Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 78 prej 78
    i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    njeriu ka mundesi te udhtoi ne koh edhe pa kurfar makinerie teknologjike vetem se duhet ta thyej barieren e kriuar gjat egzistences se vet njeriu nuk eshte i vetdishem per per fuqin qe e ka per gjerat qe mund ti bej me mendjen me trurin e vet .
    We are all Aliens

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    230
    Kam pare rastesisht ne internet per nje makineri te ashtu-quajtur HDR -Hyper Dimesional Resonator. Ka ndonjeri me teper info...rreth kesaj apo eshte thjesht nje mashtrim banal?

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga zerbina Lexo Postimin
    Tamam. Truri eshte kryesori. Per tu kthyer ne kohe do na duheshin dy tru, njeri per ne te tashmen, tjetri per ne te shkuaren.Duhej gjetur dhe nje pike referimi. Dicka te prekshme ne te kaluaren.

Me nje fjale E PAMUNDUR
    E pamundura egziston vetem per momentin . Nje e pamundur ne shekullin e 18 tani eshte e mundur , me siguri nje e pamundur ne kete shekull sdo te jete e pamundur ne shekujt ne vijim.

Udhetimi ne kohe ? Per mendimin tim eshte i mundshem sepse vet teoria e relativitetit ka mangesi dhe keto mangesi vrehen pikerishte tek drita dhe shpejtesia e saj .

Une mendoj se udhetimi ne kohe eshte vetem qeshtje (apo mbase eshte zbuluar) vitesh .

Oxford Astrophysics Maska e NeutronStar
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Vendndodhja
    Oxford - England
    Postime
    106
    Citim Postuar më parë nga BvizioN Lexo Postimin
    Teorikisht, vrimat e zeza jane te tilla qe mund te perpijne jo nje planet por nje galaksi te tere. Udhetimi ne kohe me anen e vrimave te zeza eshte vetem nje nga disa mundesite e hedhura ne teori nga shkencaret. Forca e tyre eshte e tille qe perpin dhe ntrys ne piken infinite gjithcka qe i del perpara dhe do ishe teper veshtire te kontrolloheshin. Per menimin tim perpara se te arrish ne nje ekpserimentim te tille duhet te nxjerresh shume konkluzione te hapura ne lidhje me vrimat e zeza. Edhe pse shume eshte bere per te studiuar fenomenin e vrimave te zeza, prap se prap njohurija jone rreth tyre ngelet e trubullt.

Nuk mendoj qe paradoki i gjyshit do ishe pengesa me e madhe, nese do bazohemi ne teorine e universeve paralele. Mundesia e eleminimit te paradoksit eshte trajtuar ne disa menyra te ndryshme. Njera eshte se sado qe mundohesh te ndryshosh vijen kohore duke bere nje veprim ne te kaluaren, gjithmone do deshtosh. Nje force e panjohur do ndikoje ne pengimin e ketij veprimi. Psh, ti vete te vrasesh gjyshin ne shtepi, por je 10 minuta me vonese pasi ai ka ikur nga shtepia. Tjeter menyre e te trajtuarit eshte se nese ti arrin ta kryesh kete veprim, ke krijuar ne Univers paralel ne te cilin ti nuk egziston.

Pengesa me e madhe per mendimin tim eshte mundesia teknike per te realizuar nje dicka te tilla, forca e jashtezakoneshme qe do duhej te perdorej per te perthyer kontiniumit hapesire-kohe. Sidocofte une jam teper optimist se udhetimi ne kohe do jete nje arritje e ketij shekulli.

te pergezoj qe paske pasion shkencen sa do qe se studjoke ate por mos ngatarro
    cosmic holes me black holes per udhetimin ne kohe

te udhetosh nga black hole in time eshte pothuajse e pamundur duke e ditur qe e vetmja menyr eshte cmosic hole.
    Edi qe do thuash po prit se kto te dyja kan lidhje , jo skan ate lidhje qe konceptohet jan dy drejtime te ndryshme ,
    pra hapja e nje vrime ne kozmos , dhe ajo egzistuesja , qe eshte black hole

gjithashtu egziston dhe teoria e nje makine e cila do ndante te gjitha atomet e trupit ne vendnisjen A dhe do ti mblidhte ato perseri ne vendarritjen B

por edhe kjo ska shumi siguri sepse rimbledhja e atomeve mund te nxjerri robin gjysmak nga krahu tjeter ose te vdekur ose thjesht mund te krijoj nje clon te tije .
    well jan spekullime te vertetuara nga fizika por jo te vena ne prove tpakten not yet.

te pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga NeutronStar : 05-02-2011 më 08:05

gjithashtu egziston dhe teoria e nje makine e cila do ndante te gjitha atomet e trupit ne vendnisjen A dhe do ti mblidhte ato perseri ne vendarritjen B
    Me kujtove nje shkrim qe kam bere ketu ne forum me kete fraze. Duhet te jete tek temat Misteret ku flet per nje ekspedite te supozuar tek Piramida e Gizes te cilet arriten te gjenin hyrjen per ne dhomat e nendheshme dhe ku zbuluan gjera te paimagjinuara. Nder te tjera flet dhe per tekste ku shpjegohet spostimi nga pika A ne piken B nepermjet shperberjes se atomeve por qe saktesia duhet te ishte e atille (me milisekonda) qe cdo objekt te dilte ne piken B i plote sic ishte nisur nga pika A, ose te mos perfundonte diku tjeter. Asnjehere skam qene ne gjendje te konfirmoj vertetesine e zbulimit dhe sa here jam drejtuar me pyetje aty ku duhet ka patur nje heshtje ose rrudhje supesh. Mbase do e konsiderosh me interes ta lexosh. Shpjegimi qe i behet eshte sa fantastik aq dhe i mahnitshem. E ke ketu tek shkrimi #24 http://www.forumishqiptar.com/showth...t=63335&page=2

Anëtarësuar
    14-10-2010
    Vendndodhja
    Oxford - England
    Postime
    106
    pa tjeter darius ja ti hedh nje sy
    Ndryshuar për herë të fundit nga NeutronStar : 05-02-2011 më 12:19

Anëtarësuar
    14-10-2010
    Vendndodhja
    Oxford - England
    Postime
    106
    Darius bera nje shpjegim tek tema e sapo dhene me siper nga ty. mund ta lexosh kur te kesh kohe , dhe shpresoj te te pelqej dhe te arrish te kuptosh disa gjera qe te cilat jan me te vertet misterioze.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    njeriu ka mundesi te udhtoi ne koh edhe pa kurfar makinerie teknologjike vetem se duhet ta thyej barieren e kriuar gjat egzistences se vet njeriu nuk eshte i vetdishem per per fuqin qe e ka per gjerat qe mund ti bej me mendjen me trurin e vet .
    E ke fjalen per imagjinaten! Po, kjo mund te arrihet nepermjet imagjinates!I vetmi mjet i super-sofistifikuar i njeriut,qe arine te ia kaloj te gjitha shpejtsive,ne fakt ky quhet iluzion pasi qe prezenca jote qendron aty ku je ,perderisa imagjinata mund te pershkoje hapsira gjer ne infinit per nje kohe relativishte shume te shkurter!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 05-02-2011 më 15:28

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema të Ngjashme

1. Prapa skenës së udhëtimit të Papës Benedikt XVI
    Nga Explorer në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-05-2009, 07:33
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-06-2005, 13:54
  3. Nano: Ja Drejtimet Ku Duhet Te Ece Ekonomia
    Nga Qerim në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-06-2005, 17:45
  4. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-06-2005, 14:41
  5. Cili eshte qellimi i udhetimit te Del Pontes ne Tirane ...?
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-10-2002, 14:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •