Close
Faqja 3 prej 20 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 196
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    pershendetje

ty pancho villa sikur nuk te diskutohet por kerkon te luash si palaco.
    nese nuk ki deshire te dikutosh rreth temes mos na e ndot forumin.
    shnet

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga panchovilla
    Edhe une i ketij mendimi jam. Pak si teper 27 mije vjet.
    Por sidoqofte ka shume historiane qe thone se Iliret nese kane ardhur nga ndonje vend tjeter ne ballkan kane ardhur shume heret rreth 8000-10000 para eres sone. Dmth eshte thuajse e sigurte qe iliret jane me te vjeter se greket ne Ballkan.
    Plus ca krahasime gjuhsore qe i bejne mes ilireshtes dhe shqipes vetem sipas tingujve pa hulmtim shkencor s'eshte aspak gje e mire. Ska nevoje per gjera te tilla?
    Cka mendojne te tjeret?
    Mire shqipeja qe krahasohet me ilirishten ndermjet tingujve sipas tine, po si mund ta nxjerrim grecishten e re te vjeter, ose derivat i saj kur nuk dime se si grecishtja e vjeter u ka pas folur ore debardhe. Car librash lexon ti de, apo i ke me te degjuara. Nese i ke me te degjuara rri larg, meqe je pragmatik, dhe meso me teper qe te japesh nje opinion te shendetshem, sepse te tallesh me piramidad e lasvegasit e me popullin me te vuajtur dhe ndritur ne bote sipas gjithe autoreve te lashtesise, pellazget, tregon qe sanchopancho je, dhe do mbetesh.

Gjithashtu me te njejten llogjike tende, nga e dine keta shkencetaret qe Piramida qenka "parailire" ? Teoria shkencore indoeuropiane(shkencore i thoncin), si mund ti vertetoj gjetjet ne xarre ? Po kete Piramide ? Kush ka qene populli qe ka ndertuar muret ciklopike nga Athina deri ne Irlande bashke me guret e ndryshme ? Sipas autoreve te lashte, ky eshte populli i sterlashte pellazgjik i cili i ka dhene dhe emrat Europes nga Thrakia e deri ne Skandinavi sipas Vincenzo Gattit. Tani nese ty nuk te bind Robert D'Angely, ka shume te tjere qe kane bere dhe pune me te mire se ai(pasi atij fatkeqsisht ju vodhen doreshkrimet origjinale), dhe qe mbajne dhe tituj shkencore historike qe vertetojne me ane te popullit dhe gojedhenave te ndryshme vazhdimesine pellazgo-iliro-shqiptare. E keto te kenduara nuk i ka asnje popull ne ballkan, ket ta kesh te qarte. Cdo i huaj qe ka shkelur ne shqiperine parakomuniste ka degjuar diku per bemat e gjeneraleve legjendare maqedhonas ilir e epirotas, eshte mahnitur nga kostumet dhe veshjet e ketij populli qe i ngjajne ne menyre te perpikte veshjeve qe sot jane gjetur ne disa statuja ne Krete (!!), etj etj. Por ti nuk je nga krahu i mahnitjes, por nga krahu i karrikes dhe titujve shkencore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 28-10-2005 më 14:33
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Te lutem mos e bastardoni temen me idiotesira te tipit sanco panco.

Kerkoj qe ate qe moderojne t'i fshijne keto postime

Mendoj se 27 mije vjet eshte shume, po te shohim se cdo te thuhet me vone.

Ky studiuesi boshnjak kishte bere germime ne thellesi 17 metra, ne pika te ndryshme te kesaj kodre-piramide, dhe kishte zbuluar se formacioni nentoksor, nuk eshte natyral. Te shohim se cdo te ndodh me vone.

Ama do te ishte fantastike nese do te ishte e vertete!

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Sanco panco qenka idiotesi dhe Las Vegasi jo ? Pse te duken shume 27 mije vjet ty ? Ne antropologji sot po mesohet se lufta e pare ndermjet 2 rracave njerezore ka ndodhur te pakten 100.000 vjet me pare !
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

I larguar Maska e panchovilla
    Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Sanco panco qenka idiotesi dhe Las Vegasi jo ? Pse te duken shume 27 mije vjet ty ? Ne antropologji sot po mesohet se lufta e pare ndermjet 2 rracave njerezore ka ndodhur te pakten 100.000 vjet me pare !
    OK pra po e le kete muhabet se ju jeni shkenctare ye medhej. Do thoja emra dhe libra por ju se meritoni te diskutohet si duhet sepse vazhdoni me ofenime e gjera irelevante me temen.
    Adios! BYe bye!

PS: jam larg kesaj teme nuk i pergjigjem replikave

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Menyra me e mire te ikje do ishte mos jepje fjalime lamtumire fare, por siduket nuk ke cfare te thuash pervec se te ofendosh studiuesit e ndryshem(pra ti je shkencetari ne ket mes).
    Nese do te debatosh hajde debatojme. Pse ti mendon se 27000 vjet qenkan shume(s'eshte e thene qe piramida te jete 27000 vjecare e as 12000 vjecare)... sepse kshu te teket ty ? Ai tjetri qe germon nuk flet kot besoj, do jene bere analiza gjeologjike te tokes, minareleve etj.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    SancoPancho e para kjo teme nuk eshte qesharake, nese ste pelqen mos u fut hiq,se po shifesh cfare shqiptari je.

Une mendoj kjo Piramide (edhe pse nuk u zbulua ende ) mund te je 4000-8000 vjet e vjeter ma shume sbesoj se ska pas njerezimi kapacitet per malleshti te tilla

Sa e di une Piramida e Egjibtit eshte 5000 vjet e vjeter kurse ajo e Perus 2500 vjet por nuk eshte e logjikshme me qene kjo piramide 12.000 ose 27.000 vjet :S, ja ka fut kot ai arkeologu boshnjak veq gjithqka eshte e mundshme sdihet.

Citim Postuar më parë nga D@mian
    I forte qenka ky boshnjaku. Iliret, si entitet i formuar, paskan qene bashkekohes te Homo neanderthalensis dhe e kalonin kohen e lire duke ndertuar piramida
    Njohurite qe ne kemi per te kaluaren tone jane te te kufizuara me gjetjet qe jane bere dhe analizimet e tyre. Kjo sdo te thote qe jane te sakta apo skane vend per ndryshim. Shume gjera qe jane zbuluar kohet e fundit kane rrezuar pretendimet e meparshme dhe kjo me duket mese normale po te kesh parasysh faktin qe ne dime shume pak nga e kaluara e njerezimit. Thuhet qe njerezimi eshte relativisht i ri ne moshe dhe se zhvillimi i mirefillte i perket shekujve te fundit para eres sone. Flitet per epokat ku ka evoluar njerezimi, fazat dhe hapat qe ka kaluar por qe ne nje fare menyre apo tjetren jane kundershtuar nga zbulimet e reja. Njeriu modern apo ai qe perfaqesojme ne sot, ka marre pamjen e tij te plote vetem 35 mije vjet me pare me njeriun e Kromanjonit, por si shpjegohen zbulimet e reja per konflikte midis rracave njerezore 100 mije vjet me pare? Tekstet e lashta indiane te quajtur Vimana qe flasin per luftra dhe shperthime atomike 100 mije vjet me pare? Apo objekte qe smund te imagjinohen kurre qe mund te kene ekzistuar para shekullit 20 sic eshte bateria e zbuluar ne Mesapotami dhe qe daton 500 mije vjet me pare? Po e perseris: 500 mije vjet me pare.
    Lexoj ketu per piramidat e Egjyptit qe qenkan 3000-5000 vjecare kur ka pothuajse 7 vjet qe ky pretendim po kundershtohet fuqishem dhe me te dhena shkencore qe tregojne se piramidat jane shume shume me te vjetra duke filluar nga 12 mije deri ne 25 mire vjecare etj.
    Per nje gje jam dakort me disa nga ata qe kane shkruar ketu. Mos kini manine te flisni me kopetence kur mungojne njohurite apo informacionet e fresketa dhe mos prishni tema qe me gjithe mend ja vlejne te lexohen dhe te shkruash ne kete forum.

I larguar Maska e panchovilla
    Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Po kthehem perseri te kjo teme. Me cka arugumentohet pohimet e tua pepi?
    Ndryshuar për herë të fundit nga panchovilla : 29-10-2005 më 12:13

Natyrisht qe si kam te sajuara nga mendja apo jo? I ke ne internet, i ke neper librari dhe neper bibloteka. Kush ka deshiren per ti gjetur i gjen. Lexo Hogland, Stitchin, etj etj dhe do i gjesh faktet e reja. Po te jap te lexosh dicka ne anglisht ku permendet dhe gjetja e nje tjeter baterie 2000 vjecare dhe do mundohem te gjej materialet qe kam lexuar me pare... The 10 Most Puzzling Ancient Artifacts

Ja nje tjeter pjese nga e njejta adrese qe te dhashe dhe qe po epostoj ne anglisht. Gjykoje vete dhe nxirr konkluzionet vete Two types of spheres have been found: one is composed of a solid bluish metal with flecks of white; the other is hollowed out and filled with a spongy white substance. The kicker is that the rock in which they where found is Precambrian - and dated to 2.8 billion years old! Who made them and for what purpose is unknown...

Faqja 3 prej 20 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dejtoni shenoi fundin e nje lufte apo fillimin e nje ndarje te re?
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 13:18
  2. Truri i sulmeve të 11 shtatorit ka luftuar në Bosnjë e Hercegovinë
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-08-2004, 19:35
  3. Prezidenti Moisiu viziton trupat ushtarake ne Bosnje
    Nga StormAngel në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-07-2004, 12:30
  4. LDK-ja nën terrorin e pol-potistave
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 14:00
  5. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 14:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •