Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 62
    Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Citim Postuar mė parė nga 21_Arber_21
    Albo,

Meqe ju fute kesaj rruge,

***duhet te dish qe Veriu (Gegeria->Shqiperia e Veriut, Kosova, Maqedonia etj.) eshte djepi i shqiptarizmes. Kush e ka mbajtur peshen e luftrave per mbijetese te kombit shqiptar? Mendo.

Letersia e Vjeter Shqiptare eshte shkruajtur ne gegenisht, Buzuku, Bogadani, Buda, Bardhi etj... qe hodhen bazat e gjuhes se shkruar shqipe. Po me vjen cudi qe paske arritur se pothuajse te gjithe rilandasit ishin toske. Gabohesh.

Lexo ndonje liber te te Madhit Cabej, dhe meso dicka.

Une jam lindur dhe rritur ne Tirane, por jam me origjine nga Veriu, dhe e di se si trajtohej dialekti geg atehere.

Gjthsesi,

Fakti eshte fakt, qe sot shumica derrmuese e shqiptareve flasin gege, hajde ketu ne Tirane dhe meso se nga anon e folura e banoreve te Tiranes.

****Dialketi tosk ka vlera te pacmueshme, ashtu si edhe gegu, gjuha e kulluar e Naimit, bleta shqiptare e Mitkos, dhe e Veqilharxhit, jane te paperseritshme. Askush nuk i mohon keto.

Por jam kundra imponimit politik te padrejte.

Une jam per rishikim te kongresit te ’72, thelbesisht, sepse ai ishte nje kongres krejtesisht politik, nje masakrim kulturor.

Po marr nje shembull, qe e permenda me lart, ndoshta "banal", fjalen "tambel" qe ne toske dhe ne letrarshe i thone "qumesht". "Tambel" rrjedh nga "e embel" dhe qumesht nga "qu qu" (qe ben qumeshti ne kove, kur mjelet lopa). Ky kongresi profesional i '72 vendosi qe fjala "tambel" nuk ben per gjuhe standarte. Eshte e dhimbshme te mendosh per ato gjuhetare! Ne letrare kemi "zė" po per cudi kemi "(vale) zanore" dhe jo "(vale) zėrore", ashtu sic kemi "rėrė" dhe "ranishte". ROTACIONI ndodh nga gegenishtja ne toskerishte, dhe jo ne te kundert sic e ka vendosur gjuha e sotme standarte.

Nga anon e folura e banoreve te Tiranes?

Mos e ka fjalen per nga anon e folura e Bathores?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar mė parė nga Harudi
    Të falëmnderit shumë Mjellma!
    Gjithashtu edhe për postimin-shkrimin e dytë të Migjenit!

Nuk e di se sa u kanë hyrë në punë këto shkrime debatuesëve,por nuk po shohë se dikush ka dalë të kundërshtojë kritikat e Migjenit,kundër, Frangajt e Gjebreas apo Grabockës dhe "artit të tyre që kan sjellë në Kosovë",më shumë po mirren me stilin e të shkruemes (gegnishtes) së Migjenit.
    Përshëndetje!
    Po ç'kritike zeza ka bere ai o derezi ? Te thuash qe ke pare Tv me ngjyra ne vitin 1990 apo 2020, kjo eshte kritike ???
    Rri aman, se une kam provuar coca-cola ne moshen 37 vjeçare , por daja Migjen nuk duhet te ma marr per kusur, se une ne ate kohe mendoja qe coca-cola ishte pije kapitaliste dhe do me degjeneronte...

Nejse, muhabet burrash po bejme dhe ne...

Arkitekt
    Anėtarėsuar
    29-03-2005
    Vendndodhja
    Gjermani/ HH
    Postime
    7
    Te nderuar miq!
    Eshte nje teme shum interesante, per te cilen do te gjindeshin shum argumente pro edhe kunder.Eshte veshtire te kuptoshe nje shkrim te tille?!Perjashtim vetem nese eshte menduar si Satire, ndoshta??
    Disi jam pa tekst (do te kisha shum deshire ta shifja ket tekst ne origjinal edhe te neshkruar nga zoteri Migjen Kellmendi),e kam nje pershtypje qe eshte nen nivelin e tije!? Ndoshta gaboj?!!
    Edhe pse nuk njifemi personalisht ne vitet 80- 90 kemi qarkulluar neper lokale te njetet ne Prishtine ( ne ate kohe nuk kishte shum ne PR. haha... , por megjitheate me teper se ne Tirane hahah ) me kujtohet si djalosh i ri me nje Gitare nder dore, nga nje here ne Autobusin Nr. 4 / Germis-Qender) hahah.. ( antare i Gr. Gjurmet) ne ate kohe. Du te them qe me vone eshte profiluar ne profesionin qe ben tani, keshtu qe nuk kam informacione per ate cka shkruan apo mendone.

Kosova si dhe shumica e trevave te tjera shqipetare deri ne vite 60, shumica
    e popullit jane marr me bujqesi, per nje kohe aqe te shkurtet nuk fitohet ndonji Kulture Kozmoplite-Metropolitene si pretendoje lokaliste Prishtinas qe te gjithe e kane preardhjen prej Fshatrave per reth ose si femi te Funksionerve ish-Komunist kan mbet aty si te favorizuar ne poste te dryshme.
    Per fafte te keq jeten e Tiranes nuk e njof, edhe pse ndoshta ne vitet 60 nuk ka pase Kaffee-Bar atje, migjitheate ka pase nje jete Kontinuale-kulturore ne Shqiperi qe trevave jashte kufirit ju mungon.
    (Kete kam ardhe ne perfundim ne takime me plot te ri nga Shqiperija ne ketu Gjermani)
    Nese shkrimi eshte me te verte nga z. M. Kelmendi ateher nuk vlen ta komentoje njeriu.
    Kuliteti dhe profesionalizmi depertojne cdo kunde. Kualitet e nje artisti si A. Gjebreja jane jasht diskutimi, per regjisore ne PR. ma merr mendja qe ka qen nje numer i vogel i tyre qe i kam kryer studimet jasht PR. Beograd si I. Qosja, E. Halili, edhe disa tjere keshtu qe zbrastira 15 vjecare pa kuadro te ri eshte veshtire te plotesohet.
    Ndoshta z. Kelmedi kishte qen ma i lumtur nese te njejtit kishin ardhe nga Beogradi!!??
    Nuk eshte ne frymen te madhit Gergj Fishta, qe z. Kelmendi e ka gjithe neper dhembe!???
    Me nderime! Miremebeteshi te gjithe!
    De_Kraja

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    Qe ne fillim dua te them se grupet e kengetareve Kosovare me pelqejne me shume dhe me duket se jane me te perparuar ne muziken e tyre se grupet shqiptare.
    E bukura thjesht pelqehet, dhe nuk besoj se pelqehet me kushtin se nga vjen !
    Keshtuqe me duket pak shpirt-vogelsi nga ana ketij Migjenit, pasi as se kam idene se kush eshte ...
    Pastaj ai shkrimi ne dialekt ishte shume i dobet. Nese,,, tipa si ky migjeni jone kam pershtypjen se deshirojne te jene n qender te vemndjes edhe ne keto forma, dhe mesa shoh ia ka dale..

i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anėtarėsuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    Po ē'kritike zeza ka bere ai o derezi ? Te thuash qe ke pare Tv me ngjyra ne vitin 1990 apo 2020, kjo eshte kritike ???Rri aman, se une kam provuar coca-cola ne moshen 37 vjeēare , por daja Migjen nuk duhet te ma marr per kusur, se une ne ate kohe mendoja qe coca-cola ishte pije kapitaliste dhe do me degjeneronte...

Nejse, muhabet burrash po bejme dhe ne...

Ih,une i ngrati mundohem tė lexoj krejt shkrimin/et e k'tij Migjenit,pa e ditur deri tashti se,me njė rresht mund t'ia lidhėsh kryet k'saj pune!!!

Rri aman, se une kam provuar coca-cola ne moshen 37 vjeēare , por daja Migjen nuk duhet te ma marr per kusur, se une ne ate kohe mendoja qe coca-cola ishte pije kapitaliste dhe do me degjeneronte...
    Jo mor jo,se s'ta merr kush pėr kusur pse e ke kėrkuar vonė,por nėse takohesh me Migjenin mos tento t'i tregosh pėr shijen e coca-colės!
    Pijetoret janė vendet ku ēmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar mė parė nga vioxx
    Nga anon e folura e banoreve te Tiranes?

Mos e ka fjalen per nga anon e folura e Bathores?

Nga gegenishtja.

Nuk thote njeri "jam duke shkuar te luaj futboll", po "jam tu shku me lujt".

Dil e beje prove njeher, qe te bindesh vete.

P.S. Meqe paske merak, mos shko nga Bathorja, ne te gjithe Tiranen shetit, dhe mos harro te na postosh rezultatet e vezhgimit tend.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ArberXYZ : 24-10-2005 mė 13:33

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Nga gegenishtja.

Nuk thote njeri "jam duke shkuar te luaj futboll", po "jam tu shku me lujt".

Dil e beje prove njeher, qe te bindesh vete.

P.S. Meqe paske merak, mos shko nga Bathorja, ne te gjithe Tiranen shetit, dhe mos harro te na postosh rezultatet e vezhgimit tend.

E ke gabim. tironsit thone 'jom tu shku me lujt;

Gegnoret thone 'jam tu shkue me lujtun'.

E shef diferencen?

Co kshu me ju mer jahu, e kan mbush keneten tropojant dhe hiqen me durrsak se durrsakt.

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar mė parė nga Hagia
    E ke gabim. tironsit thone 'jom tu shku me lujt;

Gegnoret thone 'jam tu shkue me lujtun'.

E shef diferencen?

Co kshu me ju mer jahu, e kan mbush keneten tropojant dhe hiqen me durrsak se durrsakt.
    Se paske idene fare mer lale

Diference te madhe ka vallai

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Se paske idene fare mer lale

Diference te madhe ka vallai

une e kam shtepine brenda ne Tirane dhe kete dialektin tend e degjoj vetem kur kaloj afer autobuzave te Kamzes.

Hajde hajde ku e kaluat temen o njerez. Nga nje replike shtypi kaloi ne dasi krahinore ne forum. Mblidhni trute e kokes se po lini nam. Po lexoj marrezira te tipit "Ka ardhur koha te rishikohet gjuha letrare..." etj etj.
    A jeni koshient per budallalliqet qe po nxirrni nga goja apo thjesht u rrembyet nga vala e polemikave. Me e forta eshte qe asnjeri ska as gurin as arren ne dore, vetem celsat e kashtes dhe debatoni sikur do drejtoni reformen e gjuhesise ne Shqiperi. Sa ne terezi e keni...

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ekskluzive: Intervistė me poetin dhe publicistin Jeton Kelmendi
    Nga hajla nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-10-2008, 18:01
  2. Identiteti Kosovar
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 24-09-2007, 12:06
  3. Tifozat e Super Kampiones TIRONA <3>
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 274
    Postimi i Fundit: 15-10-2005, 01:39
  4. Migjen Kelmendi - UNĖ JAM KOSOVĖ
    Nga Shiu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 02-08-2003, 05:59
  5. Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 09-06-2002, 14:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •