http://soccernet.espn.go.com/news/st...372485&cc=5739Postuar më parë nga Arb
Kurse per mimiken, nuk ka nevoje per koment besoj.
http://soccernet.espn.go.com/news/st...372485&cc=5739Postuar më parë nga Arb
Kurse per mimiken, nuk ka nevoje per koment besoj.
Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.
gjermania duhet ti beje presing deri ne fund te pjeses se pare argjentines,perndryshe me nje loje te qete argjentina te shkaterron me pasimet precize qe ka ,dhe per perfundimin qe ka para portes....
messi dhe crespo mund te bejn qe gjermania te mos ngreje koke,nqs pekerman i fut ne loje qe ne fillim....
loja ka per te qen interesante ,ama po qe frings ne forme dhe ballack mund te jete nje fitore e veshtire per argjentinasit
Postuar më parë nga Dr Rieux
Ate ndeshje nuk e harroj,sme jane thare akoma lotet...................lol
Ishte Guido Buchwald,qe markoi Diegon ne pjesen epare.Duke pare se ishte lodhur,dhe shtatlarte te mbulonte me efikasitet Maradonen e vogel,menduan ti linin nen kontroll,Matheus.
Edhe dy golat nuk erdhen rjedhe e organizimit,por nga nje korne dhe nje faull,Roumenige dhe Rudi Feler barazuan.
Bekeja kujtonte vite me vone,se i pa argjentinasit te lodhur,pa kurajo,dhe kerkoi nga lojtaret te terhiqeshin,8 min e fundit,per te shkuar ne shtese.
Thirjet e tij ne kaosin e stadiumit Aztexa nuk u degjuan,dhe historia qe vijon tashme dihet.
Frings,eshte 100% shkaterrues,por ngaqe kurre me pare nuk kemi pare shkaterrues qe driblon,qe te nis si me vizore nje top nga 40 metra.
Eshte shkaterrues e nje kohe te re,larg lojtareve tipike si Emerson apo Makelele.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
As mallkimet per Brigelin qe prishi ofsajtin te goli i fundit apo Schumacherin qe doli si poc te krosi i golit te pare. Nejse, une e mbaj mend si neper enderr ate ndeshje, kalama hesapi, mbaj mend vetem golat dhe te bertiturat e tim vllai te goli i dyte i gjermaneve. Kete punen e Mateusit e kisha me te lexuar me teper. Ne pjesen e dyte pasi ngelen 2-0, Bekja nxorri Mateusin perpara dhe i vuni pulle poste Forsterin Maradones. Sa per Buchwald-in, FIFA thote qe s'paska qene fare ne ekip ne 86, http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/pwc/mr_393.html. Jo se ka ndonje rendesi ne fund te fundit.Postuar më parë nga kolombi
Vijme te ndeshja tani. Argjentina e para e punes nuk eshte ai ekipi lubi qe u duk pas ndeshjes me serbet. Serbet aq pashpjegueshmerisht pertoke sac ishin i bene te dukeshin jashtetokesore. Dicka eshte per tja pas frike Argjentines, para portes nuk te falin. Meksikes i dha shume dore goli i shpejte, i rriti besimin dhe e hutoi pak kundershtarin. Une se marr vesh pse nuk e fut Mesin qe ne fillim te ndeshjes ai Pokerman-i, po sa me shume te vonoje per ne aq me mire eshte. Sulmi nuk duhet te jete doreleshuar kete ndeshje, se sipas te gjithe gjasave as Argjentina ska per te qene e tille. Tani ne knockout rralle shohim ndeshje spektakolare ku te dy ekipet mendojne per golin, po kete here te dy ekipet e kane menyren e lojes te orientuar drejt golit. Ishalla nje 3-2 si i 86-tes po me kah te kundert.
Ej, po qe gjermanet mund te nxjerrin nje peseshe basketbolli nga ky ekip qe kane? Lehman, Mertesacker, Metzelder, Jansen, Huth jane siper 190.
Te lumte goja!...Postuar më parë nga Dr Rieux
Gjermania dhe Argjentina vijne ne kete cerekfinale si ekipet qe kane shenuar me teper gola; te dyja kane golavarazh 10 me 2. Megjithate, kam frike mos na del ndonje 0 me 0 e d-h-j-e-r-e!
DR,Rieux,je 100% korrekt.Nuk e di pse me ishte fiksuar,Buchwald.
Ndoshta se ne 90 qe e mbajme mend shume mire,pasi ishim me te rritur,motoja e finales nuk ishte..........."Kush do mbuloje Maradonen",por..................."Kush do ndaloje Matheus"
Veshtire te shohin ne ndeshjen e se premtes shume gola.
Gjermania qe ne njohim,edhe kur peson gol,e kerkon barazimin me rjedhen e lojes,nuk hidhet e tera ne sulm,duke lene hapesira ne mbrojtje.
Nuk e di si do reagoje Gjermania e Klinsmanit?
Ne qofte se shenojme te paret kemi shanse ta fitojme ndeshjen.Gjermania e sotme ka lojtare qe ta nxjerrin topin perpara kuadratit kundeshtar me 3-4 pasime.
Pasimet e shumta ,jane histori.
Ne mbrotjet e sotme ku mungojne markimet personale,eshte shume e rendesishme qe lojtaret e sulmit,dhe Klose-Podolfski e bejne shume mire,nderrojne krahet shpesh me njeri-tjetrin.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Me sa mbaj mend une 2 vete deri me sot kane mujte me e markue Maradonen plotesisht:Postuar më parë nga kolombi
1) Claudio Gentile ne 1982, me 20 faulla te randa, ne menyrat ma mizore, duke e mbajte per krahesh, grise fanelen, bjeri kambes etj, ... ishin te bute albitrat atehere, por edhe Gentile e kishte art mashtrimin.
2) Lothar Matheus me 1986. Ky u sakrifikue atehere prej Bekenbauer ne pjesen e dyte te lojes, qe me lane rolin e organizatorit per me mbajte te markuem Maradonen. Pa asnji faull te rande me nji loje krejt te paster... nuk u muar vesht a luan a nuk luan Maradona ne ate ndeshje. E bani me fole me vedi... si i thone...
Lothar Matheus ka qene nder asat e Gjermanise, nji lojtar qe i ka ba te gjitha rolet perfekt, ne dac ne mesfushe, sulm apo mbrojtje...
Besnik Dizdari pati shkruejt tek ''Sporti Shqiptar'' ne komentin e tij pas Finales se '86...
...mbas nje hezitimi te gjate, kampi gjerman vendosi te sakrifikoje Lothar Mattthaus ne mbulimin e Diego Armando Maradona!
Vertete Diego ishte hije e vetvetes ne ate finale te paharrueshme. Sidomos pas asaj kartele te verdhe aq te shpejte qe zgjoi kujtime te vjetra te '82 kur iu desh te linte fushen e lojes me te kuqe ne ndeshjen kundra brazilionve.
E c'rendesi ka? Assist per Jorge Burruchaga tek goli i trete ishte el Nino d'Oro qe e dha!
Cdo Boteror e ka nganje stampe! I Meksikes e kishte gjate e gjone; Diego Armando Maradona!
Sivjet, shpresojme t'a kete Lukas Podolski, qe flet polonisht ne fushen e lojes me Miroslav Klose! Po t'i besojme Jurgen Klinsmann, per k'te te fundit...
4 korriku, dy vjete mbas triumfit grek ne Lisbone, e ka ''per se'' edhe nje here nje Ndeshje ma se Gjigante...
Ku eshte shpirti Zi Kuq Verdhe mer? Keni humb fare.
DEUTSCHLAND ALLE ALLE ALLE![]()
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Krijoni Kontakt