume ndryshe nga sot.
    A thua do ta arrijme ate dite?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-08-2007
    Postime
    7

Smile

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    A thua do ta arrijme ate dite?
    Ndoshta...
    Varet nga mosha...

Flasim per breza... mosha imja dhe e jotja ne kete pike nuk merret parasysh. Pyetja ishte komplet per tjeter gje. Ne si njerezim mendon se do ja arrijme qe te njohim natyren per ate qe eshte (megjithese ka disa qe e njohin shume me teper se cfare publikojne) ? Ndersa une megjithese jam optimist them se JO.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-08-2007
    Postime
    7
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Flasim per breza... mosha imja dhe e jotja ne kete pike nuk merret parasysh. Pyetja ishte komplet per tjeter gje. Ne si njerezim mendon se do ja arrijme qe te njohim natyren per ate qe eshte (megjithese ka disa qe e njohin shume me teper se cfare publikojne) ? Ndersa une megjithese jam optimist them se JO.
    Bera shaka per moshen
    Ndoshat do ja arrijme nje dite ta njohim natyren per ate qe eshte. Dhe nese nuk arrijme nuk do jete sepse nuk u perpoqem. Do jete se arritem limitin e zhvillimit tone si qenie. Une shpresoj te mos kemi limite po ndoshta po i afrohemi... Spekulime...

son of eagle Maska e eri12ing
    Anėtarėsuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150
    Po une shpresoj per racen njerezore(jo brezi jone) qe t'ja harrije sa me shpejt a njohe natyren ne ate forme sa te jete e ndergjegjshme te mos e demtoje me ate.
    Me sa di une ne jemi civilizimi zero(0) sepse ende nuk i dime te gjitha mbi ambjentin Tokesor e kozmik ku jetojme le me te tjerat,kur tinjohim doharrijme civilizimin 1,kur ti zoterojme do jete 2-shi e keshtu me rradhe.
    Me duket se jane 3 civilizime,me korigjoni nese gaboj por di qe kulmi do te jete kur njeriu te arije te vej nen kontroll ligjesite e universit dhe ti shfrytezoje ato ne dobi te vet e pa demtuar asnje hallke te keti kompleksi qe perbejne gjithesine.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga eri12ing : 27-09-2007 mė 16:28
    Sons of eagle we are and like eagles we fight in war.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Fizikanti,
    do ishte shume interesante nese do na hapje nje teme ku te flisje per kerkimin qe je duke bere, ne fjale te thjeshta per ata qe nuk ndihen mire me terminologjine shkecore .
    Psh, ne ēfare parimesh bazohet kerkimi, etj etj si keto.

Anėtarėsuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150

Smile

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Fizikanti,
    do ishte shume interesante nese do na hapje nje teme ku te flisje per kerkimin qe je duke bere, ne fjale te thjeshta per ata qe nuk ndihen mire me terminologjine shkecore .
    Psh, ne ēfare parimesh bazohet kerkimi, etj etj si keto.
    Oh me fal per injorancen time per kete ceshtje por nuk kam pasur shume material qe te flas me kompetence,megjitheate ajo cka thash une ishte thjeshte nje permbledhje e shkurter qe kam lexuar diku per teorine e civilizimeve,eshte nje nga teorite e hedhura me se fundmi dhe qe ka nxejrr diskutime te shumta.
    Megjitheate une e kem perceptuar si nje lloj ridimensionimi te shkences moderne per mireperdorimin e ligjesive te gjithesise.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga eri12ing : 27-09-2007 mė 16:57

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga eri12ing Lexo Postimin
    Oh me fal per injorancen time per kete ceshtje por nuk kam pasur shume material qe te flas me kompetence,megjitheate ajo cka thash une ishte thjeshte nje permbledhje e shkurter qe kam lexuar diku per teorine e civilizimeve,eshte nje nga teorite e hedhura me se fundmi dhe qe ka nxejrr diskutime te shumta.
    Megjitheate une e kem perceptuar si nje lloj ridimensionimi te shkences moderne per mireperdorimin e ligjesive te gjithesise.
    nuk e di nese e ke ndjekur temen, por Fizikanti eshte duke punuar ne kerkime shkencore interesante, dhe po flisja per te .

Megjithate edhe ajo qe the ti eshte interesante, se si do mund te themi qe po e kuptojme natyren kur do jemi ne harmoni me te, e jo parazite si tani.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 27-09-2007 mė 17:00

Anėtarėsuar
    13-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    150
    Scusa alora,me fal per nderhyrien,ja c'ben nxitimi!

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muzika klasike, 101 pjesėt mė tė bukura
    Nga Tannhauser nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 21-10-2023, 16:25
  2. Muzika klasike shqiptare
    Nga shigjeta nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-01-2017, 08:40
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Besa, nderi, burrnia a janė moderne?
    Nga Davius nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •