Ne cilin shekull ndodhi dyndja e bartesve te kultures se tumave? Apo edhe, ciles race, ose, cilit lloj "hominidesh" i takonin keta?Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu
Ne cilin shekull ndodhi dyndja e bartesve te kultures se tumave? Apo edhe, ciles race, ose, cilit lloj "hominidesh" i takonin keta?Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Sigurisht qe eshte kulture ilirike e shek 14 p.l.k ,pasardhese e kultures ilirike lusatiane shek 17 p.l.kPostuar mė parė nga Baptist
qe vazhdoi me kulturen ilire hallshtatiane shek 12 p.l.k ....Persa i perket races,aty ku kjo kulture u zhvillua nuk ka pasur alpine ,pra italo-kelt,keshtu qe i perket gjeresisht races dinarike e sidomos nenraces se saj norike....Ne fillim kur u zbulua kjo kulture u trumbetua gjeresisht si ilirike ,por pas L2B u perhap ideja keltike e cila psh vajti edhe zaptoi edhe kulturen ilire te hallshtatit,biles cmenduria keltofile arriti deri aty sa noriket venetet dhe istret te quheshin kelte kurse panonet mix iliro-kelt...Serbet psh vdesin te shkruajne ne historine e tyre se serbia veriore dhe qendrore ka qene e banuar kryesisht nga keltet ,skordisket psh fisi kryesor ne lindje te autariateve mbahet si kelt,kurse ne fakt kultura e tyre materiale eshte kryekeput ilirike si dhe vete emri i tyre vjen nga mali Skardus(malet e sharrit)....
Askush nga historianet shqiptare nuk eshte marre asnjehere seriozisht me demtimin e pamase kelt (sipas nje perllogaritje te thjeshte keltet pushtuan rreth 250 000 km te banuara nga ilire dhe rreth 100 000 km katrore u keltizuan ne gjuhe) dhe teoria keltike mbeshtetet gjeresisht nga Francezet...Personalisht vete krijimin e epikes shqiptare do e lidhja me dyndjet kelte(te paret armiq per ekzistence te ilireve, e pastaj modifikuar armiku ne ate sllav,po ky eshte muhabet tjeter...
Quhem Mergime Gashi, kam lindur ne Gjermani ne nje qytet i cili quhet Herford edhe une si te tjeret pata deshire te shpreh nje mendim per flamurin e ardhshem te KOSOVES si shtet i pavarur dhe sovran .
Jam nxenese ne shkollen fillore ILIRIA Prishtine.
Une ne kete flamur kam paraqitur 7 objektet-trupat e gjithesise, te cilet njeherit paraqesin ditet e javes dhe 52 yje gjithashtu ne stemė kam paraqitur 52 yje te cilet paraqesin 52 javet e vitit . Babai im me ka inspiruar qe edhe une te vizatoj diqka te ngjajshme si babi .
\lart e kam kopjuar punimir konkurues te vajzes sime.
Peshendetje
ato figurat lart jan paraqitje e gjithsis ka shum ne to per tu analizuar
NUT- eshte rrenja e emrit NATE
NUMRONI YJET
perputhen me javet e vitit siq ka paraqitur vajza ne propzimin e simbolit te KOSOVES gjithashtu edhe ne STEME te trupi i femres se lakuar gjithsis prej duarvet deri ne fund rendi i jashtem paraqet 52 yje simbolizon 52 jave te vitit .
Kurse te figura e lopes -gjedhit ne stomak jan 12 yje dhe i trembdhjeti eshte ne anije ndaras pra jan 12 shenjat e vitit apo horoskopit gjithashtu 12 muaj Hanor dhe aj i ndari eshte numruesi.gjithashtu ka rendesi numri i personave nen gjedh jan nente planete dhe djelli me lart pra paragjitje e sistemit tone djellor.pershendetje
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 28-07-2007 mė 08:46
Me falni qe jam cik i vonet ne punen e Thotit po emri Thot eshte sjelle nga greqishtja antike se forma origjinale qenka dhw
Thoth's Egyptian name written as ḏḥwty originated from ḏḥw, claimed to be the oldest known name for the ibis although normally written as hbj. The addition of -ty denotes that he possessed the attributes of the ibis.[11] Hence his name means "He who is like the ibis".
Djehuty is sometimes alternatively rendered as Tahuti, Tehuti, Zehuti, Techu, or Tetu. Thoth (also Thot or Thout) is the Greek version derived from the letters ḏḥwty.
Ibis me IPE me gjen plotesisht dakort,pasi ipe ka qene fjale e vjeter shqip per shqipen ,biles shqipe me duket si Ipe qe shqy(n) e ipe do te thote hip e siperme,kuptimi i fluturimit ...zogut...
Paradoksalisht apo jo Ipe(r) =epi(r)=(shq)ipe
Pash zotin ku e gjete kete koment? Se i bie qe greket te kene patur dy versione te Thotit. Meqe e paskan krijuar ata, cpune kane patur te krijonin dhe Hermesin?
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Ska pune me greket kjo,vetem eshte sjelle fjala ne formen Thot nga ḏḥwty meqe D kthehet ne t ke Thwty ,por gjithsesi forma me e vjeter dhw meqe w=v=u dhe d=t Mund te kemi shqipen THU pastaj edhe ty nuk me vjen si fjale e huaj,mos valle forma e sakte e vjeter eshte Thu e pastaj thu-tyPostuar mė parė nga Darius
Po pse per shembull mos jete me i pranueshem versioni i Catapanos? Emri Thot ka tamam kuptimin thot/tha.
Nuk e kuptoj kete lloj twisti per te kerkuar si i thone gjylperen ne kashte. Nese ideja eshte kontestimi i shpjegimit te emrit Thot sipas shqipes atehere ketu ndryshon puna. Perkundrazi komenti per mua eshte fare pa vend, madje rubish.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
zgjerim ne lidhje me plotesin e informate qe soli Syx per Ibisin.
IBIS
Informata e sjellur bjen ne pajtim te plote se brusha e zoografit eshte abstrakcion i ibisit qe vjell, -se ajo qet, ose vjell ngjyren qe ka thitur.
Ne periudhen kur leksiku ishte ende i varfer dhe nuk arrinte te pershkruante per emer te vecante secilen shpikje te re njerezore, perdorej analogu.
Sa per kuriozitet:
Dielli dhe Syri kane qene homonime per kohe te gjate, shembull interesant mund ta marrim synin (me rotacizem: syrin) dhe fjalet tjera eu., sun, sonne etj. te cilat atje shenojne diellin.
Pra ajo qe solli Styx si informate e ploteson edhe me teper kuptimisht figuren e njeriut me koke Ibisi. Bile disa sqarime mitologjike me origjine nga shtresat e popullates se thjeshte te egjiptit kete nderlidhje te: ibisit, zoografit dhe principit te brushes, nxirrnin origjinen e shkrimit me ne krye Ibisin si shpikes.
Per Hyj-Njeriu [jasht kesaj]
Ne lidhje me periudhen e dyndjes se kultures se urnave (nuk je i sakte.)
THOTI
Per emrin e Thotit pajtohem plotesisht se mund te jete derivuar nga shpendi Ibis por edhe anasjelltas!
Por asnjera forme nuk e perjashton formen moderne Tho:[t]
DHW mund te lexohet Thah-ue, varianti HBJ nuk eshte i te njejtes gjuhe dhe duhet te jete i minoritetit semit sepse ai lexohet: khabi, khabej, qabe.
Mirepo keto tjerat qe i takojne dialekteve te nje gjuhe te perafert, te gjitha rrijne ne pajtim me Tha, The, Thu:
Thjehuti, Thahuti, Thehuti, Sehuti, The-hu, Thet-u, Thath, Thoth,...
Por nuk shoh kurrfar merredhenie te ibisit me Ipen ose [skipen] shqipen.
Ibisi eshte Master i artit te te shprehurit, fjales, Logosit,...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 28-07-2007 mė 10:19
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt