Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 78
    Aparatura qe ka krijuar CERN ka ngjallur si interes ashtu dhe shqetesim te madh. Arsyeja: Menyra sesi duan te provojne te krijojne nje shtrembrim te kontiniumit hapesire-kohe si dhe pershpjetimi i arritur deri me sot me pjeseza ne Laboratoret e Cernit qe e kane superuar shpejtesine e drites (kjo eshte per ZIM ) mund te krijoje nje black hole qe nje zot e di se cfare pasojash mund te kene per planetin. Para disa ditesh nje nga punonjesit e AREA51 ne Nevada doli publikisht duke denoncuar te njejtin eksperiment. Sipas tij brenda majit nje grup shkenctaresh duan te provojne aktin e mesiperm por te ndare ne dy grupe nuk bien dakort per te vetmen arsye qe nje eksperiment i tille mund te kete pasoja te paparashikueshme. Materiali eshte shume i gjate dhe i veshtire per tu paraqitur pasi ka nje gjuhe teknike dhe duhet te pakten te kesh njohuri minimale nga fizika. Sa per justifikimin qe kjo apo ajo gje nuk mund te jete e mundur pasi bie ndesh me teorine e Ajnshtajnit, per mua nuk ka asnje kuptim. Sic e ka thene dhe nje anetar me siper, behet fjale per teori dhe jo fakt shkencor. Pra deri sa te jete e tille eshte e hapur per 'spekullime' dhe ndryshime. Deri sa te provohet mbetet thjesht teori.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    mund te krijoje nje black hole qe nje zot e di se cfare pasojash mund te kene per planetin.
    Mund te gelltiti krejtesisht te gjithe planetin me çka brenda(spekullim.Mund te na çoje ne nje univers tjeter paralel,ne nje realitet paralel)
    Shumica e njerzve as nuk e ka idene ca eshte nje black hole.pasi kalon event horizon dhe vete drita zhduket,supozohet qe kemi worm hole pastaj white hole dhe dilet ne universin tjeter paralel,por keto te fundit qe po them jane spekullime teorish,asgje nuk eshte e provuar.
    sidoqofte njeriu po arrin teknologjine qe do shkaterroje gjith planetin me cka brenda.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 20-02-2008 më 14:43
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ketu po flitet per udhetimet ne dy drejtimet e kohes,pra ne te shkuaren dhe ne te ardhmen.
    pengesa me e madhe per udhetimin prapa ne kohe,(siç pretendoi qe beri John Titor me makinen e tij te kohes psh),eshte grandfather paradox(paradoksi i gjyshit),keshtu fjala bie, une kthehem prapa ne kohe me makinen e kohes dhe shkoj ne kohen e gjyshit dhe e vras ate perpara se te kishte lindur im ate,por nese nuk lind im ate rjedhimisht nuk jam as une,apo jo,keshtu qe s'mund te kthehem prapa ne kohe dhe te vras gjyshin,eshte nje negacion i vetes.
    ndoshta ka diçka qe ne na shpeton dhe ne nuk e kuptojme mire,dhe ndoshta dhe grandfather paradox eshte i zgjidhshem.
    njera nga zgjidhjet mund te jete kjo psh
    qe timeline eshte e fiksuar dhe e pandryshueshme,ose idea qe nje time traveler do shkoje ne nje timeline paralele(ketu tani kemi te bejme me realitete dhe universe paralele,qe teorikisht jane te mundura),nderkohe qe timeline ne te cilen time traveler(udhetari i kohes)ka lindur vazhdon te egzistoje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 20-02-2008 më 18:00
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    tema eshte e veshtire dhe cdo fakt i pavertetueshem ose i konceptueshem sherben per te hedhur poshte imagjinaten.

megjithate ligji baze i energjise eshte asgje nuk zduket por shnderrohet .nqs e fusim kohen dhe ne kete ligj i bie behet dhe koha thjesh nje shnerrim energjie dhe cdo gje e shte e mundur por duhet gjendur rruga e duhur ne konceptin n - dimensional .
    dhe per me teper e tashmja eshte rezultat i shnderrimit te energjise se te shkuares dhe e ardhmja do te jete shderrim energjie i se tashmes. fusim dhe kohen ketu meqenese koha nuk eshte apsolute atehere si i bie :???????????????????????

eshte po ajo energji e shnderruar gjithmone .

si mund te udhetosh ne kohe ????????????????????

Personalisht cdo gje eshte e mundur edhe udhetimmi ne kohe duke qene se jam optimist se ne si race njerezore do ta kalojme me sukses eksperimentin evolutiv te shderrimit tone ne energji

pra ne jetojme me frame dhe filmin e monton si te duash.

k

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Mund te gelltiti krejtesisht te gjithe planetin me çka brenda(spekullim.Mund te na çoje ne nje univers tjeter paralel,ne nje realitet paralel)
    Teorikisht, vrimat e zeza jane te tilla qe mund te perpijne jo nje planet por nje galaksi te tere. Udhetimi ne kohe me anen e vrimave te zeza eshte vetem nje nga disa mundesite e hedhura ne teori nga shkencaret. Forca e tyre eshte e tille qe perpin dhe ntrys ne piken infinite gjithcka qe i del perpara dhe do ishe teper veshtire te kontrolloheshin. Per menimin tim perpara se te arrish ne nje ekpserimentim te tille duhet te nxjerresh shume konkluzione te hapura ne lidhje me vrimat e zeza. Edhe pse shume eshte bere per te studiuar fenomenin e vrimave te zeza, prap se prap njohurija jone rreth tyre ngelet e trubullt.

pengesa me e madhe per udhetimin prapa ne kohe eshte grandfather paradox(paradoksi i gjyshit),keshtu fjala bie, une kthehem prapa ne kohe me makinen e kohes dhe shkoj ne kohen e gjyshit dhe e vras ate perpara se te kishte lindur im ate,por nese nuk lind im ate rjedhimisht nuk jam as une,apo jo,keshtu qe s'mund te kthehem prapa ne kohe dhe te vras gjyshin,eshte nje negacion i vetes.
    Nuk mendoj qe paradoki i gjyshit do ishe pengesa me e madhe, nese do bazohemi ne teorine e universeve paralele. Mundesia e eleminimit te paradoksit eshte trajtuar ne disa menyra te ndryshme. Njera eshte se sado qe mundohesh te ndryshosh vijen kohore duke bere nje veprim ne te kaluaren, gjithmone do deshtosh. Nje force e panjohur do ndikoje ne pengimin e ketij veprimi. Psh, ti vete te vrasesh gjyshin ne shtepi, por je 10 minuta me vonese pasi ai ka ikur nga shtepia. Tjeter menyre e te trajtuarit eshte se nese ti arrin ta kryesh kete veprim, ke krijuar ne Univers paralel ne te cilin ti nuk egziston.

Pengesa me e madhe per mendimin tim eshte mundesia teknike per te realizuar nje dicka te tilla, forca e jashtezakoneshme qe do duhej te perdorej per te perthyer kontiniumit hapesire-kohe. Sidocofte une jam teper optimist se udhetimi ne kohe do jete nje arritje e ketij shekulli.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Forca e jashtezakonshme? Sma ha mendja Eksperimenti i Filadelfias deshmoi qe nje fushe e fuqishme magnetike e mundeson kete. Po ashtu dhe antigraviteti. Nuk eshte puna tek mundesia teknike apo forca e madhe. Eshte tek deshira qe kane ata qe ndrydhin teknologjine qe ta bejne ate publike dhe ta vene ne perdorim te banoreve te tokes.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Hmmmm!! Mbase ke te drejte, ne fakt shpresoj te kesht te drejte dhe gjithcka te jete kaq e thjeshte dhe pa implikime. Per eksperimentin e Filadelfias kam rezervime, sidoqofte eshte per tu diskutuar ne temen e vet nese do diskutoja. Une mendoj se nese teknologjia eshte arritur per te mundesuar udhetimin ne kohe, ata qe kryejne keto eksperimentime te fshehta (qe supozoj se kontrollohen dhe marrin fond nga vete qeveria e US) do kene mundesine te bejne nje udhetim ne te ardhmen dhe mbase ca akte terroriste do ishin parandaluar, ose kopjuar ndonje formule mbi kuron e ca semundjeve te pasherueshme !!

Por ama nga ana tjeter vras mendjen cila eshte dobia e vertete e udhetimit ne kohe?

Udheton ne te ardhmen per ta studiuar dhe bere moderimet e duhura? Jo...se to krijonte nje te ardhme alternative e cila do kishe te panjohurat e veta. Te jesh ne dijeni te rrejedhes se kohes se ardhshme eshte e pamundur te mos reagosh ndryshe saj.Reagimi krijon ndryshim dhe ndryshimi krijon nje te ardhme tjeter te panjohur.

Udheton ne te ardhmen per te marre eksperience nga progresi i asaj kohe ne menyre qe ta perdoresh ne kohen e tanishme? Kjo eshte me e arsyeshme, edhe pse do krijonte nje paradoks.

Po udhetimi ne te kaluaren....perveq kureshtjes, cfare dobie te vertete do kishe?

Keto jane ca pyetje qe me vine shpesh ndermend, prap se prap jame shume i apasionuar ne kete subjekt.

Per mendimin tim Teleporter ( fenomen bazuar ne te njejte teori, vetem se udhetim direkt ne dy pika te hapesires por ne te njejten kohe) do ishe dicka shume me i dobishem per njerezimin. Do mundesonte udhetime te largeta (per te cilat nevojiten vite drite) te beheshin ne menyre sekondare. Per te mos harruar faktin se do i bente aeroplanet dhe mjetet e tjera te transopriti te dukeshin ne muzeum me te quditshem dhe interesante se skeletet e Dinozaureve
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Eduard Witten po punon fort me teorine e superstringave(superstring theory)e cila ka krijuar tani sensacionon ne boten e fizikes qe te mund te spjegoje tani natyren e te dyjave,materjes dhe hapesire/kohes.Me arritjen e perfundimit qe ligjet fundamentale te fizikes duken me te thjeshta ne dimensionet me te larta,teoria e stringave mund te bashkoje teorine e gravitetit te Einstein me Quantum theory(teorine e kuanteve)ne 10 dimensione,ne vend te 4 qe perceptojme ne(madje te katertin kohen nuk e perceptojme mire).
    Brezat e ardhshem,cfaredoqofshin o kushdoqofshin,do te eksplorojne kohen(ne te dy drejtimet)dhe hapesiren ne ate shkalle te larte qe ne nuk mund ta parashikojme.Ata do te krijojne nje melodi te re ne muziken e kohes.Ka nje infinit harmonish qe mbeten per tu eksploruar.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Loli Maska e DJ KOSMONOVA
    Anëtarësuar
    17-06-2003
    Vendndodhja
    www.alb-club.com
    Postime
    43
    Me vjen nje cike keq qe nuk jam dakord me teorine e udhetimit ne kohe.Une mendoj se menyra e vetme
    plotesisht e arritshme e pranueshme dhe me se e kuptueshme eshte imagjinata.E vetmja makine
    e kohes qe ekziston sot per sot eshte truri i cili
    mundet te na dergoje ne cdo moment kohor qe ne deshirojme dhe kjo ndodh vetem
    ne gjendje hypnotizimi.Te gjitheve na ka ndodhur te shikojme dicka te cuditshme dhe kur jemi
    zgjuar kemi pare se kjo qe ne pame ne enderr nuk eshte e vertete.Po per cudine tone ajo qe ne
    kemi pare ne enderr mund te ndodhe ne ditet pasuese.Keshtu qe une mendoj se per momentin
    kjo eshte menyra e vetme e udhetimit ne kohe.
    Aty njeriu mund te shikoje cdo gje ne menyre te pavetedijshme sepse ka imagjinuar
    dicka te tille.Kjo nuk do te thote se nuk mund te behet praktike por momentalisht
    asnje nuk e ka aprovuar dicka te tille.Tek e fundit cdo gje qe eshte arritur deri sot
    ka filluar si imagjinim ne koken e nje njeriu dhe me pas eshte bere edhe praktike.
    Megjithate jam dhe une njeri sikur te gjithe ju te tjeret.Kam dhe une shume mendime ne koke te cilat me bejne te besoj se ajo gje eshte arritur thjesht nuk behet e ditur publikisht
    per X arsye (kushedi pse).Fakti qe teknologjia ka arritur hapa gjigande eshte fakt ama.
    alba-club.blogspot.com
    Linke nga Rapidshare.Muzike,filma,lojera,tutoriale.

cmitizuese Maska e zerbina
    Anëtarësuar
    16-01-2008
    Vendndodhja
    S`e di me thane
    Postime
    129
    Citim Postuar më parë nga DJ KOSMONOVA Lexo Postimin
    Me vjen nje cike keq qe nuk jam dakord me teorine e udhetimit ne kohe.Une mendoj se menyra e vetme
    plotesisht e arritshme e pranueshme dhe me se e kuptueshme eshte imagjinata.E vetmja makine
    e kohes qe ekziston sot per sot eshte truri i cili
    mundet te na dergoje ne cdo moment kohor qe ne deshirojme dhe kjo ndodh vetem
    ne gjendje hypnotizimi.Te gjitheve na ka ndodhur te shikojme dicka te cuditshme dhe kur jemi
    zgjuar kemi pare se kjo qe ne pame ne enderr nuk eshte e vertete.Po per cudine tone ajo qe ne
    kemi pare ne enderr mund te ndodhe ne ditet pasuese.Keshtu qe une mendoj se per momentin
    kjo eshte menyra e vetme e udhetimit ne kohe.
    Aty njeriu mund te shikoje cdo gje ne menyre te pavetedijshme sepse ka imagjinuar
    dicka te tille.Kjo nuk do te thote se nuk mund te behet praktike por momentalisht
    asnje nuk e ka aprovuar dicka te tille.Tek e fundit cdo gje qe eshte arritur deri sot
    ka filluar si imagjinim ne koken e nje njeriu dhe me pas eshte bere edhe praktike.
    Megjithate jam dhe une njeri sikur te gjithe ju te tjeret.Kam dhe une shume mendime ne koke te cilat me bejne te besoj se ajo gje eshte arritur thjesht nuk behet e ditur publikisht
    per X arsye (kushedi pse).Fakti qe teknologjia ka arritur hapa gjigande eshte fakt ama.
    Tamam. Truri eshte kryesori. Per tu kthyer ne kohe do na duheshin dy tru, njeri per ne te tashmen, tjetri per ne te shkuaren.Duhej gjetur dhe nje pike referimi. Dicka te prekshme ne te kaluaren.

Me nje fjale E PAMUNDUR
    Ich bin Chef
    Ich habe immer recht
    Du tust was ich sage

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prapa skenës së udhëtimit të Papës Benedikt XVI
    Nga Explorer në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-05-2009, 07:33
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-06-2005, 13:54
  3. Nano: Ja Drejtimet Ku Duhet Te Ece Ekonomia
    Nga Qerim në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-06-2005, 17:45
  4. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-06-2005, 14:41
  5. Cili eshte qellimi i udhetimit te Del Pontes ne Tirane ...?
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-10-2002, 14:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •