Close
Faqja 24 prej 30 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 296

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Jack Watson dhe Darius me falni nuk e dia qe egzistonte tema !

Darius mund te fshihni temen qe kam hapur pa problem!

Jack Watson a ka mundesi te lutem te besh nje skanerizim total te librit dhe ta vesh ne dispozicion te te gjithve ne EMULE, ne RAPIDSHARE ose file FTP?

Do ishte me shume rendesi qe ky liber dhe shume te tjere psh. si librat e Robert D'Angely te jene ne dispozicion te te gjithve, pasi shpesh njoh shqiptare qe nuk kan njohuri dhe dije ne lidhje me keto aspekte, dhe bejne gafa te temerrshme kur flasin edhe me te huajt!

Faleminderit!

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar mė parė nga Bilderberg Lexo Postimin
    Jack Watson dhe Darius me falni nuk e dia qe egzistonte tema !

Darius mund te fshihni temen qe kam hapur pa problem!

Jack Watson a ka mundesi te lutem te besh nje skanerizim total te librit dhe ta vesh ne dispozicion te te gjithve ne EMULE, ne RAPIDSHARE ose file FTP?

Do ishte me shume rendesi qe ky liber dhe shume te tjere psh. si librat e Robert D'Angely te jene ne dispozicion te te gjithve, pasi shpesh njoh shqiptare qe nuk kan njohuri dhe dije ne lidhje me keto aspekte, dhe bejne gafa te temerrshme kur flasin edhe me te huajt!

Faleminderit!
    Vllajo, nuk e di a e ke lexuar librin, po per mua eshte liber i paqarte. Keto faqe qe kam postuar jane faqet e vetme proze te librit, dhe jane me interesantet e librit, te tjera nuk besojne se ja vlejne t'i skanoj.

Pse? Pjesen derrmuese te librit autori e ka shkruar ne vargje, si biēim poeme. Ne fakt, nuk kam pare asnjehere ndonje liber historik e gjuhesor te shkruar ne vargje. Keto vargje jane shume te paqarta, vargje historiko-gjuhesore pa rima, prandaj vendosa te mos i skanoj se askush nuk do te merrte vesh gje, keshtu nuk do ia vlente. Ende nuk e kuptoj se pse Katapano ka zgjedhur kete format libri per punen e tij kerkimore mbi tridhjete vjecare.

P.Sh Aristidh Kola i ka librat te hajrit, kuptohen lehtesisht, e ja vlen te lexohet. Ndersa ky lemsh.

Me beso per te mbetur i zhgenjyer. Sic ta thash faqet ne proze i kam postuar ne kete forum.
    Life's too short to remove USB safely.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    O Jacke ceshtja eshte se shume shqipo kete liber nuk e njohin fare edhe sepse eshte 1 liber i botuar me 1984 dhe gjendet vehtem ne 2 gjuhe: italisht dhe shqip!

Fakti qe libri te jep pershtypjen se eshte "lemsh" nuk do te thote se ato pjese qe nuk kuptohen nuk kane rendesi ne krahasim me ato qe kuptohen!!
    Perkundrazi ai eshte nje liber shume i rendesishem dhe pak i njohur edhe ne nivele te larta akademike! Arsyeja pse nuk flitet per kete studim 40-vjecar neper akademite boterore nuk eshte e veshtire te nenkuptohet, pasi do permbyste te gjitha teorite qe jane besuar dhe konsideruar deri me sot te verteta.
    Hebrenjte s'do e pranonin kurre se gjuha qe flasin i ka rrenjet tek shqipja -pellazge, se kjo do te thote per hebrenjte se jane hajdute te 1 feje dhe kulture qe nuk u perket! Dhe mos te flasim per arabet dhe vjedhjen qe u kane bere 4 feve me te medhaja: Sumere,Krishtere, Hebreje, Induiste (vedat), duke krijuar mish-mashin qe e ka emrin fe Islame te cilen ua kane pershtatur stilit, kultures se tyre.

Jacko te lutem nese ke mundesi skanerizoje dhe vendose ne dispozicion te te gjithve!

Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin
    Vllajo, nuk e di a e ke lexuar librin, po per mua eshte liber i paqarte. Keto faqe qe kam postuar jane faqet e vetme proze te librit, dhe jane me interesantet e librit, te tjera nuk besojne se ja vlejne t'i skanoj.

Pse? Pjesen derrmuese te librit autori e ka shkruar ne vargje, si biēim poeme. Ne fakt, nuk kam pare asnjehere ndonje liber historik e gjuhesor te shkruar ne vargje. Keto vargje jane shume te paqarta, vargje historiko-gjuhesore pa rima, prandaj vendosa te mos i skanoj se askush nuk do te merrte vesh gje, keshtu nuk do ia vlente. Ende nuk e kuptoj se pse Katapano ka zgjedhur kete format libri per punen e tij kerkimore mbi tridhjete vjecare.

P.Sh Aristidh Kola i ka librat te hajrit, kuptohen lehtesisht, e ja vlen te lexohet. Ndersa ky lemsh.

Me beso per te mbetur i zhgenjyer. Sic ta thash faqet ne proze i kam postuar ne kete forum.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Kete figure e kam postuar edhe me pare tek postimi 125 ,kjo figure ka shume fshehtesi qe jane te paraqitura ne forme te vizatimit
    Kam cek edhe me pare per numrin e yjeve ne pjesen e jashtme te trupit te nates (femres) 52 kete numer e hasim edhe te kendi i piramides qe e kam postuar me heret gjithashtu kete numer e hasim edhe ne trup te njeriut huna normale e njeriut ka masat 5cm dhe horizontalja 2cm 5+2=7eshte interesant kendi i hunes se njeriut eshte 52 shkalle qka kuptojm 52x7=364 ,50-52 eshte gjatesia mesatare e nje foshnje te porsalindur ,kete numer e hasim rastesisht edhe te 1 meter katror muri me tjegulla permban 13 renda x 4 = 52 gjithashtu eshte e rastit te letrat e lojes gjithsejt jan 52 letra loje qe fillojn me PHI-pik germen A dhe perfundojn me figuren e mbretit mbreti eshte luani apo determinanti hieroglifit te luanit R - REX etj .

Me thjesht ky numer eshte numer i vequar, numer simbolik. Por eshte interesant te kjo foto se numri i yjeve ne tersi eshte 70 pra cka nenkupton punen normale tike-taket rrahjet e zemres te njeriu per nje minute .

Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 10-12-2007 mė 18:14

Vetevendosje & kuq e zi Maska e ABytyqi
    Anėtarėsuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    Belgjik
    Postime
    475
    Historikisht thuhet se Adriatikun e ka marr nje murlan i fort sa qe deri ne Ish gjysmen e ish Jugosllavis e kishte fundosur ,por s ka kjo efekt nuk mund te dihetkur Kodrat e ish jugosllavis jan te mdhaja, dhe pse su fundos edhe durrsi ulcini apo su zhduken fare kjo esht (Bizonder)
    Kosova ėshtė Zemra e Shqipėrisė !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-03-2007
    Postime
    128
    Citim Postuar mė parė nga Ektoras Lexo Postimin
    Ok do pranoj gabimin tim dhe me falni qe kam haruar qe po flas me njerez te vilivizuar , po se sa te cilivizuar jeni do ta tregoni dhe ne te ardhmen .

Besoj se ne kete forum mbreteron , shpresoj te mbreteroj demokracia dhe kultura .

Ju deklaroj qe nga filimi se une jam Grek dhe kjo besoj mos te jet penges per te ndruar mendimet dhe mos te behet shkak qe te me fshini nga kete forum.

Do ju prgjigjem sa me shpejte behet .

vazdim te mire te keni!!!
    Nga menyra sesi flet...., vetem grek mund te ishe, keshtu qe nuk eshte nevoja per deklarime.
    Po me e rendesishmja eshte se je nga greket e Pare dhe te paket qe kane filluar te pranojne gabimet. Hap pozitiv ky. Gjithashtu dhe ti si dhe te "ashtuquajturit greket" e vjeter vazhdon t'a quash veten grek kur ne te njejten kohe flet e shkruan shqip.
    Nuk te fshin njeri nga forumi, ketu ka vend per te gjithe shqiptaret.

Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin

Eshte liber qe nuk mjafton te lexohet vetem njehere. Duhet lexuar dy here e me shume dhe cdo rrjesht me vemendje. Dhe ne fakt cdo rrjesht e ka shume te vyer dhe terheqes. Katapano ka bere nje pune kolosale dhe disa nga konkluzionet qe ai ka dale jane me te vertete shtangese.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Edhe shkrimi ne ate forme e ka nje arsye-mendoj une-pasi Katapano eshte mei holle se sa duket, ne metoden e tij te punes. Ai trajton nje ceshtje qe ka lidhje me nje epoke ku dijen duhej ta fitoje nepermjet testimesh. Ai ka dhene vetem rrugen dhe elementet e duhur,bashkeme POROSINE : PUNA IME DUHET VAZHDUAR ME TEJ
    Si liber nuk eshte irralle,eshte unikal

Mendimi im per Katapanon eshte qe ai ka qene me shume sec eshte shfaqur. Njohuria e tij e thelle per hyrjen ne shkollat mistike dhe njohurine mistike eshte e madhe dhe e plote. Ne rradhe te pare ai shfaq nje te kuptuar shume te mirefillte te konceptit te Thot (thotian - po e quaj une te tille) dhe me pas percjelljen e ketij kuptimi ne vepren e tij. Personalisht librin ne fjale nuk e shoh thjesht si nje perpjekje per te gjetur apo marre ne konsiderate lashtesine e shqipes dhe lidhjen e saj direkte me nje te kaluar tejet te larget por si nje mesazh direkt te nje diturie qe jeton ende shume e forte brenda ndergjegjes sone. Duhet vetem te gjehet celsi i duhur per ta zberthyer dhe rikthyer ne ekzistence. Nese ky celes eshte shqipja e lashte atehere akoma dhe me mire

p.s. mjafton te lexohet me vemendje sesa here e permend konceptin: Si lart ashtu dhe poshte (as above so below). Dhe ai eshte thelbi i doktrines se Thot.

Faqja 24 prej 30 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga MiLaNiStE nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-12-2005, 22:33
  2. Kėshtu fliste Muhammedi s.a.v.s.
    Nga fjollat nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-06-2005, 10:47
  3. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-06-2005, 20:05
  4. Thoti fliste shqip!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 29-03-2003, 18:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •