Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 62
    Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Pse ziheni aman per gjera koti ?
    Shiko si eshte puna. Nuk po flet kush per gjuhen e folur, ate mund ta flasesh ne ēfaredo dialekti qe te duash, me ēfaredo theksi qe te duash dhe askush s'ka te drejte te te nxjerre nga restoranti ngaqe fole pak "trashe"... Puna eshte se po flasim per gjuhen e shkruar letrare. Kjo eshte vendosur nje here, dhe te duash ta luash kete, eshte ēmenduri e vertete. Me gjithe vullnetin me te mire te botes, praktikisht kjo eshte e pamundur. Do te duhej qe te gjithe shkrimtaret, shkrimtarucet, shkruesit dhe shkrimoret te futeshin nga fillimi ne kurse analfabetizmi.
    Keshtu qe Migjen e kompani, flasin kot. Ka shtepi botuese qe botojne ne gege, e ka shtepi botuese qe botojne ne toske, por ato duhet ta dine qe do te kene lexues te kufizuar. Puna eshte qe gjuha letrare e shkruar eshte nje konvencion per marrjen vesh te te gjithe shqiptareve. Eshte toskerishtja, eshte gegerishtja gjuhe letrare, pak rendesi ka. Meqe ne e kemi nje te tille sot, atehere tjetra eshte kot.
    Hajt flini gjume tani se rriteni...

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    O po ajo pune eshte vendosur njehere qe me 1972, le te hidhen perpjete ata qe se duan gjuhen e njehsuar.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga vioxx
    O po ajo pune eshte vendosur njehere qe me 1972, le te hidhen perpjete ata qe se duan gjuhen e njehsuar.
    Po vioxx po, por edhe kete gjuhen e 1972-it duhet ta dime mire, te pakten...

Nuk thuhet gjuhe e njehsuar sepse nuk ka kuptim : e njehsuar = e numeruar, e llogaritur

Duhet thene : gjuhe e njėsuar (gjuhe e bere Njė)

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Lavireshkruesit e tipit Migjen Kelmendi,nuk ja vlen tu kushtosh rendesi ne ato qe thone,se humbasim jo vetem kohen por edhe busullen.
    Kam lexuar brockulla e tij te perziera me mllef dhe injorance edhe ne nje shkrim ndaj Kadarese.
    Keshtu qe nuk me cudit fakti qe flete rrufete e radhes jane qendisur per Grabocken dhe Gjebrene me sfond artin e tyre ne pergjithesi.

PS Sa per patriotet qe permendin gjuhen letrare te vendosur nga Enveri..............,per ke Enver flitet,per ate qe i festohet ditlindja ne Ferizaj?
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga pepi
    Ajo qe them eshte qe replikat qe po beni ju nuk zgjidhin asgje sepse gjuha letrare qe eshte, ka krijuar rrenje te thella dhe sma ha mendja qe te dali ndonje tani dhe te perpiqet ta ndryshoje. Do isha dakort qe per ta pasuruar te futeshin dhe fjale nga gegerishtja qe ndosha sjane dhe aq te pershtatmje tani, poir qe te nderrohet komplet gjuha letrare me duket pak absurditet. Ky eshte mendimi im.
    Gjuha zyrtare ka rrenje vetem 35 vjecare, dhe askush nuk e perdor ne veri pervecse ne shkolle apo ne shkresat zyrtare. Ashtu si edhe kushtetuta e merhumit e vitit 1976 qe u ndryshua nja 3 here, edhe ky standart mund te hiqet krejt kollaj.

Nuk ka nevoje te ndryshohet toskenisht=gjuhen zyrtare; por krahas kesaj te zyrtarizohet dialekti geg me te njejtat te drejta.

Per Kosoven do te kishte qene me leht meqe jan 100% gege qe flasin gegenisht te krijojne gjuhen e vet standarte, se sa te mbesin mbas kesaj gjuhe politike te importuar nga Jugu i Shqiperise qe i ben te shprehin me veshtiresi mendimet e ndjenjat duke i paraqitur edhe si inferiore.

Ju dashnoret e gjuhes zyrtare (toskenishtes) mendoni njehere a do tju vinte per shtat sikur nje diktator te vendoste gegnishten gjuhe te detyrueme, e ju te detyroheshit te mesonit VETEM gegnisht e ta perdornit ne libra e shkresa?

Mendoni njihere e mandej flitni.

Ne ket pozite asht gjysa e shqiptareve ne Rep e Shqiperise.

Migjen Kelmendin nuk e njoh e mund te kete shume "gjynahe" por per cashtjen e gjuhes i ka ra gozhdes mu ne koke.

Dashnoret e gjuhes zyrtare? Kjo qe e forte Po mire ti o dashnori i dialektit geg sme paske lexuar me siper kur kam permendur literaturen artistike shqiptare te botuar nga shtepite botuese kosovare. Se kam pare ne gegerisht po cuditerisht e kam pare ne GJUHEN ZYRTARE SHQIPE (sepse po ta perseris qe gjuha zyrtare nuk eshte vetem toskerisht po ka edhe perzjerje me gegerishten). Mos flisni apriori dhe mos me kete mllef se spo merret vesh e keni me Enverin qe imponoi dhunshem gjuhen e jugut apo e keni me jugun se deri tani po lexoj jug veri. Jo se flasin dot ata te veriut, jo se flet dot Kosova etj etj. Pse si jane te shkruara gazetat ne Kosove dhe librat? Skam pare me dialekt geg apo tosk apo ku di une cfare, po i kam pare ne gjuhe letrare. Mos spekulloni shume me vitet se late nam. Po e perseris, se vendosni dot dhe as e ndryshoni dot as ti,as une dhe as te tjeret ketu.
    Pastaj ti dashnori i gegerishtes, te shoh te shkruash ne gjuhe letrare dhe jo ne gegerisht. E ke per efekt etike forumi apo thjesht sepse ndihesh me komfort keshtu??

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar mė parė nga pepi
    se vendosni dot dhe as e ndryshoni dot as ti,as une dhe as te tjeret ketu.
    15 vjet ma pare komunistat ishin te bindun se sistemi politik me nji parti-shtet ishte vendose njihere e perfundimisht. Edhe ato ishin te sigurte se nuk e lot as topi. Si shkuen punet i din vete. Te kesh modestine me ja lane kohes vendimin.

PS/ nuk shkruhet "se" por "s'e"

Citim Postuar mė parė nga shkodra13
    PS/ nuk shkruhet "se" por "s'e"
    Ky korrigjim qe me bere ishte sipas gjuhes drejtshkrimore letrare shqipe apo sipas gegerishtes?

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Akoma ju me idera boshe per nderqjen e dialekteve?

Sa prapa qenkeni.

Kush nuk e pelqen gjuhen qe mesojme ne shkolle le mos ta flase.

Nuk i vjen gje e keqe jugut te shqiperise qe verioret duan gegerishten.

Jugu do flase gjuhen e vet dhe veriu le te flase te veten.

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anėtarėsuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Ashte e quditshme si rrekeni mbas veriut e jugut,kur tema ka nje syzhe krejt tjeter!

Nese flasim per Mixhenin,nji djal/burr shume te lazdruem,ateher me duhet patjeter ti perseris ketu fjalet e ti te shprehuna ne RTK para 3 vjetesh :
    Pse kosovari te shiqon nga Tirana?Ne jemi shume larg Tirone,dhe,Prishtina ashte metropol per Tironen!-Keshtu u pate shprehur pa e pyet askush gja prej gjaje!

Keto fjale me paten shtangue,se une nuk e kam mendue kurr nji gja te tille,sidomos mbas lufte kur cdo here e me shume te dukej si anderr levizja e lire e shqiptareve matane e ketane kufinit dhe assesi nuk beje nji krahasim i tille Tirona o Prishtina !

Mandej,per me "rrotullue"Mixhenin e me shique mire e mire cka permban ajo krijese,para e mbrapa,
    ateher une pa hezitue do t`ia shtroja nji pytje,(se e kam goxha enigmatike)
    :
    Ne RTK,programi per te rinje,redaktori i te cilit eshte vet Mixheni,emerohet:

Amazing be njeri!
    Eshte kjo gjuha e Mixhenit,qe ketu shurdhon b... tuj kritikue jug e veri ?

Amazing eshte anglishte,BE eshte turqishte,dhe ngelet vetem fjala e fundit ne gjuhen shqipe!

Lere qe kjo eshte nje kokedhembje per cdo shqiptar kur e lexon dhe e percjell kete emision
    mirepo cudija e cudive eshte se ky fenomen LEJOHET ne kanalin televuiziv 100%te Kosoves,(i vetmi kanal PUBLIK!)!!
    Ashtu sic lejohet qe nje Ardit Gjebrea te udheheq nje BINGO e hamam e te merr rroge 7000 euro ne jave!

Kosova e pasluftes
    Kosova e telebingos
    Kosova e maskarllaqit

Ketu ,po iu drejtova Gjebrejes,do te ndija keqardhje nese nje njeri kaq i madhe (nese eshte ashtu)
    te lejoj ta derdhe tere talentin e ti ne lloterija dhe maskarlleqe te tilla!
    Kjo per mue e perplas per toke si Gjebren e madhe,si Mixhenin qe kikiriz mbas ti...

Keto jane paradoxat e Kosoves ne tranzacion-thone ca gazetar amater

Po ti kthehemi Mixhenit,mbasi hapem temen enkas per te,e ti bejme nje ilustrim te vockel,se mos po i mbetet hatri po e lam me kaq:

Mixheni ka qene solisti i grupit `Gjurmet`,grup goxha i favorizuem ne Kosove.Mirepo,jo qe ashte dallue me naj za,apo text,apo muzike te komponueme te mire,posikur te behemi te sinqerte,ne kosovaret nuk kemi pas zgjedhje tjeter dhe medeomos ashte pelqye ajo qe te ashte servue,si Minatori,e disa kok-m`dhej te tjere...
    Mixheni mos te rrah teneqe kot,se asgja nuk ka zotnue si duhet deri me sot.E pat nxjerr nji liber ne botim(ma mire te them,nje fletushke),mbas nji vizite 6 mujore ne USA-s.Nuk ishte gja tjeter pos nji ditar i shemtuem me kritikave tabu,fenomen ky qe shume shpesh e perpjek te shqiptari .
    Maspari,per me kuptue jeten e nje gyrbetqari,duhet jetue atje nja 5-6 vjet,per me nxjerr nje `liber` te tille ...

Ne nje paragraf shkruante (me nje gegnishte te vobekte)dicka keshtu:
    Ne USA te gjithe lexojne libra ne metro sepse ata nuk guxojne ti leshojne syt perreth,se po e shiqove dike ne sy,te vret!!!!...

e keshtu,e keshtu...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga RTP : 14-11-2005 mė 06:51

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ekskluzive: Intervistė me poetin dhe publicistin Jeton Kelmendi
    Nga hajla nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-10-2008, 18:01
  2. Identiteti Kosovar
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 24-09-2007, 12:06
  3. Tifozat e Super Kampiones TIRONA <3>
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 274
    Postimi i Fundit: 15-10-2005, 01:39
  4. Migjen Kelmendi - UNĖ JAM KOSOVĖ
    Nga Shiu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 02-08-2003, 05:59
  5. Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 09-06-2002, 14:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •