Close
Faqja 20 prej 20 FillimFillim ... 10181920
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 196 prej 196

Për: Piramidë ilire në Bosnjë

E lexova dhe e rilexova Bejkon. "Fakti" i Bejkos, per te hedhur poshte tezen e Semir Osmanagich, eshte "nuk jane te bindshme". POR Bejko vete, nuk jep asnje fakt konkret per te hedhur poshte teorine e paraqitur. Ndoshta ajo qe thote Osmanagich mund te mos jete e vertete, ndoshta edhe eshte. Zbulimet e fundit kane ndryshuar shume gjera qe nga fillesat e njerezimit, tek etapat e zhvillimit etj etj, prandaj historia si cdo fushe tjeter eshte ne evolim.

Kur historianet dhe arkeologet shqiptar do dalin nga guacka qe ato qe jane futur ne leksionet e dyzetvjeteve jane te pandryshueshme?! Jo vetem tek ne, qe dime "pak" per historine tone, por edhe ne bote ku studimet jane te detajuara per vite te tera, perseri testohen teori te reja me kendveshtrime te ndryshme duke i saktesuar me shume ose permiresuar ato ekzistuese.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Ne fakt ato qe thote Bejko sjane fare te Bejkos. I gjithe komuniteti arkeologjik boteror nuk e pranon zbulimin e Osmanagicit si piramide. E kam thene dhe me pare ne kete teme, zyrtarisht ky zbulim nuk konsiderohet fare piramide.

Artikulli Bejkon citon. Bejko vete nuk jep asnje "fakt" konkret pse e hedh poshte teorine. Dje ne nje debat mesova per artikullin e Bejkos dhe e lexova. Nuk e kam lexuar gjithe temen, ndoshta me jep nje postim ku eshte argumentuar kundra. Jam kurioze te lexoj faktet qe hedhin poshte teorine...

Tendencat e komunitetit ndonjehere psh shkojne nga paraqitja e argumentave dhe akoma me keq ndonje here nga influencat e ndryshme, jashte arkeologjise. Historia nuk ka pesuar pak nga keto influenca.

Nje shembull, qe me vjen i pari ne mendje, eshte Atlantis. Teori te ndryshme e nxjerrin ne vende te ndryshme. Nje program te fundit qe pashe ne Discovery Channel pasqyronte te gjitha perpjekjet qe greket perpiqen ta nxjerrin si vendndodhje ne Greqi. Ndersa nga cfare kam lexuar fare mire vendodhja mund te jete ne Malte. Ka te tjere qe thone qe nuk ka ekzistuar fare. S'kam lexuar gjithesesi qe greket te heqin dore nga pretendimi, vetem se kane dal teori te tjera konkuruese.

Teorite mund te jene pro ose kundra, faktet jane ato qe i japin drejtim.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Po ta jap nje artikull relativisht te shkurter nga Smithsonian. Aty permblidhen disa nga problemet qe ka arkeologjia me kete zbulim.

http://www.smithsonianmag.com/histor...990462/?no-ist

Ideja eshte qe zbulimi i Osmanagic mund te kete ndonje perberje arkeologjike te kombinuar me nje strukture natyrale (tip kodre) por qe eshte larg nga nje piramide. Web ka shume research papers te botuara ne kete subjekt. Kam disa vite qe se kam ndjekur por me kujtohet ne fillim kur doli si lajm isha shume i interesuar dhe lexova me bollek se cfare thuhej.

Faqja ketu eshte nje nga ato qe une do e merrja me ne konsiderate. Eshte nga Robert Schoch, i njejti qe beri studimin mbi erozionin ne Sfinks dhe rezultoi qe eshte relativisht 8 mije vjet ne moshe.

Bosnian Pyramid Hoax Semir Osmanagic Colette Dowell

Faleminderit per informacionin, do i lexoj...

Faqja 20 prej 20 FillimFillim ... 10181920

Tema të Ngjashme

1. Dejtoni shenoi fundin e nje lufte apo fillimin e nje ndarje te re?
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 13:18
  2. Truri i sulmeve të 11 shtatorit ka luftuar në Bosnjë e Hercegovinë
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-08-2004, 19:35
  3. Prezidenti Moisiu viziton trupat ushtarake ne Bosnje
    Nga StormAngel në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-07-2004, 12:30
  4. LDK-ja nën terrorin e pol-potistave
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 14:00
  5. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 06-10-2003, 14:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •