Close
Faqja 12 prej 30 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 296
    i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    PERSHENDETJE

Per sa i perket kuptimit te mendimit tim besoj se eshte i kjart dhe i argumentuar
    se paku ashtu une mendoj

Une se paku jam munduar per disa gjera qe ti argumentoj me figura te bera vete e shpesh te kopjuara pra edhe perputhjen e kuptimit te fjalve - emrave me rrenjen apo etnomin paresor, ndoshta nuk e bej ne menyre profesionale
    e kam hobi dhe asgje me shume.

Nese analizojm 1500-2000 veta nje germ , hieroglif ,numer ndaras besoj se laramania e mendimeve do te arrinte shpejt do te arrijm ne cak .

Qellimi im eshte qe emri PELLAZG-YLLIR-ALBAN-SHQIPTARE te SHENDRIS.

Jam per te diskutuar e sidomos me ata qe i dine gjerat temat ne mnyre profesionale mendimet e tyre do te jen me se te mireseardhura.

Ju pershendes te gjithve juve qe mundoheni per tja shpjeguar njeri tjetrit ne menyre vllazerore gjdo pyetje ,pakjartsi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 26-07-2007 mė 14:58

Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu

P.s prej teje darius psh meqe je mbeshtetes nordik prisja me shume diskutim....
    Nuk jam mbeshtetes nordik, ose te pakten nuk do e perkufizoja ne kete menyre. Mbeshtetes i kujt jam del qarte ne pothuaj cdo shkrimin tim ne kete nenforum. Ideja eshte qe mos kalohet ne perseritje pasi keto gjera jane shkruar dhe argumentuar shume here. Kjo ishte arsyeja e asaj qe thashe. Asgje personale.

Pershendetje!
    Kam nje pyetje...
    Vura re ne mbulesen e librit qe Thoti paraqitet me koke shqiponje (ndoshta fajkua)
    Ku behet lidhja e Thotit me shqiponjen?

Faleminderit

Sipas mitologjise egjyptiane Thoti paraqitej me koke ibisi dhe jo fajkoi. Eshte Horusi ai qe paraqitet me koke fajkoi sic paraqitej Anubis me koke cakalli apo Basti me koke maceje etj. Ibisi eshte nje lloj zogu qe e gjen ne shume vende kryesisht te Paqesorit por edhe ne brigjet lindore te Afrikes. Shiko dy fotot e meposhtme qe ta ilustrojne ate qe shpjegova.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Shume e sakte.
    Ibisi

Sikur per civilizimin tone qe jane uniformat, kudo qe te hasesh nje personazh me koke te ibisit eshte shenje e qarte e funksionit tetij zyrtar. Ibisi mund te konsiderohet si uniforme distinktive e "zografit".

...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    “Ibisi eshte nje zog nga Egjipti. Ai perdor sqepin e lakuar per te vjelle (nje menyre shume e cuditshme e provokimit te te vjelles do thoja- shenim i Styx)
    …Populli Egjiptit I kerkon ibisit (cigonjes) t'i ruaje kunder arritjes se gjarperinjve
    Ibisi i Pelesium lind i zi, por eshte I bardhe ne vendet e tjera.”
    Plini Vjeter
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sado qe pepiqemi t’i bashkojme gjarperin me zogun (mbase kjo ka ndoshur me pas nga konsolidimi I dy racave distinkte), historia e superlashte vecon pasardhesit e gjerperinjve (te mundurit) nga ata te zogjve (fitimtaret). Egjiptianet kane kudo zogj te balsamosur si njerez, ose hyj qe u shembellejne zogjve. Ne kohet e krishterimit lexojme per shenjt kristiane qe u dhane dermen gjarperinjve, lexo paganizmit.

Lashtesia jone mitike mbart ende shenja te tokes se gjarperinve, psh nena Epirotase e Aleksandrit fle me gjarperinj, tempulli i lashte i Eskulapit, gjarperi i kudo ndoshur te shtepise etj.

Cilet jane Shqiptaret? Gjaperinj, zogj apo te dyja bashke? Mutacion? Perse (ne se) ndodhi ky mutacion? Cilet jane elementet e tij?
    Aeneas Dardanus

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Baptist ne 1200 p.l.k nuk ka italo-kelt ne europe,nuk e them une por te gjithe arkeologet dhe historianet e botes po ashtu te gjithe pranojne qe traket zbriten ne ballkane rreth 1200 p.l.k nga ukraina...persa i perket gjermaneve nuk ka asnje prove
    gjuhesore apo arkeologjike qe tregojne ekzistencen e gjermanishtes dhe te nje populli qartesisht unik ne ate periudhe dhe pa nje gjuhe,nuk ka popull....keltet japin unitet po ashtu italiket,traket japin unitet,iliret japin unitet,kurse per gjermanet supozohet te kene shkuar ne veri drejt skandinavise ne nje kohe qe kultura skandinave nuk ka qene unike si kulturat e tjera indoeuropiane(shih kulturen e qarte ariane ne indi apo kulturen medo-persiane ne persi)... Po te shohesh nenracen borreby qe lindi ne ate periudhe do shikosh qarte se kane me shume lidhje dinarike se me hallshtat nordik....nejse se ky eshte muhabet i komplikuar....

Persa i perket hyjnive te pellazgeve,shiko se nuk eshte kroni po Thoti,sic e thote edhe tema....
    Nga lineari B ka dale se perendia kryesore e mikenasve quhej Div(os)...une bej barazimin mikenas=pellazge ti nje barazim tjeter,rendesi ka te kemi idera se e verteta do dale heret a vone.....

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Styx
    Sado qe pepiqemi t’i bashkojme gjarperin me zogun (mbase kjo ka ndoshur me pas nga konsolidimi I dy racave distinkte), historia e superlashte vecon pasardhesit e gjerperinjve (te mundurit) nga ata te zogjve (fitimtaret). Egjiptianet kane kudo zogj te balsamosur si njerez, ose hyj qe u shembellejne zogjve. Ne kohet e krishterimit lexojme per shenjt kristiane qe u dhane dermen gjarperinjve, lexo paganizmit.
    Lashtesia jone mitike mbart ende shenja te tokes se gjarperinve, psh nena Epirotase e Aleksandrit fle me gjarperinj, tempulli i lashte i Eskulapit, gjarperi i kudo ndoshur te shtepise etj.
    Cilet jane Shqiptaret? Gjaperinj, zogj apo te dyja bashke? Mutacion? Perse (ne se) ndodhi ky mutacion? Cilet jane elementet e tij?
    I bie te jete nje gjarper fluturues nese ka ndodhur mutacion? Ne besojme te gjarperi i mire ose, tjetra... mos e vrit po s te beri gje, kur kalon ne rruge. Pellazgu i pare doli nga dhembet e mbjellura te gjarperit, qe me vone u denua.Per mendimin tim celesi jane racat njerezore. Egjipti i lashte nuk filloi me piramidat apo me sfinksin..perkundrazi ata qe ishin paraardhes te ketij civilizimi ku vajten..sepse aty ishte fundi i nje zhvillimi jo fillimi.
    Me pas Troja (por ndoshta dhe me para)...a ra nga tradhetia e kalit, apo ajo e perendive, sepse dhe vete perendite ishin ne dy kampe. Kush tradhetoi ne te vertete? Hermesi grek (Thoti) kishte gjarper me krahe..por ndoshta Prometeusi eshte me i ngjashem me Thotin
    ps
    Po u hap shume tema ne kete drejtim do dalin ne skene reptiliane e plejade

Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje

Ajzberg kam gjet ate figuren e hyjnis egjiptase NUT ne dy forma jan shum te kjarta neser do ti skanoj nga libri dhe do ti postoj .
    Ate qe ta kisha postuar me par ne krahasim me keto dy tjerat eshte shum e pa kjart te pershendes.

Faqja 12 prej 30 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga MiLaNiStE nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-12-2005, 22:33
  2. Kėshtu fliste Muhammedi s.a.v.s.
    Nga fjollat nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-06-2005, 10:47
  3. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-06-2005, 20:05
  4. Thoti fliste shqip!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 29-03-2003, 18:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •